Jump to content

Aros

Medlem
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Aros last won the day on March 31 2014

Aros had the most liked content!

About Aros

 • Birthday 10/16/1962

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Västerås

Aros's Achievements

(2/7)

102

Reputation

 1. Är man i Köpenhamn över påsken och sitter vid Nyhamn i solgasset så får det bli ett par Carlsberg. Även jag måste få leva och njuta lite extra ibland.
 2. Jag har kört med potatismjöl i tre veckor nu och har både lägre och stabilare blodsocker än tidigare. För mig räcker det med det, sedan får de som tvekar säga vad de vill.
 3. Tack för dina svar, Per. Tur att jag fortsatte med mitt potatismjöl. Mätte just mitt blodsocker efter en lång skön natts sömn: 4,7 mmoL/L. Brukar annars ligga på ca 6,0.
 4. Hur mycket potatismjöl dricker du per dygn? Sprider du intagen över dygnet eller är det allt i ett svep?
 5. Nu smäller jag snart av, jag känner mig totalt inmålad i hörn på grund av alla oärliga svenska företag som lurar sin kunder. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18709483.ab
 6. Aros

  Kaffemjöl

  Skulle i sådant fall motsvara ca 14 gram per 100 gram (1 ounce = 28,5 gram)
 7. Det är inte alltid vårdpersonalens fel att det serveras eller rekommenderas felaktigheter. Annika Dahlqvist har mycket ingående beskrivit vad som händer om en vårdgivare inte följer det regelverk och de rekommendationer som socialstyrelsen och landstingen har tagit fram. Det slutade med arbetslöshet för hennes del. Personalen förbjuds helt enkelt att prata om något annat än det som står i rekommendationerna, det spelar ingen roll vad de själva vet är rätt eller vad de själva tycker. Jag vet att min diabetessköterska är för lågkolhydratkost men jag märker också att hon inte gärna pratar om det, med rädsla för att bryta mot regelverket. Det här tror jag blir särskilt tydligt om man har en privat vårdgivare som har avtal med Landstinget. Det är dom högre upp i näringskjedan som måste fatta att det är nya tider nu.
 8. Håller med Anders A, Calle behöver någon att prata med. Det är hårfint mellan kärlek och hat...
 9. Läser på iFokus (http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/52b5c73f8e0e74441e000311-resistent-starkelse?discussions-1#57) i en tråd om resident stärkelse att: Citat "Jag får intrycket av att det finns ett grundläggande missförstånd i den här tråden: Potatisstärkelse är inte samma sak som potatismjöl. Den potatisstärkelse som man anser vara en "resistent stärkelse" är sånt som används när man stryker skjortkragar och fina bordsdukar m.m. - inte det potatismjöl som man reder saftsås med." Slut citat Jag har ställt en fråga till Per Wikholm på LCHF.se om vad som egentligen gäller. Jag har visserligen bara testat potatismjöl i två dagar så det är väl ingen större fara men det vore synd om det här var sant.
 10. Jag hoppas att Calle dyker upp snart och läser de senaste inläggen så att han ser att han faktiskt var välkommen in i sällskapet. Skulle vara kul om någon dessutom kan berätta mer om själva resan. Hur var den? Hur var maten? Hur var föreläsningarna? Blev Andreas packad? Ge oss detaljerna!
 11. 51 år, sex veckor med LCHF. Har tappat 11 kilo hittills.
 12. Trist att du ska behöva uppleva det så. Försök att se fram mot föreläsningarna i morgon. Finns det ingen i din egen ålder som du kan ta kontakt med? Är man trevlig och artig brukar det räcka långt. Ta det lugnt nu.
 13. Vad menar du? Är de dumma mot dig? Försöker du ta kontakt?
 14. När det gäller mina blodsockervärden så har jag testat ganska omfattande de senaste sex veckorna och jag har hittills aldrig haft ett värde över 6,2 mmol/L Jag har letat bland mina papper och har hittat mina värden från februari: Total kolesterol: 6,3 LDL: 5,1 HDL: 0,9 Triglycerider: 1,5 HbA1c: 47 Det här är alltså innan övergången till LCHF. I juni ska jag lämna nya prover men redan nu känns det som att de här värdena borde ha blivit bättre.
 15. När min läkare skrev ut medicinen så sade han något i stil med "dina blodfetter är väl inte så att man ramlar av stolen men jag tycker att du bör ta denna medicin i alla fall". Jag minns inte värdet. Genom Mina vårdkontakter har jag skrivit ett brev till min läkare och ställt frågor kring detta och om han tror att det kan vara en del av problematiken, det ska bli intressant att höra hans svar. Jag misstänker att han säger att jag ska fortsätta tills nya prover tas i mitten av juni. När det gäller min kost så är jag sex veckor in med LCHF. Jag började med LCHF på grund av min typ 2 diabetes. Sedan att jag tappat ca 11 kilo under den här tiden gör inte något, om man så säger. Men mina bukproblem har inte blivit särskilt mycket bättre men det kanske är för tidigt än?
×
×
 • Create New...