Prälleskrället

Medlem
 • Innehållsantal

  49
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Prälleskrället

 1. Jag har ett extremt sockerberoende som jag kämpar med dagligen och stundligen. Faller ofta men klättrar upp ur diket igen. Jag är känsloätare. Äter när jag har tråkigt, är ensam, stressad, arg, ledsen, glad.... Som ni förstår finns det alltid anledning att äta glass godis och kakor. MEN jag är så duktig när jag äter tillsammans med andra. Inte en smula kolisar kommer i mig då. Men msn kan ju inte alltid ha folk som vaktar en. Inte dom 40 åring.....
 2. Jag använder också lifesum. Började med vanlig bantning och har gått över till lchf. Insåg ganska snart att siffrorna inte alltid stämmer exakt, så jag tar den som "rekommendation" De olika staplarna balanseras upp under dagen dock. Om du ätit lite för mycket kolisar, ät nåt fett så jämnar det ut dig i slutet. Jag kommer nästan aldrig upp i "grönt" utan hamnar oftast på gult i slutet på dagen och är ändå helt mätt och nöjd.
 3. Jag blir så lycklig av att läsa den här tråden! Känns som om man sitter vid ett middagsbord nånstans med goda vänner och pratar om allt som dyker upp, huller om buller!
 4. Jag äter regelbundet, men suget kan jag inte alltid hantera. Kan bli sugen direkt efter att ha ätit mat.
 5. Tror jag för ha nolltolerans som det ser ut nu. Det funkar inte alls att trappa ner. "Bara en skål" blir flera stycken varje dag...
 6. Jag har grundlurat mig själv igen. En livstid av sockerberoende och ätstörning ger sig inte så lätt. Har nu fallit i " tillåtetfällan" med hallon och grädde. Hoppar glatt över ord som " ok ibland" " till fest" och sånt för att istället mula i mig flera dl grädde och en stor påse hallon mest varje dag. Tack ock lov har inte mörk choklad smugit dig in lch hoppas kunna mota det nu när jag kommit på mig själv. Hur löser ni sånt här?
 7. Jag vill också veta hur man gör prinsesstårtan!
 8. Såg att Yves rochers säljer magnesiumtillskott. Är det nån dom provat dem och vet om de är bra? De har även nåt tillskott för hår och naglar. Nån som provat det? Jag har aldrig ätit tillskott förut och vet inte vad dom är skräp och vad som är vettigt.
 9. Jag älskar matjessill och senapssill, och dom ni säger så äter msn ju inte många bitar. Löst på flera bloggar och i lchf kokböcker att msn kan äta sill. Men det kanske är bäst att lägga in själv? Har för mig att sockret behövs för att den råa sillen ska bli konserverad och tillagad. Jag vill också veta vad som är "rätt". Plus VAD ersätter man den ljuvliga nypotatisen med ????
 10. Jag såg nåt recept på raggmunk med blomkål och broccolistammar istället för pärer. Kanske kan funka med majrova också?
 11. +1kg. Inte förvånad, men idag kan jag hålla mig från socker och hetsätning. Nya tag.
 12. Tack alla. Ska inte ge upp! Ska inte ens tycka jag är usel ( nåja inte urusel då )
 13. Har fallit platt på näsan. I förra veckan krängde jag ett 2 literspaket med glass, nyponsoppa och massa choklad. Igår blev det 1 l glass med kolasås och idag en stooor påse smågodis. Har fullständigt gett upp för sockertrollet och hetsätandet och mår piss. Behöver komma upp ur diket men hittar inte orken. Hjälp.....
 14. Jag fick också ont i magen i början men det försvann efter nån vecka. Nu får jag bara ont om jag äter för mycket frön och nötter.
 15. Kräsenheten har väl lite att göra med hur smaken utvecklas också? Barn har inte fullt utvecklat smaksinne, som jag har förstått det.
 16. För mig hör suget ihop med känslor ofta och få hjälper det inte att äta nåt annat hjärnan har fastnat på glass godis och bakverk. Jag fantiserar och planerar i detalj hur jag ska få tag på drogen. Vilken affär jag ska åka till, vad jag ska handla och vart jag ska äta. Det värker i hela kroppen av sug och kamp.
 17. Jag har exakt samma problem!!!! Igår låg jag och grät för att jag vag då sötsugen. Har lchfat sen december och inget jag gör kan stoppa suget när det kommer. Försöker bara stå ut för jag vet att det är känslor och hjärnspöken som styr. Men ibland är det fullständigt outhärdligt
 18. Jag funderar också mycket på minnesstunderna, hur jag ska bete mig, eftersom de ingår i mitt jobb. Jag ska prova med att bara äta pålägget och skippa själva tårtan. Hoppas det ska gå bra. Är sjukskriven just nu då har ännu inte utsatt mig för de här prövningarna än. Ska också vara väldigt rak och tydlig när alla frågar.
 19. Vet inte om du gillar att läsa böcker. I då fall tycker jag du ska läsa självkänsla nu och helhetsmetoden. Det tar lång tid att ändra sina tankar och all hjälp är bra att ha. Kolla också lchfingenjörens blogg. Vi får kämpa på tillsammans.
 20. Var och en blir salig på sin tro, och när man hittat nåt dom passar vill man djälvklart sprida det till alla. Men precis dom i religion och politik så passar inte rn sak alla. Synd att du känner som du gör, men du måste så klart följa din magkänsla. Forumet här lever sitt eget liv, fristående från kostdoktorns blogg. Här samlas alla från hardcore lchf till oss nybörjare. Men dom precis allt på nätet måste man läsa kritiskt. Hoppas du hittar svaret på dina frågor, och hittar en matväg som du trivs med.
 21. Jag var också konstig i magen de första två veckorna, men det lugnade sig efterhand. Jag äter ost och grädde men har slutat med mjölk i kaffe och te. Nån gång ibland äter jag lite linfrö om magen strular. Kämpa på och ge inte upp så fixar dig magen också!
 22. Kläderna ja! Förut var det så trist för allt satt trångt. Ni kan jag inte ha mina kläder för de hänger alldeles för löst! Står fortfarande vid spegeln och vrider och vänder när jag ska ut och träffa folk men för att allt är för stort!!!
 23. Kan inte så mycket än om allt detta, men jag tycker det låter som om du samlat på dig vätska av nån anledning. Vet inte hur man tar reda på om det är det eller hur man blir av med det dock.
 24. Jag har samma problem som du och eftersom jag varken har pengarna eller tiden att lägga på kurs/ avgiftning måste jag tro att det går ändå. Det får inte vara en rikemansgrej att vara drogfri och frisk. Vi måste klara det lch vi får stötta varandra här så gott vi kan. Har ätit lchf i snart två månader och det funkar än så länge. Har så sakteliga börjat inse att jag aldrig mer kan smaka socker för då är det kört. Känner en stor sorg när jag tänker på det men tror det går över så småningom.