HelgeK

Medlem
 • Innehållsantal

  858
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

HelgeK vann senast 6 Mars

HelgeK hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 935 Enastående

1 följare

Om HelgeK

 • Rank
  Gammal i gården

Senaste besökare till profilen

1 545 profilvisningar
 1. Just nu sänder "Kunskapskanalen" ett riktig uselt program om metoder för att bekämpa fetma. Sondmatning, magsäckskirurgi, och dieter som bara var rena skojar metoder. Naturligtvis säger de ingenting, om att man kan ändra kosten, så att man äter färre kolhydrater, och minimerar sockret, så som vi åt innan det var sockerindustrin och deras lobbyister,som utformade kostråden. Det är hemskt att licens pengar går till sådant skit!!! Kort sagt delen om metoder mot fetma var så dålig, att det är svårt att tro annat än någon har blivit mutad! det följdes av en del om 80-tals musik i USA, som verkade vara gjord på 80-talet. Kunskapskanalen kanske borde byta namn till Korruptionskanalen!?
 2. Det är rolig att vårt grannland Danmark tar ett steg för att stiga ut ur de felaktiga kostrådens värld. Vetenskapligt så finns det tillräckliga argument, för att man med kost behandling kan bota typ 2 diabetes. Virta har också visat det i USA, så varför kan man inte göra det också i sverige. Enstaka läkare gör det redan. Men varför inte i större omfattning ? Det finns mycket stora vinster med det.
 3. HelgeK

  Dåliga värden på blodfetter :(

  Ej att förglömma de biverkningar statiner kan ge. Jag har träffat en som tvingats till njurtransplantation. Det är bara en på 10 000 som råkar ut för det enligt Fass. Men folk som får ryggvärk av statiner är ett vanligare problem.
 4. Om någon skall prata om näring på TV i Sverige, så blir det oftast Pfizers "professor" Maj- Lis Helenius. i USA lyckas t.o.m. Fox-News få fram korrekta fakta i frågan: http://video.foxnews.com/v/5785853011001/?#sp=show-clips
 5. HelgeK

  intressant "studie"

  Det finns mycket att läsa av David Ludwig. T. ex. på. Medium ett ex.https://medium.com/@davidludwigmd/hi-kevin-appreciate-the-scholarly-debate-58a6b7df1bff? Men också på pub.med. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=David+S+Ludwig
 6. HelgeK

  intressant "studie"

  I deh här sammanhangen tycker jag man bör nämna Harvard professorn David Ludwig han är professor i nutrition och pediatrik, och har mycket att ge den som är intresserad av forskningen om lågkolhydrat kost. https://medium.com/@davidludwigmd/genetic-study-supports-carbohydrate-insulin-model-of-obesity-327d84be6d2b
 7. HelgeK

  intressant "studie"

  Det finns seriösa forskare som vare sig kan eller vill blunda för fakta. Men Maj -Lis Helenius hör inte dit.
 8. HelgeK

  Livsmedelsverket och ungas kostvanor

  För några år sedan skrev Nina Teicholz en kritik i BMJ av förslaget till nya kostråd :https://www.bmj.com/content/351/bmj.h4962 Det kom ett brev med krav på BMJ att BMJ skulle dra tillbaka artiken från 183 personer som stödde förslaget till kostråd. https://cspinet.org/letter-requesting-bmj-retract-investigation. BMJ svarade på brevet. https://www.bmj.com/content/351/bmj.h4962/rr-37. , och. Även Nina Teicholz svarade: https://www.bmj.com/content/351/bmj.h4962/rr-49 Så när Nina Teicolz skrev ett kritiskt inlägg om förslaget till kostråd, så skrev 183 förespråkare av förslaget och krävde att BMJ. skulle dra tillbaka inlägget. De ville stoppa kritiken i stället för att diskutera innehålet i föslaget till kostråd. Så har det varit sedan förespråkarna av högkolhydrat kosten dominerat debatten, så de har inte varit intresserade av att föra en saklig dikussion om vad som är den bästa kosten, utan de har en agenda de vill genomföra, och de vill kunna strunta i de som inte gillar deras agenda. De vill fortfarande strunta i kritiken, men de lyckas inte tysta den, och kritiken fortsätter. http://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-taubes-teicholz-us-news-best-diet-problems-20180128-story.html Eftesom resultatet av de rådande kostråden fortfarande är lika usla, så kommer krtiken fortsätta, och förmodligen öka, och till slut måste de ändra kostråden.
 9. HelgeK

  Smothies förstör fibrer!

  Smothies höjer de glykemiska indexet hos kost!
 10. HelgeK

  Antibiotika till barn

  Ibland kan det vara nödvändigt med antibiotika, men se till att återställa de nödvändiga bakterierna, under och efter antibiotikakuren. Ät yougurt, surkål, inlagd sil och andra fermenterade livsmedel, som bidrar till att återställa en hälsosam bakterieflora.
 11. HelgeK

  Per Bylund om muskelsmärta och inflammation

  Skärfläcka jag undrar om du missförstår vad jag menar? Den kommentar vars kritik jag instämmer i har den här kritiken: Per Bylund skriver: "Förklaringsmodeller för muskelsmärta som utgår från att musklerna ömmar för att de är för spända/sammandragna vilar därför på en falsk premiss, och leder idag till att fel åtgärder tillsätts för att råda bot på de bakomliggande problemen" Jag tror du för lättvindigt avfärda.r ovanstående hypotes. För att ta ett exempel. Det kommer en patient, som arbetat extra mycket vid datan, och har en tryck öm levator scapula(skulderblads höjaren) på ena sidan. Om man testar rörelse omfånget hos muskeln, så finner man att pat. kommer kortare väg när pat. lutar huvudet i sidled bort från den spända muskeln. Muskelns är sammandragen kort, och låter sig inte uppnå normalt rörelseomfång vid test. Kan man då inte säga att den är spänd? Man kan naturligtvis säga den är överansträngd. Men min rekommendation blir ändå stretching av muskeln. I sådana här fall brukar de fungera i hög grad. Men visst ibland behövs det kost råd .Det finns lite "säker evidens" inom området funktionella störningar inom rörelseapparaten. ?" Den rehab träning Per Bylund rekomenderar är tung styrketräning. Det är kontraproduktivt vid inflamation. Man förbättrar rörelse omfånget och cirkulationen och återhämtningen med hjälp av stretching. Tung styrketräning skall man syssla med när inflmationen är över. Trodde. du jag var mot närings tillskott vid inflammationer? Magnesium brist, omega 3 brist. För mycket kaffe och the kan hämma "mineral upptaget. Men också för höga blodsocker nivåer. För att bara nämna några av de näringsmässiga problem, som kan spela roll vid inflammation. Rylandes och Jala förstod. Missförstod du?
 12. HelgeK

  Per Bylund om muskelsmärta och inflammation

  Skärfläcka mina uppfatningar skiljer sig nog inte så mycket från dina, men det jag syftar på finns också återgivet i slutet bland kommentarerna. Men diskusionen är viktig,och det är inte så farligt att ha fel. Man kan alltid ändra sig om det kommer en bätre ide'.
 13. HelgeK

  Per Bylund om muskelsmärta och inflammation

  Han har skrivit en artikel till https://www.dietdoctor.com/se/dina-omma-muskler-ar-inte-spanda-de-ar-inflammerade Han avfärdar en hypotes lite lättvindigt. Man bör väl inte avfärda någon hypotes förrän allt är ordentligt utrett, och även då bör man vara beredd att ändra sig.
 14. Bra artikel av Garry Taubes och Nina Teicholz: https://www.bmj.com/content/360/bmj.k822/rr-13
 15. HelgeK

  Orkeslös Träning

  Det finns en fara till med salt brist, som jag inte nämnt! Som gäller extra mycket för tränande! Det salt vi talar om här är NACL . Natrium är en viktig mineral i kroppen. Bland annat ingår det i en process som för in energi i cellerna. Den kalas Natrium - kaliumpumpen. Där natrium och kalium måste vara i balans. Om obalansen är för stor pga natrium brist, så kan kroppen tvingas göra av med kalium för att återställa balansen. Det leder till att man tappar muskler pga kalium bristen, och det är inget någon seriöst tränande vill drabbas av.