Jump to content

Lisa H Olson

Medlem
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lisa H Olson

 1. Oh så starkt! Får däremot göra fröknäcke känner jag baka i helgen ??
 2. Det blir nog för mycket just nu iaf tyvärr. Men om några månader kan jag testa det. När sockerberoendet gett sig helt
 3. Ja där var en grej brukar göra såna plättar emellanåt och alltid osäker på vad jag ska ha på. Tack för tipset!!!
 4. Ja precis Jag tog en liten sked idag och smakade. Tänkte genast "detta skulle vara gott till choklad" haha. Kanske inte optimalt. Men det var helt ok i sig. Jag äter inte frukt nu för jag äter strikt så jag vet faktiskt inte vad jag ska ha det till...
 5. Min tvååring och favoritmaten Chorizo med hög kötthalt, körsbärstomater och majs vet att majs innehåller en del kolhydrater men som sagt han behöver liksom inte äta strikt.
 6. Synd att det inte är jirdgubbssäsong :/ men på frukt då typ eller?
 7. Haha nä nu skrev jag fel jag som är helt ny i jordnötssmörsvärlden jordnötter och havssalt var det ju
 8. http://www.skrivunder.com/forum/81886 skriv på mot margarinet i skolan
 9. Nu har jag köpt änglamarks ekologiska jordnötssmör gjort på jordnötter och fett. Nu står det i mitt kylskåp. Tips på vad jag kan göra med detta??? (Gillar inte jordnötter i varmrätter.) Tack
 10. Jag har en 2,5-åring och med tanke på att han inte får lchf på dagis så blir inte hans kost strikt hur jag än gör trots att jag äter strikt. Han äter oftast tomater eller paprika till maten och ber faktiskt inte längre om pasta, potatis eller ris. Ibland får han färskpressad juice och ibland får han fruktmellanmål funkar hur bra som helst!
 11. När jag hämtade lillkillen så pratade jag med samma förskollärare igen och nu lät det annorlunda. Hon sa "jag kollade efter och det är Milda vi har. Jag tycker det är jättebra att du säger till!" Hon sa även att det jag nog kan räkna med att få förskolan att backa mig om jag blir tvungen att ta detta högre upp. Vilket kändes jättebra
 12. Jo precis, det är ju ofta så det vill framstå men jag tror inte på det ett smack http://www.rikareliv.info/Hur%20tillverkas%20margarin.htm Om de nu vägrar köpa smör så är ju ett alternativ att min son får olivolja på sin macka. Eller att han inte får någon macka alls. Ska försöka få en tid att prata med chefen ordentligt om detta så att hon förstår att detta är något som vi aldrig haft hemma och att han är känslig mot kolhydrater som finns i vitt mjöl. Kanske kan han få något annat istället för mackor.
 13. Ja så kan ju var fallet. Han blir hård i magen efter flera dagar med fel mat och lös i magen så fort han får "rätt" mat och det stabiliserar sig sen efter en dag. Om han är hemma hos mig en lördag som exempel får han. Frukost: Skogaholms fröfria som innehåller 40g kolhydrater per 100g (så det är ju gluten) med massa smör och skinka på till det dricker han smoothie som jag gör på banan, naturell yoghurt (ska köra med turkisk yoghurt och grädde fr.om imorrn) och bär. Mellanmål: vindruvor/clementin/äpple/päron/banan. Lunch: bacon och ägg. Mellanmål: samma som innan. Middag: nöt, fågel eller fisk med t.ex blomkålsris och till det sås gjord på grädde eller créme fraise och grönsaker. Och det mår han bra av. Funderar dock på att byta ut frukostbrödet mot stekt ägg som han också gillar eller danskt rågbröd som är lättare för hon att äta själv.
 14. Jag har så smått ätit LCHF i några veckor och ätit lite fel ibland men nu bestämt mig för att köra all in pga mitt Coca Cola beroende. Jag har en 2,5-åring som änsålänge bara bor varannan helg hos sin pappa men kommer så småningom börja bo halva tiden hos vardera. Hans pappa äter inte som jag utan det är "hemmagjord" pizza från pizza kit, spaghetti och köttfärssås och oftast potatismos eller pasta till maten. Däremot får han grönsaker hos oss båda, standardmjölk och smör osv. Men hans pappa ger honom även Ahlgrens bilar och saft på lördagar, vilket jag också gjorde innan,så det skiljer sig alltså enormt mycket nu från vad han får här. Min son älskar grönsaker och gnäller inte alls över den ändrade kosten. Han älskar min pizza som jag gör med blomkåls och ägg botten precis lika mycket som vanlig pizza. Frukt äter han gärna i mängder hos oss båda så jag har hellre det som lördagsgodis. Men resultatet blir en lugn och harmonisk unge hos mig som visserligen får i sig en del kolhydrater på dagis men iaf får i sig bra mat hemma. Hos sin pappa blir han speedad, sover sämre och är framförallt dålig i magen. Så till min fråga. Vad kan jag förvänta mig? Mitt ex har själv testat lchf och tycker nog att det är ok men att det tar lite för lång tid och han saknar "såsuppsamlare" som han själv uttrycker det. Bör jag övertala honom, vi är jätte goda vänner, att äta så lite kolhydrater som möjligt när sonen är där eller är detta hans problem? Eller kanske mitt? För att jag avviker från normen. Bör jag ge sonen mer kolhydrater för att det ska jämna ut sig? mer kolhydrater än vad han får i frukten han äter? Eller jämnar det redan ut sig IOM att han äter kolhydrater på dagis? Som sagt bor han bara där varannan helg än så detta är lite frågor inför hur vi ska lösa det i framtiden.
 15. Som jag förstått det så gick man över till smör och fet mjölk på 80-talet i flera kommuner bl.a Gbg där jag är uppvuxen. Nu gick jag på Waldorf förskola så jag fick extremt fin mat minns att vi fick chokladpudding och grejer på stället jag var på innan så socker är och har nog nästan alltid förekommit på förskolor. Nu pratade jag med en av lärarna idag och hon titta på mig som att jag vore fånig och tyckte att "äsch sådana där forskningar kommer ju på allt hela tiden." Men det ska inte stoppa mig. Chefen var inte där idag utan kommer imorgon så jag får prata med henne då. Vem som sitter som kostansvarig i kommunen framgår inte riktigt på kommunens hemsida. Min sons dagis är iaf privat så det kan vara en fördel i den här frågan eftersom de kan ha lite mer fria händer vad gäller kost, måste bara få med mig fler föräldrar. Jag raggar föräldrar i lugn och ro så att jag inte får någon utskällning för att jag sprider någonstans propaganda på förskolan. Ska även försöka få med mig lite folk på öppna förskolan när jag kommer börja gå dit med min lilla 11 veckors snart.
 16. Förskolan utger sig för att endast ha ekologisk mat, var därför jag valde den, kan jag kanske propsa på att margarin är omöjligt att framställa på ett ekologiskt vis?
 17. Tack för ditt intresse. Min mamma är förskollärare och säger att detta ändrades på 2000-talet vilket är helt absurt. När jag var liten och gick på dagis så fick vi endast smör på våra mackor som var grovt bröd till det drack vi röd mjölk. På min sons dagis har de kämpat för att få ekologisk grön mjölk då kommunen tyckte att barnen skulle dricka blå mjölk. Jag tänker prata med föreståndaren på förskolan imorgon när jag lämnar honom. Och tänker ta med mig en artikel och visa henne alternativt få hennes mailadress så att hon kan läsa det i lugn och ro.
 18. Oj jag har inte fattat hur den här appen fungerar än. Ska kolla igenom allt ni skrivit och svara
 19. Jag behöver lite tips och råd med hur jag ska gå till väga. På min sons förskola serveras endast Lätta och ost till barnens mellanmål, Bregott eller smör finns alltså inte ens som alternativ. Enligt förskolläraren jag pratade med så är detta för att kommunen måste göra som Livsmedelsverket rekommenderar. Jag tycker att det låter jättekonstigt och det förvånar mig att inte fler protesterar. Barn ska väl för tusan ha smör på mackan inte kemikaliskt processerad skit? Nu är frågan hur jag ska gå till väga för att få ändring på detta. Har ni några idéer? Ska jag ta detta ordentligt med förkolnas föreståndarinna först, försöka få förskolan att backa upp mig samt försöka få med mig fler föräldrar eller ska jag gå direkt till den som är kostansvarig i kommunen? Spontant tänker jag att första alternativet är bäst. Någon som har erfarenhet?
×
×
 • Create New...