Gå till innehåll

Petra

Medlem
  • Innehållsantal

    62
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

62 Utmärkt

Om Petra

  • Rank

  1. Tack för informationen. Nu är jag på tredje dagen; går lättare än jag trott. Dricker elektrolyter +lite buljong på dagarna och sen lätt middag på kvällen; grönsaker i huvudsak. Idag äter maken pizza men jag gjorde en egen efter recept på sajten Fem dagar; toppenbrahttps://femdagar.se/uncategorized/tortillapizza-med-champinjoner-och-oatly-ost/
  2. Tack snälla för info. Ska testa några veckor för att få fastans fördelar men kanske färre nackdelar (som utebliven sömn t.ex). Äter du alltid 500kcal eller kan det bli färre/fler ibland? Bara typ grönsaker + lite fett?
  3. Hur går det med Longos ”fasta”? Jag är nyfiken eftersom jag också får sömnproblem vid vanlig fasta, men mådde bra då jag provade Longos 5 dagars fastehärmande kost förra året. Skulle vilja prova lite längre.
  4. Är det någon som kör låååångsam styrketräning typ Slowburn/Body by science? Personliga erfarenheter/tips?
  5. Menar RS=resistent stärkelse... Blev lite fel...
  6. Tarmfloran har nog större betydelse än man tidigare trott. Min mage mår superbra av dagligt intag av denna egentillverkade surkål ( och några tsk RS=kallt potatismjöl som faktiskt dämpar sötsug enormt bra). Kh-halten blir ju extremt låg eftersom kh fermenteras till mjölksyra.. Prova! Gott, enkelt, nyttigt!
  7. Här är en bild på kavringen
  8. Skulle göra silltårta och behövde kavring. Utgick från kesobröd men adderade "kavringingredienser". Blev kanongott! Min man som är sisådär förtjust i lchf-bröd utbrast "det smakar ju som vanligt bröd!" Ca 1 plåt 15-20 bitar 250 g keso och 6ägg mixas med 2 msk brödkrydda, ca 1/2 tsk salt, 1-2 dl sukrin gold/sötning, 2-4 tsk collorit soja (ger mustigare färg) samt 4 msk fett. Blanda 2 dl kokosmjöl, 2 msk fiberhusk, 2 msk bakpulver och vispa/blanda sedan med smeten. Låt svälla en stund. Platta ut på plåt ca 2 cm tjockt. Grädda 200 g ca 15 min.
  9. Tack Zepp för dina ord om protein! Jag känner verkligen att protein mättar mig bäst! Har nästan blivit lite "proteinskrämd" då man läst att det höjer blodsockret etc. Jag mår bäst på ganska rejäl köttbit o nån/ ett par matskedar fett. Mig gör det inget att inte vara i "ständig ketos" för min man klagar på lukten då....
  10. Intressant. Tack! Mest ger det att läsa kommentarerna. Kan konstatera att människor reagerar olika. Jag äter lagom protein och mycket fett och tar magnesium. En liten kh på kvällen får jag nog också ta...
  11. Jag tar magnesium och jag ÄR trött men kommer liksom inte över "insomningströskeln" utan MÅSTE ta nån kh.... DÅ somnar jag. Undrar vad detta kan bero på? Blodsocker, insulin, hormoner?...
  12. Varje gång jag äter strikt, färre än 20g kh, blir jag FÖR pigg, nästan lite speedad och har svårt att somna. Hjärnan vill liksom inte lägga ner verksamheten. Om jag tar en bit banan eller dyl, somnar jag. Någon som erfar samma? Någon som kan förklara varför detta inträffar?
  13. Lakritspulvret är min favorit.. Smaken kommer liksom lite fördröjd men sååå goood.. Jag brukar lätt kunna överäta men dessa små bitar gör mig nöjd med några få. Skönt.
  14. Det går säkert att utesluta Sukrinet om man inte vill ha det sött, men det har jag inte provat... Det blir iaf en lite kolaaktig god smak med hög nöjdhetsfaktor.
  15. En del vill inte ha substitut/ sötning mm. Andra tycker det är ok ibland. Jag tillhör den skaran. Det här receptet är supersnabbt och enkelt om man vill ha en lite godbit till kaffet. Nyttigt fett och i stort sett kh-fritt! Blanda drygt 1dl kokosgrädde, ca 2msk kokosfett, 2msk smör, 2msk sukrin gold i en mikrosäker skål med hög kant. Kör full effekt 7 minuter. Rör några gånger. När det bubblat klart, och ser lite tjockare ut häll i smaksättare: antingen ca 1/2 tsk vanlijpulver eller 1msk lakritspulver, eller kakao. Rör om och häll i pappersklädd, smord form max 10x 15 cm, beoende på hur tjocka
×
×
  • Skapa nytt...