Jump to content

may

Medlem
 • Posts

  724
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by may

 1. Jag har sett reklamen! Jag vill ha en! Men sen så fick jag min stavmixer till mkt bra pris och kunde inte stå emot.
 2. Jag dricker Magic Bullet Kaffe varje morgon - en kopp kaffe, en matsked smör, en matsked (vanligtvis) MCT-olja (Brian Octane) eller kokosolja. Jag mixar med stavmixer i högt kärl (illhörande stavmixern eller proteinshaker). Den koppen ger mig en otrolig energi som räcker länge. Kostomläggningen har hjälpt till också så klart. Tidigare släpade jag mig upp på mornarna och var tvungen att dricka två koppar kaffe minst det första jag gjorde för att överhuvudtaget kunna tänka.
 3. Det här är ett bra försök att bena ut utvecklingen inom paleo. Lyssna på podden i länken. Det finns väldigt olika skolor inom den kosten, som har olika syn på salt, på potatis, på fett, på om man ska äta "magert" kött eller inte. Sarah Ballantyne är själv en förgrundsfigur inom paleo. http://www.thepaleomom.com/2016/06/tpv-podcast-episode-201-schools-paleo-thought.html Jag känner själv att paleo-rörelsen måste ses som en spegling av sin samtid, den västerländska välfärdsproblematiken. Det blir en ganska tydlig krock när vi nu vet att urfolksbefolkningar äter nose-to-tail och inälvorna, snarare än "magert kött". Jag känner att saltet nog är ett problem för "normalkostare" än för de som äter lågkolhydratskost.
 4. Man får gå vidare till Itunes. Här är länken. https://thequantifiedbody.net/ketone-bodies-dominic-dagostino/
 5. Jag tycker du ska avvakta mätningen i juli. Har du någon sjukdom?
 6. Nu väldiga generaliseringar - paleomänniskor äter rester från gårdagens paleomiddag till frukost. Syftet är att äta så näringstätt som möjligt. LCHF:are väljer att fasta till frukost eller göra som jag - man tar fettkaffe - en kopp kaffe, en msk smör och en msk kokosolja/MCT-olja som mixas. Syftet är fettförbränning och cell-reparation. Det är gott också!
 7. Men hur ställer ni er till insulin, Johan W och Tommy H? Det visar sig ju att hjärt- och kärlpatienter ofta har normala kolesterolvärden men höga insulin-nivåer.
 8. Det här var en intressant diskussion jag såg igår. Två praktiserande amerikanska "hus-läkare" och en ingenjör, om vad som orsakar hjärt- och kärlsjukdom, nämligen höga insulin-nivåer. https://www.youtube.com/watch?v=193BP6aORwY Jag har en kollega med hjärtproblem, och hans läkare säger samma sak - det är sockret som är problemet.
 9. Klart kolesterolet går upp för djur i fångenskap. De får väl troligen en massa spannmål och junk-specialfoder. Dessutom gäller ju för människor, en massa processat junk (ofta med spannmål, dåliga fetter och socker i ett härligt hopkok) som vi inte klarar att ta hand om. Kolesterolet går upp!
 10. Jag tycker du ska dra ned på grädden och osten ett tag. Jag vet inte hur du lassar på med smöret, men äter man inte jättemycket tror jag inte det är ett problem.
 11. Kan ju också tillägga att Kaliumet vet jag ingenting om. Dessutom, om du känner dig orolig för LDL:et så ta bort mejerierna typ utom smör.
 12. Jag var också så där för typ tio år sen innan hade tillräcklig kunskap om hur kroppen fungerar och vad lågkolhydratskost innebär. Jag tänkte - ok på kort sikt kanske LCHF är bra men på längre sikt???- men nej, vet jag nu, verkligen ALLT talar för att det inte är nån fara. Veganer borde vända sig mot andra än de som äter lågkolhydratskost/paleo/LCHF - vi äter mindre mängd mat (eftersom vi inte får blodsockersvängningar hela tiden går vi längre utan hunger), vi tar en annan tur i livsmedelsbutiken - vi köper rena råvaror, mycket ovanjordsgrönsaker, inte processat skräp, de flesta väljer ekologiska produkter. Andelen fett i procent av det totala energiintaget går upp när andelen kolhydrater minskar (stora bovar är t ex potatis och bröd som jag tycker är meningslöst att äta pga dålig näring) så själva fettmängden behöver inte gå upp egentligen. Fettet ska ge mättnad men är inget att frukta. Proteinintaget ska hållas måttligt, typ enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.
 13. Jag tycker att triglyceriderna sticker ut som lite högt för en LCHF-aren, inte LDL-värdet och det övriga. Jag tror det är anledningen till att Stoscha undrade om du fastat innan provet.
 14. "Cholesterol, from the Ancient Greek chole- (bile) and stereos (solid) followed by the chemical suffix -ol for an alcohol, is an organic molecule. It is a sterol (or modified steroid),[4] a lipid molecule and is biosynthesized by all animal cellsbecause it is an essential structural component of all animal cell membranes that is required to maintain both membrane structural integrity and fluidity. Cholesterol enables animal cells to dispense with a cell wall (to protect membrane integrity and cell viability) thus allowing animal cells to change shape and animals to move (unlike bacteria and plant cells which are restricted by their cell walls). In addition to its importance for animal cell structure, cholesterol also serves as a precursor for the biosynthesis of steroid hormones and bile acids.[5] Cholesterol is the principal sterol synthesized by all animals. In vertebrates the hepatic cells typically produce greater amounts than other cells. It is absent among prokaryotes (bacteria and archaea), although there are some exceptions such as Mycoplasma, which require cholesterol for growth.[6]" https://en.wikipedia.org/wiki/Cholesterol Edit; vidare i samma wikipedia-artikel "In the human body, high levels of triglycerides in the bloodstream have been linked to atherosclerosis and, by extension, the risk of heart disease[7] and stroke.[6]However, the relative negative impact of raised levels of triglycerides compared to that of LDL:HDL ratios is as yet unknown. The risk can be partly accounted for by a strong inverse relationship between triglyceride level and HDL-cholesterol level." Hos LCHF:arna går triglyceriderna ned fort och når optimala värden snabbt. Du kan ju kolla runt här, folk är bra på att lägga upp sina mätvärden.
 15. Be dem läsa detta - läkare som ondgör sig på ett väldigt roligt sätt över sockersmygreklam på vårdcentral - http://ettsotareblod.se/sockerpropaganda-las-lakarens-vassa-brev-till-nordic-sugar/
 16. Jag är inte förminskande, tvärtom. Jag säger att jag också varit där du är, dock inte vegan även om jag resonerat fram och tillbaka i yngre år om vegetarianismens för- och nackdelar, och för dig kanske jag är gemene Svensson men alla har resor bakom sig, och dessutom kanske folk kan tänka till mer än du tror.
 17. @Tommy H, du har vad jag förstått varit vegan i ett år. Du är ung och idealistisk. Det har jag också varit men jag är det fortfarande, idealistisk alltså, inte ung. Du säger att du är politisk men du verkar vara mest oroad över vår hälsa. Oroa dig inte, vi vet vad vi gör. Många av oss tror också på en värld där djurindustri och monokulturer av grödor inte ska få finnas. Djur ska inte äta majs och soja-proteiner. De mår inte bra av det och inte vi heller. Jag vill ha en värld där vi människor äter näringstät ekologisk mat, också kött men inga groteska mängder. Jag vill ha en kosthållning som är hållbar lång tid framåt. Sen ett tips, läs på om kroppens biokemi. Det har jag gjort och fått många aha-upplevelser.
 18. Ja, många veganer och vegetarianer är fettskrämda men långt ifrån alla. Jag tror många inom Raw Food ändå har fattat en del, det är min bild iaf.
 19. Ja, fast det traditionella ätandet har hållts kvar länge men nu börjar Donken ta över där, alltså först nu, och de kroniska sjukdomar, som metabola problem, kommer som ett brev på posten. "– I tidningarnas dödsannonser ser jag varje dag unga människor – 40-, 50- och 60-åringar. Dödsorsaken är nästan alltid kopplad till fetma: hjärtinfarkterna ökar, liksom stroke och cancer i bröst, prostata och tjocktarm. Vi måste hitta sätt att tackla övervikt och fetma. På familjerestaurangerna ser jag de äldre äta gooya (bittermelon, eller vårtgurka), medan barn och ungdomar väljer hamburgare. Det är en generationsfråga; båda livsstilarna finns i samma socioekonomiska skikt, inom samma familj till och med." http://fof.se/tidning/2013/3/artikel/hundraaringarnas-fyra-hemligheter
 20. Här pratar Tim Ferriss, bloggare, IT-investererare med stort intresse för kost och hälsa, om när han var på Okinawa och om att de där äter mycket gris-kött/gris-fett (omkring 4 minuter in)http://fourhourworkweek.com/2014/05/05/the-random-show-episode-24-porn-attacks-eating-insect-protein-tech-finds-and-more/
 21. Fast de som bor på Okinawa äter tydligen ganska mycket griskött, enligt flera källor bl a "The traditional diet also includes a tiny amount of fish (less than half a serving per day) and more in the way of soy and other legumes (6% of total caloric intake). Pork is highly valued, and every part of the pig is eaten, including internal organs." https://en.wikipedia.org/wiki/Okinawa_diet Sen är det ju allmänt känt att de mår bra av den kulturella gemenskap och särställning som de äldre har på ön och på grund av kalori-restriktionerna som de tillämpar enligt tradition. De äter inte heller ris utan en speciell sorts sötpotatis. Det där med blå zonerna tror jag är förrädiskt. Det finns ingen magisk diet utan det som förenar de som bor i såna zoner är att de inte äter processad, västerländsk skräp-mat. Det blir så jäkla tydligt när man vänder på tankebanan och försöker se vad de INTE äter.
 22. Joel Kahn tycker jag är vettig. Han är vegansk hjärtläkare. http://www.drjoelkahn.com https://youtu.be/ofAouy9CLY8?list=PLSGkNZ3lZbGvOE35BXc0hBUfhHuRhP51y
×
×
 • Create New...