Jump to content

Aros

Medlem
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Aros

 1. Är man i Köpenhamn över påsken och sitter vid Nyhamn i solgasset så får det bli ett par Carlsberg. Även jag måste få leva och njuta lite extra ibland.
 2. Jag har kört med potatismjöl i tre veckor nu och har både lägre och stabilare blodsocker än tidigare. För mig räcker det med det, sedan får de som tvekar säga vad de vill.
 3. Tack för dina svar, Per. Tur att jag fortsatte med mitt potatismjöl. Mätte just mitt blodsocker efter en lång skön natts sömn: 4,7 mmoL/L. Brukar annars ligga på ca 6,0.
 4. Hur mycket potatismjöl dricker du per dygn? Sprider du intagen över dygnet eller är det allt i ett svep?
 5. Nu smäller jag snart av, jag känner mig totalt inmålad i hörn på grund av alla oärliga svenska företag som lurar sin kunder. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18709483.ab
 6. Aros

  Kaffemjöl

  Skulle i sådant fall motsvara ca 14 gram per 100 gram (1 ounce = 28,5 gram)
 7. Det är inte alltid vårdpersonalens fel att det serveras eller rekommenderas felaktigheter. Annika Dahlqvist har mycket ingående beskrivit vad som händer om en vårdgivare inte följer det regelverk och de rekommendationer som socialstyrelsen och landstingen har tagit fram. Det slutade med arbetslöshet för hennes del. Personalen förbjuds helt enkelt att prata om något annat än det som står i rekommendationerna, det spelar ingen roll vad de själva vet är rätt eller vad de själva tycker. Jag vet att min diabetessköterska är för lågkolhydratkost men jag märker också att hon inte gärna pratar om det, med rädsla för att bryta mot regelverket. Det här tror jag blir särskilt tydligt om man har en privat vårdgivare som har avtal med Landstinget. Det är dom högre upp i näringskjedan som måste fatta att det är nya tider nu.
 8. Håller med Anders A, Calle behöver någon att prata med. Det är hårfint mellan kärlek och hat...
 9. Läser på iFokus (http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/52b5c73f8e0e74441e000311-resistent-starkelse?discussions-1#57) i en tråd om resident stärkelse att: Citat "Jag får intrycket av att det finns ett grundläggande missförstånd i den här tråden: Potatisstärkelse är inte samma sak som potatismjöl. Den potatisstärkelse som man anser vara en "resistent stärkelse" är sånt som används när man stryker skjortkragar och fina bordsdukar m.m. - inte det potatismjöl som man reder saftsås med." Slut citat Jag har ställt en fråga till Per Wikholm på LCHF.se om vad som egentligen gäller. Jag har visserligen bara testat potatismjöl i två dagar så det är väl ingen större fara men det vore synd om det här var sant.
 10. Jag hoppas att Calle dyker upp snart och läser de senaste inläggen så att han ser att han faktiskt var välkommen in i sällskapet. Skulle vara kul om någon dessutom kan berätta mer om själva resan. Hur var den? Hur var maten? Hur var föreläsningarna? Blev Andreas packad? Ge oss detaljerna!
 11. 51 år, sex veckor med LCHF. Har tappat 11 kilo hittills.
 12. Trist att du ska behöva uppleva det så. Försök att se fram mot föreläsningarna i morgon. Finns det ingen i din egen ålder som du kan ta kontakt med? Är man trevlig och artig brukar det räcka långt. Ta det lugnt nu.
 13. Vad menar du? Är de dumma mot dig? Försöker du ta kontakt?
 14. När det gäller mina blodsockervärden så har jag testat ganska omfattande de senaste sex veckorna och jag har hittills aldrig haft ett värde över 6,2 mmol/L Jag har letat bland mina papper och har hittat mina värden från februari: Total kolesterol: 6,3 LDL: 5,1 HDL: 0,9 Triglycerider: 1,5 HbA1c: 47 Det här är alltså innan övergången till LCHF. I juni ska jag lämna nya prover men redan nu känns det som att de här värdena borde ha blivit bättre.
 15. När min läkare skrev ut medicinen så sade han något i stil med "dina blodfetter är väl inte så att man ramlar av stolen men jag tycker att du bör ta denna medicin i alla fall". Jag minns inte värdet. Genom Mina vårdkontakter har jag skrivit ett brev till min läkare och ställt frågor kring detta och om han tror att det kan vara en del av problematiken, det ska bli intressant att höra hans svar. Jag misstänker att han säger att jag ska fortsätta tills nya prover tas i mitten av juni. När det gäller min kost så är jag sex veckor in med LCHF. Jag började med LCHF på grund av min typ 2 diabetes. Sedan att jag tappat ca 11 kilo under den här tiden gör inte något, om man så säger. Men mina bukproblem har inte blivit särskilt mycket bättre men det kanske är för tidigt än?
 16. Helt plötsligt gick det upp ett ljus för mig när jag läste den här tråden. Jag har stora problem med uppblåsthet och värk i buken och de senaste veckorna har jag dessutom värk i muskler och leder, det känns nästan som kraftig influensa. Njurarna värker lite ibland också. När jag då läser om Statiner på Wikipedia så står där: "Vissa patienter som behandlas med statiner rapporterar muskelvärk, muskelkramper och mindre förekommande mag-tarmbesvär. I mindre utsträckning förekommer muskelinflammationer och muskelsönderfall som i sällsynta fall kan orsaka njursvikt." Lite längre ned listas de mediciner som innehåller statiner, bland annat Atorvastatin och gissa vad? Jag har tagit Atorvastatin sedan februari i år. Skulle det här kunna vara förklaringen, eller i alla fall en del av förklaringen, till min bekymmer?
 17. Lova att skicka uppdateringar om resan kontinuerligt för oss som inte kan följa med. Bra, dåligt, tips och idéer. Vem ramlade ned i poolen etc.
 18. ID-kort räcker. Pass behövs inte alls inom Norden.
 19. Av någon outgrundlig anledning plockade jag en dag helt plötsligt upp en vindruva som jag stoppade i munnen och tuggade på, varför jag gjorde det har jag ingen aning om. Troligtvis hade jag lite otur när jag tänkte Men poängen är att jäklar anamma vad det smakade sött, jag har aldrig upplevt en så söt smak tidigare. Det slutade med att jag spottade ut hela rasket. Tvi, tvi och tvi. Personligen har jag nu tagit detta steg och jag har bestämt mig. Och tack vare det har jag lyckats att avdramatiserat maten, den är inte alls lika viktig för mig längre. Jag har slutat att snusa också och det skulle inte falla mig in att ta en snus bara för att påsken är i antågande, det är det inte värt. Alla gör som de vill, som någon skrev här ovan. Så även jag.
 20. Jag har en blodtrycksapparat som jag använder ibland. De senaste mätningarna med den var: 117/81 120/89 111/75 I går var jag och träffade min diabetessköterska som mätte blodtrycket. 140/90 Det kallas "vitarocksyndromet", på något sätt spänner man sig omedvetet vilket gör att trycket rusar iväg. Så simma lugnt lite grann och är du stressad när de mäter ditt blodtryck så ska du berätta det för dem.
 21. Håller fullständigt med, en sida med läkare och dietister som har förstått betydelsen av LCHF eller som åtminstone är beredd att ge det en chans. Istället för att dividera med "de otrogna", låt oss byta bort dem. Skulle det inte vara fränt om 500 000 personer plötsligt bytte läkare?
 22. Jag ska villigt erkänna att jag gav henne en ganska rejäl "LCHF-passning" tillsammans med en klapp på axeln. Jag bad om hennes e-postadress så jag kunde skicka några länkar till henne men jag fick inget svar så då bad jag henne att surfa in på kostdoktorn.se men det enda hon sa då var "Jag vet vem han är...". Andreas är uppenbarligen ingen man talar väl om runt lunchborden på landets vårdmottagningar.
 23. Idag besökte jag min diabetessköterska för ett första livstidssamtal, som förövrigt var ganska intressant. Vi konstaterade båda ganska snart att i princip allt hon sade var tvärt emot det som LCHF säger och alla broschyrer jag fick likaså. Deras rekommendationer går till 100 % stick i stäv mot det som jag numera anser vara logiskt, dvs så lite kolhydrater som möjligt för att kunna gå ned i vikt och för att hålla en jämn nivå på blodsockret. Jag förbluffades över hur långt ifrån vi stod från varandra. En bit in i samtalet fick jag ta av mig skor och strumpor och ställa mig på en våg som mäter både det ena och det andra. När min vikt visades i displayen ropade hon högt "Nämen! Det är ju jättebra!". Vågen visade att jag på dessa fem veckor har gått ned 10,3 kilo och mitt BMI har minskat med 3,5 enheter. På de här 5 veckorna har jag normaliserat blodsockret (mitt fastevärde ligger på ca 5,2 i snitt), gått ned över 10 kilo, jag sover bättre, jag är mycket piggare och mitt blodtryck är på väg ned. Så det rör på sig, kan man väl säga. Och det är inte tack vare sjukvården...
 24. Jepp, håller med! Vid ett tillfälle lyckades man spåra inflammation i ett av proven som jag lämnade och för att vara riktigt säker så tog man ännu ett prov men där hittade man naturligtvis ingenting. Ett av skälen kan vara att det tog 31 dagar från provtagning till att läkaren kollade provsvaren och såg att det var förhöjda värden. Prov två togs alltså över en månad senare och vid ett tillfälle då problemen inte var så påtagliga och då hittades ingenting.
 25. Jag tog Losec under två månader och det fungerade faktiskt men efter två månader slutade jag med det eftersom min läkare menade att "det borde vara läkt nu". Två veckor senare kom alla problem tillbaks och jag började med Losec igen men den här gången hjälpte det inte alls. Det här med Losec har också gjort att min läkare har fått för sig att det är i magen jag har ont (han misstänkte magsår) medan jag vet att det är strax ovanför naveln, alltså där tarmarna tar vid som det värker. Jag har begärt att få träffa en mag/tarm specialist men det kräver en remiss och en remiss utan ett labbsvar som visar att det är något fel kommer inte att godtas av specialisten, enligt min läkare. Jag har lämnat massor av blodprover, avföringsprover och urinprover men de hittar ingenting. Det enda de har hittat är att jag är diabetiker, typ 2, jag har för högt blodtryck och jag har för höga blodfetter. Tar jag två iPren så tar det 20 minuter och alla problem försvinner, puts väck. Uppblåstheten försvinner, värken försvinner och aptiten kommer tillbaks.
×
×
 • Create New...