PiaB

Medlem
 • Innehållsantal

  382
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

PiaB vann senast 5 November 2018

PiaB hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

875 Enastående

Om PiaB

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

462 profilvisningar
 1. Hjopek, kroppen kan själv bilda glukos genom glukoneogenesen (nybildning av glukos). Detta glukos kommer från protein eller glycerolen i fettsyrorna.
 2. Ta du ett par veckors "semester"! Det hade jag gjort. 😀 (Hade själv gärna gått i pension redan nu. Tyvärr är det väl ca 14 år kvar... Om man inte kan få ett "paket" vid nästa omorganisation. De står som spön i backen)
 3. PiaB

  kokosolja

  Bättre i vilket avseende? För viktnedgång ges ibland rådet att minska ner på mejerierna om man fastnar på en platå. Om man mår bra och går ner i vikt finns det ingen anledning att inte använda grädde och smör (vilket också gör matlagningen betydligt lättare anser jag). Om du äter för någon autoimmun sjukdom kanske det är bra att undvika mejerier. Personligen klarar jag inte av kokosolja, min mage brakar ihop. Tyvärr, jag har ändå försökt ett antal gånger.
 4. Det där lät ju inte så svårt. Har ett eko-huvud hemma, och gör egen kefir, så vassle är inget problem. Vilket tycker du blir godast, bara salta och fermentera med kålens egna bakterier, eller tillsätta vasslen från kefiren?
 5. Om du med sallad menar gröna blad eller grönsallad så kan du äta tills det sprutar ur öronen. Inget du behöver lägga in i någon kostbevakning. Om du däremot lägger i tex tomat, paprika, rödlök, eller vad det nu kan vara så kanske du behöver hålla lite koll.
 6. PiaB

  Frökex

  Jag är också lite lat och brukar köpa detta (2g kh/100 g). Köper från Apotea när jag beställer kosttillskott, men vet att vissa ICA Maxi har det också. Finns även fler varianter på detta fröknäcke, men tycker just det här är godast: https://www.apotea.se/clean-eating-knackekex-parmesan-200-g
 7. Inte själv läst denna, men kanske är vad du söker: https://alpha-plus.se/produkter/nringsmedicinska-uppslagsboken
 8. Är supersugen på att komma igång med fasta igen, men det har varit sååå svårt efter sommaren. Klarar inte ens 20h. Men nu har jag bestämt mig för att äta med "keto" just för att det ska kännas lättare. Siktar på att träna mig upp till en tredagars fasta senare i höst! Nu blev jag ännu mer inspirerad. 😊
 9. Tog du provet fastande? Hur ser HDL ut?
 10. Samma här. Alla vet att jag inte äter kaka, så det är aldrig några diskussioner. Men senast det var fika för att fira av en medarbetare som slutade hade hon som fixat kakorna även köpt 86% choklad till mig (det äter jag). Tycker det var väldigt omtänksamt!
 11. Måste erkänna... Märkte ingen skillnad när jag slutade med progesteronkrämen (tidigare 400 mg/dygn). Skulle förmodligen kunna sluta med diverse tillskott, men när man mår okej vågar man ju inte testa. Äter tex också KSM66 (och mår bra), Femarelle recharge (och mår bra, typ), Membrasin (kan ha linserna dygnet runt även om ögonen känns lite torra). Dyrt är det ju... Har varit och tagit hormonprover hos Sokolova nu (progesteron på måndag). Får se vad de visar. När jag ställde mig i kö till kliniken i våras hade jag svåra vallningar på nätterna och sov uselt, hade värk i flertalet leder. Sedan kom mensen tillbaka (efter 6 månaders uppehåll) och vallningarna försvann nästan helt och värken i kroppen bättre. Och nu var jag framme i kön! Det där med hormoner är knepigt. 😋
 12. Har just nu uppehåll med progesteronkrämen eftersom jag ska ta progesteronprov, men jag har smort kontinuerligt med hög dos i flera år och aldrig fått "andra problem". Varför inte testa att ta kontinuerligt om du mår sämre vid uppehåll?
 13. Ost- och skinkrullar och en avokado Smoothie på rysk yoghurt, vispgrädde och frysta eller färska bär (som förbereds kvällen före) Kesobröd med pålägg (ost och skinka eller ägg/majonnäs)
 14. Har du provat något från Hälsokosten? Jag har testat det mesta! Just nu Femarelle + bidrottninggelé + ashwaganda. Fungerar bra just nu, inga vallningar, ingen eller lite värk i mina leder. Står i kö för att komma till Sokolova.kliniken i Göteborg och dit är det lång kö. Hade stora problem när jag ställde mig i kön, nu känns det som att det inte gör något om det tar lite tid...
 15. Det ska bli spännande att höra vad du och @MariaF tycker om ALP när ni är klara! Jag äter själv mycket liberalt för tillfället (mycket grönsaker, orkar inte ta med lunch som jag brukar utan äter salladsbuffén på jobbet, mycket blåbärssmoothie, nötter, frukt vid hotellvistelse), men dock ingen frukost (utom just under hotellvistelser 😊). Såg på Facebook att Anna Hallén är igång och ska skriva en ALP-bok som kommer i höst.