Gå till innehåll

may

Medlem
 • Innehållsantal

  724
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  6

may vann senast 19 Juni 2016

may hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 151 Enastående

Om may

 • Rank
  Gammal i gården

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

774 profilvisningar
 1. Jag har sett reklamen! Jag vill ha en! Men sen så fick jag min stavmixer till mkt bra pris och kunde inte stå emot.
 2. Jag dricker Magic Bullet Kaffe varje morgon - en kopp kaffe, en matsked smör, en matsked (vanligtvis) MCT-olja (Brian Octane) eller kokosolja. Jag mixar med stavmixer i högt kärl (illhörande stavmixern eller proteinshaker). Den koppen ger mig en otrolig energi som räcker länge. Kostomläggningen har hjälpt till också så klart. Tidigare släpade jag mig upp på mornarna och var tvungen att dricka två koppar kaffe minst det första jag gjorde för att överhuvudtaget kunna tänka.
 3. Det här är ett bra försök att bena ut utvecklingen inom paleo. Lyssna på podden i länken. Det finns väldigt olika skolor inom den kosten, som har olika syn på salt, på potatis, på fett, på om man ska äta "magert" kött eller inte. Sarah Ballantyne är själv en förgrundsfigur inom paleo. http://www.thepaleomom.com/2016/06/tpv-podcast-episode-201-schools-paleo-thought.html Jag känner själv att paleo-rörelsen måste ses som en spegling av sin samtid, den västerländska välfärdsproblematiken. Det blir en ganska tydlig krock när vi nu vet att urfolksbefolkningar äter nose-to-tail och inälvorna, s
 4. Man får gå vidare till Itunes. Här är länken. https://thequantifiedbody.net/ketone-bodies-dominic-dagostino/
 5. Jag tycker du ska avvakta mätningen i juli. Har du någon sjukdom?
 6. Nu väldiga generaliseringar - paleomänniskor äter rester från gårdagens paleomiddag till frukost. Syftet är att äta så näringstätt som möjligt. LCHF:are väljer att fasta till frukost eller göra som jag - man tar fettkaffe - en kopp kaffe, en msk smör och en msk kokosolja/MCT-olja som mixas. Syftet är fettförbränning och cell-reparation. Det är gott också!
 7. Men hur ställer ni er till insulin, Johan W och Tommy H? Det visar sig ju att hjärt- och kärlpatienter ofta har normala kolesterolvärden men höga insulin-nivåer.
 8. Det här var en intressant diskussion jag såg igår. Två praktiserande amerikanska "hus-läkare" och en ingenjör, om vad som orsakar hjärt- och kärlsjukdom, nämligen höga insulin-nivåer. https://www.youtube.com/watch?v=193BP6aORwY Jag har en kollega med hjärtproblem, och hans läkare säger samma sak - det är sockret som är problemet.
 9. Klart kolesterolet går upp för djur i fångenskap. De får väl troligen en massa spannmål och junk-specialfoder. Dessutom gäller ju för människor, en massa processat junk (ofta med spannmål, dåliga fetter och socker i ett härligt hopkok) som vi inte klarar att ta hand om. Kolesterolet går upp!
 10. Jag tycker du ska dra ned på grädden och osten ett tag. Jag vet inte hur du lassar på med smöret, men äter man inte jättemycket tror jag inte det är ett problem.
 11. Kan ju också tillägga att Kaliumet vet jag ingenting om. Dessutom, om du känner dig orolig för LDL:et så ta bort mejerierna typ utom smör.
 12. Jag var också så där för typ tio år sen innan hade tillräcklig kunskap om hur kroppen fungerar och vad lågkolhydratskost innebär. Jag tänkte - ok på kort sikt kanske LCHF är bra men på längre sikt???- men nej, vet jag nu, verkligen ALLT talar för att det inte är nån fara. Veganer borde vända sig mot andra än de som äter lågkolhydratskost/paleo/LCHF - vi äter mindre mängd mat (eftersom vi inte får blodsockersvängningar hela tiden går vi längre utan hunger), vi tar en annan tur i livsmedelsbutiken - vi köper rena råvaror, mycket ovanjordsgrönsaker, inte processat skräp, de flesta väljer ekol
×
×
 • Skapa nytt...