PiaB

Medlem
 • Innehållsantal

  354
 • Joined

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

PiaB vann senast 5 November 2018

PiaB hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

760 Enastående

Om PiaB

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

365 profilvisningar
 1. Det beror ju lite på varför du äter LCHF. Om du äter pga av diabetes så tror jag en frukt per dag inte är så bra, men det beror ju även på hur strikt du äter i övrigt. Är det för att gå ner i vikt får du väl helt enkelt prova dig fram. Och samma där, det beror på hur strikt du är i övrigt. Personligen lägger jag hellre kolhydraterna på mängder av grönsaker. Jag äter lite frukt när jag bor på hotell och äter hotellfrukost. Annars bara bär.
 2. Kvinnor + fasta + frysa. Kan ha att göra med en minskning i ett hormon som heter kisspeptin, som i sin tur påverkar LH/östrogen och T3 (lite komplicerat, förstod inte allt). Enligt den här personen (Thomas DeLauer), har minskningen i kisspeptin vid fasta att göra med våra hungerhormoner och om man som kvinna blir jättehungrig vid fasta är det bättre att bryta fastan och starta om igen en annan dag (?). Som sagt var, förstod nog inte allt. Men såklart är det de där kvinnliga hormonerna som ställer till det igen! Jag fryser också långt inne i märgen ibland när jag fastar. Då hjälper det inte att klä på sig en tröja till.
 3. Jag är också väldigt frusen när jag fastar. Är "van" vid att fasta och äter inte mycket kh i vanliga fall. Ibland har jag sockar och extratröja på mig i sängen. En fördel är att man inte känner av vallningarna just då! Är med i en fastegrupp på FB och de flesta där vittnar om att de också är frusna när de fastar. Vart ju inte mycket till hjälp, men du är inte ensam...
 4. Tror nog "man får vad man betalar för" i många fall. Jag brukar be att få extra grönsaker istället för potatis/pasta/ris och det är aldrig något problem. Att be att få "utan kolhydrater" gör dem säkert förvirrade. Däremot vad man får för typ av grönsaker varierar kraftigt. På något ställe fick jag isbergssallad, tomat och gurka utan dressing, inte så kul. Men oftast får jag rikligt med tillagade grönsaker och blir glatt överraskad varje gång.
 5. Steker alltid mina grönsaker i stora mängder olivolja/smör! Det finns egentligen inget självändamål att vräka i sig mängder av fett som man ibland kan få för sig gör. Det handlar om att bli mätt och att hålla sig mätt många timmar i sträck.
 6. Är också intresserad att se, men måste man se ett avsnitt per dag under nio dagar? Jag förstod det som att man får ett avsnitt i taget att se under 24 timmar.
 7. MCT-oljan är smaklös, så kanske lättast att ta en "hutt"? Börja försiktig med typ en tsk, magen kan reagera om ej van. Många hälsokostsiter har MCT-olja, jag beställde den här: https://www.upgrit.se/kosttillskott/mct-olja/mct-olja-c8-c10-946-ml-perfect-keto/
 8. MCT-olja om du vill ha "snabb" energi. Ketoner bildas ganska omgående. Ta i kaffet, kanske?
 9. Sara, jag är "normalviktig" men vill bli av med några cm runt midjan för att få "normal midja". Det räcker inte för mig att strikta till maten, och jag vill absolut inte minska mina portioner när jag väl äter. Älskar mat och vill bli ordentligt mätt när jag äter. Återstår fasta. Och eftersom jag är normalviktig och inte har jättemånga kilon att gå ner så räcker inte heller 16:8 som jag alltid äter enligt. Är också i det förhatliga klimakteriet och har gått upp några kilon de senaste åren, trots LCHF. Någon cm har försvunnit runt midjan på detta sätt. Kör på med 24h-fastor, men kommer att försöka få till i alla fall en 40h-fasta per vecka (enligt länken till Megan Ramos blogginlägg). För hälsan, immunförsvaret och autofagi en tredagars (72h)-fasta den kommande månaden. Känner mig också pigg och energisk när jag fastar, vilket är en skön känsla!
 10. Jag fastar (med vatten, kaffe, te och salt) 3x24h/vecka (mån-ons-fre) eller 2x24 + 1x40h. Här skriver Megan Ramos om kvinnor, viktnedgång och fasta (bra blogg överhuvudtaget om fasta!): https://idmprogram.com/losing-weight-for-women-and-men-women-and-fasting-part-2/
 11. Tyvärr kommer de kritiska kommentarerna inte ut i svensk media... Som sagt var, politisk agenda.
 12. Sover dåligt pga av vallningar. Kom på att även jag har en eller två påsar stående i skåpet. Hur mycket tar du och hur länge innan sänggåendet?
 13. Inte intresserad av att frysa! Men kan "svält", dvs fasta öka det bruna fettet blir jag glad. Och tack för tips om en intressant blogg!
 14. Jag tror att du har lågt antal vita pga av att du har låg inflammationsgrad och inte behöver fler vita blodkroppar. Hög andel vita anger att man har en infektion i kroppen.
 15. Beställt en flaska KS som jag ska testa för mitt inflammerade tandkött. Tror ni det räcker att skölja runt i munnen morgon och kväll? Hur länge i taget? Förlåt om samma fråga redan ställts. Orkade inte gå igenom hela tråden...