Fanny

Medlem
 • Innehållsantal

  2
 • Gick med

 • Besökte senast

Inlägg postad av Fanny


 1. Tänkte höra om jag äter rätt överhuvudtaget. Varje dag, och då menar jag varje dag, så äter jag såhär:

   

  (på vardagar)

  05.30 morgon - två stekta ägg , citron vatten (dricker ej kaffe)

  14.00 Lunch - 1 kycklingklubba, ca 40g paprika, 50g gurka, 10g romansallad, 4 st kösrsbärstomater, och ca 100g salladsost. citronvatten. 

  18.00 kvällen - känner bara lite hunger så äter då två  kokta ägg med majonäs till. citronvatten. 

  (om jag blir sötsugen äter jag rysk yoghurt med bär och lite grädde) 

   

  så äter jag, har inte så stor variation för vill verkligen gå ner i vikt. är det bra att äta samma sak varje dag? 

  jag tröttnar inte på det så för mig spelar det inte någon roll.. :)

   

  jag går i en folkhögskola där man får köpa sin mat, då är det pasta oftast.. finns ingen micro eller något kylskåp. därför äter jag inget mellan frukost och lunch. kommer hem runt halvtvå om dagarna, vet inte hur jag ska göra för att få upp mina kaloriintag. ska enligt en app som heter lifesum äta 1450 kalorier per dag, men när jag har ätit det som jag har skrivit ovan så har jag kvar 780 kalorier, är detta bra? har ni andra tips på hur jag kan göra?

  Är detta verkligen LCHF??? Tycker det verkar som vanlig svältbantningskur... 2 ägg, 1 kycklingklubba, sallad och eventuellt... 2 ägg med majo...Som ny inom LCHF så skrämmer sådana här inlägg i väg mig i alla fall.


 2. Jag har ganska nyligen startat med LCHF för jag skulle vilja gå ner några kilon. Läser böcker och diverse bloggar om LCHF för att lära mig mer.

  Dock har jag blivit mycket fundersam. Vissa säger att man ska äta tills man är mätt och det är ok att äta mejeriprodukter och andra LCHF-förespråkare säger att man inte ska göra detta om man vill gå ner i vikt.

  En del bloggerskor som skriver att ”jag äter 1 avokado och 1-2 ägg till frukost och det står jag mig på tills middagen på kvällen. Man behöver inte äta mer än två mål mat om dagen. Och undvik mejeriprodukter om du vill gå ner i vikt”.

  WTF!!! Är detta LCHF? Svältkur kallar jag det. Klart att man går ner i vikt då…Funkar kanske om man sitter hemma hela dagarna och bloggar men banne mig inte om man har ett heltidsjobb.

  Utan mejeriprodukter tycker inte jag att jag blir ordentligt mätt.  Ni som undviker mejeriprodukter, vad lagar ni för mat?Känns som att det blir ganska enformigt om man ska undvika det.