annavera

Medlem
 • Innehållsantal

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om annavera

 • Rank
  Nyanländ
 1. När jag satte igång med LCHF kost så köpte jag mest som en kul/intressant grej en burk ketostix. Vid test innan visade dom negativt och efter ca två veckor var värdet högt. Någonstans mittemellan dom två högsta/mörkrödaste rutorna för er som känner till skalan på burken. Sedan läste jag i ett blogginlägg på kostdoktorn att ketostix bara är tillförlitliga under dom första veckorna av ketos eftersom kroppen sedan vänjer sej och börjar hushålla med ketonerna så att dom inte "läcker ut" i urinen längre. Imorse gjorde jag ett nytt test, har nu ätit LCHF i snart tre månader och den visar fortfarande det högsta värdet. vad beror det på? Är det normalt att det blir så eller borde värdet återgå till negativt trots att man befinner i sej i ketos? bara lite nyfiken på hur det fungerar!
 2. Tack för era svar! Jag tränar crossfit, samt endel löpning cykling etc för att kunna vara ute varje dag. Jag tror dock inte att jag äter för mkt i mängd då jag även kör periodisk fasta och inte äter föränns efter kl ett på dagarna. Upplever inte någon direkt ökad hunger pga träningen utan äter ganska normalt, en lättare lunch, middag samt ett kvällsmål tex en liten portion fet youghurt. Inga stora portioner eller extra mellanmål.
 3. Har ätit rätt så strikt LCHF i drygt två månader nu och på den tiden gått ner ca 5 kg. Har ungefär 5 kg till att bli av med. Det jag äter till vardags som kanske är att anse som "fusk" är lite bär (två matskedar/dag) samt 1-2 bitar mörk choklad och några mandlar som kvällsmys. Jag har kommit fram till att jag kan unna mej detta och ändå gå ned i vikt. Till saken hör också att jag tränar rätt mkt, det brukar bli ca 10 timmar/vecka iaf. Men till mitt problem. Vi reser endel och förut var det för mej lika med bilgodis, mat på restaurang läsk etc. Allt sådant har jag dock slutat med. nu äter jag bra mat enligt LCHF dock brukar det bli lite extra mörk choklad och kanske ngt medtaget LCHF bak istället, typ chokladbollar utan socker gjorda på nötter eller dyligt. Men inte totalt utanför ramarna iaf. Trots detta så går jag upp i vikt varje gång vi varit bortresta över en helg, nu senast tors-sön hade jag gått upp två kilo då jag kom hem. Visst endel är säkert vätska, men ändå? Väldigt deprimerande känns det så jag verkligen försöker att göra allt rätt men såklart ändå vill kunna ha lite "semester" är det verkligen så känsligt att man sabbar hela sin viktnedgång pga lite extra mörk choklad tex? Någon LCHF expert som har lust att göra ett utlåtande?