Jump to content

KarinSofia

Medlem
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KarinSofia

 1. Håller inte med dig om att det är irrelevant! Det är i högsta grad relevant när man har lågt blodsocker - blev arg som ett bi för ingenting förut. Min familj hävdar bestämt att jag är mycket mer balanserad med lågkolhydratskost/ lchf och jagkänner själv stor skillnad.
 2. Jag funderar på om det kanske inte bara är myggorna som sticker mindre (ni smakar inte lika gott som innan) utan också att reaktionen mot myggans gift är mindre dvs ni är mindre inflammationsbenägna. Jag har aldrig varit speciellt omtyckt av myggorna faktiskt- inte före LCHF heller. De sticker och suger men det blir inga kliande märken. Och det är jag ju glad över - dock är det samma för min släkting som har diabetes, vilket jag inte vet om jag ska tolka som positivt eller negativt för min egen del) Betyder det då att det är något ärftligt att vi inte smakar så gott, eller att jag också har något som en diabetiker har ( vilket kanske tyder på att jag är predisponerad för diabetes?) eller att min släkting vid behandlad diabetes inte är omtyckt av myggor? Sena funderingar och lite rörigt kanske...
 3. Ni kan ju pröva att endast äta laktosfria produkter några dagar och se om det blir någon skillnad, och därefter ta bort mjölkprodukter helt om inte det första ger resultat.
 4. Jag har just jämfört Valio, Arla, Norrmejerier och Skånemejeriers laktosfria 3%mjölk på deras hemsidor och konstaterade då att kolhydraterna ligger runt 3% för Valio och Skånemejerier, 2,7 för arla och 4,8% för norrmejerier. "Vanlig" 3% mjölk har en kolhydratshalt på 4.8% för samtliga.
 5. Funderar på begreppet " relative sweetness values" . Handlar det bara om hur människan upplever det och har inte så mycket med den egentliga sötman/kalorimängden? Drar slutsatsen grundat på att även konstgjorda sötningsmedel finns med på listan tex aspartam 18000 jämfört med socker på 100? Isåfall bör det vara korrekt att laktosfritt smakar något sötare men är mindre sött? Intressant tycker jag med! PS. Resbild skulle egentligen var Redbull , j...kla stavningskontroll!
 6. Resbild - Det beror nog på vad anledningen är till att du äter lchf om det är bra med laktosfritt eller inte. Är det för att gå ner i vikt så kan man göra det ändå tror jag. Jag har minskat från BMI 26,5 till 23,5 på 3-4 månader, trots en hel massa laktosfria produkter dagligen. För mig triggar lyckligtvis inte mjölk mitt sockersug. Det verkar dock som att jag har hamnat på en plattå nu och får nog minska på mjölken och choklad ... alternativt börja träna om jag ska gå ner mer. Laktosfria produkter är renade genom kromatografisk separation enligt Valios hemsida,( se under forskning) alltså är laktosen inte spjälkad utan borttagen om jag förstår informationen rätt. Och om det är samma även för även andra fabrikat så borde alltså laktosfritt vara mindre sött även om vissa tycker att det smakar sötare.
 7. Jag har ätit lågkolhydratskost/lchf (inklusive nötter och mjölkprodukter och rotfrukter) sedan november. Förutom att jag besegrat mitt otroliga sockersug och labila humör isamband med blodsockerfall så har jag också gått ner ca 7 kg (ca 66-67 kg nu). Jag har dock en liten last... Riktigt fin choklad typ valrohna 70% eller starkare. Ca en liten bit om dagen fungerar bra för mig. Är jag mer sugen så inser jag ganska snart att fettmängden nog inte varit tillräcklig under dagen. Till saken hör att jag förut tryckte i mig pås-vis med godis nästan varje dag ( på jobbet) och aldrig sparade godis. Ett choklad räcker nu väldigt länge. När jag började med lchf så var det värsta inåt sockersuget utan det var sockerkicken i sig som jag saknade , och det höll i sig ganska länge ( kanske tre månader). Jag tror att man kan göra det jobbigt för sig själv om man tillåter sig ett tungt avsteg för tidigt. Det finns väldigt goda recept på diverse lchf bakverk som man kan "stå ut" med och vänta med de planerade avsteg ett tag. Kanske kan det hjälpa med lite fin-choklad- det kan kanske även vara så att mörk choklad ökar ämnesomsättningen som vissa hävdar.
 8. Vad är kimchi? Mjölksyrat har jag förstått, men vad?
 9. Hmm, sorry tryckte visst på fel ...svara istället för skicka. Det är härligt att man får lära sig nåt nytt varje dag :-)
 10. Kan det kanske vara någon parasit som du fått i dig? Ofta tar det ju ett tag innan man får symptom- beroende på vilken typ av parasit. Inte så trevligt men betydligt enklare att åtgärda än chrons edyl. Man kan även få parasiter i Sverige även om det inte är så vanligt. Hoppas din läkare hittar problemet snart!
 11. Det finns väldigt många bra laktosfria mejeriprodukter om du - som jag - inte vill utesluta mjölk mm. Valio, citygross, Skånemejerier, Ica, arla har alla laktosfrimjölk som är god.
 12. Jag måste fråga hur man då menar att det kan uppstå cancer i tex i benmärg, hjärnan etc som har begränsat med syre (Förutom genom blodet) och som ska skyddas av barriär. Då måste först barriären vara satt ur funktion för att du ska kunna få in candida i hjärnan, och då skulle jag vilja tro att du blir ganska akut sjuk - i tex hjärnhinneinflammation eller blodförgiftning. Jag har läst lite mikrobiologi och tycker att teorin förvisso är intressant och kanske kan vara ett svar på tex hudcancer men knappast svaret på all cancer. Sen finns det en annan fråga om kemikalier - allt från vanliga rengöringsmedel till annat som finns i kläder, förpackningar etc - på något vis kan sätta våra skyddsbarriärer ur spel och öppna upp för angrepp av mikroorganismer som så småningom triggar vårt immunsystem att agera fel. Några funderingar bara...
 13. Du skriver att du har haft feber till och från. Kopplar du samman det med magbesvären eller tror du att det är något annat ? Om du har en infektion av något slag så kan ju magen krångla, speciellt om du är känslig sedan tidigare - gissar jag. Kanske blir magen bråkig om man övergå till kolhydratskost igen - tycker mig ha läst om det. Prova med "snäll" mat - dvs enligt råden ovan. Krya på dig:-)
 14. Det är en del diskussioner på forumet om vikten av att bryta helt med sin förra kosthållning etc. Jag har inget behov av det utan VILL leva som förut med vissa undantag. Jag kan inte tänka mig äta ägg och bacon på morgonen eller något annat som luktar. Urk! Mina tidigare två mackor, ett glas mjölk och en kopp the, har nu reducerats till en pytteliten hembakad lchf-macka med mycket smör och pålägg samt mjölk och the. Tidigare var jag vrålhungrig på morgonen - det är jag inte längre utan hade säkert klarat mig utan men älskar ändå frukostrutinen och vill inte vara utan den. Skulle jag tvinga mig att ta en fettkaffe på stående fot och rusa iväg så tror jag att jag hade brutit med denna kosten efter ett tag. Som det fungerar nu så vill jag fortsätta länge - om inte för alltid. Så- med det sagt så tycker jag att ni ska fortsätta ert exjobb - så det finns bra alternativ för oss som vill äta bröd. Om ni på ett bra bröd så lovar jag att prova! Lycka till!
 15. jag menar att jag får besvär med ost, ursäkta om jag var otydlig. Kan äta kanske 1-2 skivor och får då bara milda besvär. Och det kan ibland vara värt besväret om det är en riktigt god ost. Men detta gäller hårdlagrad ost typ Primadonna, Västerbotten, edyl. Jag har också turen att bo nära ett litet gårdsmejeri som producerar en fantastiskt god mögelost som fungerar bra i mindre mängder. Tillverkaren menar att eftersom deras handgjorda ostar får mogna i sin egen takt och inte stressas som massproducerade så förbrukas laktosen i mognadsprocessen.
 16. Är själv laktosintolerant men äter mycket mjölkprodukter men laktosfria. Svårt med ost tyvärr. Jag har också gjort ett test hos läkaren - ett enkelt blodprov- som visade att jag har genen att producera laktas(enzymet som bryter ner laktosen). Och jo det har jag inte tvivlat på men den fungerar uppenbarligen inte så bra längre. Så han menade iallafall att jag kunde ju äta mjölk om jag vill - eller låta bli, men det är ingen sjukdom. Nä, det är det ju inte - bara en del besvär om man inte lyckas undvika det. Det ska finnas ett annat test som nog är lite mer kostsamt som innebär att man mäter något (någon gas...?) i blodet före och efter att man dricker en laktosblandning och på så vis kan man definiera att man inte kan bryta ner laktos normalt. Hoppas ni hittar en lösning som fungerar för er!
 17. Äter själv "Scans ugnsbakade leverpastej-från Sverige" innehåller ingen mjöl och mjölk , men hoppsan ... Druvsocker !?! Och potatismjöl. Hmm känner mig lite lurad. Men 12g/100 g är väl inte så farligt eller? Jag äter ju inte precis hela paketet på en gång!
 18. Kycklinglårfilé stekt med lök och timjan ( beskrivning till apan): värm en stekpanna eller gryta med tjock botten, häll i önskat fett( smör, solrosolja eller kokosfet ca 2-3 msk) stek en skivad lök lite lätt och lägg sedan i kycklinglårfileer, salta och peppra, tillsätt en nypa timjan. Låt steka en lite stund på hög värme, vänd kycklingen och sänk till lite mer än medel temp. Vill du ha lite saftigare kött så lägg på ett lock, gillar du hårt stekt låt ligga en stund utan lock. Kycklinglårfilé är fetare än filerna så köttet blir saftigare och godare tycker jag. Det går utmärkt att äta så som det är, men funkar alldeles utmärkt med en skvätt grädde och kan naturligtvis varieras med olika kryddor. Ett annat kycklingrecept är kyckling med äpple och dragon. Det kanske inte kan ses som så strikt men det är gott! Stek kyckling(filé eller lårfile spelar inte så stor roll), salta och peppra, stek en lök eller två ( beroende på hur mycket du gör) tillsammans med kycklingen. När kycklingen inte är riktigt klar, häll i grädde och ett äpple i klyftor och 2 tsk dragon och låt puttra under lock tills kycklingen är klar. Om du koket länge så är det bättre att tillsätta dragon precis i slutet för det tappar smak under kokning. Funkar bra med cremefraisch istället för grädde. Och vad har du då till? Man kan säkert ha broccoli, blomkål och liknande som jag personligen inte gillar. Utan jag föreslår istället Coleslaw- vitkål(använd osthyveln) blandat med en klick majonäs och en klick turkisk yogurt samt lite salt och peppar. Eller -till första kycklingreceptet går det bra med kokta rödbetor med bernaisesås (köpt eller ännu bättre hemgjord men det kan vänta tills du är mer hemma i köket.) Smaklig spis!
 19. Det är mer som en svidande känsla i magsäcken, inte så mycket surt (ännu). Jag får ta och fundera ordentligt vad jag ätit när det kommer. Det är ju inte alltid som tur är. Tack för era råd.
 20. En vän har opererat bort gallblåsan pga gallsten. Gallan är ju viktig för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig fettet den får i sig. Kan man äta LCHF om man inte har normal funktion av gallblåsan? Det skulle vara kul att höra om någon har egna erfarenheter av detta.
 21. Undrar om andra har/har haft känningar likt magkatarr under omställning till LCHF? Det har kommit ganska nyligen och jag har ätit LCHF i två månader och mår bra i övrigt; minskat 5 kg, inte särskilt stressad, äter mjölkprodukter(laktosfria) som tidigare. Några goda råd?
 22. Har nu ätit LCHF i ca två månader och det fungerar riktigt bra. Men jag håller med dig om att man kan sakna socker-kicken. Det pratas inte så mycket här om just saknaden av det positiva med beroendet -därför skriver jag detta. Nu har det faktiskt den värsta saknaden börjat lägga sig - eller om kroppen "glömt" den typen av upplevelser. Jag har tillåtit mig själv smaka en bit kaka, eller en godisbit ( mest under julen) men under förutsättning att jag verkligen känner efter om jag tycker det är gott... Och det har jag inte tyckt faktiskt. Det kanske inte är den bästa vägen om man verkligen har problem med omställningen men intressant ändå att smaksinnet ändras. Till saken hör ju att jag var rätt socker beroende förut - gärna en påse bilar eller turkisk peppar framför datorn på eftermiddagen. Kämpa på! Jag tror också att det ordnar sig snart med tidigare givna råd, eller en kaffe med smör...
 23. Intressant läsning. Jag tror, baserat på egna erfarenheter, att om man slutar med laktosprodukter så tappar man något av förmågan att bryta ner laktos. Har ätit laktosfritt sedan 2007 och är nu väldigt känslig mot laktos. Äter mest laktosfria mjölkprodukter som funkar väldigt bra, kan i mindre mängder äta vanligt smör och vispgrädde, samt lite riktigt hård lagrad ost. Du som startade länken pratade om ont i magen efter kaffe med grädde från jobbet. "Grädd-pulvret" på jobbet består till stor del av ren laktos, och ger garanterat problem. Men du kanske tog med grädde hemifrån ? Jag rekommenderar laktosfria mjölkprodukter, dock inte låg-laktos som smakar rysligt sött.
×
×
 • Create New...