Käte

Medlem
 • Innehållsantal

  11
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om Käte

 • Rank

 1. Sedan 4 dagar har jag tagit hjälp av 56kilos Åses viktnedgångskokbok och känner redan skillnad. Även om jag tror att jag äter bra så märks det skillnad när jag koncentrerar mig. Jag äter mer fett och mindre portioner. Hoppas att det visar sig på vågen om ett par veckor. Jag försöker att inte väga mig så ofta utan fokuserar på att må bra och äta bättre. Att må dåligt både psykiskt och fysiskt påverkar mig så oerhört mycket. Just nu försöker jag ta en dag i taget och göra det till en bra dag helt enkelt. Imorgon kommer en ny chans.
 2. Promenader är ett fantastiskt tidsfördriv! På alla sätt och vis.
 3. Käte

  Jordnötssmör

  Min erfarenhet är att det går bra i vanlig matberedare men du behöver köra en stund innan det börjar likna smör
 4. Så är det säkert. Stress och oro är verkligen inte bra för människan. Inget gott kommer ur det.
 5. Det är tid för mig att börja belasta kroppen och förhoppningsvis kommer vikten börja gå neråt igen. Alla mår bra av att röra sig och min deppighet kommer definitivt att må bra av det... Det har varit obehagligt att se hur lätt kilona smyger sig på igen. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att vikten skulle gå uppåt när jag äter så mkt bättre än jag gjorde 3-4 år sedan. Jag ska skriva matdagbok tror jag, för att hitta vad som går snett. Förutom all passivitet och hormonpåslag då..
 6. Underbart bra resultat efter en månad. Jag har ätit Lchf många år men får nog i mig för mkt kolhydrater via grönsaker och en och annan frukt. Jag ska ta nya tag nu och köra mer strikt. Jag kommer kika in hos dig och se hur det går. Hade skrivit en lång kommentar på din blogg när allt försvann eftersom jag försökte googla vad vorschau betydde haha.
 7. Käte

  Jordnötssmör

  Jag gör eget jordnötssmör. Hitta bra jordnötter, mixa ordentligt tills det börjar likna smör, tillsätt lite smör, en gnutta vanilpulver. Mixa en stund till. Klart!
 8. Paleo känns förnuftigt tycker jag. Så länge suget inte infinner sig... Jag försöker alltid tänka på hur dagen kommer se ut och anpassa maten därefter. Jag har därför varit strikt nu när jag varit så orörlig. Promenader är alltid skönt men tyvärr har inte det varit bra för mig i den här rehabiliteringsfasen. Jag har varit tvungen till att vara stilla.
 9. Jag har alltid tänkt att man såklart inte går upp i vikt av att komma in i klimakteriet om man äter bra. Det kanske inte är så enkelt. Satans otyg är det
 10. Jag är massageterapeut och tydligen påverkar det mig mer än jag trott.... Sedan ett par månader tillbaka rör jag mig ytterst lite. Låter logiskt att det har betydelse. Jag ville så gärna tro att om jag äter som jag ska så står jag stilla.
 11. Hur fungerar det egentligen? Blir vi så påverkade av det som händer oss och runt oss att vikten kan börja ticka uppåt trots bra kost? 2010 lade jag om min kost. Först lågkolhydrat (GI) och sedan LCHF. De senaste månaderna nosar jag på Paleo. Har inte ätit socker, mjöl, ris, pasta eller potatis på 3,5 år. Jag har gått ner ca 30 kg fördelat på dessa år. Det senaste halvåret har jag haft problem med hälsan och därför oroat mig mycket om framtiden. Under samma period har jag ökat 7 kg i vikt. Jag upplever att jag ätit som vanligt och borde stått ganska stabilt stilla i vikten. De tre senaste veckorna har jag plockat bort mejeri samt så gott som helt tagit bort nötterna. Vikten har inte påverkats alls av det snarare något kilo till uppåt. Det ska tillägas att jag samtidigt kommit in i klimakteriet. Kan oro/klimakteriet verkligen ställa till det så i kroppen?? Jag har alltid tänkt att det är det man stoppar i munnen som gör skillnaden och att det inte går att skylla på tex klimakteriet.