Edit

Medlem
 • Innehållsantal

  130
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

325 Enastående

Om Edit

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Male

Senaste besökare till profilen

476 profilvisningar
 1. Stort grattis till din viktnedgång. Hår växer i olika faser. Denna länk förklarar det enkel http://follicum.se/harvaxt/ Vi tappar mycket hår med jämna mellanrum. För 6,5 år sedan slutade jag med all konversionell hårvård inkl. frisörschampo och använder schampotvål och balsamtvål från Grön Lycka. Jag har ätit LCHF i 5,5 år är 58 år och gått igenom klimakteriet och aldrig haft så bra hår som nu. Innan var det skört och ömtåligt. Däremot har min värk i leder och senfästen inte gett med sig alls. Vi kanske får olika effekt av LCHF man r glädjas över det som blir bättre. Ge inte upp för det tar många år att återställa obalanser. Jag stöttar upp min kost med collagen dagligen.
 2. Jag är aldrig på första sidan pga av att jag inte kan gå den vägen till sidan med svenska bloggar på min padda, och det är där jag läser mest. Så jag har lagt upp sidan med svenska bloggar som en favorit. Jag tycker överlag att Diet doctor sidan är svårmanövrerad (kanske det beror på min dataokunnighet som jag inte vill erkänna 🙄)
 3. Redigerat inlägget så att det blev tydligare att man tar 1 tsk av den färdiga blandningen. Ingen ska ju behöva bli "full som en kastrull" när man ska bota en förkylning 😱.
 4. Om det är mer krut i den vet jag faktiskt inte 🤔, det ska ju vara alkohol och när man tar vodka så tar man väl mindre mängd antar jag. Jag har inte provat med rödvin men jag har sett recept på det. Jag har blivit hjälpt av detta recept förra året efter en envis förkylning som blev till en segdragen hosta. En timma efter avslutat glas så kände jag en vändning och det var på kvällen. Nästa dag var rösten som vanligt och hostan borta. En annan gång hjälpte det inte alls 🤥
 5. Virus som inte vill ge med sig, prova testa silvergrogg. 1/2 dl silvervatten 1 msk saft från citron 1 msk vodka Intages en tsk av blandningen var 5:e minut i en timma. Upprepas ett par dagar i följd då man haft virus en längre tid (som det gärna blir med hosta)
 6. "Jag har varit övertygad i många år om att hälsenan ömmar pga min dåliga hållning men hittills har jag inte träffat en enda sjukgymnast som velat uttrycka det så eller sett över hållningen." Här kommer jag att tänka på postural träning. Det borde vara självklart hos varenda sjukgymnast. Marcus Greus som driver Optimum i Göteborg är riktigt duktig på detta. Han är gäst hos 4Health i flera avsnitt och The FLAWD podcast avsnitt 26.
 7. Vi äter allt dettta utom fullkornsprodukter, läste att man får smal midja av fullkorn och det har jag inte heller ?
 8. Zinkbrist, det får mig att tänka på att jag vid de två senaste åren haft låga nivåer av zink vid mina tester hos Werlabs. Första året tog jag tillskott i form av tabletter men hade ändå låga nivåer. Under senaste året har jag intagit flytande från Helhetshälsa men inte tagit några nya prover ännu. Under mina två första år med LCHF har nivåerna varit vid högsta referensvärde och de två senaste på lägsta referensvärde. Min mans zinkvärden har också gått ned under LCHF tiden. Nu börjar man undra om vi missat något?
 9. Grattis till alla er som blivit bättre. Själv har jag fått reaktioner iår. Eftersom jag varit förskonad från pollenallergi i 57 år så är detta verkligen inte roligt och jag förstår nu hur eländigt det kan vara.
 10. Edit

  God, bra mörk choklad

  Blanxart har jag fått när jag varit hos dottern i Göteborg. De har eller har haft den på en vanlig Hemköpsaffär som ligger nära där de bor. I detta fall endast 70% men väldigt god vill jag minnas. Jag blev lite sugen på att prova den med 95%. Får leta lite och se om jag hittar den på nätet. Jag köper ofta Vivani 85% och 92% som är lite lättare att få tag på. Tack för era tips ?
 11. Jag använder min gamla pastainsats från Ikea och ångkokar grönsakerna/blomkålen. I vattnet i botten lägger jag i vitlöksklyftor som får koka med. Sen mixar jag blomkålen med smör och den kokta vitlöken. Jättegott
 12. Jag använder oxå stavmixer enligt ovan. Kanske det går att använda den gamla potatispressen?
 13. Jag har på senare tid fått ett väldigt kli runt tänderna, så att jag bara måste borsta dem bums, det kommer när jag ätit lite mer kolhydrater än vanligt, typ bär med grädde, mörk choklad eller lite melon. När jag bara äter min vanliga LCHF-kost inträffar det nästan aldrig. Någon annan som märker av detta?
 14. Stort Grattis till dig för att det gått så bra. Jag är imponerad att du vid så unga år är så förståndig. Jag har vänner som är mer än dubbelt så gamla och mycket tyngre, de är även intelligenta och högutbildade, men har fortfarande inte fattat hur de ska gå tillväga. De tycker jag är en tokig kärring som håller på med LCHF.
 15. Scoutläger får mig att tro att ni kommer att vara mycket utomhus? Kan man inte äta och förvara ägg utomhus? Om du åker egen bil så kan du kanske ha och äta ägg där. Eller är barnet så allergiskt att man inte kan vistas nära det om man ätit ägg? Annars har du ju fått mycket bra tips ovan. Kan tillägga makrill i tomatsås och till kaffet kan man ha i kakaosmör, det finns att köpa i "knappar" från Rawpowder på Bodystore. 100% fett och det blir jättegott.