Jump to content

fisselbubba

Medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

fisselbubba's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

1

Reputation

  1. Idag har jag tagit magnesium till frukost men skippat D-vitaminet. Det var runt kl 8. Inga biverkningar än så länge. Det verkar som om kolekalciferol triggar mig på nåt sätt.
  2. Hej och tack för svar! Ska testa att ta preparatet varannan dag och se om det hjälper. Funkar inte det får jag prova med lägre doser + ännu mer fet fisk. Finns ju som sagt ingen poäng med att stoppa i sig något som man mår dåligt av. Undrade mest om någon här varit med om negativa effekter i början efter intag av D-vitamintillskott, och ifall de kan gå över. Eller ifall det eventuellt kan trigga immunförsvarets bekämpande av någon underliggande infektion eller nåt sånt. Men alla funkar väl lite olika antar jag.
  3. Hej, Zepp. Trodde samma sak i början då jag använde ett billigare märke, bytte därför till Purepharma eftersom jag misstänkte att det första tillskottet var en undermålig produkt. Första 6 dagarna använde jag kostillskott från märket SKIP som innehåller Kolekalciferol (2000IE), cellulosa och kiseloxid. Förutom D-vitaminet har de två tillskotten inga gemensamma ingredienser. Jag vet inte vad jag ska tro. Min intuition säger att det kanske handlar om någon form av omställningsbesvär, och hoppas därför att det ska gå över med tiden, men jag vill ju inte fortsätta med tillskottet ifall det kan vara skadligt på något vis. Det låter ju orimligt i de små doser jag tar, speciellt eftersom nästan hela internet är uniformt positivt till D3-tillskott. Förutom allergi mot katt har jag inga andra sjukdomar, äter inga mediciner alls och är mycket noga med kosten. Äter mest fisk, kött, mycket broccoli, spenat, lite nötter och ägg.
  4. Hej på er alla. Jag är en 28 år gammal man som har satt mig själv på strikt LCHF sen Oktober för att gå ned i vikt och förhoppningsvis lindra min pälsdjursallergi med astma. Än så länge har resultaten varit bra, jag har förlorat flera kilon och har på det stora hela mått bättre än innan jag började med dieten. Jag lider generellt av nedstämdhet och milda depressioner på vinterhalvåret, och för snart två veckor sedan bestämde jag mig för att testa tillskott av D-vitamin och magnesium efter rekommendationer på bland annat denna sida. Problemet är att jag sedan jag började med tillskotten har jag börjat få väldig huvudvärk med medföljande yrsel på dagarna. Det började samma dag som jag tog den första kapseln och har blivit successivt värre för varje dag. Jag är inne på dag 11 nu och det börjar kännas som riktig migränhuvudvärk. Värken och yrseln kommer någon timme efter intaget av D-vitamin och håller i sig 3-4 timmar efteråt. Jag provade att ta D-vitamin på eftermiddagen härom dan istället för på morgonen när jag brukar, och då kom symptomen en timme snare och varade under kvällen istället för under dagen. Jag har även provat att hoppa över tillskottet en dag, och fick genast mindre symptom som kom tillbaka direkt när jag började igen dagen därpå. Jag jobbar på lager på dagarna och får i princip ingen sol överhuvud taget varken på sommaren eller vintern. Jag tar 1 kapsel med 2500IE (eller 65µg) D3 av märket Purepharma till frukost (oftast 2 kokta ägg med majonäs och en skiva västerbottenost) 2 kapslar med 100mg Magnesium /st av mäket M3 från samma tillverkare, en till frukost och en innan jag går och lägger mig. Varför mår jag så dåligt av D-vitamin? Så vitt jag kan hitta ska det ju vara i princip biverkningsfritt på de låga doser jag intar. Kan det handla om omställningsbesvär? Eller är tillskott D3 helt enkelt inte för mig, hur märkligt det nu må låta?
×
×
  • Create New...