Gå till innehåll

Totto

Medlem
 • Innehållsantal

  841
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  4

Totto vann senast 20 Januari 2015

Totto hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

902 Enastående

Om Totto

 • Rank
  Gammal i gården
 1. Inkokt makrill är gott. Också makrill i ugn med persilja, smör och citron. Jag använder mest fryst makrill eftersom jag inte får tag i färsk där jag bor. Saltsill är heller inte dumt. Jag steker enormt mycket lök, lägger den i en ugnsform, sillen ovanpå, lite (eller mycket) smör på, sen grädde. Skjuts in i ugnen i tio-femton minuter.
 2. Zepp, jag bryr mig över huvud taget inte om vad du tycker men inser att du måste få ha fältet fritt för tyckande och lösryckta delar från den forskning du råkat läsa. Så jag lämnar över alla frågor om hypotyreos till dig. Jag har större kunskap i ämnet men gitter inte med giddret. Så go ahead. Fältet är ditt.
 3. OK. Jag ger upp. Hädanefter överlåter jag hypotyreos åt Zepp. Och ohövlig kan man inte anklaga mig för att ha varit i det här fallet, tvärtom har jag vikigt mig dubbel i mina ansträngningar att att vara hövlig men kritisk. Och du tål väl kritik? Eller?
 4. Ja se jag har ju ingen aning om varifrån du får alla bisarra idéer. Vanligen är det Levaxin som kan fungera i flera år för att sedan sluta fungera medan de flesta som får prova NDT gillar det långsiktigt. Väldigt lite vetenskap bakom, tyvärr, eftersom vetenskapen tycker att det är naturligt att kvinnor är trötta etc. Och som du säger så anser jag att du inte har minsta susning om hypotyreos. Om det inte vore oartigt, men det är det, så jag håller inne med vad jag helst skulle säga och säger istället att ägna dig åt att ge råd om sånt du kan något om.
 5. Jag är ledsen och jag tvekade länge innan jag skrev tidigare. Faktum kvarstår att du inget vet om hypotyreos, diagnos eller behandling. Levaxin är bara ett preparat och känt för att inte vara särskilt bra. Jag vill inte såra dig, du är en hyvens grabb och vet en hel del om mycket men jag tycker att du kan hålla dig till sånt du vet något om och dit hör inte hypotyreos. Själv tycker jag att Levaxin är en pissdålig medicin och tar NDT istället, funkar skitbra.
 6. Det test som används för B12 är ganska trubbigt så jag tycker inte att man ska dra för stora växlar på det. Har du tur och en bra läkare kan du också få testat homocystein och MMA, som kan ge indikationer på om du har brist på B12 men de är också ganska trubbiga. Själv har jag B12-brist i släkten och har, trots normala provsvar, tagit B12 för att se om jag blev bättre av det och det blir jag. Först provade jag det vanliga cyanokobalaminet från apoteket. Det höjde mina nivåer men hade ingen effekt på stickningar i fötterna eller annat som jag tänkte kunde vara relaterat till B12, så nu
 7. Vad har du för värden? På Levaxin mår de flesta bäst om TSH ligger på 1 eller under, FT4 i översta kvartilen av referensen eller över och FT3 i övre halvan av referensvärdet men inte över. Har du testat Ferritin och i så fall, hur ligger du där? Övriga järnprover? Vitamin D? B12 och folat? Vad gäller kosten tror jag att det viktiga är att utesluta spannmål i allmänhet och vete i synnerhet.
 8. Nu är det tyvärr så att du inte har minsta begrepp om hypotyreos, vare sig symptom eller diagnostik. Uppriktigt sagt Zepp så tycker jag att du ska hålla tyst när frågor om hypotyreos kommer upp. Det ska dock sägas att inte heller läkare i allmänhet har några större insikter i ämnet så du är inte ensam. Hypotyreos är en sjukdom som, när den är obehandlad eller felbehandlad, berövar oss all glädje i livet och ger en tillvaro i en grå dimma av trötthet, förutom alla andra symptom som smärta, förstoppning, fetma, social isolering, spruckna äktenskap och förtvivlan över ens totala oförmåga att
 9. Totto

  Italiensk meny

  Antipasto har du ju klart för dig. Sen kan du köra en pastarätt som primo piatto och ta zucchini själv istället för pasta eller köpta tråknudlar. Sen kommer secondo piatto och det är då som det roliga börjar! Så se till att pastan är snålt tilltagen. Inte för inte är Italien ett bra land för grönsaker så du kan ju göra flera contorno men köra bara en kötträtt. Jag har Paolo Robertos Stora Italienska Kokbok och jag älskar den.
 10. Är det något jag saknar så är det havregrynsgröt med mjölk. Jag älskar gröt.
 11. Nä det blir nog svårt. Inte ens om du höll egna höns tror jag kunde du hålla dem helt spannmålsfria.
 12. Vad vill du att hönsen ska äta istället för spannmål?
 13. Problemet för mig är att jag har blivit utskälld, inte på det här forumet vill jag skynda att påpeka, för att jag sagt att det är OK att äta ett äpple då och då, förutsatt att man tål det, även om man kör LCHF. Påhoppen har fått mig att ifrågasätta vad LCHF egentligen är. För mig är det en livsstil med naturliga råvaror, inte minst mycket fett, som håller mig frisk och som håller mitt blodsocker normalt. Själv äter jag med förtjusning både äpplen och morötter, till och med rödbetor men om jag ska vara helt uppriktig så tycker jag att rödbetor är värre än äpplen, om man ser till blodsockr
 14. En annan sak jag ofta tänker på är de av mina vänner och bekanta som är vegetarianer och som äter LCHF. De har svårt att komma under 10% kolhydrater. Men visst äter de LCHF! För det måste ju till syvende og sist handla lika mycket om andelen fett som om andelen kolhydrater, eller hur? För att teoretisera lite skulle jag vilja flytta fokus från kolhydrater till fett. Jag äter inte broiler, det som numera kallas kyckling. (Det är kanske kyckling rent tekniskt). Jag äter heller inte odlad lax. Vad gäller broiler är den inte god, den är inte uppfödd på ett sätt jag gillar och den består nästa
×
×
 • Skapa nytt...