PiaB

Medlem
 • Innehållsantal

  339
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

PiaB vann senast 5 November

PiaB hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

707 Enastående

Om PiaB

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

339 profilvisningar
 1. PiaB

  Effies erfarenheter

  Såg precis de här inläggen angående erat kaffedrickande. Just idag testade jag att vara utan kaffe. Har dragit ner ordentligt på kaffedrickandet den senaste tiden (en stor mugg på morgonen, ingen frukost), annars mest te på jobbet. Fastar och tänkte mig en 2x40h-fasta den här veckan. Eftersom jag också läste det där med att kaffe är dåligt vid fasta hoppade jag över mitt goda morgonkaffe idag. Levande ljus och ett glas vatten, njae inte riktigt lika mysigt... Kl.13 vek jag ner mig. Ont i huvudet och jättetrött. Ville inte avsluta fastan pga av det, så drack en kopp kaffe. Resultat: pigg som en spigg och ingen huvudvärk! Är riktigt beroende med andra ord. Nej, jag väljer härmed att tro på de inlägg som säger att kaffe boostar autofagin!
 2. Min passion är ugnsrstad broccoli. Kan jag äta som godis om det är så! Passar till mycket, tycker jag. Och hårt stekta vaxbönor så de blir krispiga. Också godis med mycket salt på.
 3. 14-16 h är absolut fasta. Då är du van att gå länge utan mat, så 24h-fasta borde inte vara något problem!
 4. Har du provat att fasta? Tex lägga in 2 st 24 timmars fasta de dagar du inte jobbar (fasta middag till middag). Eller om det känns jobbigt, hoppa över frukosten och bara äta lunch + middag. Fasta är effektivt när det gäller att sänka insulinnivåerna. Googla Jason Fung. Han behandlar diabeste typ 2-patienter med olika typer av fasta och har skrivit mycket om det!
 5. PiaB

  Att övervintra klimakteriedimman...

  Tror också på högre dos och kontinuerligt. Att det blev en skillnad när du gick över till den starkare krämen kanske beror på att du absorberar den bättre. Nej, du kommer inte att blöda hela tiden om du smörjer kontinuerligt! Jag har smort 400 mg/dygn i flera år nu och haft typ "regelbunden" mens, dvs den har med tiden blivit alltmer oregelbunden och nu är det tre månader sedan sist. Håller också på att samla mod till att gå och få östrogen. Men vill vänta tills nästa år när de nya riktlinjerna hinner komma.
 6. PiaB

  Effies erfarenheter

  Förändringarna var iallafall åt rätt håll! Om minskningen i fettprocent är reell så betyder ju det en ökning i fettfri massa = muskler (?). Hoppas att du någon gång får se en sammanställning av allas resultat i studien!
 7. PiaB

  Effies erfarenheter

  Låter som om det är minst en tiopotens fel, ja!
 8. PiaB

  Effies erfarenheter

  Håller med! Hellre gå än stå still. Får ont i ryggen av att stå still på samma ställe. Men det är säkert en vanesak. Bra mål du satt upp!
 9. PiaB

  Kefir/slemklumpar....

  Har gjort även vattenkefir i våras, men det blev för mycket att hålla på med, så nu bara mjölkkefir. Men tyckte att det var jättegott! Två varianter som jag tyckte var goda: ingefära/hallon ellr ingefära/citron. Det tog en himla tid bara. Först en första fermentering med grynen, sedan en andra fermentering med smaksättningen och till sist 3-4 dagar i flaskan. Men gott var det. En lite jäst smak med mycket kolsyra.
 10. PiaB

  Vad bryter autofagin?

  Fung behandlar typ 2 diabetes med fasta. Däremot säger han att de han behandlar, och som förlorar mycket i vikt, inte har någon överskottshud kvar. Så autofagin måste fungera bra! Tror att benbuljongen främst används som "stödhjul", dvs när "fastemuskeln" ska tränas upp och för att få i sig elektrolyter. Salt/mineraltillskott fungerar lika bra.
 11. PiaB

  Min tråd om LCHF med RA

  Hulahulamän för mig, tack!
 12. PiaB

  Min tråd om LCHF med RA

  Det är ju något man ofta läser, att kroppen prioriterar läkning först av allt. Och du är normalviktig, så svårt att gå ner i vikt då.
 13. PiaB

  Kefir/slemklumpar....

  Det finns en FB-grupp som heter "Tibetansk kefirgryn utdelning", där kanske du hittar någon som bor i närheten? Om du bor i närheten av Bollebygd kan du få av mig!
 14. PiaB

  Kefir/slemklumpar....

  Smakar inte alls som yoghurt, tycker jag iallafall. Syrlig, lite jäst smak. Jag har köpt smaktillsatser från Borgeby Kryddgård (utan socker). Mina favoriter att blanda i är vanilj, päron och melonsmak. Men även naturellt är det jättegott! Jag dricker min, äter den inte som yoghurt. Ca 2.5 dl per dag brukar det bli. Borgeby Kryddgård har även mycket roliga kryddor att köpa!