Gå till innehåll

hellstream

Medlem
 • Innehållsantal

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

15 Bra

Om hellstream

 • Rank
  Nyanländ

Senaste besökare till profilen

214 profilvisningar
 1. På livsmedelsverkets hemsida står detta. Verkar helt horribelt. Skulle verkligen fruktos inte få igång insulinet? "Fruktos kallas ibland fruktsocker eller levulos och förekommer också i fri form i många livsmedel, framför allt i frukt. Till skillnad från glukos kan fruktos tas upp i kroppen utan att det behövs insulin. Fruktos bidrar inte heller till att insulin frisätts."
 2. Nu sa ju den här studien att det inte är gluten som är problemet utan kolhydrater. Så då har ju inte gluten en koppling till celiaki. Om vi ska snacka processade produkter är ju även glutenfritt rätt så processade produkter. Och något industrin kan tjäna pengar på. De som har celiaki och mår bättre av att utesluta gluten äter de glutenfritt eller avstår de från t ex bröd och därmed utesluter de kolhydrater som kanske är den verkliga boven.
 3. Det pratas mycket om att gluten är farligt. Äter själv gärna kolhydratsnåla proteinbröd utan problem men nämner man det för en del lchf-are är det som om man åkallat skatan själv... men hittade nu den här artikeln som säger att det är kolhydraterna som är problemet inte gluten. "En liten australiensisk studie satte år 2011 fart på den glutenfria trenddieten som plötsligt omfamnades även av människor utan sjukdomen celiaki. Två år senare rapporterade samma forskare att deras första resultat var fel. Det tycks snarare vara kolhydrater som orsakar besvären." https://www.svd.se/forskare-kolhydrater-ar-boven--inte-gluten
 4. Nu är det ju inte sant att vi mår dåligt av gluten... kolhydraterna är problemet. https://www.svd.se/forskare-kolhydrater-ar-boven--inte-gluten
 5. Appassimento-vinerna varierar ju väldigt i sockerhalt. Mellan 6-12% vid en snabbkoll. Så det kan ju inte vara hela sanningen.
×
×
 • Skapa nytt...