Jump to content

Edit

Medlem
 • Posts

  136
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Edit

 1. Härligt att du hittat LCHF och att du trivs med det. Det finns mängder med recept att hitta ute på nätet och framför allt här på Diet Doctor. Kål, köttfärs och ost i alla de former som Effie skriver om är en oslagbar kombination. För att få upp fetthalten så adderar man en klick smör. Köp blomkål när det är billigt och gör blomkålsmos som går utmärkt att frysa in, sen gör man en stor stek eller två på fläskkarré och skivar upp. Till det adderar man smör så slipper man såsen. Kan inte tänka mig att det spelar någon roll om du fryser igen efter tillagning, endast smaken som Peter skriver, men tillsätter man smör när man ska äta så blir det ju gott. Man adderar smör till allt....mums
 2. Här kommer en tanke från en icke-expert….. Nu vet ju inte jag hur din Ketokost ser ut, men C-vitamin är ju en bra källa för upptaget av järn. C-vitamin är ju värmekänsligt, så att röra ut lite askorbinsyra i vatten och dricka under dagen kan ju vara bra (även nu i Coronatider men det vågar man väl knappt skriva). Att laga mat i gjutjärn är också ett bra val Själv äter jag ganska strikt, dricker C-vitaminvatten och alla mina stekpannor är enbart i gjutjärn, det ger ett så bra blodvärde att jag inte behöver tillföra något efter blodgivning. Önskar dig lycka till
 3. Det är gott, och med lite müslie från kokboken Matkärlek så blir det som bästa efterrätten.....
 4. Ica har ibland deras egna Smetana som jag kan köpa. Den andra handlaren På Hemköp säger att ingen köper denna feta produkt så han får slänga delar av leveransen. Jag vet att den finns i affärer i närmsta stad tre mil bort Och när jag är där i andra ärenden så får man passa på. Tänker inte att jag åker 5-6 mil i en fossil bil (men när elbilen kan levereras då blir det annat) för att kunna handla min dagliga mat utan det får ske på hemorten. Vi har ändå två bra affärer så man får vara nöjd.
 5. Ja, Smetana är verkligen gott. Tyvärr finns den inte alltid att köpa på min ort. Dessa 2% spelar nog ingen roll men tillsatser gör det, och som tur är så har de ju inte lagt till någon "skit". Men man får sig en tankeställare att aldrig slappna av från att läsa innehållsförteckningen. Och det finns ju andra leverantörer .
 6. Vid mitt senaste besök i mataffären så upptäckte jag att Arlas Creme fraiche nu endast innehåller 32 % fett. Som tur var så fanns det ett annat märke att köpa. Väl hemma så gick jag in på Arlas hemsida, och mycket riktigt så är det 32% som gäller nu, som tur är så har de inte tillsatt något förtjockningsmedel. Jag ställde en konsumentfråga om varför och när detta skett. Se svaret jag har fått: Du har rätt, vecka 20 ändrade vi fetthalten på Creme Fraiche från 34% till 32%. Anledningen är att vi under perioder av hög efterfrågan av fetare produkter, som vid högtider, får återkommande fettbrist. Det innebär att vi emmellanåt inte kan leverera produkt till butik. För att säkra tillgången på feta produkter och få en bättre balans totalt över året har vi valt att sänka fetthalten på prdoukter där vi ser att produktkvalitet och produktegenskaper kan bibehållas, vilket vi har säkrat med kvaliets- och funktionstester. Vi önskar dig en fin helg!
 7. Stort grattis till din viktnedgång. Hår växer i olika faser. Denna länk förklarar det enkel http://follicum.se/harvaxt/ Vi tappar mycket hår med jämna mellanrum. För 6,5 år sedan slutade jag med all konversionell hårvård inkl. frisörschampo och använder schampotvål och balsamtvål från Grön Lycka. Jag har ätit LCHF i 5,5 år är 58 år och gått igenom klimakteriet och aldrig haft så bra hår som nu. Innan var det skört och ömtåligt. Däremot har min värk i leder och senfästen inte gett med sig alls. Vi kanske får olika effekt av LCHF man r glädjas över det som blir bättre. Ge inte upp för det tar många år att återställa obalanser. Jag stöttar upp min kost med collagen dagligen.
 8. Jag är aldrig på första sidan pga av att jag inte kan gå den vägen till sidan med svenska bloggar på min padda, och det är där jag läser mest. Så jag har lagt upp sidan med svenska bloggar som en favorit. Jag tycker överlag att Diet doctor sidan är svårmanövrerad (kanske det beror på min dataokunnighet som jag inte vill erkänna )
 9. Redigerat inlägget så att det blev tydligare att man tar 1 tsk av den färdiga blandningen. Ingen ska ju behöva bli "full som en kastrull" när man ska bota en förkylning .
 10. Om det är mer krut i den vet jag faktiskt inte , det ska ju vara alkohol och när man tar vodka så tar man väl mindre mängd antar jag. Jag har inte provat med rödvin men jag har sett recept på det. Jag har blivit hjälpt av detta recept förra året efter en envis förkylning som blev till en segdragen hosta. En timma efter avslutat glas så kände jag en vändning och det var på kvällen. Nästa dag var rösten som vanligt och hostan borta. En annan gång hjälpte det inte alls
 11. Virus som inte vill ge med sig, prova testa silvergrogg. 1/2 dl silvervatten 1 msk saft från citron 1 msk vodka Intages en tsk av blandningen var 5:e minut i en timma. Upprepas ett par dagar i följd då man haft virus en längre tid (som det gärna blir med hosta)
 12. "Jag har varit övertygad i många år om att hälsenan ömmar pga min dåliga hållning men hittills har jag inte träffat en enda sjukgymnast som velat uttrycka det så eller sett över hållningen." Här kommer jag att tänka på postural träning. Det borde vara självklart hos varenda sjukgymnast. Marcus Greus som driver Optimum i Göteborg är riktigt duktig på detta. Han är gäst hos 4Health i flera avsnitt och The FLAWD podcast avsnitt 26.
 13. Vi äter allt dettta utom fullkornsprodukter, läste att man får smal midja av fullkorn och det har jag inte heller ?
 14. Zinkbrist, det får mig att tänka på att jag vid de två senaste åren haft låga nivåer av zink vid mina tester hos Werlabs. Första året tog jag tillskott i form av tabletter men hade ändå låga nivåer. Under senaste året har jag intagit flytande från Helhetshälsa men inte tagit några nya prover ännu. Under mina två första år med LCHF har nivåerna varit vid högsta referensvärde och de två senaste på lägsta referensvärde. Min mans zinkvärden har också gått ned under LCHF tiden. Nu börjar man undra om vi missat något?
 15. Grattis till alla er som blivit bättre. Själv har jag fått reaktioner iår. Eftersom jag varit förskonad från pollenallergi i 57 år så är detta verkligen inte roligt och jag förstår nu hur eländigt det kan vara.
 16. Blanxart har jag fått när jag varit hos dottern i Göteborg. De har eller har haft den på en vanlig Hemköpsaffär som ligger nära där de bor. I detta fall endast 70% men väldigt god vill jag minnas. Jag blev lite sugen på att prova den med 95%. Får leta lite och se om jag hittar den på nätet. Jag köper ofta Vivani 85% och 92% som är lite lättare att få tag på. Tack för era tips ?
 17. Jag använder min gamla pastainsats från Ikea och ångkokar grönsakerna/blomkålen. I vattnet i botten lägger jag i vitlöksklyftor som får koka med. Sen mixar jag blomkålen med smör och den kokta vitlöken. Jättegott
 18. Jag använder oxå stavmixer enligt ovan. Kanske det går att använda den gamla potatispressen?
 19. Jag har på senare tid fått ett väldigt kli runt tänderna, så att jag bara måste borsta dem bums, det kommer när jag ätit lite mer kolhydrater än vanligt, typ bär med grädde, mörk choklad eller lite melon. När jag bara äter min vanliga LCHF-kost inträffar det nästan aldrig. Någon annan som märker av detta?
 20. Stort Grattis till dig för att det gått så bra. Jag är imponerad att du vid så unga år är så förståndig. Jag har vänner som är mer än dubbelt så gamla och mycket tyngre, de är även intelligenta och högutbildade, men har fortfarande inte fattat hur de ska gå tillväga. De tycker jag är en tokig kärring som håller på med LCHF.
 21. Scoutläger får mig att tro att ni kommer att vara mycket utomhus? Kan man inte äta och förvara ägg utomhus? Om du åker egen bil så kan du kanske ha och äta ägg där. Eller är barnet så allergiskt att man inte kan vistas nära det om man ätit ägg? Annars har du ju fått mycket bra tips ovan. Kan tillägga makrill i tomatsås och till kaffet kan man ha i kakaosmör, det finns att köpa i "knappar" från Rawpowder på Bodystore. 100% fett och det blir jättegott.
 22. Tack för ditt svar, gott att du fått det att fungera och mår bättre. ref värde enl. Werlabs T3 = 3,3-6 (mitt värde: 4,3) T4 = 10-22 (mitt värde:17) TSH = 0,4-4,5 (mitt värde: 1,4) som sagt jag kan inte något om detta, men skulle inte tro att någon läkare skulle göra sig besvär så länge man har värden inom det "normala". Jag har alltid känt mig lite trött, men inte så att man har funderat vidare. Jag har en typ av enklare reumatisk värk som jag tror tröttar mig. Kanske man ska fundera vidare på detta. stort tack för ditt engagemang.
 23. Intressant, Jag har tagit prov på Werlabs men kan inte särskilt mycket om hypotyreos. Mina värden ligger inom referens men det behöver ju inte betyda att det är bra. T3 = 4,3 T4 = 17 TSH = 1,4 finns det någon som kan tyda om detta är onormalt?
 24. Ja denna pod borde alla lyssna på. Jag väntar med spänning på nästa avsnitt. Att ha ett högt kolesterolvärde är ingen fara men "Om man har ett förhöjt värde på 12 eller högre så bör man tänka på vad man kan göra". Jag har ett värde över 12, men har ingen aning om vad jag ska göra? Jag mår ju bra på min kost, mycket bättre än på många år. Går jag till läkare på min VC så får jag statiner utskrivna och det tänker jag undvika.
 25. Detta verkar vara ett bra råd :-) Jag äter ganska mycket grönsaker och tror nog jag får i mig bra med fibrer på det viset. Nu är jag inte direkt orolig för mitt "höga" kolesterolvärde, MEN ALLA ANDRA ÄR DET Jag ska nu lyssna på Anna Sparre 4Health. Hon har kommit ut med sitt första avsnitt om kolesterol, och det hon har att säga brukar vara värt att lyssna på.
×
×
 • Create New...