Sockerråtta

Medlem
 • Innehållsantal

  344
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  5

Sockerråtta vann senast 8 Januari 2017

Sockerråtta hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

511 Enastående

Om Sockerråtta

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

668 profilvisningar
 1. Vad jag vet ska man inte inta något kosttillskott på fastande mage. Brukar stå på burken att inta i samband med måltid. Så det gör jag alltid. Tar således bara två tillskott (kosttillskott för kvinnor samt magnesium).
 2. Kom på att jag åt 2/3 banan (hade en fryst banan kvar, kommer inte bli mer pga. gillar inte banan - därför jag inte åt upp hela) och kanske 50g potatissallad igår utöver lite mer än en halv majskolv. Provade en ny majonnäs igår kväll så idag var jag inte ens sugen på potatissallad utan åt majonnäsen istället (dock med 1/2 majskolv). 90% chorizo korv. Tror inte detta har någon betydelse dock (mer än för vikten) för jag har upplevt illamående förr när hungrig.
 3. Jag har märkt av detta tidigare men oftast är jag snabb på bollen så jag inte hinner bli illamående. Idag när jag vaknade orkade jag dock inte göra frukost (sov länge) så tog bara kaffe (svart kaffe, inget annat i). Det tog kanske en timma eller två innan jag började må illa och insåg att jag måste göra någon mat. När jag gick till köket för plocka fram saker att steka kände jag hur illamåendet kom. Bara sådär, pang. Fick rusa ut till toaletten för trodde på allvar att jag skulle kräkas. Hade det i halsen men det kom inte upp och jag spottade bara. Satt mig ner på badrumskanten och gick sen tillbaka till köket för steka. Nu när jag har ätit känner jag mig bra igen. Vad är det här? Hur kan jag bli så illamående av hunger? Jag brukar känna starkt obehag av hunger och det är också en anledning till att jag kanske alltid ätit lite i förebyggande syfte med rädsla för hungerkänslor. Är det normalt? Äter LCHF, kanske lite liberalt emellanåt (främst blivit lite frysta bär nu när värmen kom men det har inte påverkat vikten, snarare tvärtom). Frossat i kolhydrater har jag väl inte gjort på länge även om det blev en del fel för nån vecka sedan (läs naturgodis och lite nachos och chips). Har börjat komma tillbaka denna vecka dock.
 4. Gjorde fröknäcke idag och har fått så ont i magen. Visserligen slarvat och bara ätit fröknäcke idag typ. Recept: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/22/medverkan-i-radio-krokomaredalen-med-prat-om-lchf-och-froknackebrod/ Tips på vad som kan ge mig magont i fröknäcket? Bara för mycket frön eller linfröna? För jag har ju ätit frö tidigare men betydligt mindre mängder och aldrig linfrön. Köpte linfrön enbart för detta knäcke. Kan jag ge fåglarna fröknäcket? Känner inte för äta upp det när jag får så ont i magen men vill inte slänga det heller.
 5. Va? Innehåller annan lever kolhydrater? Trodde inte kött, oavsett djurdel, innehöll kolhydrater överhuvudtaget...
 6. Tack för tipsen. Då börjar jag med kycklinglever. Jag har sett Kostdoktorns leverpastej och den ser smarrig ut men jag saknar macka/underlägg när jag äter leverpastej. Brukar göra mikrobröd ibland men har ingen större lust till det nu. Hur äter ni leverpastej? På LCHF-bröd och fröknäcke eller ihop med något annat?
 7. Vet inte om jag kommit ur ketos eller om det är magnesiumtabletterna. Oavsett har klådan så gott som upphört. Märkte idag när jag pillade mig i naken att jag fick en pytteliten skorpa på fingertoppen. Det betyder ju att jag låtit bli att klia mer (skorpor = läker). Underbart om det är tabletterna och inte ketosen för då vet jag hur jag ska tackla det senare utan att behöva gå ur ketos. Tack så mycket för era tips och förslag.
 8. Jag tänkte lära mig göra en god levergryta. Har aldrig gjort något med lever tidigare och vill därför ha tips på smarriga och enkla recept. Det är ok med mejerier men jag välkomnar gärna mejerifritt också (typ kokosgrädde istället för grädde osv.). Helst vill jag få tips på enkla recept alltså inte överdrivet många (eller konstiga) ingredienser. Rekommenderar ni någon speciell lever? Tänkte kycklinglever eller rekommenderar ni något annat?
 9. Videon är lång men såg när de stod och sprutade gift med gasmasker. Usch och fy! Vilken jävla tur att jag valt MSC-märkt ändå. Lax från Stilla havet verkar onekligen bättre än norskodlad lax. Fy! Måste fan visa/berätta detta för min släkting. Hon äter odlad lax i tron om att det är så mycket bättre än vildfångad lax. Visst, den från Östersjön ska vara dålig men finns det ens lax i matbutiker från Östersjön? Har inget minne av att jag någonsin läst det.
 10. Tydligen ska man kunna mäta tungmetaller i kroppen via urin- och avföringsprov. Hade varit kul att ta reda på.
 11. Förstår att lax är dåligt fiskval också pga. rovfisk. Så förbaskat gott dock. Kollar på videon i länken nu. Får kanske sluta med lax trots att det är den fisk jag gillar allra mest. Får se om jag kan hitta sardiner och andra småfiskar i bitar. Inte alls förtjust i dessa konserverade fiskburkar. Jag vill liksom smörsteka, koka, ungsbaka osv.
 12. Ändå jättekonstigt. Ätit strikt bortsett från 1 banan i tisdag eller onsdags, lite rotfruktschips i torsdags och sen åt jag faktiskt så sent som igår en handfull kanderade mandlar (blev även en handfull cashew nån dag). Verkligen inga mängder och jag satt nog och åt respektive sak utspritt över några timmar. Banan delade jag upp i två delar och åt med många timmars mellanrum (åt ihop med vispgrädde också). Rotfruktschipsen liksom de kanderade mandlarna satt jag också och knaprade på över några timmar. Fast det är ju häftigt om jag kan vara i ketos trots detta. Skulle jag göra något sådant test skulle jag nog hellre äta potatis och frukt. Undviker numera mjölmat till varje pris och just tårta är dessutom väldigt triggande beroende på vad för tårta vi snackar om (gillar bara smörgåstårta, glasstårta, marängtårta osv.). Prinsesstårta och liknande är ju vidrigt. Det kliar inte för jävligt just nu så ger det lite mer tid. Om det kommer tillbaka eller blir värre så får jag väl äta lite potatis för det känns minst sämst och triggar inte samtidigt som det är gott. Använder aldrig mössa och vi har inte bytt tvättmedel/sköljmedel. Hm, jag tar ett kosttillskott för kvinnor men vet att pappa har en burk magnesiumtabletter. Kan ev. ta en sån också.
 13. Läste uttrycket nånstans men läste inte mer om det. Läste texten du länkade nu. Fast om det är "keto rash" så måste jag ju vara i ketos. Kan jag verkligen vara i ketos trots att jag åt en banan för 2-3 dagar sedan? I övrigt ätit ganska strikt tror jag men har svårt att bedöma huruvida jag är i ketos eller ej. Oavsett så borde en banan ju gjort att jag hamnade ur ketos? Kan man snabbt gå in i ketos igen efter ätit en frukt och hur snabbt snackar vi? Kom på jag åt lite rotfruktschips i torsdags också. Ingen större mängd men ändå. Måste ju påverka ev. ketos?! Jag tycker det kliar lite då och då men jag märkte absolut att det började klia igen efter att jag hade motionerat. Duschade och tog senare kokosolja och så lugnande det ner sig. Får se när det börjar klia igen.
 14. Jag läste på mer https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/rad-om-bra-mat-hitta-ditt-satt/fisk/ Kollade precis min pinklaxfilé och det stod att den var fiskad i Stilla havet. Tolkar jag texten rätt att det är ok att äta? Det och odlad. Förstår att det kan finnas lite miljögifter även i den fisken men betydligt mindre. Tror faktiskt aldrig jag har köpt lax som skulle komma från Östersjön. Har alltid köpt MSC-märkt typ förutom odlad nån gång. Hur är det med odlad? Skulle den vara helt fri eller innehåller den likt laxen i Atlanten och Stilla havet bara mindre mängd?
 15. En släkting sa till mig att inte äta vildfångad fisk när jag blir gravid pga. innehåller tungmetaller. Just därför gav hon inte heller sin katt t.ex. tonfisk. Jag visste visserligen att vildfångad fisk innehöll miljögifter men har liksom inte brytt mig pga. tänkt lite "vi får äta vår egen skit" samtidigt som jag valt MSC-märkt. Fast nu börjar jag fundera på om det är så smart ändå... https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/all-fisk-ar-inte-nyttig/ https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/all-fisk-ar-inte-nyttig/unga-kvinnor/ Jag är en "ung" kvinna (mid 20s) och äter jättemycket vildfångad lax så kallad pinklaxfilé. De säger max 2-3 ggr/år, jag äter snarare 2-3 ggr/vecka eller mer! Pappa påstod att tungmetaller aldrig går ur kroppen men på SLV står det 10-tals år så det kan man väl säga. Kan man kolla hur mycket tungmetall ens kropp innehåller? Har för mig man tagit prover på t.ex. späckhuggare i Nya Zealand och tagit reda på att de innehåller PCB. Bortsett från ens egen hälsa/framtida barn så är det ju sjukt att vi gör såhär mot haven. Jag blir förbannad. Precis köpt ett paket pinklaxfilé men funderar på om detta ska bli det sista. Hedan efter får det enbart bli odlad lax eller helt enkelt annat kött.