Skogsanna

Medlem
  • Innehållsantal

    2
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Skogsanna

  • Rank
    Nyanländ
  1. Det där med att "se över sitt proteinintag" verkar vara automatisk respons oavsett vad man säger att man äter. Likadant med "pröva fakir". Jag uttryckte mig tydligen otydligt: Sen nyår har jag levt på två äggmjölk om dagen, totalt 4-6 ägg om dan + c:a 120 g smör. Om man t.ex. tar mina maximala 6 ägg som exempel innebär det 44g protein per dag, knappast någon "överkonsumtion". Och vad skulle detta vara utom just fakir!?? Eller ok - 4-6 ägg innebär 4-6g kh per dag = inte fakir? Jag har definitivt inte ätit några grönsaker eller liknande. Jag testade att fasta en dag, och då menar jag total fasta med enbart intag av te och vatten. Men när jag började få känning av "desperat matsug" på eftermiddan vågade jag inte fortsätta längre, utan tog en äggmjölk till kvällsmat (med extra mycket fett). Jag ville verkligen inte falla i "ät-allt-du-ser"-fällan (igen - har historiskt matmissbruk vad gäller stärkelse). Men nu har jag begärt av min läkare att jag blir testad för sköldkörtelproblem, många av symptomen på hypotyreism stämmer på mig...(bl.a. kronisk träningsvärk trots att jag knappt gör något, mer än går 3-4 km med hundarna i skogen varje dag plus enstaka arbetsuppgifter hemma på gården) Eller så har jag bara jodbrist, jag är rätt dålig på att salta min mat. De senaste dagarna har jag lagt till jodsalt (helt enkelt tagit några kryddmått direkt i handen och slickat i mig) och börjar inbilla mig att jag märker skillnad (kan vara placebo-effekten också - man vill att det ska fungera ;-) ).
  2. Jag har ätit LCHF sen juni 2005, alltså ett bra tag. Fram till sommaren 2006 minskade jag c:a 7 kg (från 76 till ca 69), men efter det har jag stadigt gått upp i vikt istället. Dels är jag ohyggligt kolhydratkänslig och dels så har en rad matvaror triggande effekt på mig (plus frekvent fuskande i samband med dålig framförhållning). Som mest har jag varit uppe i c:a 85 kg (till 162 cm, rätt mycket). Vid Lucia (2013) bestämde jag mig för att gå ner i vikt. Vägde då 83 kg. Skippade alla mejeriprodukter (utom små mängder hårdost i maträtter och ev. creme fraiche som redning). Tidigare var jag storförbrukare av grädde + mjölk i kaffe (minst 3 dl grädde + 4 dl kaffe per dag), så det var en rejäl förändring. Fram till i början på januari lyckades jag komma ner till 78 kg, yay! Men sen dess har det stått fullständigt stilla. Som ett försök sen nyår har jag prövat att dra ner till ca 1500 kcal per dygn, och petar i princip bara i mig två omgångar äggmjölk (2-3 ägg + 70 g smör åt gången) plus någon enstaka skiva kött (helst kall, ugnsstekt karré) som variation till kvällen. Jag är nästan aldrig hungrig, och känner inget behov av att äta något mer - så det handlar inte om att jag går omkring och "svälter". Och jag kan inte begripa varför jag inte går ner i vikt? Jag har uppenbarligen minst 15 kg övervikt (med högt "sälindex" - dvs underhudsfettet är väl fördelat över kroppen). Och hur hysteriskt låg förbränning kan man ha, egentligen? Jag har läst era andra inlägg, och har tänkt att jag ska pröva periodisk fasta. Redan nu kan det hända att jag inte äter något mellan 18 ena kvällen och 12-14 nästa dag (förutom kanske en kopp svart kaffe på morgonen), så jag är nog rätt "faste-tålig". Glömde nämna - jag fyller snart 51 (och min kolhydratkänslighet dök upp när jag var gravid med min andra dotter, som just fyllde 17, när jag under 5 månaders tid bara kunde äta mjölk eller stärkelse - allt annat spydde jag upp på sekunden pga bråck på magmunnen).