Jump to content

PiaB

Medlem
 • Posts

  400
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by PiaB

 1. Tror att detta mest gäller kvinnor och då tror jag (som vanligt) att det är hormonerna som ställer till det (de kvinnliga). Många kanske är yngre första gången (och andra gången) de går ner med LCHF, men har kommit in i förklimakteriet/klimakteriet vid andra och tredje gången? Ser bara på mig själv. För sju år sedan gick jag superenkelt ner 13 kg när jag bytte till LCHF-kost. Har ätit så sedan dess, men går nu stadigt och säkert upp i vikt, trots att jag inte "ramlat av vagnen". Tror helt säkert det beror på hormonerna. Och om jag aktivt försöker gå ner i vikt händer ingenting. En annan förklaring skulle kunna vara att basalmetabolismen minskar (med åldern, minskad muskelmassa etc). Tror alltså inte på att man "bantar sönder kroppen", utan tror att det förklaras på annat sätt.
 2. Jag har tidigare beställt från Ona's, men det tog alltid så lång tid (2-3 veckor). Det har dessutom varit slut länge nu, men finns nog åter i stock.
 3. Matriarch 20 verkar finnas. Kanske köpa några sådana och smörja större mängd kräm?
 4. Jag har läst någonstans (vet ej var) att sömnsvårigheter vid fasta/strikt LCHF kan bero på adrenalinutsöndring. Men köper även Erik2 förklaring med serotonin/melatoninbrist.
 5. Vi behöver ruskas om ibland! (Kommer att gå fint. Sa den introverta...)
 6. PiaB

  Hellenius

  Ja, vad var det de mätte i slutändan..? (OBS inte läst studien) Kollade de bara vad de gravida hade ätit och drog slutsatser att de borde ätit annorlunda, eller hade de någon form av end-point mätning (barnen under/överviktiga, grava näringsbrister hos mor och barn, eller vad)??
 7. Kanske att man hinner bli mer insulinresistent och att det därför är segare "andra gången"?
 8. PiaB

  Martina Tips

  Fungerade, tack!
 9. PiaB

  Martina Tips

  Såg att "mitt lab", där jag köpt provtagning för Werlabs fanns med och priserna ser ju onekligligen lägre ut. Dock svårt att navigera på sidan. Om jag klickar i blodprov och enskilda prover ser jag bara alla prover som börjar på A, men ingen knapp för att komma vidare. Kanske jag som är korkad...
 10. Har gått på yinyoga i flera år och älskar det! Började för jag trodde att "hej-och-hå nu ska det stretchas och allt flummande stänger jag öronen för". Nu är det snarare det meditativa och djupandningen jag är ute efter.
 11. Jag har också läst att det finns cancertyper som tillväxer på ketoner och inte på glukos. Vet dock inte vilka. Edit: Om man söker på ketoner och cancerceller är det väldigt svårt att hitta något om cancertyper som lever på ketoner. Det mesta som kommer upp handlar om den positiva effekten att växla från glukos till ketoner. Men vetskapen om att det finns cancerceller som utnyttjar ketoner som energi gör ju att i alla fall jag skulle vilja veta vilken typ av cancerceller jag har...
 12. Ja, hon tycker att östrogen helst ska tas via huden, men progesteron oralt.
 13. Har läst i Klimakteriekärringar-gruppen på FB att det är problem med många plåstervarianter. Verkar vara slut på de flesta apotek... Även on-line.
 14. Oj då, jag som precis börjat med Estradot! Eller vilken variant är det som är svår att få tag på? Hur länge håller sig plåster, mån tro? Kanske ska hamstra sådana..? Själv väntar jag på att min licensansökan på Utrogest ska gå igenom. Tar en förfärlig tid. Smörjer med progesteronkräm under tiden.
 15. PiaB

  Lågt Ferritin

  Tack för alla svar! Fick nu kommentar även från läkare och där var rekommendationen att följa upp med ny provtagning om 1-2 månader, så det är vad jag kommer att göra. Käkar under tiden järntillskott och hoppas magen klarar det. Ska även bli bättre med c-vitamin. Som grädde på moset fick jag åter mens igår... Trodde lite enfaldigt att det var slut på det nu, men, men.
 16. PiaB

  Lågt Ferritin

  Binjureproverna var normala, bara järnvärdena som var dåliga. Jag har beställ Niferex från Apotea. Är lite hypokondriskt lagd och känner mig helt plötsligt jättetrött.
 17. PiaB

  Lågt Ferritin

  Äter aldrig gluten, äter väldigt näringsrikt och ofta rött kött, alla andra värden jag tog var tipptopp 5-stjärniga. Blev lite orolig nu, kanske ska beställa en tid på VC ändå...
 18. PiaB

  Lågt Ferritin

  Testat diverse hos Werlabs och det visade sig att jag har väldigt lågt Ferritin 7, normalintervall 7-120 (<10 i princip helt tömda nivåer, stod det som kommentar) och även P-Järn 9 (normalintervall 9-34). Jag äter mycket kött, fisk, ägg och gröna bladgrönsaker och senaste mens var för två månader sedan (så beror inte blödning). Mina yrselanfall, som jag trodde berodde på lågt blodtryck, den brännande känslan i låren när jag går i trappor och den allmänna tröttheten har fått sin förklaring. Undrar nu två saker: 1. Bästa järntillskottet (och skonsammaste för magen)? 2. Uppenbarligen har jag dåligt upptag av järn..? Skulle det kunna bli bättre av matsmältningsenzymer/ och eller saltsyretabletter? Tips på bra tillskott i så fall.
 19. Hjopek, kroppen kan själv bilda glukos genom glukoneogenesen (nybildning av glukos). Detta glukos kommer från protein eller glycerolen i fettsyrorna.
 20. Ta du ett par veckors "semester"! Det hade jag gjort. (Hade själv gärna gått i pension redan nu. Tyvärr är det väl ca 14 år kvar... Om man inte kan få ett "paket" vid nästa omorganisation. De står som spön i backen)
 21. Bättre i vilket avseende? För viktnedgång ges ibland rådet att minska ner på mejerierna om man fastnar på en platå. Om man mår bra och går ner i vikt finns det ingen anledning att inte använda grädde och smör (vilket också gör matlagningen betydligt lättare anser jag). Om du äter för någon autoimmun sjukdom kanske det är bra att undvika mejerier. Personligen klarar jag inte av kokosolja, min mage brakar ihop. Tyvärr, jag har ändå försökt ett antal gånger.
 22. Det där lät ju inte så svårt. Har ett eko-huvud hemma, och gör egen kefir, så vassle är inget problem. Vilket tycker du blir godast, bara salta och fermentera med kålens egna bakterier, eller tillsätta vasslen från kefiren?
 23. Om du med sallad menar gröna blad eller grönsallad så kan du äta tills det sprutar ur öronen. Inget du behöver lägga in i någon kostbevakning. Om du däremot lägger i tex tomat, paprika, rödlök, eller vad det nu kan vara så kanske du behöver hålla lite koll.
 24. Jag är också lite lat och brukar köpa detta (2g kh/100 g). Köper från Apotea när jag beställer kosttillskott, men vet att vissa ICA Maxi har det också. Finns även fler varianter på detta fröknäcke, men tycker just det här är godast: https://www.apotea.se/clean-eating-knackekex-parmesan-200-g
 25. Inte själv läst denna, men kanske är vad du söker: https://alpha-plus.se/produkter/nringsmedicinska-uppslagsboken
×
×
 • Create New...