Alimanda

Medlem
 • Innehållsantal

  10
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Alimanda

 • Rank

 1. Kicki, kanske att det här blir en avstickare från ämnet, men en väldigt intressant sådan. Jag har läst ganska mycket med barnen speciellt för de två yngsta. Fast när jag tänker efter har jag kanske fastnat lite i pekboken med lilleman och behöver nog gå vidare med fler böcker med lite handling i. Får ta en sväng till biblioteket! Jag tror också faktiskt att jag skulle kunna prata ännu mer med honom. Pratar nog en hel del inbillar jag mig, men inte hela tiden så som du beskriver.
 2. Det är nog ett viktigt tecken hur de är. Jag tror i så fall att min lille behöver mera mat, när han inte ätit är han inte alls lika pigg och glad som när han ätit ordentligt. Men han är sällan sjuk i alla fall, det är skönt. Intressant att höra din berättelse om att kurvor ändå inte betyder så mycket som kanske BVC vill menar ibland.
 3. Paris, tack för din berättelse! Han tog bara några tuggor på smörgåsen och någon sked gröt till frukost sen ville han inte ha mer trots att jag försökte truga. Sen var han ganska ledsen, han var uppenbarligen hungrig men kom liksom inte igång att äta. i morgon ska jag, i LCHF- anda, testa att ge korv med hög kötthalt till frukost. Det är ju i alla fall bättre än att han inte äter något alls till frukost.
 4. Visst är ibland svårt att veta att ha trevligt går över till att distrahera. När töserna var mindre så berättade jag ibland berättelser när de skulle äta, men har tänkt att lilleman var för liten. Kanske ska ta och berätta något om mormors kossor och traktor. Det var en bra idé!
 5. Kicki, jag hoppas också att han kommer igång att äta snart! Syro, jag får försöka att tänka att en tugga för honom är som sex eller sju tuggor för mig. Men det känns ändå så lite när han bara tar tre skedar gröt och sen vill gå från bordet. Vad ger ni era barn? Några tips? Skulle ni ge bullar till mellis eller "efterrätt" om de ätit dåligt?
 6. 14 år och 183 lång! Ja, tänk vad olika de kan vara! Ja, det kanske är så att killar är lite senare med talet. Jag tror i och för sig inte att det är något annat fel på honom, men om han fortsätter tappa i vikt och längd så kanske jag ber en läkare titta på honom. Jag tror ändå att han skulle behöva mer mat.
 7. Kicki, det där med att våga låta barnen bli riktigt hungriga är ju viktigt. Jag försöker hålla de här tiderna 7.30 gröt eller någon tugga kokt ägg 10.00 frukt (äter kanske bara en klyfta clementin eller någon liten bit äpple) 12.00 Lunch 15.00 mellis, försöker med stekt ägg eller smoothie men äter bara några tuggor och dricker någon matsked 17.30 middag 19.00 turkisk yoghurt med lite mosad frukt (här äter han för att jag matar honom medan töserna tittar på Bolibompa, men jag vill inte använda TV mer än så) Men jag märker att han är hungrig många gånger och skulle kunna äta mycket mer om jag tog fram någon leksak eller så men man vill ju att han ska äta för att han har lust inte för att jag distraherar honom. Ibland kanske jag gör något avstick från dessa tider och kanske ger ägg till mellis på morgonen och då kan det ju hända att han inte är tillräckligt hungrig inför lunch. Ska tänka mer på det. Tack för din berättelse Fnutt! Skönt att höra att de kan börja växa på längden plötsligt fastän de tidigare varit korta. Det ger hopp!
 8. Gulligt av er att lugn mig! Tack! Jo, jag oroar nog mig en del och det gör det inte hans aptit bättre, det är sant. Jo, stroker49, om jag säkert visste att han skulle bli så lång som han är menad att vara så skulle jag vara lugn. Men de där kurvorna är ändå en indikation/prediktor på hur lång han blir när han blir vuxen och då vill man ju göra allt för att han ska få möjlighet att växa och utvecklas som han ska. Jeanette, hur är det med längden på din dotter? Så att vara lugnare är nog steg ett för min del , men har ni andra kanske några fler tips på ökad aptit eller något av det andra jag skrev?
 9. Det går lite upp och ner som det kan göra i den åldern. Ibland verkar han hungrig men vill ändå inte äta något nämnvärt, men många gånger är han pigg och glad. När han ätit bra så blir han väldigt glad och nöjd i alla fall. Han springer runt ganska mycket och gör väl åt en del energi då. Han säger bara få ord, så han ligger nog lite efter i utvecklingen så sätt, men kan göra sig ganska bra förstådd med tecken och sina egna ljud för saker och ting.
 10. Jag har en underbar liten 1 1/2-årig son som på ett halvår inte gått upp i längd och vikt tillräckligt. Jag ger honom extra smör, grädde och kokosfett i maten och försöker att ge så mycket ägg som möjligt. Jag har bland annat vispat i ett ägg i havregrynsgröten som jag ger honom på morgonen ibland. Skulle gärna ge honom mer smoothies, stekt och kokt ägg men han äter så små mängder av det mesta. Korv, broccoli, köttfärssås gillar han men det är inte alltid det går hem. Välling och köpegröt har vi inte använt sen han var 6 månader. Jag uppmuntrar att han ska äta så mycket som möjligt själv men om han tillåter så matar jag honom lite ibland. Så långt det är möjligt äter jag och hans två storasystrar tillsammans med honom. Vi försöker vara ute en stund varje dag både för motoriken, humörets och aptitens skull. Har ni några tips på: 1. Hur ökar jag aptiten? 2. Näringstät och god mat som barn gillar? 3. Ibland undrar jag om jag ger för mycket fett och att han på så sätt blir mätt för fort? 4. En följdfråga på 3:an, ska jag ge mer snabba och söta kolhydrater för att öka aptiten och få i honom något, fastän det egentligen är mot mina principer? Han har gått från att ligga en kurva över medelkurvan till att ligga en under medelkurvan och väger nu 11 kg och är 80 cm lång. Tacksam för all input jag kan få!