HelgeK

Medlem
 • Innehållsantal

  741
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

HelgeK vann senast 6 Mars

HelgeK hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 627 Enastående

1 följare

Om HelgeK

Senaste besökare till profilen

1 160 profilvisningar
 1. Läkartidningen om diabetes

  Om man tittar under Ref. Så Hittar man : not 20 : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057550/ not 21 : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3114491/ Se tidigare tråd: Tanken att kött skulle orsaka typ 2 diabetes är inte trovärdig . Men Maj-lis blev "adjungerad professor", när Pfizer betalade, och hon betalar väl tillbaka?
 2. Pojke som får äta vegankost tvångsomhändertas

  Tyvärr finns det veganer, som beter sig som religiösa fanatiker.
 3. Gudiols teorier

  Det är en historia som ingen har skrivit om i den här tråden. Vad jag vet. Det är vad Christin Kearns m. fl. upptäckte om hur sockerindustrin manipulerade forskningen.De kom över gamla arkiverade dokument från sockerindustrin. Se: https://www.dietdoctor.com/se/sockerindustrin-stoppade-forskning-som-visade-att-socker-kan-orsaka-hjart-karlsjukdom http://ettsotareblod.se/sa-lurades-vi-av-sockerindustrin/ https://www.nytimes.com/2016/09/13/well/eat/how-the-sugar-industry-shifted-blame-to-fat.html https://www.theguardian.com/science/blog/2017/nov/21/sugar-industry-withheld-research-effects-of-sucrose-50-years-ago-study-claims https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2016/09/13/493739074/50-years-ago-sugar-industry-quietly-paid-scientists-to-point-blame-at-fat https://edition.cnn.com/2017/11/21/health/sugar-industry-cancer-history-study/index.html https://medicalxpress.com/news/2017-11-sugar-industry-withheld-evidence-sucrose.html https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/article-abstract/2548255?redirect=true Även lokalt i Sverige spred storanvändarna av socker de "forskningsresultat", som frikänd socker.Se t.ex.: https://www.svd.se/godisindustrin-betalade-forskarna--spred-fettskrack/av/ann-fernholm http://nordic.businessinsider.com/effects-of-sugar-on-your-body-and-brain-2017-10 Här är en viktig artikel som Kearns m. fl lagt upp på PMS. så att den är gratis tillgänglig för alla.: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5099084/ Vad har JG skrivit om denna viktiga tid i sockerindustrins forskning om socker? Se; https://traningslara.se/fanns-det-verkligen-en-sockerkonspiration-som-gav-oss-dagens-kostrad/#comments Det är viktigt att komma ihåg att Kearns och de andra forskarna aldrig hävdade att det var någon konspiration! Sockerindustrins forskning fortskred som vanligt.Här kommer den artikeln som JG grundar sin artikel på: http://science.sciencemag.org/content/359/6377/747 JG skriver om någon report:, the report recommended a 40% reduction in sugar intake. Något sådant har aldrig stått i de amerikanska kostråden, utan här försöker JG som vanligt blanda bort korten, och förvirra läsarna. Något som JG ofta ägnar sig åt.. Nej i kostråden stod det saker som: Undvik för mycket socker( 1980, 1985.) 1990 stod det: "Use sugar only in moderation". Jag har inte tillgång till hela artikeln ,och tror inte den är värd att betala för att få ta del av. Men jag lägger in en länk till en som har läst hela artikeln , och som arbetar på samma universitet som några av forskarna som skrev om de historiska dokumenten, och har skrivit en hel del om socker själv: http://www.robertlustig.com/sugar-conspiracy/ Professor Robert Lustig har lagt mycket arbete på att få stop på fetma och diabetes epidemin i USA, och i stora delar av världen. Medans Jacob Gudiol är känd för att attackera de som skriver kritiskt om socker. Varför kan man undra.
 4. viktnedgång

  Är det någon som vet om "tarmfloraprofeten" har några syskon?
 5. Vegetariskt protein

  Krystyna Naturligtvis skall du äta som är bra för dig! Men desto mer man vet om en fråga desto lättare brukar det vara att hitta rätt.
 6. Vegetariskt protein

  Ann Fernholm har skrivit om gikt i "Ett sötare blod". Men jag hittade ocksåden här länken:http://ettsotareblod.se/har-du-gikt-undvik-vitt-socker-och-fruktjuice/I artikeln länkar Ann Fernholm också till en artikel i Läkartidningen: http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=9577 Missa inte risken som fruktos konsumtion medför, som redovisas i Läkartidningen! "Fruktos ingår i USA som sötningsmedel i läskedrycker, och bland dem som konsumerade mer än två läsk per dag ökade risken för utveckling av gikt med 85 procent jämfört med dem som konsumerade mindre än en läsk i månaden. Detta kan jämföras med en riskökning på 49 procent som en alkoholkonsumtion motsvarande 15–29,9 g alkohol per dag medförde. Ett tydligt dos–responssamband bekräftades, dvs ju högre konsumtion av läsk, desto större risk för gikt. Ett högt intag av light-läsk, som inte innehåller fruktos, medförde däremot ingen ökad risk. Man fann även att andra livsmedel med högt fruktosinnehåll, som vissa frukter och fruktjuicer, ökade risken för gikt."
 7. Vegetariskt protein

  Skärfläcka du redovisade inte allt man bör undvika, Här är lite mer: "Sockerhaltiga fruktdrycker eller sötat mineralvatten verkar öka risken för giktanfall. En kost som är rik på grönsaker och mjölkprodukter med lågt fettinnehåll rekommenderas." Du glömde att nämna att ""Sockerhaltiga fruktdrycker eller sötat mineralvatten verkar öka risken för giktanfall." Du nämner inte heller att mjölkprodukter rekomenderas? Är det så att du främst propagerar för en vegansk agenda? Zoe harcombe har kommenterat Veganen Gregers diet förslag : http://www.zoeharcombe.com/2018/01/food-to-help-you-live-longer/
 8. Ingen pinglas längre...

  Mycket glädjande att politikerna börjar vakna även om det än så länge bara är ett exempel. Men politikerna i Bjurholm måste gratuleras för sina insikter. I USA räknar man med att dagens barn kommer att leva kortare än sina föräldrar, om man inte lägger om kursen.
 9. viktnedgång

  Ketogen kost vid epilepsi är något som varit känt och används inom vården sedan 1910: https://www.sahlgrenska.se/nyheter/fett-bra-kost-mot-epilepsi/ https://www.webmd.com/epilepsy/guide/ketogenic-diet#1 https://www.drperlmutter.com/new-study-validates-ketogenic-diet-epilepsy-treatment-adults/ LÄS ÄVEN KOMMENTARERNA! Alla epileptiker har nytta av en ketogen diet, men många gånger rekomenderas det bara till de som inte tålde medicinerna som brukar användas. Ketogen kost är en strikt variant av LCHF. Se: https://www.dietdoctor.com/se/hur-lite-kolhydrater-innebar-lchf
 10. Gudiols teorier

  För tio dagar sedan skrev Christofer i inlägget jag citerar ovan: "Studierna behöver ju inte vara bra gjorda, det är ofta det han opponerar sig emot, om hälften av de studierna är epidemilogiskt utförda så kan du i princip ta alla de med en nya salt." Här skriver Christofer, och ANTAR att studierna är felaktigt utförda, fastän de är publicerade i vetenskapliga tidskrifter med peer-review. Men Christofer har inte plockat fram länkar till vetenskapliga studier, och det trots han har haft tio dagar på sig, att plocka fram länkar till studier som belägger hans antaganden. Men Christofer begär att vi skall ta hans TRO, som sanning, och om man inte gör det, så är man åtminstone i mitt fall, så är man galen! Se citat "Jag förstår, men det är fakta fel. Att du väljer och inte förstå samt klippa in texter tyder på att allt inte står rätt till med dig Helge." Så om man inte efter tio dagar tror på Christofers gissningar om de ovan, nämnda vetenskapliga undersökningarna, så är man galen. Christofer tycker att man skall tro på hans fantasier, och det är ett auktoritets resonemang som är värdelöst i vetenskapliga sammanhang, och det ändras inte av att han är följare till bloggaren Jacob Gudiol, så Christofers åsikter kommer nog inte få många anhängare här. Om jag skall gissa. Men jag tycker det är bra att han får skriva här. Annars blir det som i JGs kommentarsfält, där enigheten är bedövande, då han så gärna blockerar oliktänkande...
 11. Gudiols teorier

  Postad 2 Mars Studierna behöver ju inte vara bra gjorda, det är ofta det han opponerar sig emot, om hälften av de studierna är epidemilogiskt utförda så kan du i princip ta alla de med en nya salt. Sen finns det säkert 40 studier emot, man väger för och nackdel och tar de som är mest troliga. Problemet med din tes om metabolism är att den inte stämmer, förbränningen är igång konstant oavsett om du sover eller är vaken. Kroppen tar från de depåer den känner för. Du kan inte bestämma vad kroppen ska förbränna för makronutrient. Så du bör läsa på om hur kroppen verkligen fungerar. Här ovan är bios inlägg, som Christofer "svarade" på. Christofer förstod inte Bios inlägg då, och han förstår det inte heller nu 10 dagar senare.
 12. Vad är optimalt natrium intag.

  Dr Jason Fung är njurläkare, som Uffe Ranskov, och de får ofta se nackdelarna med låg salt dieten. Men gillar man youtube-videos, så är Mercolas intervju med Dr James Dinicolantonio en bra video med bra frågor.(Man måste inte se hela på en gång).:
 13. Vad är optimalt natrium intag.

  Natrium är ett livsnödvändigt mineral, och vi klrarar oss inte utan det. Natrium - kalium pumpen är en livsviktig process, som för energi in i cellerna. Så att äta så lite salt som möjligt kan få allvarliga konsekvenser på sikt. Om man äter en högkolhydrat kost som SLV vill vi skall göra, så vet vi att det kan leda till höga blodsocker nivåer, som i längden kan vara mycket skadligt för njurarna. Se: https://www.diabetes.se/diabetes/lar-om-diabetes/sa-paverkas-kroppen/njurar/ Men det är inte bara en högkolhydrat kost, som kan skada njurarna, utan även en lågsalt diet. Om man äter för lite salt, så måste kroppen återvinna det salt kroppen använder. Det är en ansträngande process. Kroppen producerar hormonet aldosteron, för att återvinna natrium. Det är en ansträngande process för njurarna, och utöver aldosterom, så ökar också produktionen av stresshormonerna adrenalin och kortisol, och det kan i längden bli jobbigt för njurarna. Se: https://blog.virtahealth.com/sodium-nutritional-ketosis-keto-flu-adrenal-function/ Ett problem för oss som äter LCHF kan vara Atkins flu. Höga blodsocker nivåer leder i längden till höga insulin nivåer. Insulin håller kvar natrium, och vid en övergång till lågkolhydrat kost, så kan en del behöva äta MER salt. Det är skonsammare för kroppen än att tvinga kroppen att lösa problemet genom återvinning. Som synes i diagrammet överst så är det enklare med för höga kalium nivåer för verkar inte vara ett problem enligt denna studie.