Vanås

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Vanås

 • Rank
  Nyanländ
 1. Jaha näj. Usch jag vill inte ha nutrilätt och sånt. Och inga light produkter. Med lågkalori menade jag oprosseserad nyttig mat, mycket protein, ingen rädsla för fett men att undvika vitt bröd, vit pasta, potatis och ris. Och hushålla med fullkorsbröd, linser och bönor... typ. :-)
 2. Och jag kom på lite mer mat: Kronärtskocka inlagd i olja. Får man äta det. Hittar ingen kolhydrats förtäckning på burken... Och hur är det med vinäger. Kan tänka mig att det är för mycket socker i balsamico. Men äpplecidervinäger kanske? och är keso "tillräckligt" fett?
 3. Tack för alla svar. Stoscha skriver: Många som nått sitt mål äter vad man kallar för liberal LCHF därefter. Dvs man äter hälsosam och mättande mat men tillåter sej lite mer kolhydrater. Att gå tillbaka sedan till lågkalori tycker jag låter som en dålig idé. Det enda du skapar då är en otrygg kropp som inte vet när nästa svältperiod kommer och kommer att hålla stenhårt i vartenda gram till slut. Tror att jag är dåligt insatt än... :-) Menade nog snarare liberal LCHF -då får man ju med lite kalorier. Finns det någon definition här på sidan vad som är liberal LCHF och vad som är Lågkalori?
 4. Tackar för båda svar. Vilken jättebra hemsida. matkalkyl.se Trodde att solrosfrön var ok. Men enligt den sidan ligger de på drygt 12g / 100 g ?! :-( Orsaken till att jag provar på LCHF är att jag vill gå ner i vikt... Har inga hälsomässiga problem (så vitt jag vet) :-) Och så är jag så pass "politiskt okorrekt" att jag inbillar mig att jag inte ska göra det "för alltid" utan moderera så att jag längre fram "bara" äter lågkalori fattigt...När jag gått ner mina 5 kg. Gillar att det ska vara så oprocesserat som möjligt! Har ännu inte kunnat släppa känslan av att jag "frossar"...
 5. Hej alla, Har så klart läst kostdoktorns lista över vad man "får" äta. Men tycker att det finns en massa födoämnen som inte är med. Hoppas att någon här inne vet! (och om ni har en källa eller en länk till var ni fått informationen skulle jag bli lite extra glad...) Och om ni vet varför man ska låta bli något kan det ju vara bra att veta... Kan jag äta: oliver? saltade rostade jordnötter? (av vanliga naturella nötter: Vilka är bäst?) soltorkad tomat? linser? quinoa? sojabönor? (edameme bönor?) gröna ärtor? rostad lök? (sån på burk..) morötter? Känns som om jag glömt hälften av mina funderingar nu. Kommer säkert på fera eftersom... Och tack för hjälpen därute!