Jump to content

Sommarregn

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Sommarregn's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

4

Reputation

 1. Per Wikholm - Tack för tipsen, ska läsa vad som sägs om det. Sedan ang. allergier så är jag på utredning, annars hade jag inte ätit något. Tomat är väl en frukt och inte ett bär dock? Kokos är en stenfrukt och stenfrukter ska jag inte äta, precis som kärnfrukter, äpplen och päron och sådant. Men tack! stocha - Jag har aldrig hört om Ghee innan, det var intressant! Tack för tipset! Jamtlandstjej - Oj, ja, du verkar ju ha det ganska likt mig i mångt och mycket, vad skönt att höra att det funkar toppen för dig i varje fall. Övergångsbesvären hade jag i början, tror att jag kan lida av PMDD i samband med ägglossning och det var det som gjorde det hela så mycket värre. Tack!
 2. Tack Modesty, det var ett riktig bra tips och ska lägga det på minnet. Brysselkål är jättegott och åt det mycket innan, ja, så nu är jag t.o.m. lite trött på det för tillfället. Men suget kommer nog tillbaka snart för dem gröna köttbullarna.
 3. Jag kan inte äta bär, tyvärr. Sjukt trist. Älskade det när jag var yngre. Alla grönsaker vet jag inte, men kan äta en del, dock är det dyrt (vilket också är himla trist, för det är gott) och jag äter riktigt stora mängder. Så jag kör ofta på det billiga, som vitkål. Smör kan jag äta, men det får inte bli för stora mängder. Ja, alla kokosprodukter, nötmjöler och nötter försvinner helt pga. allergier.
 4. Jag slutade helt med att räkna kalorier och kände att det istället rusade iväg åt andra hållet helt åt kaos. Efter en hel del läsning så är det många som säger att de får räkna sina kalorier ändå. Så jag får göra det, för jag har testat att inte göra det och det gick inte. Jag dricker en massa och får i mig mycket salt, märkte det direkt när jag slutade med kolhydrater... Jo, men det kan också bero på att jag knappt har ekonomin att kunna betala alla räkningar, alla recept och tips så rekommenderas saker som jag inte kan äta, pga. allergierna. Jag väljer inte att tycka jättesynd, det är bara nu, den senaste tiden som det varit extra jobbigt då fler och fler saker försvinner på listan av ätbara ting. DET tycker jag är tråkigt.
 5. Tack för tipset på lchfingenjören, ska läsa lite och se vad hon har att säga om saker och ting.
 6. Mitt humör har varit FRUKTANSVÄRT senaste tiden, i början av LCHF:en så tvingade jag mig verkligen och led i 1,5 veckor av muskel och bröstmärtor, trötthet och rusande hjärta (usch, men det gick över). Sen blev jag bättre, ett kort tag i energi-nivåerna, jag gick ner 2 kilo och jag tyckte jag orkade mer. Fast man kört på samma så har man gått upp igen och mår dåligt, förstår inte riktigt vad det är som blev fel. Men ja, nu får jag räkna och utesluta mejeriprodukter. Leva på ägg. Tycker dock det är lite tråkigt.
 7. Att man blir frisk från sina allergier är ju inte något garanterat, det hade ju varit trevligt om det blir så. Får väl hålla utkik efter superbilligt kött. Jag har fått börja räkna kalorierna igen, vilket är tråkigt, har också en räknare för kolhydraterna samtidigt, kör liberal LCHF då strikt troligen hade drivit mig till vanvett för längesedan.
 8. Hej, jag började med LCHF i november för att jag har PCOS och var enormt trött på mina blodsockersvängar och fruktansvärda humör och för att det är den dieten här i Sverige som ALLA rekommenderar om man har PCOS. Nu till det stora problemet. Jag är allergisk, mot nötter, mandel, avocado, bär och kokos (tack korsallergier) och enligt forskning så ska mejeriprodukter helst inte förtäras (fick jag reda på igår) om man har PCOS, så det försvinner också ur "det man ska äta". Sen om vi ska prata om soja, ja det är ju tydligen tabu enligt LCHF, så det behöver vi inte diskutera. Sen ingen frukt på det, inte för jag knappt kan käka det heller. Det känns som om jag inte kan äta något alls pga. detta utan lever på ägg och någon köttbit om dagen med antingen broccoli, vitkål eller gröna bönor. Mitt humör har dessutom varit djävulskt i 2 veckor tid så LCHF:en gör ju inte sitt där verkar det som, ja och att vikten vägrar röra på sig... Ekonomin finns inte till att kunna köpa massa kött och allt känns enormt enformigt och jag har väldigt lätt att lägga på mig. Finns det några andra alternativ för att kunna variera kosten? Är det okej om jag skulle lägga in någon sort av fullkorn och frukt i min diet? För jag håller på att bli tokig här, bokstavligen. Blir bara så ledsen på allt, enda man vill är ju att kunna äta och må bra, men som det ser ut nu så verkar det ju inte bli så.
×
×
 • Create New...