Gå till innehåll

nabe

Medlem
 • Innehållsantal

  411
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

nabe vann senast 2 Februari 2016

nabe hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

429 Enastående

Om nabe

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1978-04-29

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stockholm
 • Interests
  Heminredning, matlagning, familj och vänner.
 1. Denna läkare pratar också om gradskillnad. Finns ingen anledning att ge barn strikt lchf. Naturlig mat med bra fetter och en massa grönsaker, även rotfrukter är nog tillräckligt för växande barn.
 2. Kan Otto vara något? Färsk, ekologisk, havrebaserad..
 3. Tack:) Det här med olika temperaturer vid jäsningen, något som måste följas tro?
 4. Någon som har ett enkelt recept på syrad vitkål? Svårt att överäta den för mig, tror jag
 5. Ja lite svårt med vikten av kålen efter stekningen eftersom man (jag) tillsätter en massa fett också. Det är ju så gott och jag överäter detta lätt. Efter en del funderingar kring kolhydratsinnehållet kanske det är "sämre" än jag trott med vitkål. (för min del, som behöver strikt)
 6. Enligt usda är det 6g per 100g med fibrer + socker. (12g i 200g rå vitkål. Blir till ca hälften (100g) efter stekning. 100g stekt vitkål = 12g kolhydrater. Men hur är det med fibrer, kan dessa dras bort i beräkningen?
 7. Jo men syftar på det här med livsmedel "max 5g kolhydrater per 100g". Svårt med gränserna menar jag. Accepterar man något med 12g kolhydrater per 100g, öppnar man ju upp för en hel del?
 8. Är vitkål lchf då? Blir förvirrad ibland Tänker på att vitkål ofta blir söt när den steks ett tag, typ som lök. Kan kolhydraterna ändras på något sätt vid processen, upphettningen? Kan dom bli snabba kolhydrater? 100g rå vitkål blir väl ungefär till hälften då den stekts ett tag. Det innebär ju att 100g stekt vitkål blir till ca 12g kolhydrater per 100g, vilket innebär att det inte alls är lchf. Ja, hur ska man tänka egentligen?
 9. nabe

  Banta?

  Operationen gick bra Fått väldigt konstig aptit sedan OP. Kräsen som sjutton och inget duger. Kött smakar död råtta, ägg och fett blir jag illamående av. Ja, något måste jag ju äta och det enda som går ner är ost, hallonkvarg, salta mandlar och morötter. Detta beror väl på medicineringen antar jag så får väl ha lite tålamod med kosten nu..
 10. nabe

  Banta?

  Har ätit mer fett nu de senaste veckorna än vad jag normalt brukar. Har varit ute efter rätt E% fördelning för viktminskning, och det fungerade ju bra:) Mindre fett och mer grönsaker= ingen viktminskning, står still. Hur tråkigt som helst, men drar den slutsatsen efter dessa veckor.
 11. nabe

  Banta?

  Viktminskning även denna vecka som var -1,1kg Lite summering då: Startade på 70,3kg, nu 67,5kg. -2,8kg på mindre än 5 veckor. Väldigt nöjd faktiskt. Att hamna under 70-sträcket känns såå bra. Operationen är tidigarelagd med några dagar. Ger ju en viktminskning också, 1-2kg? återstår att se. En sak som däremot inte är så roligt är att jag inte tål särskilt mycket kolhydrater alls. Vågen stod ju still i ca 9 mån. Uppskattar nu att jag nog under denna tid, låg på runt 30/dag. Vilket verkar vara för mycket för mig. Vad händer nu tänker jag, återgår jag till grönsakerna, kommer
 12. nabe

  Banta?

  Vägning idag. Trots att jag har lite emot mig... -0,6kg tjohoo!!
 13. Är inne på andra veckan som rökfri Försöker samtidigt gå ner i vikt inför en operation. Blir kanske inte så lätt då kanske, trots strikt kosthållning.
 14. nabe

  Banta?

  Jo förstod sedan vad du menade
 15. Nej nej, du är inte på något sätt svag. Många trillar dit ibland. Lägg det bakom dig och fortsätt som ingenting har hänt. Vill slå ett slag för framförhållning och planering. Matscheman är mycket bra till en början. Låter tråkigt kanske, men värt det. Man håller sig liksom till det man planerat in på schemat.
×
×
 • Skapa nytt...