r0bmel

Medlem
 • Innehållsantal

  7
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om r0bmel

 • Rank
  Nyanländ
 1. Hej, Du bör läsa den här tråden som behandlar ämnet, förslag på orsaker och potentiella hjälpmedel. Allt från steriodkräm, antisvampkurer(grapefruktkärnextrakt) till antibiotika etc. http://bjjcaveman.com/2013/05/09/prurigo-pigmentosa-a-ketosis-associated-rash/
 2. Jag kommer testa mycket saker för att bli av med detta! Tack för tipset.
 3. Men jag har ätit LCHF i över 3 år? Kommer utrensningen nu? Det finns de som menar att det kan ha med en svampinfektion att göra, jag blir snart lite tokig.
 4. Jag har fått (troligtvis) samma utslag, men först efter 3 års LCHF. Mina teorier har att göra med en djupare ketos än tidigare då jag börjat träna väldigt mycket konditionsträning (triathlon) och samtidigt så har jag börjat äta mer majonnäs och mindre grädde (= mindre kolhydrater). Sen kanske det är symptombehandling att bara börja få i mig lite mer kolhydrater, men samtidigt så är inte vikten ett problem idag (stabil sedan 2 år tillbaka, 77 kg). Älskar ju att leva i (mild) ketos, alla fördelar med bättre humör osv. Jag har läst denna tråd och en läkare resonerar kring lite olika orsaker, läsvärt. http://bjjcaveman.com/2013/05/09/prurigo-pigmentosa-a-ketosis-associated-rash/
 5. Hej, Om du söker på lchf recept frukost på internet så lär du få några träffar. Själv äter jag inte frukost längre som jag gjorde förut (+2 år med LCHF) utan jag äter brunch och gärna gårdagens middag då. Äter ungefär 2 ggr per dag plus något litet mellanmål om hungern infinner sig på kvällen.
 6. För mig som precis börjat testa intermittent fasta så märker jag att måltider handlar mycket om den mentala biten, för mig. Efter att jag testat detta så har jag verkligen lärt mig när jag är hungrig på "riktigt" och när jag bara får ett litet sug emellanåt.
 7. Instämmer helt! Café Kosmos är helt klart bästa LCHF restaurangen i Göteborg enligt mig.