Jump to content

may

Medlem
 • Posts

  724
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

may last won the day on June 19 2016

may had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

1,026 profile views

may's Achievements

Gammal i gården

Gammal i gården (4/7)

1.2k

Reputation

 1. Jag har sett reklamen! Jag vill ha en! Men sen så fick jag min stavmixer till mkt bra pris och kunde inte stå emot.
 2. Jag dricker Magic Bullet Kaffe varje morgon - en kopp kaffe, en matsked smör, en matsked (vanligtvis) MCT-olja (Brian Octane) eller kokosolja. Jag mixar med stavmixer i högt kärl (illhörande stavmixern eller proteinshaker). Den koppen ger mig en otrolig energi som räcker länge. Kostomläggningen har hjälpt till också så klart. Tidigare släpade jag mig upp på mornarna och var tvungen att dricka två koppar kaffe minst det första jag gjorde för att överhuvudtaget kunna tänka.
 3. Det här är ett bra försök att bena ut utvecklingen inom paleo. Lyssna på podden i länken. Det finns väldigt olika skolor inom den kosten, som har olika syn på salt, på potatis, på fett, på om man ska äta "magert" kött eller inte. Sarah Ballantyne är själv en förgrundsfigur inom paleo. http://www.thepaleomom.com/2016/06/tpv-podcast-episode-201-schools-paleo-thought.html Jag känner själv att paleo-rörelsen måste ses som en spegling av sin samtid, den västerländska välfärdsproblematiken. Det blir en ganska tydlig krock när vi nu vet att urfolksbefolkningar äter nose-to-tail och inälvorna, snarare än "magert kött". Jag känner att saltet nog är ett problem för "normalkostare" än för de som äter lågkolhydratskost.
 4. Man får gå vidare till Itunes. Här är länken. https://thequantifiedbody.net/ketone-bodies-dominic-dagostino/
 5. Jag tycker du ska avvakta mätningen i juli. Har du någon sjukdom?
 6. Nu väldiga generaliseringar - paleomänniskor äter rester från gårdagens paleomiddag till frukost. Syftet är att äta så näringstätt som möjligt. LCHF:are väljer att fasta till frukost eller göra som jag - man tar fettkaffe - en kopp kaffe, en msk smör och en msk kokosolja/MCT-olja som mixas. Syftet är fettförbränning och cell-reparation. Det är gott också!
 7. Men hur ställer ni er till insulin, Johan W och Tommy H? Det visar sig ju att hjärt- och kärlpatienter ofta har normala kolesterolvärden men höga insulin-nivåer.
 8. Det här var en intressant diskussion jag såg igår. Två praktiserande amerikanska "hus-läkare" och en ingenjör, om vad som orsakar hjärt- och kärlsjukdom, nämligen höga insulin-nivåer. https://www.youtube.com/watch?v=193BP6aORwY Jag har en kollega med hjärtproblem, och hans läkare säger samma sak - det är sockret som är problemet.
 9. Klart kolesterolet går upp för djur i fångenskap. De får väl troligen en massa spannmål och junk-specialfoder. Dessutom gäller ju för människor, en massa processat junk (ofta med spannmål, dåliga fetter och socker i ett härligt hopkok) som vi inte klarar att ta hand om. Kolesterolet går upp!
 10. Jag tycker du ska dra ned på grädden och osten ett tag. Jag vet inte hur du lassar på med smöret, men äter man inte jättemycket tror jag inte det är ett problem.
 11. Kan ju också tillägga att Kaliumet vet jag ingenting om. Dessutom, om du känner dig orolig för LDL:et så ta bort mejerierna typ utom smör.
 12. Jag var också så där för typ tio år sen innan hade tillräcklig kunskap om hur kroppen fungerar och vad lågkolhydratskost innebär. Jag tänkte - ok på kort sikt kanske LCHF är bra men på längre sikt???- men nej, vet jag nu, verkligen ALLT talar för att det inte är nån fara. Veganer borde vända sig mot andra än de som äter lågkolhydratskost/paleo/LCHF - vi äter mindre mängd mat (eftersom vi inte får blodsockersvängningar hela tiden går vi längre utan hunger), vi tar en annan tur i livsmedelsbutiken - vi köper rena råvaror, mycket ovanjordsgrönsaker, inte processat skräp, de flesta väljer ekologiska produkter. Andelen fett i procent av det totala energiintaget går upp när andelen kolhydrater minskar (stora bovar är t ex potatis och bröd som jag tycker är meningslöst att äta pga dålig näring) så själva fettmängden behöver inte gå upp egentligen. Fettet ska ge mättnad men är inget att frukta. Proteinintaget ska hållas måttligt, typ enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.
×
×
 • Create New...