Jump to content

Rainbow

Medlem
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Rainbow's Achievements

(2/7)

47

Reputation

 1. Oj, nåt liknande hände mig tidigare i år, jag blev jättedålig! Vården kunde inte ge några riktiga råd. Det tog mig lång tid att bli bättre men det har jag blivit av att äta mjölkfritt och på egen hand lista ut vad jag tål och inte tål. Kokt fisk, kött och grönsaker har varit det bästa att äta. Choklad, glass (både mjölk + socker, verkar värst) och även glutenfritt mjöl reagerar magen på direkt.
 2. Ja tyvärr blev det ju tvärtom med mig efter att ätit LCHF ett tag blev jag så dålig att jag fick åka till akuten Var riktigt sjuk med feber och magvärk. Jag har inte haft den nivån av magproblem innan. Vete fan vad som hände kan bara misstänka att det var mjölken/kanske ägg, eftersom det var vad jag hade börjat äta mer av.
 3. Tack för svar - det gjorde mig ledsen att plötsligt bli sjuk så här efter att jag börjat med LCHF eftersom det ska ju vara bra för magen inte göra en sjuk istället. Så jag kan bara anta att det var all mjölk jag reagerade på. Jag ska fortsätta med en paleo typ av kost. Gluten har jag inte ätit på flera år, mjölet åt jag nyligen i form av en glutenfri kaka. Jag har aktat mig för okokta grönsaker när magen reagerat på allt men får prova surkål då det varit bra för flera era av er.
 4. Tidigare i år började jag med LCHF för att få slut på sockermissbrukande och för att jag mår bättre av mindre kolhydrater huvud taget. Jag ersatte godiset med saker som grädde och bär, åt mycket mjölkprodukter och ägg. Det hela gick strålande tills jag plötsligt fick jätteont i magen och blev riktigt sjuk. Jag var på ett antal undersökningar men sjukvården är seg och klantig och har inte gett mig resultaten än. Däremot blev jag bättre efter ett tag då jag började äta riktigt tråkigt och minimalistiskt: Kokt kött, fisk, ägg, rotfrukter och grönsaker. Den enda mjölkprodukten var smör. Så jag blev bättre igen av det - och efter den jobbiga tiden började jag äta en hel del godis igen, glass, mjölkprodukter, till och med lite mjöl. Efter ett tag med detta blev jag åter sjuk med riktiga magproblem. Jag kan bara anta i väntan på riktig diagnos att det rör sig om inflammation i tarmen eller dylikt och det gäller att inte göda den. LCHF gick lätt med alla mjölkprodukter trots att jag fick ta bort så mycket jag var van att äta (tex frukt) och nu verkar det som jag måste ta bort mjölken också, kanske ägg, det gör mig beklämd. Så jag undrar om ni här med samma erfarenheter kan ge tips på bra maträtter, specifikt för såna här problem.
 5. Låter ju nästan gott med kycklinglever Måste absolut prova nån gång. Visst är det märkligt att det är mer ovanligt att äta inälvskött nuförtiden fastän det är de nyttigaste bitarna.
 6. Jag har hört många säga att de sover mindre sedan de bytt till LCHF/paleo kost. Själv började jag vakna riktigt tidigt på morgonen efter att lätt kunnat sova hela förmiddagen om det tilläts. Vet någon varför det är på detta viset? Behöver man sova mindre av någon anledning - eller reagerar kroppen på fettbränning med att sova för lite?
 7. Givetvis kommer folk må sämre i början av LCHF - omställningsbesvär och om du är sockerberoende en riktig avgiftning, högst otrevligt. Vad jag upplevde är att efter att ha stått ut ca 3 veckor är att mådde jag bättre psykiskt än på mycket länge! Att vara i ketos och ha stabilt blodsocker verkar verkligen hjälpa. Kolhydrater/socker är lurigt, ger tillfällig lindring, sen mår en sämre...
 8. Update. Snart har 5 veckor gått, har alltså vart sockerfri i över en månad! Förutom den där 86% chokladen jag fick. Mått sjukt dåligt med magproblem och grejer, så har bara ätit fisk, kött, smör och kokta grönsaker i några dar. Vill inte ha något annat så jag antar det är en positiv sak mitt i eländet - godis vill jag absolut inte ha iallafall.
 9. Det låter ju väldigt bra, men har för mig att det ska smaka rätt så icke-aptitligt... Kan någon rekommendera ett gott recept med lever?
 10. Tack för svar!! Hade som tur var fisk hemma som jag ska koka och äta. Johanna07, när du säger att animaliska fetter menar du fett som finns i köttet (fläsk och lax tex) Robb, mjölkprodukter åt jag en del av innan jag fick problem så jag vet inte om det är bra eller dåligt! Tyvärr är enda sättet att veta att pröva. margaretha, jag har gjort avsteg ifrån LCHF nu när jag haft värk och svårt att äta. Inte innan det skedde. Folk har köpt mat till mig också, svårt att säga nej då. Det har vart potatis, ris, frukt och mörk choklad.
 11. Ska givetvis till läkare också, men undrar om någon har liknande erfarenheter och råd! Har ätit LCHF ca en månad nu. Jag har tidigare fått veta att jag ev. har IBS, det var illa ett tag med mkt stress men inga större problem det senaste halvåret. …för en vecka sedan fick jag åka till akuten med starka magsmärtor, men inget gjordes för det verkade inte akut. (ej i behov av operation) Denna vecka har jag mått bättre och sämre igen och haft feber och inte feber, men konstant matt och haft magsmärtor/besvär. Mest fått hålla mig hemma. Ätit mer kolhydrater och det verkar ha gått bra förutom att jag kommit ur ketos och fått negativa effekter av det - är sockerberoende och blir vrålhungrig av kolhydrater + mer nedstämd. Idag mådde jag sämre igen och var tvungen att stanna i sängen mest. Frukost/lunchen var köttfärsröra stekt i smör, lite sallad, te med lite kokosolja. Kokosolja ska ju vara nyttigt. Men nu läste jag på nätet att den kan ge magont också? Har svullen mage, haft lätt illamående, ständiga toabesök, känner mig väldigt sjuk och matt men ingen direkt feber. Konstigt. Undrar ju vad i hela fridens namn man kan våga äta? Mer kolhydrater = jag blir mer deprimerad och får större ångest, (mådde väldigt bra i ketos) + kan börja hetsäta Mer fett igen = det blir antingen mjölkprodukter, som kan vara dåligt för magen? Kokosolja, som kan ge magont?
 12. En anledning till den ändrade kosten är att jag haft riktiga magproblem. Vet inte varför. Hade blivit bättre, idag värre igen...ska start en tråd och se om folk har vart med om nåt liknande.
 13. Nu har det blivit en hel del avsteg, och det känner jag verkligen av. Har varit bjuden mycket på mat nu det senaste och inte mått så bra så vart svårt att säga nej, ätit hel del potatis, ris, frukt och mörk choklad (inget värre dock) "Nyttig" mat, men nu kommer den där ångesten krypande som ketos verkar hålla i styr, och starkt sug efter mer kolhydrater. Inte godis, men vill hetsäta saker som potatismos. Jag har anledning till att må dåligt men bara lite mer kolhydrater även om de är nyttiga och jag mår ännu sämre än jag behöver göra. Trist... Imorgon blir det strikt igen.
 14. Vilket sammanträffande Lovis, jag har precis gjort liknande! Mått kasst idag, men lagat god LCHF middag och avnjutit 86%ig choklad. Den smakar ju inte ens sött! Verkar inte sätta igång något hetsätande hos mig, får se vad som händer. Om man jämför med hur man åt som totalt sockerknarkande är mörk choklad ett nyttigt avsteg, eller hur?
 15. 3 veckor har gått! AVGIFTAD!! *dansar* Jag mår så mycket bättre redan, nu så märker jag verkligen hur sockret varit giftigt för mig. Må dåligt, äta gift, må bättre i stunden, må sämre igen av giftet, mer gift för att må bättre osv. Vilken ond cirkel jag befann mig i utan att veta om det, herre gud! Jag saknar inte ens frukt. Det känns skönt att ignorera fruktdelen i mataffären. Likaså färdigmaten. Mindre mängd och rejälare, naturliga varor blir det att handla. Nu känner jag samtidigt lite av den här sorgen - har fortfarande ett mentalt godissug och vackra goda bakverk, fina praliner osv det kan jag ju inte äta längre. Det är så festligt med sådant, att unna sig eller äta ihop. Har fint ärvt bjud-porslin hemma men det får väl bli korv och ost på dem - gott men inte samma sak eller hur? Nästa delmål är 8 veckor eftersom det tar tydligen ungefär så lång tid för en vana att ändras.
×
×
 • Create New...