kithara

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om kithara

 • Rank
  Nyanländ
 • Födelsedag 1985-11-30

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Norge
 • Interests
  Laga mat, läsa böcker och träna.
 1. Tusen tack för alla bra tips:) Jag verkar inte vara ensam med detta problem och det känns skönt. Går till Psykolog och har diagnosen bulimi/hetsätning, och min läkare har tipsat mig om LCHF/ Lavkarbo som dom säger här i Norge och jag tycker verkligen att kosten fungerar. Jag får inte lika mycket sug och har inte lika många hetsätningsattacker som tidigare. Men det bästa hade varit om jag hade klarat mig utan dom. Nu blir det cirka 1-2 ggr i veckan och förr var det kanske 7 dagar i veckan. Så givetvis har jag både sett resultat på vågen och mentalt och det är ju jättekul. Men dessa attacker gör ju att jag går ur ketosen varje gång och det är lätt att tänka "katastrof" och att allt är kört och på så sett bara fortsätta äta. Men som MariaF säger det är bara köra på igen och inte se att som ett misslyckande och det har jag lyckats göra idag:) Jag har inte haft några utsvävningar idag även om jag åt väldigt osunt igår och imorgon skall jag fortsätta med LCHF:)))
 2. Ååååå blir tokig snart!!! Jag vet att LCHF-kost är det rätta för mig och jag mår mycket bättre när jag äter den kosten. Men varför kan jag inte hålla mig till att äta mat som är bra för mig? Igår satte jag i mig våfflor, chips, choklad och sånt som jag absolut inte mår bra av. Vad är det som gör det här? Någon annan som upplevt samma sak? Jag har ju egentligen inget sug på sådana saker när jag äter LCHF... Känner bara att jag har kommit in i en dålig spiral där jag ena veckan äter LCHF och sedan på helgen svävar ut i någon slags sockerfrossa:((( Tacksam för lite tips!!
 3. Tack för alla bra svar:) Känner verkligen att jag lever i en bröllopsbubbla just nu och det är säkert helt normalt med nervositet och stress inför bröllopet. Har hittat en klänning som jag gärna vill köpa så det är mitt mål.Har inte köpt den ännu och storleken kan jag välja senare när det börjar närma sig. Vill absolut stråla av glädje och kärlek på min bröllopsdag så den här vikthetsen är egentligen inte så viktigt. Det är väl den inre stressen som trycker på dom där dumma tankarna att man skall vara så himla smal på sin stora dag. Det viktigaste är ju som ni skriver att jag mår bra och har en god hälsa. Tack för att ni lugnar ner mig och får mig tillbaka till sunda och bra tankar.
 4. Tack för att du lugnar ner mig:) Skall gifta mig i juli så är lite stressad;) Skall lägga undan vågen nu ett tag!!
 5. Hej! Jag startade på LCHF den 2 januari, första veckan tappade jag 3,5 kg:) Vet att det är mest vätska men glad blev jag ändå. Har cirka 30 Kg att gå ned. Saken är den att andra veckan har jag stått still på vågen. Vet inte varför? Kan det vara så att jag inte är i Optimal ketos? En typsik dag ser ut såhär: Äter 16:8 Periodisk fasta Lunch 12:00 Kycklinggryta gjord på grädde/kokosmjölk, chili (typ thai röd currry) Blomkålsris 100 gram (kyckling 125 gram) Mellanmål kl 16:00 100 gram Eggesalat bor i Norge, det är 2 hackade ägg, med majonnäs, creme fraiche och lite purjolök, och så har jag bakat ett lågkolhydratsbröd själv som är gjort på bara fröer. 1,5 gram kolhydrat per skiva. 25 gram cheddarost i kuber. Middag Kl 20:00 1 bit 125 gram ugnsbakad lax med gorgonzolakräm gjord på creme fraiche och ost och kokt sparris ca 100 gram med en klick kryddersmör. Enligt mitt kostprogram som jag har på datorn så äter jag cirka 80% fett varje dag, protein cirka 15% och kolhydraterna ligger på 5 %. Kalorimässigt så ligger jag lite lågt mellan 1000-1300 per dag. Vissa dagar 1500 kcal. Har tränat cirka 1 h varje dag (promenader, yoga, lite styrka) Kan det påverka? Har inte ätit några nötter eller frukt och ingen yoghurt utan bara hållt mig till grädde/cremefraiche och majonnäs. Kanske är det det som är problemet? Tacksam om jag kunde få lite hjälp:)