Jump to content

Prälleskrället

Medlem
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

343 profile views

Prälleskrället's Achievements

(2/7)

68

Reputation

 1. Jag har ett extremt sockerberoende som jag kämpar med dagligen och stundligen. Faller ofta men klättrar upp ur diket igen. Jag är känsloätare. Äter när jag har tråkigt, är ensam, stressad, arg, ledsen, glad.... Som ni förstår finns det alltid anledning att äta glass godis och kakor. MEN jag är så duktig när jag äter tillsammans med andra. Inte en smula kolisar kommer i mig då. Men msn kan ju inte alltid ha folk som vaktar en. Inte dom 40 åring.....
 2. Jag använder också lifesum. Började med vanlig bantning och har gått över till lchf. Insåg ganska snart att siffrorna inte alltid stämmer exakt, så jag tar den som "rekommendation" De olika staplarna balanseras upp under dagen dock. Om du ätit lite för mycket kolisar, ät nåt fett så jämnar det ut dig i slutet. Jag kommer nästan aldrig upp i "grönt" utan hamnar oftast på gult i slutet på dagen och är ändå helt mätt och nöjd.
 3. Jag blir så lycklig av att läsa den här tråden! Känns som om man sitter vid ett middagsbord nånstans med goda vänner och pratar om allt som dyker upp, huller om buller!
 4. Jag äter regelbundet, men suget kan jag inte alltid hantera. Kan bli sugen direkt efter att ha ätit mat.
 5. Tror jag för ha nolltolerans som det ser ut nu. Det funkar inte alls att trappa ner. "Bara en skål" blir flera stycken varje dag...
 6. Jag har grundlurat mig själv igen. En livstid av sockerberoende och ätstörning ger sig inte så lätt. Har nu fallit i " tillåtetfällan" med hallon och grädde. Hoppar glatt över ord som " ok ibland" " till fest" och sånt för att istället mula i mig flera dl grädde och en stor påse hallon mest varje dag. Tack ock lov har inte mörk choklad smugit dig in lch hoppas kunna mota det nu när jag kommit på mig själv. Hur löser ni sånt här?
 7. Jag vill också veta hur man gör prinsesstårtan!
 8. Såg att Yves rochers säljer magnesiumtillskott. Är det nån dom provat dem och vet om de är bra? De har även nåt tillskott för hår och naglar. Nån som provat det? Jag har aldrig ätit tillskott förut och vet inte vad dom är skräp och vad som är vettigt.
 9. Jag älskar matjessill och senapssill, och dom ni säger så äter msn ju inte många bitar. Löst på flera bloggar och i lchf kokböcker att msn kan äta sill. Men det kanske är bäst att lägga in själv? Har för mig att sockret behövs för att den råa sillen ska bli konserverad och tillagad. Jag vill också veta vad som är "rätt". Plus VAD ersätter man den ljuvliga nypotatisen med ????
 10. Jag såg nåt recept på raggmunk med blomkål och broccolistammar istället för pärer. Kanske kan funka med majrova också?
 11. +1kg. Inte förvånad, men idag kan jag hålla mig från socker och hetsätning. Nya tag.
 12. Tack alla. Ska inte ge upp! Ska inte ens tycka jag är usel ( nåja inte urusel då )
 13. Har fallit platt på näsan. I förra veckan krängde jag ett 2 literspaket med glass, nyponsoppa och massa choklad. Igår blev det 1 l glass med kolasås och idag en stooor påse smågodis. Har fullständigt gett upp för sockertrollet och hetsätandet och mår piss. Behöver komma upp ur diket men hittar inte orken. Hjälp.....
 14. Jag fick också ont i magen i början men det försvann efter nån vecka. Nu får jag bara ont om jag äter för mycket frön och nötter.
 15. Kräsenheten har väl lite att göra med hur smaken utvecklas också? Barn har inte fullt utvecklat smaksinne, som jag har förstått det.
×
×
 • Create New...