HelgeK

Medlem
 • Innehållsantal

  1 567
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  19

Allt postat av HelgeK

 1. Ett stycke i artikeln ,som klargör konflikten om mättat fett. "The relation between dietary fat and mortality in observational research is controversial due to methodological challenges involving confounding, reverse causality, and effect modification (e.g., overall diet quality, physical activity level). In a high-quality, 2-cohort study, high intake of fat as a proportion of total energy was associated with reduced risk of premature death, although the type of dietary fat importantly modified risk: decreased with unsaturated fat and increased with saturated fat (35). However, the relation between saturated fat and mortality observed in a general population might not apply to those consuming a ketogenic diet due to exceptionally high rates of saturated fat oxidation and low rates of de novo lipogenesis (36). Demonstrating this point, serum saturated fat did not increase through a wide range of saturated fat intakes for 3-wk intervals in a study of 16 adults with metabolic syndrome (37)."
 2. En intressant artikel om forskningsläget för lågkolhydrat kost. https://academic.oup.com/jn/article/150/6/1354/5673196?fbclid=IwAR1HtDuEQx4kNsam04Zbf0zcEUYkqQXyhz5xG39malNoti52b9zTsQkCMvc
 3. En video som inte är så dum. '''David Unvin är med t. ex.(Även om många här förmodligen kör mer strikt, men de får också resultat, så se den om du inte redan sett den: https://www.svtplay.se/video/20476372/sanningen-om-kolhydrater
 4. Så är det en bra tidskrift värd att prenumerera på, när LCHF magasinet läggs ned.
 5. När det gäller samband och orsakssamband, så gäller det att komma ihåg Bradford-Hill kriterierna: https://en.wikipedia.org/wiki/Bradford_Hill_criteria http://tidningen.svenskkirurgi.se/2015/11/04/klinisk-forskning-kausalitet/ Så det gäller att komma ihåg, att alla samband är inte orsakssamband!! Våra vänner veganerna brukar nöja sig med väldigt svaga samband, för att hävda, att det måste vara orsakssamband.
 6. Ett osakligt påstående som inte stämmer med fakta. De två i programmet påstår , att man bör öka förbränningen av olja och kol. Klimatet blir varmare, och det är fakta. Uppenbarligen känner du inte till "Den gröna revolutionen" . Jag har aldrig hört någon som är intresserad av ökningen av jordbruksprodukter, som hävdat , att det är ökningen av koldioxid i atmosfären som orsakat produktions ökningen i jordbruket.Det är rent nonsen. Är verkligen skogsbränderna, som följer på uppvärmningen verkligen bra? Nils du hävdar att världen från 2020 till 2050 är på väg mot en ny istid, och du påstår att det beror på solfläckar. Detta trots att alla vet att solfläckarna återkommer mycket regelbundet vart 11:e år. Det finns nåra hypoteser, om vad som styr istidernas återkomst, och det är ungefär 100 000 år emellan dem, och i ingen av hypoteserna ingår solfläckarna. Hur kan man hamna så snett? För de som är intresserade av klimatet och klimatförändringarna, så har Naturvårdsverket en del intressanta artiklar. T. ex.: https://www.naturvardsverket.se/Documents/publikationer/978-91-620-8368-7.pdf De två som ligger bakom SwebbTV är med i "Alternativ för sverige", De är avhoppare från SD, och gillar Vladimir Putin och hans styre. Det är en möjlig förklaring till deras entusiasm för olja och kol. Rysslands oljeförsäljning har varit väldigt viktig för Putins militära upprustning. Nu går det dåligt för Ryssland, och de vill sälja mer olja.
 7. Dags att sparka ledningen för SLV SVT rapporterar att malignt melanom ökar. Beror det på det ökade blosockret? Se.: https://www.webmd.com/cancer/news/20070227/high-blood-sugar-linked-cancer-risk#1 Har fetma typ2 diabetes, och hjärt och kärlsjukdom samma orsak. Det tycks så! Dags att sparka ledningen för SLV, och sätta oberoende vetenskapsmän i ledningen.
 8. Statiner sänker kolesterolet, men knappast risken att få hjärtinfarkt. Jag har träffat en som fick njurarna förstörda av statinerna. När han kom tillbaka för kontrol hos läkaren som skrivit ut stationerna, så blev läkaren förskräckt, och sa åt honom att sluta äta tabletterna omedelbart, vilket han gjorde, men hans bägge njurar förstördes. Det är en känd biverkan, som omnämns i Fass. Den drabbar ungefär 1 på 10 000. Han som drabbades hade tur och hamnade tillräckligt lång fram i transplantations kön, och överlevde. Men många tror att nackdelarna är större än eventuella fördelar. Läs t. ex: https://www.europeanscientist.com/en/features/do-statins-really-work-who-benefits-who-has-the-power-to-cover-up-the-side-effects/
 9. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0735109720356874?fbclid=IwAR3O_nRzqo_SbcUgQt1KZoeFomqcL7r_IGPXxh2lWS6vVkJWcL2TV_hQrqk De som står bakom studien representerar en stor samling av de främsta inom nutritions forskningen.
 10. Den videon från 2011, som Zepp länkar till är utan tvekan bra. Men man måste också förhålla sig till tiden då man inte äter. Alltså, den tid man fastar.Det finns en del som ser det som okomplicerat hur länge man ska fasta. Men det är viktigt att komma ihåg att Jason först och främst är för intermittent fasta, och inte en aningslös anhängare av fasta, som tror att längre alltid är bättre. Den här videon visar det, men den innehåller också en intressant diskussion om cancer. Så titta gärna på den.
 11. Här är en läsvärd sajt för den som funderar börja med styrketräning : https://www.styrkelabbet.se/styrketraning/
 12. Dr. James DiNicolantonio 2 tim · SUGAR is ADDICTIVE Sugar —> Spikes dopamine and sugar levels —> dopamine & sugar crash —> sugar cravings to get the “high” —> hijacked brain signaling —> constant sugar cravings DROP THE SUGAR and LOSE THE CRAVINGS Visa översättning
 13. Äta mindre för att gå ner i vikt fungerar, om man äter sådant, som INTE gör att man lagrar energin i fetvävnaden. Men röra sig mer för att gå ner i vikt är väl inte I något avseende vettigt, om man är nöjd med hur mycket man rör sig. Då är det betydligt bättre , att använda den överflödiga lagrade energin, så att man går ned till den vikt man eftersträvar.. Om det är någon, som absolut vill röra sig mer, då kan det vara lösningen. Under förutsättning att man äter rätt sorts mat. Men alla på den här sidan vet redan hur man skall äta. PS. Om man har någon slags beroende problematik, som gör att man äter onyttig mat, då är det den saken man skall ta tag i.
 14. Två viktiga citat ur artikeln: " For example, the CDC reported an 11% prevalence of diabetes in those with diagnosed COVID-19.⁶ In this report, the CDC noted that over 40% of people with diabetes and COVID-19 did not require hospitalization, but as with data from China and Italy, the prevalence of diabetes rises to 19% of those admitted to the ICU and constitutes at least 25% of those dying from the viral infection.⁷⁻⁸ So, the current thinking is that individuals with diabetes are not more susceptible to contracting the virus, but once infected have much more severe clinical course and a markedly increased mortality, approaching 20%" och "Fifty years ago, hyperglycemia was identified as a toxin to white blood cells which are the body’s primary defense against infection. Above a glucose of 200 mg/dl, these cells are unable to ingest and destroy invading organisms.⁹ " Resten av artikeln är också intressant. Men mest en utveckligen av ovanstående...
 15. https://www.virtahealth.com/blog/covid-19-type-2-diabetes-glycemic-control
 16. Du länkar till "Nya Dagbladet", som beskriver "Black Lives Matter" – en våldsbejakande rasiströrelse"som en "våldsbejakande rasiströrelse". En rörelse som uppstod pga en amerikansk polis dödade en svart man som låg orörlig på gatan. Du vill sprida sådan dynga utan att bli kritiserad för den rasistika dynga du läkar till/sprider. Du länkar till olika Nazist influerade skrifter; och låtsas du måste göra det för att kunna diskutera Corona frågan!! Du har noll i trovärdighet. Alla andra utan du kan diskutera Corona frågan,utan att länka till pro-nazistika alster. Det är knappast en tillfällighet.( Läs gärna artikeln: " Black Lives Matter – en våldsbejakande rasiströrelse " Så kan du se hur dagens nazister försöker göra motståndarna mot rasism till rasister. Gå in på al@j s länk ovan.
 17. Det skriver DU , som är den som länkar till "Samhällsnytt" och " Nya Dagbladet" du gillar inte att jag påpekar vad förslags tidningar det är. Du vill att folk inte skall veta vad förslags tidningar du länkar till. Du verkar inte våga stå för det du länkar till. Men ändå länkar du till dem.
 18. Det är inte första gången du länkar till en nazist influerad källa , så jag börjar undra om du har en uppgift här, som verkar vara, att rekrytera folk till nazist vänliga grupper, och om jag länkar till en sajt som har till uppgift att kartlägga nazist vänliga grupper, så skriver du: "Läser man den länken så hittar man en hel hög med dravel och lögner, så det ger jag inte något för." Så det är svårt att tro annat än att du är med i någon av de nazist vänliga grupper du länkar till, och att försöker rekrytera sympatisörer här. Varför länkar du annars till nazist vänliga sajter här på kostdoktorns forum ?
 19. Nya Dagbladet är en källa, som har enorma problem med trovärdighet. Knappast någon källa att lita på: http://polimasaren.se/nya-dagbladet/ Man bör försöka hitta samma uppgift i mer pålitliga källor, och då är det bättre att citera dem. nazist-anstrukna källor är inte så bra.
 20. Visa oljebolag lägger ut hundratalsmiljoner på att sprida lögner om klimatförändringarna. Den propagandan OM den skulle vinna kampen om folks själar, så skulle skadeverkningarna bli förskräckliga, och det är tyvärr inga överdrifter. Växthuseffekterna försämrar människornas livsbetingelser. Det är inte svårt att förstå, om man anstränger sig och granskar fakta. Det är livsnödvändigtatt minska växthuseffekterna. Men det finns också en mer vardagliga förvrängningar, som syftar till en whitewashing, som är lättare att genomskåda. Men ändå nödvändig att granska. Supermiljöbloggen publicerar Greenpeaces uppfattning om en utbyggnad i Brofjorrden.: https://supermiljobloggen.se/nyheter/ett-av-de-varsta-exemplen-pa-greenwashing-i-sverige/ Här är Greenpeace artikeln: https://preemwashing.se
 21. Ring Arla och fråga var någonstans nära dig dom säljer Smetana. https://www.arla.se/sok/?query=smetana&sn=dsi&dsinh=12&dsifv=4
 22. Jag kopierar Uffe Ravnskovs inägg som iAnna länkade till ovan: "Postad 7 Oktober, 2015 Hej Broccoli Jag har granskat FH-litteraturen mera grundligt och kritisk än de flesta kardiologetr. Jag kan berätta att det är inte det höga kolesterolet, som gör att några få dör tidigt av hjärtinfarkt; det är för höga koagulationsfaktorer. Dessa ärvs av några få tillsammans med FH-genet och det är dem som dör av hjärtinfarkt. Om du har en förståndig läkare, be honom/henne om att kolla alla koagulationsfaktorerna. Är de normala, kan du vara lugn; då är det höga kolesterolet en fördel. Din läkare är välkommen att kontakta mig om han/hon har några frågor Uffe ...som fyller 81 om några dagar och som själv har FH"
 23. En annan video med liknande tema:
 24. Statiner bör väl bedömas, som andra mediciner. Man bör jämföra positiva effekter och negativa effekter. T. ex. så finns en risk att njurarna förstörs av stationerna. Tittar man i Fass, så är risken 1 på 10.000 som får njurarna förstörda av statiner( Jag träffade en gammal bekant efter jag bestämt att inte äta statiner. Han såg trött ut. Han har alltid varit pigg och energisk. Han berättade att han hade fått statiner, och när han kom tillbaka för kontroll, så blev läkaren förskräckt, när han såg hans värden, och sade "Du måste omgående sluta ta stationerna". Men det var redan för sent. Han tvingades gå på dialys, och ställdes i kö för njurtransplantation. Han hade tur och och överlevde kötiden och fick ett par "nya" njurar. Han var frisk tills han började äta statiner.Många tvingas sluta med statiner pga muskelvärk eller andra biverkningar. Aseem Malhotra tillhör de som tror att nackdelarna överväger eventuella fördelar med statiner. Statiner skrivs ut "i förebyggande syfte". Men finns det någon undersökning, som visar att statiner förlänger livet på de som äter statiner. Jag känner inte till någon sådan undersökning...