Jump to content

KarinSofia

Medlem
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

KarinSofia's Achievements

(2/7)

17

Reputation

 1. Håller inte med dig om att det är irrelevant! Det är i högsta grad relevant när man har lågt blodsocker - blev arg som ett bi för ingenting förut. Min familj hävdar bestämt att jag är mycket mer balanserad med lågkolhydratskost/ lchf och jagkänner själv stor skillnad.
 2. Jag funderar på om det kanske inte bara är myggorna som sticker mindre (ni smakar inte lika gott som innan) utan också att reaktionen mot myggans gift är mindre dvs ni är mindre inflammationsbenägna. Jag har aldrig varit speciellt omtyckt av myggorna faktiskt- inte före LCHF heller. De sticker och suger men det blir inga kliande märken. Och det är jag ju glad över - dock är det samma för min släkting som har diabetes, vilket jag inte vet om jag ska tolka som positivt eller negativt för min egen del) Betyder det då att det är något ärftligt att vi inte smakar så gott, eller att jag också har något som en diabetiker har ( vilket kanske tyder på att jag är predisponerad för diabetes?) eller att min släkting vid behandlad diabetes inte är omtyckt av myggor? Sena funderingar och lite rörigt kanske...
 3. Ni kan ju pröva att endast äta laktosfria produkter några dagar och se om det blir någon skillnad, och därefter ta bort mjölkprodukter helt om inte det första ger resultat.
 4. Jag har just jämfört Valio, Arla, Norrmejerier och Skånemejeriers laktosfria 3%mjölk på deras hemsidor och konstaterade då att kolhydraterna ligger runt 3% för Valio och Skånemejerier, 2,7 för arla och 4,8% för norrmejerier. "Vanlig" 3% mjölk har en kolhydratshalt på 4.8% för samtliga.
 5. Funderar på begreppet " relative sweetness values" . Handlar det bara om hur människan upplever det och har inte så mycket med den egentliga sötman/kalorimängden? Drar slutsatsen grundat på att även konstgjorda sötningsmedel finns med på listan tex aspartam 18000 jämfört med socker på 100? Isåfall bör det vara korrekt att laktosfritt smakar något sötare men är mindre sött? Intressant tycker jag med! PS. Resbild skulle egentligen var Redbull , j...kla stavningskontroll!
 6. Resbild - Det beror nog på vad anledningen är till att du äter lchf om det är bra med laktosfritt eller inte. Är det för att gå ner i vikt så kan man göra det ändå tror jag. Jag har minskat från BMI 26,5 till 23,5 på 3-4 månader, trots en hel massa laktosfria produkter dagligen. För mig triggar lyckligtvis inte mjölk mitt sockersug. Det verkar dock som att jag har hamnat på en plattå nu och får nog minska på mjölken och choklad ... alternativt börja träna om jag ska gå ner mer. Laktosfria produkter är renade genom kromatografisk separation enligt Valios hemsida,( se under forskning) alltså är laktosen inte spjälkad utan borttagen om jag förstår informationen rätt. Och om det är samma även för även andra fabrikat så borde alltså laktosfritt vara mindre sött även om vissa tycker att det smakar sötare.
 7. Jag har ätit lågkolhydratskost/lchf (inklusive nötter och mjölkprodukter och rotfrukter) sedan november. Förutom att jag besegrat mitt otroliga sockersug och labila humör isamband med blodsockerfall så har jag också gått ner ca 7 kg (ca 66-67 kg nu). Jag har dock en liten last... Riktigt fin choklad typ valrohna 70% eller starkare. Ca en liten bit om dagen fungerar bra för mig. Är jag mer sugen så inser jag ganska snart att fettmängden nog inte varit tillräcklig under dagen. Till saken hör att jag förut tryckte i mig pås-vis med godis nästan varje dag ( på jobbet) och aldrig sparade godis. Ett choklad räcker nu väldigt länge. När jag började med lchf så var det värsta inåt sockersuget utan det var sockerkicken i sig som jag saknade , och det höll i sig ganska länge ( kanske tre månader). Jag tror att man kan göra det jobbigt för sig själv om man tillåter sig ett tungt avsteg för tidigt. Det finns väldigt goda recept på diverse lchf bakverk som man kan "stå ut" med och vänta med de planerade avsteg ett tag. Kanske kan det hjälpa med lite fin-choklad- det kan kanske även vara så att mörk choklad ökar ämnesomsättningen som vissa hävdar.
 8. Vad är kimchi? Mjölksyrat har jag förstått, men vad?
 9. Hmm, sorry tryckte visst på fel ...svara istället för skicka. Det är härligt att man får lära sig nåt nytt varje dag :-)
 10. Kan det kanske vara någon parasit som du fått i dig? Ofta tar det ju ett tag innan man får symptom- beroende på vilken typ av parasit. Inte så trevligt men betydligt enklare att åtgärda än chrons edyl. Man kan även få parasiter i Sverige även om det inte är så vanligt. Hoppas din läkare hittar problemet snart!
 11. Det finns väldigt många bra laktosfria mejeriprodukter om du - som jag - inte vill utesluta mjölk mm. Valio, citygross, Skånemejerier, Ica, arla har alla laktosfrimjölk som är god.
 12. Jag måste fråga hur man då menar att det kan uppstå cancer i tex i benmärg, hjärnan etc som har begränsat med syre (Förutom genom blodet) och som ska skyddas av barriär. Då måste först barriären vara satt ur funktion för att du ska kunna få in candida i hjärnan, och då skulle jag vilja tro att du blir ganska akut sjuk - i tex hjärnhinneinflammation eller blodförgiftning. Jag har läst lite mikrobiologi och tycker att teorin förvisso är intressant och kanske kan vara ett svar på tex hudcancer men knappast svaret på all cancer. Sen finns det en annan fråga om kemikalier - allt från vanliga rengöringsmedel till annat som finns i kläder, förpackningar etc - på något vis kan sätta våra skyddsbarriärer ur spel och öppna upp för angrepp av mikroorganismer som så småningom triggar vårt immunsystem att agera fel. Några funderingar bara...
 13. Du skriver att du har haft feber till och från. Kopplar du samman det med magbesvären eller tror du att det är något annat ? Om du har en infektion av något slag så kan ju magen krångla, speciellt om du är känslig sedan tidigare - gissar jag. Kanske blir magen bråkig om man övergå till kolhydratskost igen - tycker mig ha läst om det. Prova med "snäll" mat - dvs enligt råden ovan. Krya på dig:-)
 14. Det är en del diskussioner på forumet om vikten av att bryta helt med sin förra kosthållning etc. Jag har inget behov av det utan VILL leva som förut med vissa undantag. Jag kan inte tänka mig äta ägg och bacon på morgonen eller något annat som luktar. Urk! Mina tidigare två mackor, ett glas mjölk och en kopp the, har nu reducerats till en pytteliten hembakad lchf-macka med mycket smör och pålägg samt mjölk och the. Tidigare var jag vrålhungrig på morgonen - det är jag inte längre utan hade säkert klarat mig utan men älskar ändå frukostrutinen och vill inte vara utan den. Skulle jag tvinga mig att ta en fettkaffe på stående fot och rusa iväg så tror jag att jag hade brutit med denna kosten efter ett tag. Som det fungerar nu så vill jag fortsätta länge - om inte för alltid. Så- med det sagt så tycker jag att ni ska fortsätta ert exjobb - så det finns bra alternativ för oss som vill äta bröd. Om ni på ett bra bröd så lovar jag att prova! Lycka till!
 15. jag menar att jag får besvär med ost, ursäkta om jag var otydlig. Kan äta kanske 1-2 skivor och får då bara milda besvär. Och det kan ibland vara värt besväret om det är en riktigt god ost. Men detta gäller hårdlagrad ost typ Primadonna, Västerbotten, edyl. Jag har också turen att bo nära ett litet gårdsmejeri som producerar en fantastiskt god mögelost som fungerar bra i mindre mängder. Tillverkaren menar att eftersom deras handgjorda ostar får mogna i sin egen takt och inte stressas som massproducerade så förbrukas laktosen i mognadsprocessen.
×
×
 • Create New...