Jump to content

PiaB

Medlem
 • Posts

  400
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

PiaB last won the day on November 5 2018

PiaB had the most liked content!

Recent Profile Visitors

695 profile views

PiaB's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

941

Reputation

 1. Tror att detta mest gäller kvinnor och då tror jag (som vanligt) att det är hormonerna som ställer till det (de kvinnliga). Många kanske är yngre första gången (och andra gången) de går ner med LCHF, men har kommit in i förklimakteriet/klimakteriet vid andra och tredje gången? Ser bara på mig själv. För sju år sedan gick jag superenkelt ner 13 kg när jag bytte till LCHF-kost. Har ätit så sedan dess, men går nu stadigt och säkert upp i vikt, trots att jag inte "ramlat av vagnen". Tror helt säkert det beror på hormonerna. Och om jag aktivt försöker gå ner i vikt händer ingenting. En annan förklaring skulle kunna vara att basalmetabolismen minskar (med åldern, minskad muskelmassa etc). Tror alltså inte på att man "bantar sönder kroppen", utan tror att det förklaras på annat sätt.
 2. Jag har tidigare beställt från Ona's, men det tog alltid så lång tid (2-3 veckor). Det har dessutom varit slut länge nu, men finns nog åter i stock.
 3. Matriarch 20 verkar finnas. Kanske köpa några sådana och smörja större mängd kräm?
 4. Jag har läst någonstans (vet ej var) att sömnsvårigheter vid fasta/strikt LCHF kan bero på adrenalinutsöndring. Men köper även Erik2 förklaring med serotonin/melatoninbrist.
 5. Vi behöver ruskas om ibland! (Kommer att gå fint. Sa den introverta...)
 6. PiaB

  Hellenius

  Ja, vad var det de mätte i slutändan..? (OBS inte läst studien) Kollade de bara vad de gravida hade ätit och drog slutsatser att de borde ätit annorlunda, eller hade de någon form av end-point mätning (barnen under/överviktiga, grava näringsbrister hos mor och barn, eller vad)??
 7. Kanske att man hinner bli mer insulinresistent och att det därför är segare "andra gången"?
 8. PiaB

  Martina Tips

  Fungerade, tack!
 9. PiaB

  Martina Tips

  Såg att "mitt lab", där jag köpt provtagning för Werlabs fanns med och priserna ser ju onekligligen lägre ut. Dock svårt att navigera på sidan. Om jag klickar i blodprov och enskilda prover ser jag bara alla prover som börjar på A, men ingen knapp för att komma vidare. Kanske jag som är korkad...
 10. Har gått på yinyoga i flera år och älskar det! Började för jag trodde att "hej-och-hå nu ska det stretchas och allt flummande stänger jag öronen för". Nu är det snarare det meditativa och djupandningen jag är ute efter.
 11. Jag har också läst att det finns cancertyper som tillväxer på ketoner och inte på glukos. Vet dock inte vilka. Edit: Om man söker på ketoner och cancerceller är det väldigt svårt att hitta något om cancertyper som lever på ketoner. Det mesta som kommer upp handlar om den positiva effekten att växla från glukos till ketoner. Men vetskapen om att det finns cancerceller som utnyttjar ketoner som energi gör ju att i alla fall jag skulle vilja veta vilken typ av cancerceller jag har...
 12. Ja, hon tycker att östrogen helst ska tas via huden, men progesteron oralt.
 13. Har läst i Klimakteriekärringar-gruppen på FB att det är problem med många plåstervarianter. Verkar vara slut på de flesta apotek... Även on-line.
 14. Oj då, jag som precis börjat med Estradot! Eller vilken variant är det som är svår att få tag på? Hur länge håller sig plåster, mån tro? Kanske ska hamstra sådana..? Själv väntar jag på att min licensansökan på Utrogest ska gå igenom. Tar en förfärlig tid. Smörjer med progesteronkräm under tiden.
 15. PiaB

  Lågt Ferritin

  Tack för alla svar! Fick nu kommentar även från läkare och där var rekommendationen att följa upp med ny provtagning om 1-2 månader, så det är vad jag kommer att göra. Käkar under tiden järntillskott och hoppas magen klarar det. Ska även bli bättre med c-vitamin. Som grädde på moset fick jag åter mens igår... Trodde lite enfaldigt att det var slut på det nu, men, men.
×
×
 • Create New...