peoy

Medlem
  • Innehållsantal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

16 Bra

Om peoy

  • Rank

  1. peoy

    Överdrivet fettintag....

    Upptäckte det här inlägget 2 år för sent... Har samma problem som 'kareng', men kom för ca 7 månader fram till en lösning på det för min del (och tvärtom, när jag "fuskar", så är jag tillbaks i överätandet). Kan också äta "obegränsat" oavsett om maten är kolhydratfri eller inte, mitt lilla trix funkar.. Några vet vad jag kommit fram till med det jag skrivit i andra inlägg. Är inte riktigt där jag vill vara än, men en bit på vägen.. Nyfikna får höra av sig
  2. "mat" (oavsett fet eller inte) i form av kakor, tårtor, bullar, bröd och makaroner innehåller det livsviktiga näringsämnet vetemjöl, enligt den dietist jag var hos för några år sen (Diana Karlsson, går söka för att få höra lite hjärntvättade uttalanden från på bl.a SR). Vetemjölet innehåller i sin tur "massssssoooooor" av viktiga vitaminer (peo anm: B-vit som förstörs redan vid ganska låga temperaturer, och det är inte så många som äter rått mjöl) och mineraler. Det är sånt här trams de som läser till dietist på högskola får lära sig.. Snacka om bortkastade pengar.. sen att i sitt jobb försöka övertyga de som kommer till dom för att få hjälp, att mjöl, socker, margarin och växtbaserade olja är nyttigt och att man absolut inte får sluta med mjöl utan att ha gjort en allergi/intolerans/celiakitest innan.. "Det finns ju glutenfria makaroner och glutenfritt mjöl", var också ett av hennes argument för att jag inte skulle få fortsätta låta bli att äta mjölprodukter..
  3. Tjo, Delar med mig av det här här också, nu när Coop till slut, efter 5 veckor lyckades skriva ihop ett "svar" på mitt mail - ett svar som inte på nåt sätt svarade på en enda av de frågor/påståenden i mitt mail. Mailet jag skickade 2014-07-07: -- --- Hej Coop! Jag har en fråga, eller ett förslag angående reklambladen som Coop skickar ut, angående de erbjudanden som presenteras. Frågan är väl: behövs det verkligen prissänkningar och erbjudanden på skräpmat ? Skulle det inte vara bättre att fördela intäktsförlusterna på något sånär nyttiga matvaror (rena produkter) som kött, fisk, ägg (från BURHÖNS), grönsaker och mejeriprodukter ? Eller är det kanske så att Coop får betalt av olw, findus, unilever och de andra tillverkarna av skräpet för att exponera deras produkter ? I senaste Coop-reklamen (Konsum) ser jag 15 produkter som jag "godkänner" som vettiga alternativ (sen att jag bara behöver eller själv skulle köpa en eller två är en annan sak). De övriga 20 produkterna är skräpmat (färdigkryddat kött (sockrat), fabrikstillverkad sallad, bröd, majs, findus-industrimat, mer bröd, mer bröd, mer bröd, bullar, läsk, chips, snabbkaffe, choklad, öl, kakor) Det ser ungefär likadant ut i Coop Forum reklamen.. De som VILL äta skräpmaten köper och äter den även om det inte är erbjudanden på den. Stick ut lite och hjälp till att sakta ner försämringen av folks hälsa och ta bort allt skräp avsett för att stoppa i munnen från era erbjudanden och satsa istället den minskade intäkten på riktig mat. Hade det funnits ett öppet forum för medlemmar, så hade stödet för mitt förslag kunnat diskuterats bland oss som ska påstås äga Coop, men eftersom det inte finns det så kommer jag posta detta meddelande i några forum på nätet, får hoppas på en storm från medlemmar... Mvh P-O -- Deras svar jag fick idag: Hej och tack för ditt mail. Coop är ledande i Svensk dagligvaruhandel inom ekologi, miljö- och hållbarhetsarbete vilket vi är mycket stolta över. Att ligga i tätposition innebär att man hela tiden är jagad vilket får den positiva effekten att vi måste utveckla, förändra och förbättra, som en följd av att vara jagad och därmed behålla försprånget tog vi initiativ till det vi kallar ”Veckans Eko”. När vi började med Veckans Eko var det med endast en produkt idag är det fyra produkter som vi prissänker kraftigt, var det kommer sluta i antal är det bara vi konsumenter som begränsar för så länge vi får gensvar på kampanjerna kommer vi utveckla dessa. När det gäller kött säljer vi idag över 85% Svenskt kött, vi genomför betydligt färre kampanjer på importerat kött än föregående år. Vad jag vill förklara är att alla dessa initiativ att visa mer Svenskt kött, mer frukt & grönt i våra DR samt Veckans Eko får till följd att det blir färre erbjudanden av det du kallar ”skräpmat”. Hälsningar Jörgen Karlsson Kampanjchef Coop Sverige Med vänliga hälsningar,
  4. Var ju bara en kass sökfunktion på sidan.. men ingen repris ikväll.. på måndag (fast tisdag) kl 5:30 är sista reprisen av del 2 i 1:an.. får he boxen på inspelning..
  5. Nån som vet vad som hände med del 2 till 7 av serien ? Hittar åtminstone inte nån repris av del 2 som det var av del 1 (lördag kväll i svt24), inget spår av den när jag söker på tv.nu...
  6. Jag känner ingen acetonlukt, men X påstår att hon gör det. Vad jag vet idag (på bytesdagen, ingen förskola), så hade han ätit mackor med margarin och fabrikskinka, och druckit flytande socker (juice) till det.. klättrade som vanligt överallt när han kom hit.. Här får han inga (direkta mängder) mejeriprodukter, annat än det jag använder i matlagning. Om det är så att han hamnar i ketos på den måltid han äter hos mig under förskoledagarna, så gör han det snabbt. Mina veckor äter han både frukost, lunch och mellanmål på förskolan. Vet inte riktigt vad jag ska tro om acetonlukten.. Hursomhelst så tror jag att det är bättre att gå i och ur ketos varannan vecka än att äta skräp "mat" varje vecka.
  7. Hej! Jag har två varannanveckobarn som det yngre av (4-åring) hos mig äter "min" mat (LCHF, ca 12%kh), dottern tycker all mat utom makaroner, fabriksköttbullar och ketchup är äcklig, så detta gäller bara den 4-årige sonen. När han är hos mig går han ofta in i ketos ganska snabbt (acetonluft), på förskolan får han "vanlig" men bra, tillagad mat, och där kanske han själv väljer mer kött och grönsaker än potatis, ris och pasta. Jag märker att han är piggare och lugnare här än hos X som han här hos varannan vecka. Hos X får han sockerladdad mat som pasta, potatis och vitt ris + mjölbollar (kroppkakor heter det nog), mjölpinnar (fiskpinnar står det på förpackningen), Max och Frassemat m.m (har inte full koll eftersom varken X eller dottern kommit med nån lista på vad dom ätit en vecka så att jag kan erbjuda dottern nåt av det senare, men jag vet hur det var när alla bodde tillsammans). Enligt 4-åringen så får dom hos X iallafall ingen av den mat jag gör åt honom och mig, och den mat jag gör tycker han alltid om och äter bra av. I början hade jag potatis som alternativ till vitkål, men nu vill han hellre ha vitkål än potatis, så valmöjligheten har jag tagit bort. Varannan vecka får jag alltså en sockerladdad 4-åring i retur efter att ha lämnat en "acetonstinkande" (enligt X) åt henne. Frågan är om det på nåt sätt är dåligt att gå i och ur ketos på det sättet. Han behöver inte gå ner i vikt (åtminstone inte påstått på vårdcentral, men det syns på bollmagen när han fått mjöl). Jag strävar inte efter att få han i ketos och drivas på fett, men han hamnar där lätt utan att jag försöker (han får ca 1/3 proteinrikt och 2/3 tillbehör till maten), och omställningen till fettdrift tycker jag verkar gå smärtfritt. /PeO
  8. peoy

    Konstiga kolesterolvärden

    Det enda jag vill normalisera är väl kolesterolvärdet (totalet), så att läkarna inte har nåt att klaga på (nåja, lite för min egen del också, för 10,8 är nog kanske lite i överkant OM det har nån som helst betydelse då alla andra värden och kvoter ser hur fina ut som helst). Sen är det ju en bonus att mitt matkonto kommer normaliseras om jag lyckas få ner matmängden till en normalare nivå... Totto: Ja, jag är ganska självupptagen, har inget annat att lägga ner min tid på Har säkert nån odiagnostiserad bokstavskombination då jag är skitanoga med allt jag gör, superstrukturerad, planerar hellre än utför, har morgonritualer ristade i berg (morgonrutin kanske det heter för andra), har ordning på grejor fastän det kan tyckas vara ett bombnedslag i alla rum utom i köket och badrummet (vet precis vars minsta skruv finns).. Handlar mycket om att kunna erkänna hur man är som person och leva med det (vilket du också borde göra och inse vad du är för nåt - jag vill inte nämna det jag hade lust att kalla dig)
  9. peoy

    Konstiga kolesterolvärden

    Det är inte så lätt att bara byta läkare (hitta en bättre) i ett litet område som Skellefteå, och att hitta en som seriöst är intresserad av att ta reda på orsaker, istället för att bara skriva ut läkemedel mot symptomen är ännu svårare.Jag har möjlighet att få riktiga blodprover hos den läkare jag ska till i slutet på mars, vet bara inte exakt vad jag ska be dom ta för prover, annat än "hitta ett fel på mig förutom högt totalkolesterol".
  10. peoy

    Konstiga kolesterolvärden

    Kombinationen av ett lågt (under skalan) värde på triglyceriderna och ett högt HDL (över skalan), tillsammans med det (enligt de som vill att jag ska käka statiner) "skyhöga" totalkolesterolet (som bidrar till högt uträknat LDL). Jag är inte ett dugg orolig för värdena, men de kolesterolrädda och fettskrämda läkarna är det. Fick som ett förslag av VLL's läkare att jag skulle leva på grönsaker en månad, men jag valde här att avstå från det och kom överens om att hellre försöka se till att äta en lagom mängd av min (numera) vanliga mat.
  11. peoy

    Konstiga kolesterolvärden

    Inte den här gången.. det anses omodernt, osäkert och icke-standard av Västerbottens Läns Landsting (VLL). Har mätt dessa på en tidigare test hos privatläkare (2013-08-28): Apo-A1: 2,05 (1,00 - 2,10) Apo-B: 1,69 (0,66-1,67) Apo-B/Apo-A1: 0,82 (0,45-1,30) På gränsen till högt Apo-A1, just utanför på Apo-B, och mitt i skalan på kvoten. Tar nya Apo-prover i slutet på mars.
  12. peoy

    Konstiga kolesterolvärden

    Hej! Postar även här (finns på kif) för att kanske få andra inputs om mina värden.. Blodtryck 113/70 (lågt, som vanligt) Glukos, fastande: 4,0, 2 tim efter belastningssaft: 6,4 Totalkolesterol: 10,8 Triglycerider: 0,53 (under "mycket bra") HDL: 2,4 (över den övre gränsen) LDL (Friedewalds): 8,1 Det jag och andra som sett värdena är fundersam över är kombinationen Trgl. lägre än "mycket bra" (0,7) HDL (en bra bit) över den "övre gränsen" (2,1) Bortser man från högt totalkolesterol (och det framräknade LDL som drabbas både av det och de bra triglyceridvärdet), så är alla kvoter bra: Total/HDL = 4,5 (helt ok värde) LDL/HDL = 3,37 (bör vara under 5) %HDL kolesterol = 22 (15-35) Trigl/HDL = 0,22 Som jag skrivit på KIF, så har jag fram tills i förrgår överätit rejält (i stort sett alla dagarna alla veckor), snittar på kanske 3600kcal/dygn, uppemot 5000kcal vissa dagar, och över 320g protein... Kan säkert hänga ihop med totalkolesterolet..