Gå till innehåll

Pingvin

Medlem
  • Innehållsantal

    365
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

358 Enastående

Om Pingvin

  • Rank
    Stammis

Senaste besökare till profilen

564 profilvisningar
  1. Pingvin

    Hemkunskap...

    Anmäl till skolverket.
  2. K2 verkar ha en rätt viktig roll. Men man ska vara försiktig med K1 tillskott eftersom det kan faktiskt orsaka allvarliga problem vid överintag. Bättre att få det genom kosten. Exempelvis innehåller chilepeppar rätt okej med K-vitamin Vad gäller K2 så finns det naturligt i riktigt mättat fett, smör, grädde, ost, ägg, inälvsmat och sedan fermenterade prylar som natto som nämnts. Jag vet inte med er, men det känns inte riktigt som en annan behöver K2 tillskott när man äter runt 1200 ägg om året, samt ett antal kilo smör och inälvsmat Eller?
  3. Beror helt på hur mycket kolhydrater det handlar om, vilken typ av kolhydrater, hur din/er metabolism ser ut. Själv kan jag ju rekommendera att om man ska fuska så ska man leta reda på mjölfri kebab med lite kolhydrater, göra egen sallad samt vit och rödsås med strimlad rödlök. Göra nyttig skräpmat vill säga.
  4. Jag förstår inte heller varför du fått det. Läser du inledande på 1177 och flera andra ställen framgår det att statiner skrivs ut om man har hjärt och kärlsjukdomar. I första hand är det livsstilsförändringar och ändring i kost som ska tillämpas. Kan informera om att statiner bryter ner det perifiera nervsystemet. Har visat sig att så högt som 75% drabbas av detta. http://www.dagensmedicin.se/nyheter/statiner-okade-risken-for-perifera-nervskador/ Du lär nog inte bli gladare när du ser den här dokumentären som visades i Australien och även här i Sverige. http://www.youtube.com/watch?list=UUR_kFbcwWy1cKLCkmcMf4lg&v=wAKaM330xzg#t=353 Det höll på att göra min far riktigt dålig. Han blev mycket bättre nästan direkt när han slutade ta dem. Statiner sänker även ditt goda HDL kolesterol. Det är snarare som så att de som åker på hjärt och kärlproblem har lägre kolesterol och försämrade förhållanden. Statiner verkar kunna orsaka hjärt och kärlsjukdomar. Du bör lära denna sida. http://www.kostdoktorn.se/kolesterol Och titta även på den här videon så förstår du varför du inte ska vara rädd för högt totalkolesterol. Vet också om att du får kanske ett högre LDL värde på LCHF, men det är för att du fått ett lägre triglyceridvärde samt högre HDL. Då ökar nämligen LDL, eftersom det är en felaktigt formel som är bakom det värdet och inte en riktigt mätning av ämnet i blodet!
  5. Under tiden man utreder mig för Conn's Sjukdom, har man först nu hunnit kolla dygnsinsamlingen av min urin, utan att kunna jämföra dem med blodproverna man tagit då analysen av dessa ej ännu hunnit komma tillbaka. Ett brev kom för någon dag till mig och i den stod det följande: Det kan tyckas oroväckande, men när man sätter sig in i ASAT och ALAT så är det kvoten av dessa som är intressant. Att de är högre än normalt finns det många orsaker till. Dessutom har de alltid varit förhöjda på mig sedan de första gången tog leverprover på mig i samband med en infektion som slog mot hjärtat vid 1998/1999. Det har inte försämrats sedan dess utan alltid varit "högre än normalt". Men det vet inte den här relativt nya läkaren som inte varit med under alla år och det står inte i journalerna eftersom Carema även där lyckades att inte skicka med journalerna när vi bytte från deras värdelösa vårdinrättning. Om vi nu går vidare. Låt oss titta på mekanismer bakom ketos. Det som man befinner sig i när man använder fett som primär energikälla. Levern är det organ som enkelt förklarat gör om fettsyror till ketoner. Levern har också hand om att tilverka upp till 200g glukogener om dagen genom en process som heter glukoneogenes. Den gör om proteiner (aminosyror) till glukogener som vissa organ behöver i liten del, och upprätthålla blodsockret således på normal nivå. Detta sker i allra högsta grad under kontrollerad ketos. Jag äter då strikt LCHF, dvs max 5% kolhydrater. Får ursäkta, men jag tänker använda mig av bland annat WikiPedia nu, men det stämmer rätt bra med allt annat jag läst in länge på många andra ställen: http://sv.wikipedia.org/wiki/Glukoneogenes Här är det viktigt att förstå att LCHF är en definition av fasta, fast man äter. LCHF uppfyller alla kriterier för vad som klassas som fasta. Ovanstående sker när man är på ketogen kost, dvs. använder ketoner som primärt bränsle. Sedan lär vi titta på vad Ketosyra är för något. Det kommer vi behöva inför vad som kommer längre fram. http://mesh.kib.ki.se/swemesh/show.swemeshtree.cfm?Mesh_No=D02.241.755 Så nu vet vi det Om vi nu går vidare och tittar på ALAT. Vad är det? http://sv.wikipedia.org/wiki/Alaninaminotransferas Och vad är då ASAT? http://sv.wikipedia.org/wiki/Aspartataminotransferas Ovanstående går ihop med vad jag i övrigt läst här och var där folk berättat att deras ASAT och ALAT är förhöjda. Det kan bero på faktumet att många som går på LCHF även är överviktiga och har fortfarande fetma. Då har man också sådana förhöjda värden. Man kan också ha förhöjda värden av dessa på grund av att man sover dåligt och är i stress. Men vad ovanstående även säger, är att ASAT och ALAT givetvis är förhöjda eftersom de förekommer i hela ständiga processen där kroppen faktiskt tillverkar egna glukogener för att upprätthålla blodsockret och förse de få delar som behöver glukogener för att fungera. Det är alltså förmodligen ingen skada på levern, utan att en process sker i omfattning. Det som även är intressant, men även bekräftat i studier här och var, är att min förr förra läkare sa att mina levervärden var över normalt, men att de var något lägre än de innan. Varför den här läkaren inte sett de levervärdena innan kan man fråga sig. Får påpeka det för honom. Någon annan som även haft läkare som reagerat på förhöjda ASAT/ALAT värden?
  6. Varför äter du statiner för? Måste bara fråga dig om det direkt, därför att många äter statiner bara för att de har ett totalkolesterol över 5, vilket är vansinne då högt kolesterol inte är orsaken till hjärt och kärlsjukdomar. Det är inflammationer från mycket kolhydrater och omega-6 fetter som är den orsaken. Kolesterolet är försvarsmekanismen mot dessa inflammationer. Har du hjärt och kärlsjukdom, haft hjärtproblem? Jag skulle undvika kalciumrik föda som ost om du har högt blodtryck. Det var när jag tog bort kalciumrik föda som speciellt ost och intog mer kaliumrikt mineralsalt som jag började gå ner i vikt på allvar på LCHF, samt att mitt blodtryck började gå ner utan hjälp av blodtrycksmediciner och lägga sig mellan 120-130/85-96. Och se till att du dricker 1.5-2 liter vätska om dagen och går ut och går 30 minuter. Att gå 30 minuter om dagen aktiverar cellernas högre metabolism så att du bränner mer energi och sänker blodtrycket lite granna också.
  7. Vi borde ha en sektion på forumet där vi listar städer och skriver in var man kan köpa närproducerat gräsbetat kött och liknande, precis som vi har en sektion för LCHF fik och restauranger *twink twink moderatorn twink twink*
  8. Gudiol måste trillat och slagit sig. Tror du verkligen att diabetiker skulle förbli smala eller inte ha problem med vikten och följdsjukdomar om inte det var just insulinet efter varje måltid som är problemet? Där har du direkt belägg för att stegrade nivåer av insulin istället för stabilt runt 5-6 är problemet. Och det gäller så gott som alla människor oavsett om de har diabetes eller inte. Det är två olika saker, som likt förbannat handlar om samma insulin och höga nivåer.
  9. Kollade de halsmandlarna? Eller stämbanden? Kan ju vara en förkylning eller bakterie som gett sig på körtlar man har en hel del i området. Gjorde de något odling på prov från svaljet?
  10. Mitt recept är chilepeppar varje dag. Innehåller kalium, ,men också magnesium, vitamin A och C i massor. Men främst ämnet capsaicin vilket även vidgar blodkärlen och antiflammatoriskt.
  11. Slutade snusa för 5 år sedan. Det var i samband med att jag hade fått skada på tandköttet som krypit upp en bit. Men det var inte avgörande... Det som var avgörande var att de gav sig på priset på snus just då. Jag började undersöka att tillverka eget snus enligt receptet som Ettan är baserat på. Då fann jag ENORMA mängder salt på en bakning! Tror det var 5 kg salt! Då levde jag på kolhydrater (gått på LCHF i ett år nu) och levde med föreställningen att salt är dåligt för kroppen. Räknade om 1-2 dosor om dagen och tänkte.. helvete i gatan.. det är mycket salt om dagen man får i sig. Där bestämde jag mig för att sluta snusa. Rätt av. Konsekvenserna blev att jag blev mer orolig med mina psykiska besvär och utmattningssyndrom. Jag åt dock mindre, men drack även mindre vätska. Jag gick givetvis upp i vikt. För ett år sedan var man uppe i 120 kilo, tills man började med LCHF.. Jag kom emellertid över abstinensen och tandköttet undvek att skadas ytterligare. Kommer dock alltid får leva med att 6 millimeter dragit sig upp och blottat tandroten på övre ena hörntanden. Men det är inte inflammerat och ser ändå bra ut säger tandläkaren. Men.. nu när jag börjat med LCHF har jag märkt, faktiskt just idag, att jag börjat bli mycket yrslig med mera. Jag äter dock metoprolol mot blodtryck på 147/94 sedan 2 veckor tillbaka, men yrslet har kommit innan dess också. Innan jag började med LCHF därtill. Men de senaste två veckorna nu har jag varit mer och mer yrslig. Så jag funderade varför och det slog mig idag när jag läste om saltbrist/natriumbrist att det låter som symptomen jag har. Och vad gjorde jag senaste två veckorna på rekommendation av läkaren i och med att det vart fastlaget högt blodtryck och gavs mediciner? Jo jag drog ner nästan helt på salt i maten... Så sedan runt 14.00 idag plockade jag fram 1-2 liter vatten och mätte upp 15 gram salt i ett litet saltkar i porslin. Sedan dess har jag gått och doppat fingret i det där och tagit en klunk vatten. Nu är yrslet borta, susandet i öronen har upphört, ostabiliteten när jag går/rör på mig har nästan försvunnit. Jag har inte ens kommit genom halva mängden salt bör tilläggas. Men det är tydligen den mängd salt som försvinner ut genom får kropp varje dygn i runda slängar och det är nästan omöjligt att överdosera salt. Njurarna förpassar normalt sett 1.4 g salt per timme ut ur kroppen. 0.5 går genom avföring. En hel del gram går genom kroppssvett. Då kan knappast livsmedelsverkets rekommendationer på 6 g salt per dygn vara vid sina sinnes fulla bruk! Då åker man väl på saltbrist utan tvekan förr eller senare. Saltbrist är livsfarligt och folk dör av det, speciellt när det är extra varmt ute och inte får i sig salt tillsammans med vätska. Vi som äter enligt LCHF kissar/släpper ifrån oss vätska lättare. Det är troligen viktigt att vi ser till att få i oss natrium och kalium. Vi är lika mycket djur som alla andra så att säga också. Kroppen, speciellt blodkärlen med mera måste ha salt, annars kollapsar systemet. Saltet i snuset kan nu nog vara lugna över i alla fall. Beroende på vad det är för sorts salt dock. Vi behöver en viss del jod också, men det kanske man får i sig via saltat smör eller liknande. En annan aspekt med snus, som jag faktiskt också reflekterat över idag, är vad det gjorde gällande stressen. Snus lugnade ner mig kommer jag ihåg. Psyket alltså. Stress triggar sympatiska nervsystemet så att vi vid stress börjar släppa eller producera glykogen. Det höjer insulinet. Insulin innebär att fett lagras istället för att brännas. Och stress finns det mycket av i vårt samhälle. Och varför tar en snusare en prilla? exakt.. För att slappna av.. varva ner.. Abstinens är lika med stress. Där tror jag orsaken, kanske förenklat, ligger väldigt mycket. Ett år nu efter LCHF är man nere på 104, och ett antal hål i skärpet smalare. Fin-Fin i magen och mycket annat. Kan sakna snuset ibland när jag känner lukten, men vill inte tillbaka till det hålet. Dyrt var det också, väldigt dyrt. Och idag vill jag inte ens veta vad ni betalar..
×
×
  • Skapa nytt...