Jump to content

Nytt Liv

Medlem
 • Posts

  203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Nytt Liv last won the day on July 19 2015

Nytt Liv had the most liked content!

About Nytt Liv

 • Birthday 06/07/1965

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stockholm
 • Interests
  Skriva. Spela. Inte vara slav under en last.

Nytt Liv's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

354

Reputation

 1. Japp, de stoppar socker i tepåsarna men deklarerar det inte. Frågar man så säger de att sockret bara är smakbärare. Analyser visade att upp till 20% av påsens innehåll var socker. Det var i tidningarna för några månader sen, jag svor en ramsa och slutade köpa te i påse och väljer i stället lösvikt och lättdiskad (och snygg) "teblomma".
 2. Jag tar kokosolja på maten. Inte svårt.
 3. Glöm inte sill. Jag äter ofta den tinade laxen rå i stället för att steka den. Rena sashimin. Ceviche är en delikatess och inte svår att laga. Här är en variant: http://alltommat.se/recept/ceviche-classico/.
 4. Testade häromdagen. Enkelt snabbmatställe med papptallrikar och plastbestick. Månadens omelett hade kantareller, champinjoner och ost i och smakade jättegott. Sallad med piffig dressing serverades till. Jag hade helst velat prova deras Eggs Benedict men det har de bara till brunch på helgen.
 5. Jag har en känsla av att Prostinnan menar att Kostdoktorn inte ska skriva nya blogginlägg under helgen, och att Trollmormor pratar om forumet, där vi alla skriver vilka dagar och tider som helst (och numera även får gilla hur många inlägg som helst per dag!).
 6. Instämmer i kören ovan. Om du låter bli jordgubbar, choklad och bröd och äter riktig mat ska du se att du märker skillnad. Man behöver inte laga maten varenda gång man ska äta den. Gör mycket mat och sällan och spara som rester/matlådor i kyl eller frys. Ägg du kokat redan tidigare kan du ha till hands för tillfällen då det är extra bråttom.
 7. Viktväktat ett par omgångar och då gått hungrig. Tappat vikt medan motivationen var som störst men förstås inte kunnat hålla det. Hunger är kraftfullt.
 8. Tips: det går också att på restaurang välja bort pasta/potatis/ris och be om smör som ersättning. Blir förmodligen ännu mer LCHF av det.
 9. Matdagbok skulle du kunna föra och dela här med forumet. Det låter nämligen konstigt att du inte håller dig mätt. Om vi får se vad du äter under en dag kanske vi kan hjälpa dig. Dietist… jag har ingen hög uppfattning om denna yrkeskår. De brukar vara rädda för fett och misstänksamma, för att inte säga fientligt inställda, till LCHF.
 10. Hej Geminick! Jag har läst igenom hela din tråd och vill bidra med några saker som slog mig. Här kommer de: - Kokosolja kan störa magen. Långsam tillvänjning hjälper då. - Man kan ta smör i kaffet/teet i stället för kokosolja. Osaltat smör finns i butiken. - Om du är less på äggfrukostar, ät rester av "riktig mat" från middagen kvällen före eller från frysen. - Fröknäcke finns som bakmix och är ett alternativ till mandelscones. Ett annat är quinoascones. - Japp beroende. Här är min tråd om det: http://forum.kostdoktorn.se/topic/4334-att-övervinna-ett-matberoende-för-att-alls-kunna-lägga-om-kosten/ Lycka till! Du är jätteduktig!
 11. Hittade i frysdisken en rawfood-glass. Tycker att den påminner om sorbet och inte är så söt. Trodde att jag hittat ett bra alternativ till annan glass, som jag åt mycket av innan och nu inte ätit på 1 ½ år. Men när jag jämför innehållsdeklarationer är jag inte längre så säker på att den är bättre. Per portion -- ½ cup som är ungefär 1,2 dl -- innehåller mitt gamla amerikanska märke 20 procent kolhydrater varav socker 17, och svenska rå-glassen 19 procent varav socker 14. Svenska glassen räknas per 100 g som motsvarar 1,1 dl. Jag ville tro att cashewnötter, kokossocker och kokosolja var bättre än skummjölk, socker och fruktossirap. Men det verkar inte så. Vad tror ni?
 12. Jag tappade också hår. Det här är min tråd om det här på forumet: http://forum.kostdoktorn.se/topic/5183-tappar-hår-—-vad-kan-det-vara/
 13. Det är tio år sen och jag kommer inte ihåg exakt. Möjligen fanns ett annat värde som rörde saken som inte hade undersökts och möjligen lämnade jag blod igen. Jag visste själv inte om det gick att undersöka djupare när jag bad om det.
×
×
 • Create New...