Jump to content

Largu

Medlem
 • Posts

  54
 • Joined

 • Last visited

Largu's Achievements

(2/7)

34

Reputation

 1. Det låter bra med fettkaffe och te. Det får provas nästa gång....kanske innan jul....eller efter ;-)
 2. Hej Mycket bra sömn, 1-2 timmar mindre sömn var normalt. Samma som när man är i kraftig ketos (med mat/fett intag).
 3. Nej, äter inga mediciner alls. Tack för svar. Som sagt, enda anmärkningen var på kolesterol...
 4. Hej! Då har det kompletta svaret på mina blodprover kommit. bifogar för den intresserade. Läkaren anmärket på högt kolesterol men tyckte att kvoten LDL/HDL var OK så att det var för tidigt att börja ta medicin....!! Nja, några stationer blir inte aktuellt för min del. Någon som är insatt och kan tyda de viktigaste delarna? Tack, sköt om er där ute!
 5. Tack för återkoppling tiny tom. Jag är igång med träningen nu samt körde en 48 timmar vattenfasta. tror att jag behöver byta från lågintensiv träning/variera med riktigt tung styrketräning för att få igång systemet. Nästa utmaning är Vasaloppet, så det är ändå lite tid att gå på. Kämpa på alla där ute...allt är inte lätt....ingen är felfri ;-) (men alla mår bra av fettdrift...även om det inte alltid är så enkelt att komma dit.
 6. Hej! Det har inte gått riktigt som planerat.... Blodprover visade perfekta värden, läkaren hade en kommentar att kolesterol låg högt men med god balans mellan det onda&goda. Jag fick inga värden bara ett utlåtande, skall kontakta dom för att få det svart på vitt. Vikten har smugit sig tillbaka (inte tillbaka på ruta ett dock). Kom in i en stressig period (med motgångar m.m.) samt en lättare operation med 18 stygn (ingen träning). Det som jag upplevt är att kroppen har skrikit efter att få stoppa i sig vad som helst (cravings som heter duga). Jag kommer inte att köra så länge igen (tror jag) dock periodisk fasta och kanske en 2-3 dagar för att tappa mig på vätska. Skall skärpa till kosten och träningen skall igång när stygnen tas bort. Ha det bra!
 7. Då var fastan bruten! Pannbiffar med bearnaisesås, mums! Läkarbesöket gick lysande. EKG perfekt, urin perfekt (dock visade det en del ketoner) ? Blodtryck 125/70, puls 60. Läkaren var förstående när det gällde fastan. Bra! 5 tuber blod lämnad på lab, totalt 21 värden skall det komma svar på i slutet av veckan. Vikten landade på 78kg, fettprocent 17%. Känns bra att ha gjort det. Känns bra att äta igen. Nu blir det att hålla sig till ren mat och så nära noll kolhydrater. Återkommer när jag vet blodproven.
 8. Dag 14! Sista hela dagen! Ketoner högt som vanligt, över 6. Blåste gult i Ketonix, blir nog mer rätt när jag kommer ner på 1,5-3. 6 kg rent fett bort sedan starten (enligt Tanita vågen). Startade Söndagen med att ugnsbaka Fransyska och nu blir det en stor laddning pannbiff/köttbullar (allt gräsbetat från grannen). Igår var den i särklass tuffaste dagen, alla runt mig snaskade på nåt hela tiden... Men så är det när det är helg. Läkarbesök imorgon sedan upptrappning med föda...längtar!
 9. Dag 13, snart i mål! Högt ketonvärde, 6,3. Midja har gått från 93cm till 87cm. Vikt från 89 till 79, fett 22% till 17,5% Bara jag klarar av lördagen så är jag så gott som i mål ? Ha en bra lördag!
 10. Tack, jag har läst på en hel del men hittar inte så mycket om ketoner och längre vattenfasta. För övrigt en mycket tung fredagskväll....skall bli skönt att börja äta igen på måndag. Helgerna går ju oftast i mat och mysets tecken...och jag dricker vatten . Men men det är ett eget val. Fick min Ketonix mätare idag, blåste blinkande gult efter 30 minuters träning på crosstrainer. Detta var första "träningen" på 3 veckor. Nu uppdatering imorgon, nu skall jag klara perioden ut.
 11. Har tänkt att sammanfatta efter läkarbesöket men här kommer er enkel summering. Start: Nästan 90 kg (öroninfektion och tidigare halsfluss), en tids osunt leverne efter att säsongen med triathlon och cykel var över. Sena nätter, representantion med fel mat och alkohol. 6 dagar pencillin för hals utomlands, 10 dagar för örat (Sverige) Nystart! (Första tio dagarna 30 tabletter penicillin) Dag 1-3 gick helt OK men hjärnan spökar allt en hel del (avgiftning från socker, mat, alkohol) Dag 4-7 inga problem förutom att jag frös en del (mycket braskamin på kontoret!) Dag 8 väldigt trött, nästan nära att bryta. Huvudvärk, hungerkänslor och allmänt kass. Orsak; för lite vatten. Tömde i mig rejält och sov. Dag 9-nu prima! Allmänt: har jobbat som vanligt (inget fysiskt jobb), har badat bastu nästan varje kväll. Inga svettningar, torra fötter och armhålor (balansen återställd i kroppen). Nästan uteslutande druckit kranvatten (god kvalité), bubbelvatten någon enstaka gång. Tjänsteresa samt två dagars konferens var lite prövande men gick fint. Har jag bestämt mig så har jag! Det man reflekterar över är hur otroligt mycket som kretsar kring föda och då speciellt skitmat, TV/Radio, reklam m.m. Att gå igenom en flygplats eller tågstation är att testa sig själv ;-) Mer kommer...
 12. Tack! Jag är envis ? 100% vatten, igår lyxade jag till det med att lägga en skiva lime i glaset, det är allt. Kör mental träning på kvällarna, luktar på familjens väldoftande mat och kollar på "halv åtta hos mig" ? Det som inte dödar härdar! Skämt åsido så finns inte hungern men man saknar smaker och tuggande. Ser verkligen fram mot att laga nyttig näringsrik mat för att fylla min renoverade kropp. 3 dygn kvar!
 13. Nej, jag är inte diabetiker. Slarvigt uttryck, jag syftade på insulinproduktionen (bukspottkörteln)
 14. Tack för tipsen Mats! Får se hur det ser ut hos läkaren med deras Tanita BC3000. Får bygga mer muskler efter fastan :-)
 15. Hej Mats Jag använder Tanita BC1000 kroppsvåg. Vet inte hur exakt denna är men åtminstone ser jag utveckling över tid när jag använder den dagligen. Metabolisk ålder är det samma som ämnesomsättningsålder. Kanske en glädjemätare i mitt fall men nåt nöje skall man väl få ha när man fastar på vatten ?
×
×
 • Create New...