Jump to content

Jennie

Medlem
 • Posts

  58
 • Joined

 • Last visited

About Jennie

 • Birthday 01/02/1987

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Huskvarna

Jennie's Achievements

(2/7)

30

Reputation

 1. Hej på er alla kämpar! Hur går det för er? Jag känner mig dålig, och står bara och trampar vatten just nu, känns det som. Har svårt att komma in i någon bra rytm...
 2. Din blogg kollade jag in direkt när Kostdoktorn lagt upp det inlägget! Så grymt bra jobbat av dig! Och härligt när man får bevis på att det faktiskt fungerar!
 3. Ja, det är alltid skönt att inte sitta ensam i båten när det stormar. Men vi är många med samma tillstånd och problem. Tycker absolut att du ska ge LCHF en chans, förhoppningsvis får du fina resultat på kroppens balans.
 4. Grymt bra jobbat! Hoppas det håller i sig och fortsätter ticka neråt Spännande att kroppen faktiskt kan komma igång, av något så enkelt som att äta god mat! Heja oss!
 5. Vad skönt att du sluppit övervikt tillsammans med din pco! Jag tycker absolut att du ska testa LCHF, för det kommer säkert hjälpa dig med sötsuget. Och för min del har det verkligen funkat för att stabilisera hormonerna LCHF ska ju vara så fiffigt, så kroppen själv känner av när man är "normalviktig", alltså kommer du säkert inte gå ner/upp mer än vad din kropp anser är normalt. Skulle du märka att du går upp i vikt, kanske det är fel kost för dig? Och skulle du märka att du går ner, kanske du inte behöver vara superstrikt med kolhydraterna? Prova dig fram, och förhoppningsvis blir du av med sötsuget och så hålls insulinet på en bra nivå, och i slutändan kanske du även får till det med menscykel och ägglossning också Lycka till!
 6. Nu har det varit tyst här i tråden länge, tråkigt! Hur går det för er, PCO:are? Här går det faktiskt jättebra! Fick ännu en spontan mens den 17 maj! Och i fredags var jag hos min gynekolog, och då gjorde han ett vul på mig som visade att allt såg "helt normalt" ut för att vara på dag 8 i menscykeln. Gissa om jag blev glad!? Givetvis var inte mina PCO-äggstockar borta, men en äggblåsa låg i framkant och var 9 mm (de andra låg på 3-5 mm ungefär), det var alltså helt normalt för tiden i cykeln, och därmed trodde min gyn att jag skulle kunna få egen ägglossning denna månanden! Om allt går som det ska så borde ägglossningen bli runt helgen nu. Ska bli så spännande att se om mensen kommer sen och det skulle ju va underbart om det kunde funka hela vägen! Alltså ägglossning och mens som "vanligt" Jag skulle försöka hålla lite koll på hur flytningarna ser ut nu under veckan, och framförallt närmare helgen. Det ska tydligen gå att märka om man är i närheten av någon ägglossning på det viset. Han sa också, att om jag lyckas gå ner till 84 kilo, så har jag rätt BMI för att få hjälp med provrörsbefruktning! Lycka! Skulle vilja väga 80 kilo innan jag börjar med ivf, för att ha en liten marginal. Tror ni det är möjligt att gå ner ca 15 kilo över sommaren? Typ till slutet på september, alltså 4 månader ungefär. Går det? Är det ett rimligt mål? Eller hoppas jag på för mycket?
 7. Kände att jag behövde uppdatera här. Vet inte om ni är kvar i tråden? Jag trodde att jag fick mensen i lördags, men den glädjen blev kortvarig. Det blev bara rosa/röda/bruna flytningar under dagen, alltså ingen blödning, och på kvällen var den helt borta. Antagligen håller kroppen på med något skumt just nu, för jag har mensvärk (även i ryggslutet!), konstant sen dess! Vore roligare om det kunde komma igång, men den lyser med sin frånvaro. Mellan"blödningar" har jag ingen som helst erfarenhet av, men det kanske är jättevanligt? Kan det hänga ihop med pco? Hur är det för er? Någon som kan dela med sig av något matnyttigt, eller har någon tanke om vad som pågår här?
 8. Idag fick jag mens! Spontant! Dock på cykeldag 95, men ändå glad att den kom nu! Pratade med min gyn igår, och han sa att jag bara skulle fortsätta med lchf, att jag gjort min största "vinst" redan nu, viktnedgången kommer troligtvis påverka min pco, trodde han Ska till gyn den 24 maj, så har ju ett par veckor till på mig att gå ner lite till Hur som helst, känns riktigt bra att mensen kom igen!
 9. Idag kom jag i ett par gamla jeans som jag inte fått upp över låren på 6 år! Nu sitter de på, knäppta och allt! Och inte sitter de åt heller, så jag kan använda dem utan att få andnöd eller ont i magen! Underbar känsla måste jag säga! Det har varit ett av mina (ganska många) mål, att komma i mina gamla jeans, som jag använde för 7-8 år sen, när jag var smal, och nu är det kanske inte så långt kvar Dock har jag inte fått någon mens, det är ju också mitt huvudsyfte, att få en regelbunden cykel och förhoppningsvis ägglossning, men det verkar värre med den biten. Har inte haft mens sen den 29 januari... Men det kanske kommer det också. Nu ska jag bara njuta av att det faktiskt går åt rätt håll, och att det märks nu, utan att jag väger mig, så ser jag tydliga resultat själv Heja heja!
 10. Ååh! Grattis till en fantastisk viktnedgång! 12 kilo är ju jättebra!! Vad duktig du är som låtit bli allt socker och skit i påskhelgen! Önskar att jag också stålsatt mig lite mer, men jag gav efter, men som sagt så ångrade jag mig bittert redan dagen efter då magknip och illamående satte in. Så nu hoppas jag att jag kommer ihåg den känslan nästa gång jag får för mig att trycka i mig äckligt godis... Jag jobbar i vården, och måste ha jobbarkläder där, byxa och "blus", idag har jag haft en "blus" i storlek S!!! Ska givetvis tilläggas att i november hade jag L/XL. Gissa om jag känner mig bra!!?
 11. Hur går det för er härinne? Hur gick påskhelgen? Jag föll på lite väl mycket kolhydrater under helgen tyvärr. Magont, illamående och allmänt jobbiga känslor kom som ett brev på posten! Nu är jag dock på banan igen och mår bra redan! Så härligt! Människor som jag inte mött på ett tag ser direkt skillnad på mig, och tycker att jag "rasat i vikt". Två kollegor (som jobbar natt som jag inte träffar så ofta) har frågat mig i olika omgångar om jag gjort en magsäcksoperation!? De förstår inte hur jag kunnat bli så smal på så kort tid. Det är grymt att kunna svara "Nej, jag har inte opererat mig, jag äter LCHF!".
 12. Trist att mensen inte kommit igång än! Men hoppas den kommer snart!
 13. Jag har inte fått någon mens än. Jag är på cykeldag 29, så vi får se vad som händer. Förra cykeln blev ju 33 dagar, så än så länge är jag inte "orolig". Sen vet jag ju att det inte finns några garantier för att mensen kommer igen, har ju fått två hittills med lchf, men jag tycker det verkar lite väl bra om mensen blir helt regelbunden och felfri direkt...? Hur som helst är det väldigt spännande att äntligen få chans att lära känna sin kropp! Jag har aldrig haft möjlighet förut, eftersom mensen aldrig kommit. Nu kan jag liksom se ett mönster från förra månaden, och det är kul!
 14. Jaha! Då hoppas jag att det blir ett plus för dig, såklart! Jag har läst att det ska vara bra för fertiliteten också, så det kan ju absolut hjälpa till!
 15. Spännande! Då får vi se om det ger oss något positivt! Jag hoppas på mer energi.
×
×
 • Create New...