Gå till innehåll

busmamman

Medlem
 • Innehållsantal

  35
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

16 Bra

Om busmamman

 • Rank

 • Födelsedag 1970-03-28

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stockholm
 • Interests
  Fyrabarnsmor, varav en är vuxen och utflugen. Sedan har jag tre tjejer som jag är varannanveckas-mamma till. Då är det mycket tid som går åt till deras aktiviteter, ridning och konståkning.
  Mina egna intressen har kommit lite i skymundan, men jag gillar musik och dans, och att umgås med vänner.
 1. Mindful eating, lät intressant. Måste genast googla. Tack för kloka ord!
 2. Svart kaffe har jag svårt för, men det är kanske rätt väg att gå, för jag tror att kaffedrickandet har blivit ett beroende nu, istället för sockret. Så egentligen borde jag också gå över till te istället, och då samma sorter som dig. Är även te beroendeskapande?
 3. Tack för tips! Och det du nämner är nog också så jag försöker tänka/göra... men det är ändå små saker som uppenbarligen stör i min kosthållning för att kunna gå ner i vikt. Och fika kanske jag gör för mycket, alltså inte med något till, utan kan det vara att jag dricker för mycket kaffe med grädde i? Det kanske sitter mer i huvudet på mig... eller så behöver jag gå över till att kostregistrera och blir mer kontrollerande över vad jag stoppar i mig. Jag kanske har glidit iväg och blivit mer liberal än vad jag var under första året.
 4. Ja, jag känner igen mig, tyvärr. Fördelen med den här påsken är att jag mått så dåligt att jag inte ens har haft sug efter något påskgodis... Därav min tillfälliga viktnedgång. Men jag kan ju tycka att jag borde kunna gå ner även i mitt normaltillstånd, och det är ju det som är så svårt att få till. Jag ska kolla in Skaldemans fettratio igen (har haft koll på det förut) och se om jag ska börja kostregistra, även om jag hade önskat att det gick utan det kontrollbehovet... Tack för svar och tips! Lycka till, till dig!
 5. Jag har idag upptäckt att jag hamnat under fetma-gränsen på BMI, när jag ställde mig på vågen. Jippie! Ja, det är min första spontana reaktionen i alla fall, även om det inte är så många kilo sedan sist jag vägde mig för länge sedan. Nu vet jag att det här beror på att jag inte mått så bra den senaste veckan, varken psykiskt eller fysiskt (genomförkyld). Men jag vill ju inte förstöra det här nu, har så länge önskat gå ner mer i vikt, fast motivationen inte har funnits pga så många omständigheter i mitt liv. För snart 2 år sedan gjorde jag en nystart med LCHF, eftersom jag då började bli
 6. Det här mejlet med erbjudanden från Groupon fick jag idag... och blev lite full i skratt.
 7. Jodå, här finns det en kompis! Har ungefär samma utgångsläge som dig vikt- och längdmässigt, och har insett att jag är sockerberoende. Jag håller mig från det värsta fällorna för det mesta (bröd och socker, är det jag lätt faller tillbaka på), men har nu förstått att jag hittar andra saker att missbruka istället. Numera är kaffe med grädde är min nya drog, och det som ställer till det i min viktnedgång. Så mitt nästa projekt måste bli att sluta med kaffet... Hoppas du hittar en väg ut ur choklad-beroendet!
 8. Har du något bra tips på vad man kan äta när man känner suget? Helst något som inte tar tid att tillaga...
 9. Känns igen! Jag håller tummarna att du tar dig upp snabbt och kommer på rätt spår igen.
 10. Tack för kloka ord, Aleks! Jag fortsätter att kämpa mot sockermonstret!
 11. I söndags föll jag dit på sockret igen. Det var när jag hade gäster och bjöd dem på efterrätt som jag själv inte kunde stå emot. Och mitt problem är att jag inte kan sätta stopp där jag sjäv hade tänkt från början. Alltså, jag tar beslutet att äta något med socker i (eller kolhydrater), något som jag från börjar inte ser som något stort avsteg, t.ex en deciliter vaniljglass, men där någonstans spårar det ur... och jag fortsätter med chokladen och all annan skit. Sedan måste jag dämpa ångesten med lite mackor när alla har gått hem. Hur kan jag plötsligt tappa bort all kunskap och den tidigare
 12. Jag skulle vilja hitta den butik/livsmedelskedja som har det bästa och billigaste urvalet av ekologiska varor. Tänker främst på fisk/kött och mejerier, eftersom det nog är det vi mest konsumerar till vardags. Finns det någon här som redan har gjort en sådan liten marknadsundersökning?
 13. Jag hittade faktiskt Hjordnäras i vår Ica Maxi. Men de var svåra att hitta, för högst upp och längst in på en hylla stod 2 st ensamma förpackningar kvar. Men nu vet jag iaf var jag kan handla i fortsättningen.
 14. Tack för era svar! Då ska jag genast kolla med vår Ica Maxi om de märken som ni nämner.
 15. Hej! Jag undrar om det finns halvlitersförpackningar med ekologisk vispgrädde? Någon som vet? Jag har letat i mina vanliga butiker utan att hitta det.
×
×
 • Skapa nytt...