k97grjo

Medlem
 • Innehållsantal

  3
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om k97grjo

 • Rank
  Nyanländ
 1. Tack för alla svar. Vi har ingen celiaki i släkten, så att han inte fått gluten än har inget med en rädsla för glutenintolerans att göra utan snarare en rädsla för vad gluten kan ställa till med i kroppen. Vad gäller hänvisningen till 4health, så fattade jag det där som att hon som är ansvarig själv låter sitt barn äta gluten på förskolan... Men tack för tipset till en bra sida:) Dessutom känner vi att det största problemet inte är förskolan utan det är släkt och vänner runt omkring som inte förstår varför han inte får gluten... Förskolan får väl bara acceptera de krav vi ställer, vilket jag i vårt fall tror de skulle göra utan intyg. Vi funderar nog på att introducera gluten långsamt i form av surdegsbröd (för att undvika fytinsyran) och sedan fortsättningsvis enbart låta honom äta gluten utanför hemmet när vi inte kan undvika det (ska se om förskolan kan ge brödfritt mellanmål så får han ju bara gluten de dagar det är pasta (1-2 dgr i veckan).)
 2. Jag och min fru äter sedan ett antal år LCHF. Vi ger inte barnen gluteninnehållande produkter hemma, men de två äldsta barnen äter glutenprodukter när de bjuds utanför hemmet (i skola/förskola och hos andra). Vår yngste son fyllde precis två år och har inte börjat förskola. Således har vi haft möjlighet att undvika gluten helt i hans kost. Nu är vi kluvna till hur vi ska göra. Ska vi introducera gluten i hans kost, just för att det ska bli lättare för honom att vara hos andra och även lättare med maten i förskolan? Egentligen vill vi undvika att ha barn med specialkost (inte minst för hans skull), men å andra sidan känns det fel att helt plötsligt ge honom bröd... Han har ammats länge och ammas fortfarande minimalt, så vi funderar därför på om vi ska passa på att introducera gluten nu. Alltså: 1. Ska vi introducera gluten i hans kost? Nu eller senare? 2. I så fall vad ska han få? 3. Efter introduktionen, behöver vi då ge honom gluten kontinuerligt, i så fall hur ofta? Någon annan som har erfarenhet av detta?
 3. k97grjo

  100 % smör

  Jag fick min ICA att ta hem Arla Smörolja, men jag gillar inte smaken. Nötaktig håller jag inte med om. Vet inte riktig hur jag skall beskriva smaken, men jag tycker den har någon fadd, sur eftersmak. Någon som delar den erfarenheten?