AnnKi

Medlem
 • Innehållsantal

  41
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av AnnKi

 1. Kanske är det vågen men den jag testade den flera gånger på olika vis och den visade exakt samma siffra...kanske en kombination då av vattnet och opålitlig våg...nåja, jag går på den första vägningens utslag, känns bättre så! :-)
 2. Idag när jag vägde mig, precis när jag stigit upp ur sängen, visade vågen 81.2 kg. Två timmar senare visade den 82.4 kg och då hade jag bara druckit två glas vatten och en kopp te med 1 tsk kokosolja. Jag är inte bekymrad men intresserad av hur det kan bli en sån viktskillnad bara av att i princip ha stigit upp ur sängen....Vattnet och oljan kan väl knappast lägga på över ett kilo på två timmar?? Någon som möjligtvis kan upplysa mig om varför kroppen reagerar så här?
 3. Tack för tipset även om jag i nuläget nog har svårt att få i mig de mängderna...
 4. Att jag tänker i gram just nu beror på att jag behöver lära känna min kropp, få ett hum om hur mycket som krävs så att säga för att bli mätt, för att lättare hitta bra recept som fungerar för mig. Inte alltid jag är sugen på att ta en klick smör eller skedar olja som "tillbehör" till maten. Men absolut, olivolja kan jag verkligen bli bättre på att använda så det tar jag till mig!
 5. ok...då ska jag äta 120 gram, blir ändå svårt...blir mätt alldeles för fort!
 6. Oj, vad äter du för att komma upp i såna mängder fett? (är nyfiken...) tycker det är för lätt att komma upp i för höga proteinmängder och har svårt att bara häva på fett...
 7. Hej! Jag har hållt på med LCHF en gång tidigare med hyfsad framgång men återföll i dåliga vanor efter en jobbig period i mitt liv. Nu försöker jag sedan några veckor att ta mig tillbaka på banan. Det jag kämpar mest med är väl mängden dagligt fett som ska intas Jag läser om personer som äter 150 gram fett per dygn och jag kan som mest få i mig runt 90. Har läst någonstans att man bör äta dubbelt antal gram fett som sin nuvarande vikt och gram protein den vikt man vill uppnå. Iså fall ska jag äta 160 gram fett per dygn!! Kan detta stämma?? Igår lade jag in all mat jag åt i matdagbken.se och fick följande E%-resultat: 75% fett, 22% protein och 3% kolhydrat. Då hade jag ätit 95 gram fett, 64 gram protein och 8 gram kolhydrater. Dum fråga antagligen, men innebär det att det är viktigare att titta på energiresultatet snarare än grammen? Är som sagt ingen nybörjare men minnet sviktar....
 8. Oj...det hade jag inte en aning om att det var ett välkänt problem...intressant! Jag köpte nya ägg och kokade dem under lock med mycket vatten samt en större gryta, kanske ett sammanträffande men de blev betydligt bättre!
 9. Hihi...jo det är hönsägg medelstorlek... imorgon bitti provar jag igen! Skam den som ger sig!
 10. Ja jag vet inte vad jag gör för fel...täcker dem med vatten..kan det vara för liten gryta? De ligger ganska trångt...att det skulle vara sprickor i alla ägg jag köper känns långsökt men kan såklart vara en möjlighet...för det är äggvita blandat med mer vattenliknande substans...jag kokar utan lock så jag ska definitivt pröva med...skumt bara att mitt sätt alltid fungerat förr...ett mysterium!
 11. Ja detta är ju riktigt pinsamt...har alltid lyckats perfekt med mina löskokta ägg, har alltid blivit perfekta när jag lägger dem i kallt vatten och sen när det kokat upp sänker jag värmen och småkokar i 6 minuter. Har alltid fått bra resultat - tills nu!! De senaste veckorna har varit katastrofala och jag vet inte vad jag gör för fel! Varje gång jag kokar ägg, och detta händer även när jag satsar på hårdkokta ägg och låter dem koka 9-10 minuter, så blir det liksom en bubbla inne i ägget som förblir helt rå! Gulan kan stelna men i den där bubblan så är det rå äggvita som rinner ut, jätteäckligt ju! Varför blir det så??? Som sagt även när jag kokar länge, har tom kokat 12 minuter en gång och resultatet blev detsamma...har fått slänga massa ägg och numera vågar jag inte koka dem utan kör stekt eller omelett...VEt att detta är en banal fråga men jag är faktiskt intresserad av att veta hur jag 17 kan misslyckas så totalt med nåt så enkelt som att koka ägg.....
 12. När jag menar att mina barn ibland är kräsna är att de trots att de erbjuds mycket olika sorters mat ändå håller fast vid sina favoriter och ibland är de inte särskilt många...jag var också kräsen i den bemärkelsen i deras åldrar så det är kanske inte så konstigt att de är det också...jag växte ifrån det och det gör säkert de också...huvudsaken är nog att man som förälder visar sina barn alternativen, inte tvingar i dem dem...min mamma "tvingade" i mig nässelsoppa och kycklinglever när jag var liten och jag kan fortfarande äta det...
 13. Mina barn är kräsna (kanske jag har bidragit med det...) så jag får nog gå långsamt fram.. min plan är väl att köra på som jag gör nu och erbjuda dem mina alternativ och hoppas på det bästa...tvinga dem kan jag inte och vill inte heller, ser hellre att de själva blir nyfikna...även om det tar sin tid...även om de är kräsna så är jag just nu inte orolig över deras mat(o)vanor....Tack för era inlägg, jag hade lite panik innan men känner mig betydligt lugnare nu!
 14. Denna vecka har barnen varit hos sin pappa så jag har bara behövt tänka på mig själv när jag fixar mat. Jag vet att många rekommenderar att ge barnen den mat man själv äter men samtidigt låta dem få sin potatis/pasta/ris/bröd. Detta fungerar, underlättar ju min veckoplanering av mat. Min fråga är: jag som lågkolhydratare kan ju inte alls tänka mig att tex äta en fetrik fiskgratäng och samtidigt ta potatismos till. Bör jag få dåligt samvete för att jag ger mina barn den kombinationen? Mina barn är 12, 11 och 7 år och alla har normalvikt. Hur ser ni på detta upplägg? Jag menar, mycket fett OCH mycket kolhydrater kan väl inte vara så bra för barn heller...? Känner mig så osäker..
 15. Tack för era inlägg, blev lite klokare! För att hålla nere proteinet blev det stekta grönsaker med smarrigt vitlökssmör till! 61 gram proteiner i dag, 99 gram fett och 20 gram kolhydrater. Nu är jag mätt och nöjd tills imorgon!
 16. ok...ser att jag redan ligger på 60 gram idag...frågan är vad jag ska äta till kvällen...grönsaker och smör? Inser att jag inte alls är insatt i proteinmängder i olika produkter...
 17. Hihi...min hjärna är lite trög, inte vant sig att fungera utan kolhydrater än...
 18. Är fortfarande lite lost...om jag nu vill skynda på det hele lite grann så ska jag alltså hålla igen på proteinerna tills jag vill börja bygga lite muskler?
 19. Anser mig vara ganska rejält överviktig, 80 kg till mina 160 cm...i mitt huvud har jag fortfarande strl 38 (som för 5 år sen) och inte 42-44....min tanke är väl att jag vill inleda med en snabb viktnedgång för att känna mig lättare i kroppen så det blir lättare för mig att träna som jag vill...sen vill jag hitta en mer lagom nivå att ligga på... Det där med ketos håller jag inte koll på, brukar hamna mellan 10-15 kolisar per dag och vet inte ens hur man märker om man är ketos..tack för infon!
 20. Har läst olika åsikter om hur mycket protein man ska äta för att gå ner i vikt men blir inte klok på det...någon som kan bena ut det åt mig? Jag vill gå ner till 60 kg (från 80), innebär det att jag ska äta max 60 gram protein om dagen? Går jag inte ner i vikt annars? Jag tränar ingen styrketräning än, vill gå ner 10 kg innan jag vågar visa mig på ett gym..."springer" en timme på crosstrainern om dan men inget direkt muskelbyggande...problemet är att jag oftast får i mig mer än 60 gram, hamnar oftast mellan 70-80 gram...
 21. Så...vill bara rapportera att festen igår var riktigt trevlig och framför allt välbehövlig! Underbar mat och härliga fyra glas vin var precis vad jag behövde...mandlarna gick åt till hälften så det känns också bra! Idag känns det också bra, har tom hunnit småträna lite! Så nu blir det omelett och en rejäl kanna kaffe! Ha en bra lördag ni alla!!
 22. Hihi...kanske gör just det...
 23. Tack för tipsen om vitt och sodavatten! Har nu lagt ner 70 gram salta mandlar i handväskan i nödfall...borde bli 4 gram kolhydrater, helt överkomligt! Skippar fläsksvålarna...
 24. Har förberett mig genom att ha lite fläsksvålar och mandlar med mig...