HelgeK

Medlem
  • Innehållsantal

    1 269
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    16

HelgeK vann senast 11 Juni

HelgeK hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 107 Enastående

1 följare

Om HelgeK

  • Rank
    Veteran

Senaste besökare till profilen

2 908 profilvisningar
  1. Lyssna på denna podcast( Mycket avslöjande om kostråden) .: https://lowcarbcardiologist.com/21-nina-teicholz/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=21-nina-teicholz
  2. Det finns en hel del fakta att få från Nutrition Coalition https://www.nutritioncoalition.us
  3. VoF sympatisören Jacob Gudiol ser som sin uppgift att propagera för fruktosens ofarlighet, och i och med det, så blir socker(glukos och fruktos) ofarligt. JG håller på att "uppdaterar gamla artiklar" på "Träningslära Allt om träning, kost och hälsa" I mars i år uppdaterade han en lång artikel om socker. Men fortsätter att propagera för sockerindustrins syn på socker .Det innebär att neka till kunskap, om hur fruktos brytts ner i levern och bildar fett runt de inre organen, som om inte kalori underskott föreligger, skadar både levern och bukspottkörtelns funktion,och orsakar insulinresistens på ett väldigt snabbt sätt, som är en viktig faktor i den snabba ökningen av typ 2 diabetes i Indien och Kina(Även tillgången på processad mat spelar roll). Men att Jacob Gudiols skriverier ser ut som beställningsarbete från sockerindustrin. Det viktiga är att JGs skriverier gynnar sockerindustrins hälsoskadligga verksamhet, och de gör det för att de tjänarpengar på det. JGs motiv är mindre viktiga än effekterna av det han gör.. Han skriver bl.a. : " Bortsett från situationer då det faktiskt behövs, eller i alla fall gör en klar nytta, som inlagda livsmedel, så är socker i bästa fall en massa energi utan någon näring. Och i dagens samhälle så är extra energi utan näring ingenting som de flesta vill ha i sig." (Från : https://traningslara.se/socker-fruktos-och-halsa/ Socker är INTE "extra energi utan näring" JG förnekar all modern forskning om fruktosens roll i socker. Det är inte en liten elefant JG vägrar att se. Så JG är en propagandist inte en kost debattör. Han har i stort misslyckats att få media att tro på honom som kostdebatör, så han inriktar sig mer på att voffare att propagera för "hans" synsätt.,och diverse små media att sprida propagandan , som han sprider. .
  4. Det är möjligt du redan provart detta. Men natrium brist kan orsaka hög puls. Om man intar för lite salt kan kroppen börja göra sig av med kalium för att bevara rätt proportioner mellan natrium och kalium, och i samband med det minska blodmängden, då kan det vara nödvändigt att öka hjärtfrekvensen för att upprätthålla cirkulationen. Dr James dinicolantonio har skrivit om det. Men se även: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4805644/ I en av de delrapporter som PURE studien levererat konstaterades att de som lever längst intar mellan 1 och 1/3 dels tesked salt per dag. och 2 och 2/3 dels tesked salt per dag. Om du äter för lite salt prova med 1 tesked salt i ett glas vatten på morgonen, och kanske också något på kvällen också.Men om du redan provat det här. Så har du ändock klarat av en hel del problem, så ge inte upp!
  5. Manliga typ 1 Diabetiker lever 14 år kortare än icke diabetiker, och kvinnliga typ 1 diabetiker lever 18 år kortare än icke diabetiker. Se: https://diabetes.nu/typ-1-diabetes-overlevnad-risker/ Så Dr Bersteins sätt att äta är säkerligen bättre för typ 1 diabetiker, och jag gissar att medellivslängden bland typ 1 diabetiker kommer att öka om fler typ 1 går över till Bernsteins kostråd. För övrigt så fyllde Dr Bernstein 85 år i år. Han är född 1934.
  6. Det är bedrövligt att inte politikerna tar sitt ansvar, och ser till att SLV får en ledning som grundar kostråden på vetenskap i stället för livsmedelsindustrins intressen. 51% av svenskarna är överviktiga, och det visar att livsmedelsindustrin lyckas med sin försäljning. Men det visar också att folkhälsan försämras. Skattebetalarna skulle spara mycket pengar om kostråden fokuserade på vad som är bra för folkhälsan i stället för vad som är bra för livsmedelsindustrins försäljning. ALLA bör försöka få alla partier att ändra syn på kostfrågan. Det är förmodligen enklare än att starta ett nytt parti i just denna fråga. Ann Fernholm gör nytta i att verka för förändrad syn angående folkhälsan. Men mer behövs...
  7. Finns det receptorer för smak på andra ställen än i munnen? Javisst gör det!Det var länge sedan jag hörde. Men nu hittade jg en tråd, där Erik 2 gjort ett inlägg med en länk, som tar upp en hel del om dessa receptorer. Så tackl Erik 2 ! Så nu får dessa receptorer en egen tråd. Se denna artikel : http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2013/the-bittersweet-truth-of-sweet-and-bitter-taste-receptors/
  8. Kinesiologi betyder egentligen rörelselära. Men det som talas om här kommer från Applied kinesiology(AK). Det var en behandlingsform som startades av kiropraktorn George Goodheart och 11 kollegor. Det fick bara läras ut till legitimerade utövare inom hälsovården. Sedan startades de kurser för amatörer utan något krav på att vara legitimerade utövare inom hälsovården. Men i sverige finns det en skola som utbildar "kinesiologer"( I USA kallas det Touch for health) . De behöver inga förkunskaper.Men en del kan nog ha det del. Man måste komma ihåg att det finns två svaga punkter,om man skall testa andra saker än ren muskelstyrka. Det är den som testar, och den som testas . De påverkas bägge av tro och förväntningar. Jag och två studie kompisar gick på två kurser för sheldon Deal(Han var en av de som startade AK). Han hade då en stor mottagning med ett par läkare anställda utöver kiropraktorer. De som startade AK var nog kunniga och duktiga terapeuter. Så därför blev det mycket populärt i början.Men idag har intresset minskat. Här i sverige var det en tandläkare som drog ut en tand efter muskeltest. Han blev anmäld för det var inget fel på tanden.
  9. VoF sympatisören som lever på sitt bloggande har publicerat en artikel som heter :https://traningslara.se/25-cl-saftdryck-varje-dag-gor-att-barn-gar-upp-i-vikt/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Traningslara+(Träningslära) Det är en sådan typ av artikel som Coca -cola har betalat för att "någon" publicerar. Varför inte jämföra sockersötad läsk med läsk med sötningsmedel? Kan det vara så det är en tillfällig het att artikeln ser ut som läsk reklam? JG kan säga att socker i saftdryck är farligt, men inte i övrigt . För Coca-cola säljer lika gärna läsk med sötningsmedel, som med socker. Men Coca-cola vill sälja bägge sorterna. Men JG passar sig för att stöta sig med Coca-cola så JG skriver "25-cl-saftdryck-varje-dag-gor-att-barn-gar-upp-i-vikt" . Men socker är aldrig nyttigt: "Robert: So the notion that you need sugar to live or that you even need glucose to live is disingenuous. You need a blood glucose to live, that is true, you don’t need dietary glucose to live. Because it’s so important that your liver will make it. It will make it out of amino acids or fatty acids as needed. So glucose is essential… it is just not essential to eat. Fructose on the other hand… there is no biochemical reaction in any eukaryotic organism that requires it. It’s completely vestigial and when consumed in excess, because of its unique metabolism does three things that glucose does not do. One, it drives liver fat accumulation faster than virtually any other item on the planet. Number two, it engages in the Maillard or the agent reaction. Now glucose does it too, but fructose does it seven times faster and it turns out there is a metabolite of fructose that does it 250 times faster and we’re working on that. And number three, fructose rather than glucose stimulates the reward center of the brain and therefore we have the data that shows that the fructose molecule of sugar is what it makes it addictive. " Från: https://www.dietdoctor.com/se/diet-doctor-podcast-14-dr-robert-lustig
  10. Wiley ob line library HAR EN LÅNG ARTIKEL i ämnet.: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/1541-4337.12268
  11. De som är känsliga mot mjölkproteiner brukar smälta smöret, och skumma av proteinerna. Efter det tål smöret högre temperatur utan att brännas vid. Men det har väl inget med transfetter att göra, och om det är en för- eller nackdel (i övrigt)att steka i klarifierat smör vet inte jag. PS. Se också: https://mittkok.expressen.se/artikel/sa-valjer-du-ratt-olja-att-steka-i/ Det hävdar också hjärtforskaren farmakologie doktor James Dinicolantonio, att det är bra att steka i olivolja, så nu längre häller jag i lite olivolja, när jag steker i smör.
  12. Det kan vara natrium brist.Tänk på att det är varmt, och insulin håller kvar salt.När man går över till LCHF, så kan man behöva öka salt intaget. Ta en tesked vanligt koksalt i ett glas vatten. Dr James Dinicolantonio har många youtubevideos om ämnet.
  13. VoF sympatisören Jacob Gudiol länkade på sitt twitter-konto till en artikel i Whasington post : https://www.washingtonpost.com/lifestyle/food/the-case-for-diet-soda-it-gets-a-bad-rap-but-the-research-tells-a-different-story/2019/06/21/70ad3f54-92da-11e9-b570-6416efdc0803_story.html?utm_term=.8406db151d22 Artikeln har en vacker bild på två Coca-cola burkar. Artikeln förklarar att läsk med kalorifritt innehåll inte är giftig, och inte ens socker är akut-giftigt. Det intressanta är de långsiktiga effekterna, som är viktiga. Men artikeln som JG länkar till är en sådan artikel som Coca-cola betalade för att få sprid häromåret. Jag såg samtidigt att JG inte gillade Lena Anderssons artikel i DN häromveckan. Han skrev: "Verifierat konto 21 juni Men med hjälp av den här studien försöker alltså Lena argumentera för att vi ska börja äta någon slags LCHF-liknande kost Och helt ärligt så tror jag inte att Lena har en susning om vad PURE verkligen har visat. Hon har nog blivit lurad av tidningsrubriker och LCHF-retorik" JG kör med den vanliga principen, som stod på trollkarlen James Randis hemsida "Vill du uppfattas som en expert, så bete dig som om du är en" Men Lena Andersson har varit med i styrelsen för Humanisterna(Som är en systerorganisation till skeptikerrörelsen,och har en gemmensam härkomst.) , så hon kan ha träffat typer som JG tidigare. Så det är nog bättre att läsa sammanfattningen i Lancet än att lita på JGs åsikter om studien. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)32252-3/fulltext Om man vill se en video om studien, så finns denna t. ex.: https://www.youtube.com/watch?v=s26dv30tXDs Men så här nedsättande formuleringar "helt ärligt så tror jag inte att Lena har en susning om vad PURE verkligen har visat" En så här nedsättandefomulering är inte ovanlig när någon tidigare medlem uttrycker åsikter, som inte stämmer med rörelsens nuvarande ståndpunkter. Det är ett av skälen till att skeptikerrörelsen har tydliga sektliknande drag.
  14. Dr Gundry intervjuar Dr james Dinicolantonio om olika fetters egenskaper:
  15. Diabetesmedel utreds för ökad cancerrisk: https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2013/03/26/vanliga-diabetesmedel-utreds/