Jump to content

Edit

Medlem
 • Posts

  136
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

621 profile views

Edit's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

343

Reputation

 1. Härligt att du hittat LCHF och att du trivs med det. Det finns mängder med recept att hitta ute på nätet och framför allt här på Diet Doctor. Kål, köttfärs och ost i alla de former som Effie skriver om är en oslagbar kombination. För att få upp fetthalten så adderar man en klick smör. Köp blomkål när det är billigt och gör blomkålsmos som går utmärkt att frysa in, sen gör man en stor stek eller två på fläskkarré och skivar upp. Till det adderar man smör så slipper man såsen. Kan inte tänka mig att det spelar någon roll om du fryser igen efter tillagning, endast smaken som Peter skriver, men tillsätter man smör när man ska äta så blir det ju gott. Man adderar smör till allt....mums
 2. Här kommer en tanke från en icke-expert….. Nu vet ju inte jag hur din Ketokost ser ut, men C-vitamin är ju en bra källa för upptaget av järn. C-vitamin är ju värmekänsligt, så att röra ut lite askorbinsyra i vatten och dricka under dagen kan ju vara bra (även nu i Coronatider men det vågar man väl knappt skriva). Att laga mat i gjutjärn är också ett bra val Själv äter jag ganska strikt, dricker C-vitaminvatten och alla mina stekpannor är enbart i gjutjärn, det ger ett så bra blodvärde att jag inte behöver tillföra något efter blodgivning. Önskar dig lycka till
 3. Det är gott, och med lite müslie från kokboken Matkärlek så blir det som bästa efterrätten.....
 4. Ica har ibland deras egna Smetana som jag kan köpa. Den andra handlaren På Hemköp säger att ingen köper denna feta produkt så han får slänga delar av leveransen. Jag vet att den finns i affärer i närmsta stad tre mil bort Och när jag är där i andra ärenden så får man passa på. Tänker inte att jag åker 5-6 mil i en fossil bil (men när elbilen kan levereras då blir det annat) för att kunna handla min dagliga mat utan det får ske på hemorten. Vi har ändå två bra affärer så man får vara nöjd.
 5. Ja, Smetana är verkligen gott. Tyvärr finns den inte alltid att köpa på min ort. Dessa 2% spelar nog ingen roll men tillsatser gör det, och som tur är så har de ju inte lagt till någon "skit". Men man får sig en tankeställare att aldrig slappna av från att läsa innehållsförteckningen. Och det finns ju andra leverantörer .
 6. Vid mitt senaste besök i mataffären så upptäckte jag att Arlas Creme fraiche nu endast innehåller 32 % fett. Som tur var så fanns det ett annat märke att köpa. Väl hemma så gick jag in på Arlas hemsida, och mycket riktigt så är det 32% som gäller nu, som tur är så har de inte tillsatt något förtjockningsmedel. Jag ställde en konsumentfråga om varför och när detta skett. Se svaret jag har fått: Du har rätt, vecka 20 ändrade vi fetthalten på Creme Fraiche från 34% till 32%. Anledningen är att vi under perioder av hög efterfrågan av fetare produkter, som vid högtider, får återkommande fettbrist. Det innebär att vi emmellanåt inte kan leverera produkt till butik. För att säkra tillgången på feta produkter och få en bättre balans totalt över året har vi valt att sänka fetthalten på prdoukter där vi ser att produktkvalitet och produktegenskaper kan bibehållas, vilket vi har säkrat med kvaliets- och funktionstester. Vi önskar dig en fin helg!
 7. Stort grattis till din viktnedgång. Hår växer i olika faser. Denna länk förklarar det enkel http://follicum.se/harvaxt/ Vi tappar mycket hår med jämna mellanrum. För 6,5 år sedan slutade jag med all konversionell hårvård inkl. frisörschampo och använder schampotvål och balsamtvål från Grön Lycka. Jag har ätit LCHF i 5,5 år är 58 år och gått igenom klimakteriet och aldrig haft så bra hår som nu. Innan var det skört och ömtåligt. Däremot har min värk i leder och senfästen inte gett med sig alls. Vi kanske får olika effekt av LCHF man r glädjas över det som blir bättre. Ge inte upp för det tar många år att återställa obalanser. Jag stöttar upp min kost med collagen dagligen.
 8. Jag är aldrig på första sidan pga av att jag inte kan gå den vägen till sidan med svenska bloggar på min padda, och det är där jag läser mest. Så jag har lagt upp sidan med svenska bloggar som en favorit. Jag tycker överlag att Diet doctor sidan är svårmanövrerad (kanske det beror på min dataokunnighet som jag inte vill erkänna )
 9. Redigerat inlägget så att det blev tydligare att man tar 1 tsk av den färdiga blandningen. Ingen ska ju behöva bli "full som en kastrull" när man ska bota en förkylning .
 10. Om det är mer krut i den vet jag faktiskt inte , det ska ju vara alkohol och när man tar vodka så tar man väl mindre mängd antar jag. Jag har inte provat med rödvin men jag har sett recept på det. Jag har blivit hjälpt av detta recept förra året efter en envis förkylning som blev till en segdragen hosta. En timma efter avslutat glas så kände jag en vändning och det var på kvällen. Nästa dag var rösten som vanligt och hostan borta. En annan gång hjälpte det inte alls
 11. Virus som inte vill ge med sig, prova testa silvergrogg. 1/2 dl silvervatten 1 msk saft från citron 1 msk vodka Intages en tsk av blandningen var 5:e minut i en timma. Upprepas ett par dagar i följd då man haft virus en längre tid (som det gärna blir med hosta)
 12. "Jag har varit övertygad i många år om att hälsenan ömmar pga min dåliga hållning men hittills har jag inte träffat en enda sjukgymnast som velat uttrycka det så eller sett över hållningen." Här kommer jag att tänka på postural träning. Det borde vara självklart hos varenda sjukgymnast. Marcus Greus som driver Optimum i Göteborg är riktigt duktig på detta. Han är gäst hos 4Health i flera avsnitt och The FLAWD podcast avsnitt 26.
 13. Vi äter allt dettta utom fullkornsprodukter, läste att man får smal midja av fullkorn och det har jag inte heller ?
 14. Zinkbrist, det får mig att tänka på att jag vid de två senaste åren haft låga nivåer av zink vid mina tester hos Werlabs. Första året tog jag tillskott i form av tabletter men hade ändå låga nivåer. Under senaste året har jag intagit flytande från Helhetshälsa men inte tagit några nya prover ännu. Under mina två första år med LCHF har nivåerna varit vid högsta referensvärde och de två senaste på lägsta referensvärde. Min mans zinkvärden har också gått ned under LCHF tiden. Nu börjar man undra om vi missat något?
 15. Grattis till alla er som blivit bättre. Själv har jag fått reaktioner iår. Eftersom jag varit förskonad från pollenallergi i 57 år så är detta verkligen inte roligt och jag förstår nu hur eländigt det kan vara.
×
×
 • Create New...