PiaB

Medlem
 • Innehållsantal

  390
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

PiaB vann senast 5 November 2018

PiaB hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

898 Enastående

Om PiaB

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

489 profilvisningar
 1. Jag har också läst att det finns cancertyper som tillväxer på ketoner och inte på glukos. Vet dock inte vilka. Edit: Om man söker på ketoner och cancerceller är det väldigt svårt att hitta något om cancertyper som lever på ketoner. Det mesta som kommer upp handlar om den positiva effekten att växla från glukos till ketoner. Men vetskapen om att det finns cancerceller som utnyttjar ketoner som energi gör ju att i alla fall jag skulle vilja veta vilken typ av cancerceller jag har...
 2. Ja, hon tycker att östrogen helst ska tas via huden, men progesteron oralt.
 3. Har läst i Klimakteriekärringar-gruppen på FB att det är problem med många plåstervarianter. Verkar vara slut på de flesta apotek... Även on-line.
 4. Oj då, jag som precis börjat med Estradot! Eller vilken variant är det som är svår att få tag på? Hur länge håller sig plåster, mån tro? Kanske ska hamstra sådana..? Själv väntar jag på att min licensansökan på Utrogest ska gå igenom. Tar en förfärlig tid. Smörjer med progesteronkräm under tiden.
 5. PiaB

  Lågt Ferritin

  Tack för alla svar! Fick nu kommentar även från läkare och där var rekommendationen att följa upp med ny provtagning om 1-2 månader, så det är vad jag kommer att göra. Käkar under tiden järntillskott och hoppas magen klarar det. Ska även bli bättre med c-vitamin. Som grädde på moset fick jag åter mens igår... Trodde lite enfaldigt att det var slut på det nu, men, men.
 6. PiaB

  Lågt Ferritin

  Binjureproverna var normala, bara järnvärdena som var dåliga. Jag har beställ Niferex från Apotea. Är lite hypokondriskt lagd och känner mig helt plötsligt jättetrött.
 7. PiaB

  Lågt Ferritin

  Äter aldrig gluten, äter väldigt näringsrikt och ofta rött kött, alla andra värden jag tog var tipptopp 5-stjärniga. Blev lite orolig nu, kanske ska beställa en tid på VC ändå...
 8. PiaB

  Lågt Ferritin

  Testat diverse hos Werlabs och det visade sig att jag har väldigt lågt Ferritin 7, normalintervall 7-120 (<10 i princip helt tömda nivåer, stod det som kommentar) och även P-Järn 9 (normalintervall 9-34). Jag äter mycket kött, fisk, ägg och gröna bladgrönsaker och senaste mens var för två månader sedan (så beror inte blödning). Mina yrselanfall, som jag trodde berodde på lågt blodtryck, den brännande känslan i låren när jag går i trappor och den allmänna tröttheten har fått sin förklaring. 🙄 Undrar nu två saker: 1. Bästa järntillskottet (och skonsammaste för magen)? 2. Uppenbarligen har jag dåligt upptag av järn..? Skulle det kunna bli bättre av matsmältningsenzymer/ och eller saltsyretabletter? Tips på bra tillskott i så fall.
 9. Hjopek, kroppen kan själv bilda glukos genom glukoneogenesen (nybildning av glukos). Detta glukos kommer från protein eller glycerolen i fettsyrorna.
 10. Ta du ett par veckors "semester"! Det hade jag gjort. 😀 (Hade själv gärna gått i pension redan nu. Tyvärr är det väl ca 14 år kvar... Om man inte kan få ett "paket" vid nästa omorganisation. De står som spön i backen)
 11. PiaB

  kokosolja

  Bättre i vilket avseende? För viktnedgång ges ibland rådet att minska ner på mejerierna om man fastnar på en platå. Om man mår bra och går ner i vikt finns det ingen anledning att inte använda grädde och smör (vilket också gör matlagningen betydligt lättare anser jag). Om du äter för någon autoimmun sjukdom kanske det är bra att undvika mejerier. Personligen klarar jag inte av kokosolja, min mage brakar ihop. Tyvärr, jag har ändå försökt ett antal gånger.
 12. Det där lät ju inte så svårt. Har ett eko-huvud hemma, och gör egen kefir, så vassle är inget problem. Vilket tycker du blir godast, bara salta och fermentera med kålens egna bakterier, eller tillsätta vasslen från kefiren?
 13. Om du med sallad menar gröna blad eller grönsallad så kan du äta tills det sprutar ur öronen. Inget du behöver lägga in i någon kostbevakning. Om du däremot lägger i tex tomat, paprika, rödlök, eller vad det nu kan vara så kanske du behöver hålla lite koll.
 14. PiaB

  Frökex

  Jag är också lite lat och brukar köpa detta (2g kh/100 g). Köper från Apotea när jag beställer kosttillskott, men vet att vissa ICA Maxi har det också. Finns även fler varianter på detta fröknäcke, men tycker just det här är godast: https://www.apotea.se/clean-eating-knackekex-parmesan-200-g
 15. Inte själv läst denna, men kanske är vad du söker: https://alpha-plus.se/produkter/nringsmedicinska-uppslagsboken