Jump to content

Marran V

Medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Marran V's Achievements

(2/7)

2

Reputation

 1. Hej Ni som inte tål vete, kan ni äta glass som innehåller glukossirap? Verkar som att de flesta "glassmärken" innehåller glukossirap.
 2. Hej, jag är 55 år nu körde med lchf under ca 6 mån förra året. Tappade bara några kg men däremot 10 hm i midjan! Vilket var precis det jag behövde. Tyvärr slutade jag med lchf och midjemåttet ökade till det som jag hade förut. Skulle nog gärna börja med lchf igen men nu äter jag och min "kompanjon" vetefritt vilket hjälper mig mot tidigare magbesvär.
 3. Vad bra att du har hittat orsaken till ledvärken. Min anhöriga har ätit vetefritt / glutenfritt i ca 7 mån och hon mår mycket bättre men är inte helt bra. Så fort hon får i sig vete så blir det sämre. Har ni någon erfarenhet av rapsolja som finns i Bregott, läste att det inte är så bra med rapsolja när man har ledproblem? Det handlar väl om att utesluta en sak i taget..
 4. Hej! Intressant tråd detta. Min anhöriga äter vetefritt sedan 7 månader. Hon har även testat lchf och blev faktiskt helt bra i lederna (efter ca 8 veckor) så egentligen hade det nog varit bättre att hålla fast vid det men det kan ju vara lite svårt man reser och inte alltid har tillgång till eget kök. Nu är det vetefritt som gäller (egentligen glutenfritt). Om hon råkar få i dig vete så känner hon av det nästa dag. Dock funderar jag på om hon skulle utesluta något mer då hon inte är helt bra på denna kost.
 5. Hej, tar gärna emot förslag på bra produkter som ni som skriver tycker är bra.
 6. Hej, en familjemedlem försöker äta vetefritt pga ledinflammation. Har en fråga om huruvida man kan äta vetestärkelse? På Livsmedelsverkets webbplats står nämligen att produkter baserade på vetestärkelse kan tolereras av de flesta om varan är märkt glutenfri. Hur ser ni som testat likn på detta?
 7. Min anhöriga tålde inte cellgift (utslag, klåda efter bara någon vecka). Någon annan här som ätit cellgift och inte tålt det? Hon har blivit ordentligt undersökt av reumatologen, de säger att det är en inflammation. Hon har haft så här i tre år,sedan hon var 20 år.
 8. Intressant att flera av er som har svarat skriver om vetemjöl. Min anhöriga har nämligen ätit vetefritt i cirka ett halvår och blev bättre av det men inte bra. Nu har hon precis börjat med LCHF igen då det var det som hjälpte förra gången. Men hon tänkte också fortsätta med vetefritt. Eftersom hon tränar mycket så var hon fundersam om hon kommer att orka träna i samma omfattning med ett betydligt mindre kolhydratintag dvs max 50 men det lär ju ge sig. Jag funderar på om någon av er äter någon frukt om dagen (fast man ju inte ska..)?
 9. Hej! En anhörig till mig fick bra resultat av lchf mot ledvärk förra sommaren. Efter ca 8 veckor med lchf och under 50 kolhydrater per dag så var värken borta. Ni som äter lchf för att bli friskare från ledvärk (och inte för att gå ner i vikt) hur strikt förhåller ni er till inga eller få kolhydrater?
×
×
 • Create New...