PiaB

Medlem
 • Innehållsantal

  366
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

PiaB vann senast 5 November 2018

PiaB hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

802 Enastående

Om PiaB

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

391 profilvisningar
 1. Membrasin innehåller också omega-7, vilket ska vara den verksamma "substansen" i Buckthorn. Testade den först, men tyckte att Membrasin fungerade bättre för mig. Man får som vanligt testa sig fram.
 2. Jag tror tyvärr inte att östriolkräm påverkar slemhinnorna i ögonen (av vad jag läst, i alla fall). Har linser och torra ögon. Kan med hjälp av Membrasin och ögondroppar (Hylo-fresh) fortfarande ha mina linser dygnet runt.
 3. Just varit på golfsemester i Portugal och känner starkt för en ”omstart”! Kan du förklara lite vad ALP går ut på..? Har testat det mesta under våren, men vikten kryper obönhörligen uppåt. Tror ju det beror på klimakteriet, men vägrar acceptera detta. Har ätit frukost som sjutton senaste veckan, så jag skulle nog klara av det om det krävs.
 4. Lågt tryck, hög puls vid träning och bukfetma även här (trots 6 år med LCHF och ingen större stress). Och ganska låg vilopuls (ca 55, inte elittränad...). För låg vilopuls är visst inte bra det heller. (Alltid trott att lågt tryck och låg puls är bra för hjärtat 🙄) Kanske också ska fundera på mina binjurar..? (Varför nojjar man så?)
 5. Och du ser minst 10 år yngre ut än ditt 10 ån yngre jag!
 6. 6 år här med! Och om jag bara kunde bli av med lite klimakteriebesvär vore livet toppen!
 7. Progesteronkräm smörjer jag redan med (hög dos) och kan gärna gå ändå högre vid bortfallsblödning. Provera kommer jag inte att ta.
 8. Okej, inga bra recensioner, med andra ord? Jag tänkte att jag skulle slippa gå och bråka med "vanliga" läkare på min vårdcentral. Har hört så mycket negativt av andra som försökt få hjälp att jag förkastade det redan från början. Men har ju lite tid på mig tills jag är framme i kön och kan väl kanske ge det en chans.
 9. Jag har nu ställt mig i kö för att få bioidentiska hormoner hos Sokolova-kliniken. 3-4 månaders väntetid... Varför tog jag steget nu? Har nog provat alla varianter av fytoöstrogener som finns. Plus 100 miljoner andra olika tillskott. Vågar inte sluta med något av det för jag vet inte om allt blir ändå värre då. 😶 Har trots det vallningar och svettningar på nätterna Mycket dålig sömn. Dessutom värk i typ hela kroppen. Har smugit sig på det senaste halvåret. Hälsenor, knäna, höfter och ländrygg, axlar och armbågar. Känner mig som 80 år. Träning lindrar något. Jag hade en av mina sista (?) menstruationer i september, sedan en lite comeback under några veckor i januari. Så antar det är på väg att ta slut helt. Hoppas bara att jag kan hålla mig något sådär okej till mitten av sommaren, eller när jag nu får komma till kliniken... Ångrar att jag inte ställde mig i kö tidigare, men trodde jag skulle få effekt av alla mina tillskott. Började med melatonin i fredags för att få lite bättre sömn. Faktiskt! Det verkar hjälpa en del! Bättre sömnkvalitet. Vaknar fortfarande massor av gånger men verkar kunna somna om igen istället för att ligga vaken. Drömmer mer. Vallningarna lite mildare (?). Fortsätter med mina melatonin och ska öka på träningen. Tror absolut att man kan börja med östrogen när man fortfarande har mens!
 10. Lyssnat på nästan hela. Absolut intressant men blir förvirrad av alla gentester man måste göra för att veta vad man ska äta! 😜🙄
 11. PiaB

  FRUKT?

  Det beror ju lite på varför du äter LCHF. Om du äter pga av diabetes så tror jag en frukt per dag inte är så bra, men det beror ju även på hur strikt du äter i övrigt. Är det för att gå ner i vikt får du väl helt enkelt prova dig fram. Och samma där, det beror på hur strikt du är i övrigt. Personligen lägger jag hellre kolhydraterna på mängder av grönsaker. Jag äter lite frukt när jag bor på hotell och äter hotellfrukost. Annars bara bär.
 12. Kvinnor + fasta + frysa. Kan ha att göra med en minskning i ett hormon som heter kisspeptin, som i sin tur påverkar LH/östrogen och T3 (lite komplicerat, förstod inte allt). Enligt den här personen (Thomas DeLauer), har minskningen i kisspeptin vid fasta att göra med våra hungerhormoner och om man som kvinna blir jättehungrig vid fasta är det bättre att bryta fastan och starta om igen en annan dag (?). Som sagt var, förstod nog inte allt. Men såklart är det de där kvinnliga hormonerna som ställer till det igen! Jag fryser också långt inne i märgen ibland när jag fastar. Då hjälper det inte att klä på sig en tröja till.
 13. Jag är också väldigt frusen när jag fastar. Är "van" vid att fasta och äter inte mycket kh i vanliga fall. Ibland har jag sockar och extratröja på mig i sängen. En fördel är att man inte känner av vallningarna just då! 😁 Är med i en fastegrupp på FB och de flesta där vittnar om att de också är frusna när de fastar. Vart ju inte mycket till hjälp, men du är inte ensam...