HelgeK

Medlem
 • Innehållsantal

  1 222
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  15

Allt postat av HelgeK

 1. Den här artikeln https://nutritionsfakta.se/2019/04/10/ketogen-kost-popular-kost-eller-medicinsk-behandling-vid-svar-sjukdom/ hör hemma i denna tråd, och det är värt att notera att Jacob Gudiols vän Ola Wallengren kommer ut som lobbyist för SNF. Förvånad ? Knappast! Det är nog inte en tillfällighet att JG låter som en SNF-lobbyist. Men vet JG om att det är en industri-agenda han propagerar, eller är han lurad? I Syd-afrika fick industrins "självutnämnda (anonyma) experter" facebook att ta ned en stor LCHF-sajt. Men motelden fick Facebook att lägga upp sidan igen. Om debatten handlar om vetenskap, så brukar LCHF vinna. Men om "livsmedelsföretag" får sinna lobbyister att låtsas vara "oberoende experter", vilket Marion Nestle' visat att de inte är.Se t. ex. https://www.foodpolitics.com/2019/05/industry-funded-study-of-the-week-avocados-2/ Oberoende forskare skall vara verkligt oberoende och inte finansierade av industriföretag.
 2. Kevin Bass verkar vara en märklig person. Inte nog med att han inte gillar Diet Doctor, för det måste väl folk ha rätt att göra. Men Kevin tyckte också det var bra att Facbook tog ned en facebooksida för Eat better South Africa. Den var nere i bara två dagar. men Kevin Bass tyckte det var bra att den togs ned! Han var glad åt det. Han uttryckte det på twitter. Efter en kort kommentar blev jag avstängd från att läsa, och kommentera på hans twitter konto... Men här är en artikel om nedtagningen av facebooksidan. “Venter realised that many indigent South Africans needed to follow a diet of real food. Therefore, she focused on making the LCHF lifestyle affordable for all. That meant finding alternatives for expensive foods and oils. These were simply outside the budget of people who live on R5000 a month – or less, she said.” The Noakes Foundation supports Banting 7 Day Meal Plans exceptional work at supporting our nation’s health, free of charge! Eat Better South Africa, the community outreach branch of The Noakes Foundation, was founded as a way to help those most affected by bad diets and lack of dietary education in our country. Eat Better South Africa aims to educate and empower people from lower income areas, teaching them to get better by eating better. One of the ways we to do this, is through our budget meal planning. You can view our Banting on a Budget (recipes for less than R30 per day!) here: https://drive.google.com/…/1YTh6N7MNuectUcdrjko3UQT4N…/view… http://foodmed.net/…/facebook-take-down-banting-7-day-mea…/… Kevin Bass debatt stil påminner om JGs. Det kan vara bra att äta LCHF, men det är bra om en LCHF sida tas ned från Facebook. I sverige producerar SNF en nidskrift om LCHF . Se: https://forum.kostdoktorn.se/topic/11719-självutnämnda-experter-i-kostfrågan/ En artikel de åstadkommit är: https://nutritionsfakta.se/2019/04/10/ketogen-kost-popular-kost-eller-medicinsk-behandling-vid-svar-sjukdom/ I Sydafrika övertalar de Facebook att stänga ner en facebooksida. Men det fungerar bara i två dagar. Så motståndet mot LCHF går inget vidare, men de ger inte upp ännu. http://foodmed.net/2019/05/facebook-take-down-banting-7-day-meal-plans/?fbclid=IwAR3wCmNTPG6fJkr2joEXVwXs_B2L1hUC3ei2JYIZ27DSkm-vSoI-Afv2AnQ I länken nedan är några av Kevin Bass ganska trista artiklar. https://www.patreon.com/kevinnbass
 3. HelgeK

  Twitch?

  Twitch verkar vara en tjänst som förmedlar tjänster . Är det någon som känner närmare till hur de arbetar. Twich Health verkar vara aktivt inom hälsoområdet.Det skulle kunna vara enbart tjänst. Men så upptäcker jag att bloggaren Jacob Gudiol är en av deras bloggare. De får mig att undra. Som ni vet så är LCHF godkänd för behandling av typ2diabetes sedan 2008. Swedish Nutrition Foundation satsar10 miljoner per år för att motverka "Fake news". läser man SNFs propagandablad , så ser man att Jacob Gudiols kompis är SNF lobbyist : https://forum.kostdoktorn.se/topic/8754-varför-är-skeptikerrörelsen-emot-lchf/?do=findComment&comment=150711 Det får mig att undra ? Får Twitch betalt för att sprida Jacob Gudiols tankar på deras blogg? T. ex. så har Coca-cola betalat för att få ut propaganda för Coca-cola, som det inte direkt synts att det vara betalt av Coca -cola. Är det någon som känner till Twitchs upplägg?
 4. Jag roade mig med att googla: Kostdoktorns forum om... Jag provade med "Fett", och sedan om "B12" Det visade att forumet ären bra källa till info om kost.
 5. Olika LCHF förespråkare har betonat olika sidor av LCHF, men också om fasta . T. ex S. Pinney och Jason Fung om fasta. De har helt enkelt haft lite olika betoning på olika typ av patienter. Jason Fungs kollega Megan Ramos tar upp bland annat det i denna video: https://www.youtube.com/watch?v=EY3cHwOyCmw
 6. Våra motståndare som förespråkar HKLF beskriver LCHF på det sättet. Men det handlar om mycket nyttiga fetter och lite kolhydrater. Hur man sätter ihop det kan variera från tid till annan och från person till person. Våra motståndare beskriver LCHF så. Se SNFs propgandister Ola Wallengren och Inger Larsson i SNFs "Nutritionsfakta" https://nutritionsfakta.se/2019/04/10/ketogen-kost-popular-kost-eller-medicinsk-behandling-vid-svar-sjukdom/ Vi Människor är olika och kan tolerera olika mycket kolhydrater, men det är väl inte konstigt. Se slutet på deras artikel: " Vi bör äta mindre av mättat fett i form av smör, grädde, ost, rött kött och charkuterier till förmån för oljor, fisk, nötter och frön. En ketogen kost försvårar dessa hälsosamma val. Om man överger den allra striktaste ketogena kosten och äter fler och olika livsmedel som de flesta gör efter en tid, är det lätt att äta för mycket av en fortfarande energität kost. Man måste då ha koll på mängden mat annars är det lätt att öka i vikt då fet mat överlag innehåller mer energi jämfört med mager mat. Varierad mat i lagom mängd ger alla de näringsämnen vi behöver och minskar risken för flera av de vanligaste sjukdomarna såsom hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes och fetma. " De beskriver LCHF som en dogmatisk lära. Fast det är mer erfarenheter dragna av effekten av olika kostvarianter. PS Hur kan de(Inger och Ola) låta blir att fundera på effekterna av deras egna kostråd, när 51% av befolkningen blivit överviktiga, när de har följt dessa råd??
 7. Jo, men är det inte så livet är? Om det händer något, så kan man behöva ändra något. Kosten behöver inte upphöra att vara LCHF bara för att något del behöver ändras? För det är väl inte frågan, att ändra till HKLF-kost?
 8. LCHF fungerar i längden om man fortsätter att äta det.
 9. Det blev inte så länge inlägget om industrilobbyism fick stå orört! Det här var tilläget till artikeln: Ett aktuellt exempel är https://www.acsh.org Där kan företag få artiklar skrivna på det sätt de vill ha, och det utan att det syns att de haft inflyttande på artikelns utformande. Allt företagen behöver göra är att donera pengar till ACSH, så får de en artikel skriven rådet sätt de vill ha den. ACSH tar fram någon som är villig att mot ersättning sätta sitt namn på artikeln. ACSH har samlat ett antal "scientific advisors", som är villiga att sätta sitt namn på dylika artiklar.https://www.sourcewatch.org/index.php/American_Council_on_Science_and_Health Så här blev det efter mindre än en dag: Ett exempel är The American Council of Science and Health (ASCH).[10][11] Där kan företag skänka pengar för att få artiklar skrivna på det sätt de vill ha, och det utan att det syns att de haft inflytande på artikelns utformande. ACSH har samlat ett antal "scientific advisors", som är villiga att sätta sitt namn på dylika artiklar.[12] Så wikipedia skribenten som ändrade visar sig vara facebook vän med förra VoF-orföranden Martin Rundkvist. Så han valde att ta bort det som visade på banden mellan ACSH och skeptikerrörelsen som man kan se tydligt i Sourcewatch länken ovan där finns "skeptiker" som Stephen Barrett och Steven Novella. De kallar sig skeptiker, men de är industri-lobbyister. Det brukar voffare inte vilja, att det blir allmänt känt. Så de är pseudoskeptiker. Stephen Barrett, M.D., Pittsboro, han har länge varit lobbyist. Se: Stephen barret sued woman who were chairwomn for an organsisation for woman who were injured by breastinplant.: http://www.encognitive.com/node/1213 https://bolenreport.com/top-pseudo-skeptic-steven-novella-humiliated-on-national-tv-and-it-was-fun-to-watch/ Novella skriver åt ACSH, och har gjort det länge bland annat om socker https://sciencebasedmedicine.org/sugar-industry-research/ Så det var som det brukar sanningar om skeptikerrörelsen band till industrilobbyister får inte vissas på wikipedia, om "skeptikerna" får bestämma.
 10. Lobbying[redigera | redigera wikitext] Lobbying, lobbyism, lobby eller lobbning (från engelska: lobby) innebär politiskt påtryckningsarbete, det vill säga att professionella företrädare för intressegrupper och särintressen i organiserad form framför sina åsikter till politiska makthavare. Lobbyister kan exempelvis vara anställda som PR-konsulter eller ombudsmän. Närliggande begrepp är public affairs och samhällskontakter. Lobbying eller public affairs kan handla om att hjälpa företag eller organisationer som vill påverka myndigheter, beslutsfattare, röststarka individer eller det offentliga samtalet i en viss riktning.[1] Det sker genom att identifiera var i beslutssystemet en viss fråga hör hemma och när en politisk process är mest mottaglig för påtryckningar samt vilka aktörer som har inflytande över frågan.[2] Metoder som används är bland annat omvärldsbevakning, statistiska undersökningar, rapporter, remissvar eller verktyg för att mobilisera gräsrötter.[3] Lobbying förekommer sedan länge i stor omfattning i USA, men även inom EU. Här är lobbyism det etablerade sättet för kapitalstarka intresseorganisationer att kommunicera med politiska beslutsinstanser. Som ett resultat av detta är även lobbyverksamheten noggrant reglerad. Det finns dock de som hävdar att endast hälften av lobbyorganisationerna i USA är registrerade och att regleringen är tandlös (se till exempel SOU 1998:146). I EU ser reglerna något annorlunda ut; vissa länder har lagstiftning medan andra inte har det. I EU som organisation ser det också olika ut; vissa institutioner som Europeiska kommissionen har regler, andra som Europeiska unionens domstol har det inte. Innehåll 1Public relations, public affairs och lobbying 2Några exempel 2.1Industrilobbyism i USA 2.2Israel-lobbyn i USA 2.3Sverige 3Se även 4Källhänvisningar Public relations kan betraktas som en förlängning av reklambranschen och handlar framförallt om organisationers anseende bland invånarna. Praktiskt innebär detta till exempel varumärkesbyggande, CSR och ansträngningar för att sätta en positiv bild av organisationen i medier.[4] Det är ett arbete som de flesta företag och organisationer kontinuerligtägnar sig åt för att nå ut med sitt budskap eller sina produkter i mediabruset.[5] Public affairs kretsar kring en ambition att forma samhällsförändringar eller att ändra folkopinionen i en fråga.[4][5] Lobbying syftar i första hand till att påverka politiska beslut genom att uppvakta enskilda politiker.[6] Gränsdragningen mellan begreppen är vag. Vissa väljer att använda public affairs och lobbying såväl som "samhällskontakter" som synonymer för samma aktivitet.[7] Jesper Strömbäck beskriver public affairs som en slags lobbying. Han menar att begreppet egentligen bara syftar till att ge en mer positiv klang till lobbyistens arbete, och används för att skapa en mer tilltalande bild av branschen.[8] För ett resonemang om branschens demokratiska för- och nackdelar se Lobbying i Sverige. Industrilobbyism i USA Ett aktuellt exempel är https://www.acsh.org Där kan företag få artiklar skrivna på det sätt de vill ha, och det utan att det syns att de haft inflyttande på artikelns utformande. Allt företagen behöver göra är att donera pengar till ACSH, så får de en artikel skriven rådet sätt de vill ha den. ACSH tar fram någon som är villig att mot ersättning sätta sitt namn på artikeln. ACSH har samlat ett antal "scientific advisors", som är villiga att sätta sitt namn på dylika artiklar.https://www.sourcewatch.org/index.php/American_Council_on_Science_and_Health Huvudartikel: Israel-lobbyn i USA Israel-lobbyn är en koalition av individer, nätverk och organisationer som söker påverka USA:s utrikespolitik i en Israelvänlig riktning, eller åt en riktning i linje med policys som är centrala för Israels regering. Lobbyn beskrivs ofta som mycket stark och inflytelserik. Huvudartikel: Lobbying i Sverige I Sverige har lobbning traditionellt varit begränsad, men har blivit vanligare i takt med att banden mellan de politiska partierna och olika intresseorganisationer blivit svagare. Exempel på sådana traditionella band som försvagats på senare år är exempelvis de mellan LO och Socialdemokraterna, mellan Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Centerpartiet samt mellan Svenskt Näringsliv och Moderata samlingspartiet. Tankesmedja Ombudsman ^ Strömbäck, J. (2011). Lobbyismens problem och möjligheter ^ ”Public affairs”. Arkiverad från originalet den 8 september 2017. Läst 8 september 2017. ^ ”Public affairs”. Arkiverad från originalet den 8 september 2017. Läst 8 september 2017. ^ [a b] ”Public affairs vs. public relations: What is the difference?”. Läst 8 september 2017. ^ [a b] ”Public Relations vs. Public Affairs”. Arkiverad från originalet den 8 september 2017. Läst 8 september 2017. ^ ”The Difference Between Public Affairs and Lobbying”. Läst 8 september 2017. ^ ”What is Lobbying? What is Public Affairs?”. Arkiverad från originalet den 8 september 2017. Läst 8 september 2017. ^ Strömbäck, J. (2011). Lobbyismens problem och möjligheter SOU 1998:146 "Lobbning" och SOU 2000:1 "En uthållig demokrati". Visa v • r Reklam och marknadsföring Kategori: Lobbying Till denna wikipedia text har lagts till ett stycke om ACSH. Många " ledande skeptiker"är "Scientific Advisors" i ACSH, och sprider företagens propaganda till VoF sympatisörerna, och påstår att det är det vetenskapliga synsättet i frågan. I Sverige har vi exemplet med Dan Larhammar och sockerindustrin. PS. Det blir intressant hur länge stycket om industrilobbyism får vara kvar på wikipedia.Voffarna brukar inte gilla när deras smutsiga byk tvättas offentligt.
 11. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=6445134&fbclid=IwAR1jq0IkM3Z4NXAop7Y8UUpmMeK0yluUkgvrnXLKgziJjT7dBDtwz08b0RM
 12. Den vanligaste formen av cyklisk variation är att äta färre gånger per dag. Det fungerar väldigt bra för de flesta. För skal man cykla kolhydraterna, så bör det väl vara mellan lågkolhydrat, och mycket lågkolhydrat kost. För högkolhydrat kost leder till högt blodsocker, och det leder till högt insulin, och att det är skadligt är det ingen tvekan om. Så varför inte börja med det enkla periodisk fasta ? Det går mycket bra att förena med träning.
 13. Både Expressen och Aftonbladet påpekar att var femte till var fjärde svensk lider av fettlever. Sedan går det illa främst i Expressen där påstår en näringsfysiolog, att det viktigaste är kalorier in och kalorier ut. Det är fel. Det har bevisats vetenskapligt. På en lågkolhydrat kost så förbränner man FLER kalorier än på en högkolhydrat kost. Det borde vara lika viktigt att lära sig i skolan som alfabetet och siffrorna.. Med tanke på hur fort övervikten och fettlever ökar i Sverige. Harvard professorn David Ludwig förklarar det pedagogiskt i denna youtube video: https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=David+Ludwig&ie=UTF-8&oe=UTF-8 En vetenskaplig rapport som visar detta mycket tydligt är denna BMJ artikel: https://www.bmj.com/content/363/bmj.k4583 Expressen artikeln inleder med att citera en dietist, som inte har en aning om det som professor David Ludwig så tydligt förklarar i ovanstående artikel och video. Mycket pinsamt! Aftonbladet artikeln är bättre, även om den har en del konstigheter, så säger den att det är bra att dra ner på kolhydraterna, och inte dra ner på nyttigt fett. Men ovanstående artikel och video är betydligt bättre än AB artikeln . Men det är bra att bägge tidningarna uppfattat att fetlever är ett ökande problem i Sverige idag. För kunskapen om vad det beror på, och vad man skall göra åt det finns. Det finns flera sätt faktiskt, t. ex GBP, lågkalori diet, och lågkolhydrat med hälsosamma fetter. Det sista alternativet är det effektivaste bäst för hälsan, och Virta Health redovisar mycket bra resultat med det, och vi är många här som gjort den erfarenheten... Vi får hoppas att alla vårdinstanser i Sverige snart erbjuder lågkolhydrat alternativ för de som vill bli av med fetma, leverfett och typ 2 diabetes, eftersom det vore bra för folkhälsan och skulle sänka vårdkostnaderna, och naturligtvis måste de felaktiga kostråden som SLV sprider ändras. Det vore väl bra?
 14. Här finns Yoshinori Ohsumis nobelpris föreläsning och lite annat om ämnet: https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2016/ohsumi/facts/
 15. Jag tittade in på Fitlines hemsida. Den försäljningsmodelen de använder brukar betyda att priserna är högre än i hälsokostbutikerna och på nätet. Man kan läsa en del om kost och näringsinnehåll på SLVs hemsida.Men deras kostrekommendationer är inget att lita på. https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/livsmedelsdatabasen/sok-naringsinnehall I övrigt håller jag med de övrigas synpunkter... PS det är oftast billigast att köpa på nätet, men prata gärna med folk som är pålästa och läs på ordentligt själv, och passa dig för överdrivna påståendenden. Människokroppen är en "gammal modell",och behöver näring som är anpassad till den.
 16. Autophagy stimuleras av träning.enligt denna video: Han hävdar att träning stimulerar autophagy, och hämmar det inte enligt befintlig evidens. Men det verkar onekligen rimligt att fasta stimulera autophagy, och det är väl vad traditionella fastare hävdat,men detskulle inte skada med forskning om det. Men det är bra att veta att även träning stimulerar autophagy! Så avsluta fatan med ett träningspass verkar förmodligen vara en bra ide'.
 17. Har man höga insulin nivåer så är det nog bättre att äta fet än kolhydrater. Men Ted Naiman har nog låga insulinnivåer, då är situationen lite annorlunda.
 18. De värnar sin lönsamhet, och de tycker nog det är deras skyldighet gentemot deras aktieägare. Men vi är nog många som ser det som organiserad brottslighet.
 19. I England är den mest kända skeptiska organisationen "Sense about Science". Läs om dem på Sourcewatch: https://www.sourcewatch.org/index.php/Sense_about_Science Om man kontrollerar varifrån de får sina pengar under rubriken : Funding , så hittar man nedanstående: " Sense about Science publishes a donor llist online [8]. Financial contributions, for both core and project-related costs, have been received from: Association of the British Pharmaceutial Industry (ABPI) Amersham plc Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC) The Biochemical Society Blackwells publishing British Petroleum plc Mr J. Browning Mr D. Brydon Prof A. Dixon Dixons Group plc The Society for Endocrinology The Society for General Microbiology GlaxoSmithKline Halifax Bank of Scotland Health and Science Communication Trust International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications (ISAAA) John Innes Centre The John Innes Trust Mr. J. Moynihan Mr M. Livermore Oxford GlycoSciences plc Pfizer plc Royal Pharmaceutical Society of Great Britain Blackwells Publishing Dr M. Ridley Social Issues Research Centre Unilever plc. Help with equipment and facilities has been received from: AXA Investment Management Horticultural Research International The Natural History Museum Lord Stevenson of Coddenham WPP plc Has funded pro--GM research such as a survey on the cost of vandalism to sugar beet trials at Broom's Barn GM research centre. Först av bidragsgivarna är britisk läkemedelsindustri. Det får mig att tänka på veteranen Dan Larhamar, som ingår i familjeföretaget "Larhammar Consulting" ett företag "som betjänar läkemedelsindustrin" . Det gick bra företaget när de hårdast drev kampanjen mot LCHF. Jag tittade vad de idag skriver om LCHF. Här är länken: https://www.vof.se/skepdic/lchf/ Dan Larhammar har varit ordförande i VoF, och länge varit styrelsemedlem. Men hanar fortfarande aktiv i många frågor.Se VoFs kontaktlista: https://www.vof.se/kontaktlista/ . Läkemedelsindustri läger ner mycket pengar på lobbyism, och har lyckats sälja statiner som det är tveksamt om de har några positiva effekter alls, men de har väldigt många biverkningar.(Se: http://www.thennt.com/nnt/statins-for-heart-disease-prevention-without-prior-heart-disease-2/ ) Se diagramet överst i denna länk(Desto lägre kolesterol desto högre dödlighet): https://anthropocene.live/2019/04/18/skolmedicinen-struntar-i-evidensen/ Se också: https://www.theguardian.com/commentisfree/2010/jan/05/sense-about-science-celebrity-observations Det finns skäl att det finns så många lobbyister i "skeptikerrörelsen", och det beror mycket på Trollkarlen james Randi. Hans blogg Hyllade lobby organisationen ACSH ,och hans hemsida hade en artikel av Elisabeth Whelan. Randis stiftelse hade inkomster, som han inte ville tala om varifrån de kom.... Det var rimligtvis från samma källor som https://www.sourcewatch.org/index.php/American_Council_on_Science_and_Health fick sina pengar ifrån.
 20. Är det någon som vet var statistiken om metformin är gjord? I vilka länder? I länder där enskilda människor står för hela sjukvårdskostnaden, så går det naturligtvis omkring en massa människor som inte har råd med vård, och därför är "friska". Det kan göra statistiken mindre tillförlitlig.
 21. Visst är det förmodligen så, men har man som ambition att vetenskapligt bevisa något, så får man säga vad som talar för och emot. Men om man inte kan bevisa något med vetenskaplig säkerhet, så får man säga, att man inte med vetenskaplig säkerhet kan säga vad som är rätt, och då handlar de om tro, och inte om vetenskaplig säkerhet. Randi och de andra, som tyckte att det inte behövdes vetenskapliga bevis, för att kunna säga något med säkerhet kom att kallas pseudo-skeptiker/vetenskapare. Det öppnade upp för kontakter mellan Randi och Elisabeth Whelan, som hade varit lobbyist för kemiföretag, och då kunde hon inte säga saker som var uppenbarligen falskt, för då skulle företagen som hon representerade bli skadestånds skyldiga. Men det ledde till at Whelan skapade ACSH, som skulle se ut som om de var oberoende, och att. det inte var samband mellan de artiklar ACSH publicerade, och de företag som donerade pengar till ACSH. Men avhoppare från ACSH har flera gånger visat att företagen som ville att ACSH skulle skriva om något var tvungna att "donera" pengar till ACSH för att de skulle skriva om frågan. Men om de "donerade" pengar, så fick de bestämma vad som stod i artiklarna , och då skaffade ACSH fram någon, som inte hade några band till företaget, men som var bered att sätta sit namn på de skrifter som företaget ville ha publicerade. ACSH kallade dessa för "Scientific Advisors" två välkända är Stephen J. Barrett, MD och Steven P. Novella, MD. . De har band till ACSH och skeptikerrörelsen, och ettiketeras ofta som "ledande skeptiker". Men det är ACSHs åsikter som de ofta för fram. T. ex . i denna Länk: https://www.scienceinmedicine.org/policy/papers/ Där hävdas det, att det är nyttigt, att tillsätta Fluorid i dricksvattnet. Det är det inte. Vetenskapliga undersökningar har visat att osteosarcom en farlig cancerform som drabbar främst unga pojkar(när de växer som mest) är fem gånger så vanligt där fluorid är tillsatt till dricksvattnet.För andra bieffekter se: http://fluoridealert.org I den svenska skeptikerrörelsen känner vi till Dan Larhammar som hyllades i sockerindustrins tidskrift Perspektiv för sin vetenskaplighet två år före, som han inledde kampanjen mot LCHF med notisen "dödskyssen till Dr Annika Dahlqvist".Kampanjen syftade till ryktesdestruktion mot LCHF och LCHFare....
 22. Pinsamt att SVT programet Vetenskapens värld låtit sig luras av en bedragare, som helt saknar vetenskaplig utbildning. Men som tjänat pengar på att han varit verksam som illusionist ("trollkarl"), och efter det gett sig ut för att vara kunnig i saker han inte har kunskap om. När skeptikerrörelsen bildades, så uppstod det en splittring i rörelsen om hur man skulle hantera de som trodde på existensen av en andevärld. Sociologi professorn Marcello Truzzi ledde den ena fraktionen, och ville leta upp folk som trodde på andar, och trodde att det skulle gå att vetenskaplig bevisa existensen av andar med hjälp av vetenskap. När båda sidor kunde komma överens hur de vetenskapliga unersökningarna skulle utföras. Så skulle de gemensamt kontrollera att allt gick rätt till. Men Randi, och de som trodde som han ville inte genomföra några undersökningar. Det räckte med att propagera mot de som trodde på existensen av en andevärld. Men Truzzi ville försöka att hitta andetroende, som var beredda att vetenskapligt undersöka frågan. Det gick inte att enas och Truzzi som inte ville ge upp de vetenskapligga kraven. Så han lämnade rörelsen, medans de som delade Randis synsätt bildade en propaganda organisation. Marcello Truzzi skrev om frågan. https://www.anomalist.com/commentaries/pseudo.html . Randi bildades en Stiftelse som han kallade CSI. CSI-fellows var ofta bloggare med band till https://www.acsh.org/about-acsh-0 Deras verksamhet beskrivs bättre här: https://www.sourcewatch.org/index.php/American_Council_on_Science_and_Health Så "skeptikerrörelsen" rekryterar auktoritetstroende människor mest ungdomar , som tror sig gynna vetenskapen genom genom att trakassera folk på nätet. För att de inte delar "skeptikerröelsens" åsikter. Här är en "papersorganistion"(Den finns endast på nätet, och har ingen verksamhet, utan är till för att lokala lobbyister skall hänvisa till den, så att det vekar som de har verksamhet): https://www.scienceinmedicine.org/fellows/ Titta på namnen så ser du många med band till skeptikerrörelsen. och ACSH. James Randis pojkvän levde länge under stulet identitet i USA,vilket skapade problem för den vars identitet. Idntitetet stals inför en resa utanför USA . Randi erkände att han visste att identiteten var stulen. Men det ändrade inte sympatisörernas syn på Randi. Det är bedrövligt att SVTs program låter sig luras av en person som James Randi. De har tydligen inte något intresse att undersöka vilka de intervjuar. Eller är det vetenskapens välds syfte att hjälpa industrilobbyister att rekrytera gratis arbetskraft?
 23. Lite av varje om nutritions historia: https://www.youtube.com/watch?v=Zk9N7ERNtmg
 24. Se denna intressanta video: