Gå till innehåll

hellstream

Medlem
 • Innehållsantal

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

15 Bra

Om hellstream

 • Rank
  Nyanländ

Senaste besökare till profilen

242 profilvisningar
 1. På livsmedelsverkets hemsida står detta. Verkar helt horribelt. Skulle verkligen fruktos inte få igång insulinet? "Fruktos kallas ibland fruktsocker eller levulos och förekommer också i fri form i många livsmedel, framför allt i frukt. Till skillnad från glukos kan fruktos tas upp i kroppen utan att det behövs insulin. Fruktos bidrar inte heller till att insulin frisätts."
 2. Nu sa ju den här studien att det inte är gluten som är problemet utan kolhydrater. Så då har ju inte gluten en koppling till celiaki. Om vi ska snacka processade produkter är ju även glutenfritt rätt så processade produkter. Och något industrin kan tjäna pengar på. De som har celiaki och mår bättre av att utesluta gluten äter de glutenfritt eller avstår de från t ex bröd och därmed utesluter de kolhydrater som kanske är den verkliga boven.
 3. Det pratas mycket om att gluten är farligt. Äter själv gärna kolhydratsnåla proteinbröd utan problem men nämner man det för en del lchf-are är det som om man åkallat skatan själv... men hittade nu den här artikeln som säger att det är kolhydraterna som är problemet inte gluten. "En liten australiensisk studie satte år 2011 fart på den glutenfria trenddieten som plötsligt omfamnades även av människor utan sjukdomen celiaki. Två år senare rapporterade samma forskare att deras första resultat var fel. Det tycks snarare vara kolhydrater som orsakar besvären." https://www.svd.se/forskare
 4. Nu är det ju inte sant att vi mår dåligt av gluten... kolhydraterna är problemet. https://www.svd.se/forskare-kolhydrater-ar-boven--inte-gluten
 5. Appassimento-vinerna varierar ju väldigt i sockerhalt. Mellan 6-12% vid en snabbkoll. Så det kan ju inte vara hela sanningen.
 6. Eftersom min kompis gillar öl så hade han naturligtvis testat och enligt honom sänktes blodsockret. kan alkoholen ha någon påverkan? Jaja, öl är gott och så länge man dricker det i måttliga mängder är det iaf livskvalitet för mig.
 7. Ja, enligt en kompis som nyss fått diabetes och som nu börjat med LCHF och fått mycket bättre blodvärden... Han har själv testat. Låter ju för bra för att vara sant! Får köpa några och sänka blodsockret lite. Mmmm... beer!
 8. Avd. Hur tänker dom egentligen... Jillian Michaels, känd som tränare från Biggest Loser tipsade idag (21/1) på THE DOCTORS om hur man bäst bränner fett... Tipset vara att man ska köra stenhårt så att man först bränner blodsockret så att det hamnar på en nivå där man bränner fett! Fullt logiskt. Borde man då kanske inte undvika saker som höjer blodsockret och förhindrar fettförbränning för att istället gå direkt på att bränna fett? I Biggest Loser var det små portioner och lite fett som var metoden iaf... Tänk om någon kunde komma på ett sätt att äta som håller nere blodsockret så att ma
 9. Ja, varför skulle man inte kunna föreläsa om LCHF. Även om Socialstyrelsen inte direkt rekommenderar ren LCHF-kost så gör de ju det med GI och "måttlig lågkolhydratkost". Så det borde inte vara några helst problem att föreläsa om LCHF. De får slänga in sina vanliga brasklappar men för de som har diabetes typ 2 är det nog ingen atomfysik att förstå vad som är bra för dom eller inte.
×
×
 • Skapa nytt...