hoppetossa

Medlem
 • Innehållsantal

  52
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

123 Utmärkt

Om hoppetossa

 • Rank

Senaste besökare till profilen

605 profilvisningar
 1. Så intressant att läsa och så imponerande. Vilka fina värden du har och så tufft att du lyckats träna varje dag. 👏 Jag kan konstatera att jag skulle behöva göra samma sak. För mig spricker det nog ganska snabbt tyvärr. Kommer inte riktigt igång med träningen och har alldeles för många vänner som vill träffas och äta god mat. Har i en vecka lyckats endast äta middag- Har provat att träna intervallträning. Cykla 1 minut *3 med vila i 1 minut mellan. Men jag blev nästan illamående och trodde jag skulle få en hjärtinfarkt. Förstår inte att du fixar att cykla max i 4 minuter. Men, du får vara en förebild som jag får ta till mig. Tack för att du delade med dig.
 2. Har sett förut att du skrivit om detta Nisse! Låter så intressant, kan du inte berätta mer? Vad äter du? Hur tränar du? Har du gått ner i vikt? Mår du bättre? Har du tagit några prover ? Varför tränar du så okristligt tidigt?
 3. https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/who-cancer-vanligare-i-norden Vad tror ni det kan bero på? Mina första tankar går till för låga nivåer av D-vitamin. En vanlig svensk som arbetar har endast kanske 3-4 veckor semester på sommaren. Det är inte ovanligt att det regnar då. Senaste decennierna är vi itutade att solen är livsfarlig. Idag på badstränderna är barnen påklädda i Uv-kläder, om de ens får gå ut. Därefter tänker jag att vi tagit till oss av alla fettsnåla råd som kom på 80-talet. Är själv uppfödd på lättmjölk och Lätt&Lagom, total avsaknad av ägg och liknande. Jag får en känsla av att södra Europa har struntat i det och kört på med olivolja och ostar. Skrämmande siffror ändå.
 4. Stackars dig Maria. Jag har såklart också en problemmage. Åkte på en omgång divertikulit för 8 år sedan innan LCHF. Jag tror inte på för mycket fibrer. Om du har stoppat korv någon gång så vet du att man kan stoppa ganska mycket och det sväller och tarmen blir stor. Man kan tänka sig att den brister lite och det bildas fickor. Jfr med mycket fibrer. Jag tror det är bättre med mjuka fibrer från grönsaker. Jag gör egen benbuljong på kyckling som ska vara läkande för tarmen. Tack Birgitta Höglund för smarrigt recept. Sedan opastöriserad surkål, finns på ICA i kyldisken, som komplement 1 msk potatismjöl i kallt vatten som lite mat till tarmbakterierna. Mår bra i magen och struntar i fibertillskott. Vid akut divertikulit tror jag på flytande, kefir, soppor, te, buljong mm tills febern och värken är borta. Stort lycka till Maria
 5. Din stackare, jag känner med dig. Jag skulle definitivt fasta ett par dygn. Gärna soppor, buljong och liknande. Det tror jag är det bästa. Jag hade för 8 år sedan och det gjorde så ont. Nu håller jag magen i schack med opastöriserad surkål mm.
 6. Sedär, jag har precis samma värden. Så tråkigt, men inte omöjligt på något sätt. Läste precis ett nytt blogginlägg av Jason Fung. Hur svårt kan det vara? Ät mer sällan, färre kolhydrater och inte så mycket protein. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Nu får jag jogga 200 m och gå 200m*3, så det är fantastiskt. Var rädd om dina hamstringsmuskler. Lyssna på 4healths avsnitt med sjukgymnasten Markus, det finns bra stretchövningar på hennes hemsida. Mitt pulsband lyckades jag nollställa med att sätta i batteriet upp o ner. Så nu funkar det, Yes (ikväll endast 2 bitar 85% choklad.)
 7. Sitter lite i samma sits som du Maria. Det blir så ibland i livet. Man orkar inte alltid och klimakteriet är allt annat än roligt. Tror det kanske passar dig bättre att springa på lite högre MAF-puls, du har alltid tyckt den varit lite för låg för dig. Har haft en jobbig vinter då jag skadade mig kraftigt under en skidtur. Jag slet av alla tre fästen på min bakre lårmuskel. Det blev operation och är en ganska lång rehab. När man tycker lite synd om sig själv är det lätt att trilla dit på alla frestelser som finns! Har tom ätit pizza (köpe) som jag inte gjort på 4 år. Nu när jag får börja jogga 200 meter så tog jag på min pulsklocka och då funkade inte pulsbandet. SÅ TRIST. Såg att det fanns en tråd om pulsklockor så det ska jag läsa nu. Så får man ta ett litet steg i taget. ?
 8. Men hur ska man få affärerna att sluta tvätta rotfrukter, jag tror också att det är nyttigt att hantera rotfrukter med jord på så att man andas in via näsan? På sommaren har jag egna odlingar, sedan jag såg den skrämmande dokumentären " Den sista skörden" ( borde finnas på SVT play). Där tog de upp just utarmande sterila jordar. Men vad göra på vintern?
 9. Jaha, jag visste inte att det var livsmedelsverket som har bestämt det. Jag trodde att affärerna "trodde" att det var vi konsumenter som föredrog tvättade rotfrukter.
 10. I lördags så fanns en artikel i Svd av en amerikansk professor vid namn Rob Knight. Han skriver om tarmfloran och hur viktig den är för oss. Han skriver bland annat om att äta jord , citat "Att byta frukostflingorna mot en skål lera är definitivt inget att rekommendera. Men faktum är att vår rädsla för jord är överdriven, menar Rob Knight. Jord är ett mikrobiellt paradis med mer än en miljard bakterier i varje gram, men väldigt få av organismerna riskerar att göra oss sjuka. När vi är små kan det tvärt om vara bra för utvecklingen av vårt immunförsvar att komma i kontakt med många olika bakterier. Du behöver därför inte få panik om ditt barn skulle råka svälja lite jord under leken i trädgården – men håll koll så det inte får i sig hundbajs eller annan djurspillning. " slut citat Då kom jag att tänka på att i Sverige så har affärerna sedan flera år enbart sålt tvättade rotfrukter. Jag har tidigare reflekterar över det och det var inte så många år sedan både morötter och potatis såldes med jord på. När jag var i Riga för något år sedan så såg jag massa jordiga grönsaker i Saluhallen. Vackra orangea morötter täckta med svart jord, samma med potatisen. Redan då slog mig tanken att det är nog inte så nyttigt att de tvättas ( i vad?) innan de säljs. I Baltikum har de betydligt lägre förekomst av allergier vad jag förstått. Så, hur kan vi få affärerna att sluta tvätta våra grönsaker/rotfrukter?
 11. Jag berättade tidigare vad som händer om du har en spricka i en tand. Såg nu att du även frågade vad som kan hända och om inflammationen kan sprida sig. Svar JA. En inflammation under en tandrot som kommer av en spricka eller ett djupt hål in i nerven kan aldrig läka ut av sig själv. Inte heller med antibiotika. Där skiljer sig tänder från resten av kroppen där tex en halsfluss kan läka ut av sig själv. Det enda du kan göra är att rotfylla eller ta bort tanden som jag tidigare skrev. Det värsta som kan hända är att det sprids bakterier till blodbanan du får en infektion i en hjärtklaff eller liknande. Du kan även få en allmän sepsis, blodförgiftning och om det inte sätts in antibiotika så kan du faktiskt dö!
 12. Ja, det är obehagliga biverkningar av för mycket Ferritin i kroppen. Du får gärna återkomma om du hittar på något sätt att åderlåta dig, jag är också intresserad av att få ner mina värden. Eller om du kan lösa det på något annat sätt, med kosten eller liknande. Jag önskar dig all lycka till Matsen
 13. Nej, det är inte så lätt att veta vad att göra. Jag har ätit liberal LCHF i 5 år och har ändå höga värden. Som Skärfläcka postade enligt nedan så kan det försvinna med en bra kost. Men så har inte skett för mig. Det värsta på VC när jag försökte berätta vilken sida jag läst på så fick jag foliehatt på. Trots att jag försökte förklara att det är en seriös amerikansk sida så var det klapp på huvudet och "man ska inte tro allt man läser på internet". Så jag vet inte heller vad göra. det verkar inte så nyttigt med höga ferritinvärden för många allvarliga sjukdomar verkar påverkas av det.
 14. Så här är det. Om du har bitit i något hårt så du fått en spricka i tanden så bör den åtgärdas. Om sprickan endast omfattar kronan på tanden dvs den delen som syns i munnen går det att åtgärda med en fyllning eller en krona i porslin. Beroende på hur omfattande skadan är, om tanden är lagad tidigare osv. Om sprickan går ned i roten så att pulpan (nerven) är involverad så måste tanden rotfyllas. En sådan inflammation läker aldrig ut av sig själv. Det fungerar inte med antibiotika heller. Bakterierna försvinner endast tillfälligt och återkommer med förnyad kraft, ofta efter flera månader. Den kan i sällsynta fall sprida sig. Men det vanliga är att hela kinden svullnar, så man ser ut som en klassisk skämtteckning. Om sprickan gått djupare är så, dvs om roten spruckit som ett vedträ, ner i roten så går det inte att rädda tanden, den måste då dras ut. Då kan du välja på att vara utan tand, göra en bro då du förankrar tanden på granntänderna, eller sätta in en titanskruv att bygga en ny tand på. Allt efter vilken tand det är och ekonomisk situation. Bra att veta för lekmän är att sprickor i tänder ofta inte syns på röntgen i ett tidigt skede. Det är oerhört ovanligt, då sprickan sällan går exakt rakt genom en tand.
 15. Hej Jag har också förhöjda S-Ferritinvärden. Jag har googlat runt en del och förstått att det inte är helt nyttigt för kroppen. Även om man inte har så höga värden som vid tex Hemokromatos. Jag gick i väg till Vårdcentralen där jag blev behandlad som en foliehatt. Inte så kul, så jag gick hem utan hjälp. På hemsidan jag skickar med länk till finns mycket att läsa. http://www.irondisorders.org/ http://www.irondisorders.org/Websites/idi/files/Content/854256/HHC FACT2010.pdf Jag vet inte om de blodvärden de uppger som normala mäts på samma sätt som i Sverige. Men det kanske finns någon annan som vet.