Jump to content

Vem

Medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vem

 1. Tack så mycket för era svar! Blir raka vägen in till apotek imorgon! Kommer ni på någon annan anledning till varför mina läppar blivit så extremt torra så uppskattas det oerhört mycket om ni slänger iväg ett svar. Håller dock tummarna på att salvan som det tipsades om hjälper!
 2. Tar tillskott av b-vitamin sen ca 1 månad tillbaka. Jag äter bara fågel, fisk & skaldjur sen ca 10 år tillbaka. Så tar även kosttillskott för vegetarianer för att inte gå miste om vitaminer & annat. Men kan det ändå va järnbrist? :/
 3. Har gått på lchf i lite mer än 2 månader nu. Under den tiden så har mina mungipor börjat spricka så jag knappt kunnat öppna munnen utan att dom åter igen spruckit så det blöder. Så har jag haft det i ca 2 veckor i streck i 2 omgångar under dessa 2 månader. Dessutom så har mina läppar blivit så extremt torra/nariga så dom är flagna hela tiden. Läpparna är även ömma & svullna. Men så mycket som flagnar av från dom så kan de inte finnas mycket hud kvar snart på mina läppar. Detta har jag nog haft i 2-3veckor i streck i 2 omgångar med en veckas paus då mina läppar bara var lite mindre torra och lite mindre ömma men flagnade ändå en del. Vet inte vad jag ska ta mig till. Har testat med, läppsyl, hudsalva, cocosfett, andra fetare krämer. Inget hjälper utan dom förblir lika torra & flagnar. Visst blir mina läppar LITE torra under vintern. Men det här har jag aldrig varit med om innan! Och det är väldigt jobbigt! Smörjer jag inte läpparna så spricker dom ännu mer och de ömmar så Har varit fri från spruckna mungipor i ca en vecka nu. Men dom är fortfarande så torra så jag inte vet var jag ska bli av Har även börjat tappa extremt mycket hår om de också kan vara något. Men bortsett från detta så mår jag mycket bättre än innan jag började med Lchf. Vad ska jag göra? Varför har detta dykt upp? Hjälp mig!
 4. Tackar så mycket för alla tipsen ! Skulle kanske nämnt att jag är på slutet av "Matrevolutionen" & det var den boken som fick mig en tankeställare så jag började googla, leta fakta osv & samtidigt ändra min kost till LCHF. Har köpt mig "LCHF-husmanskost" av Anna Hallén. Redan hunnit prova någon av hennes enkla men goda måltider. Finns de fler liknande sådana böcker så får ni gärna hojta till! Skaldemans första bok är inget man tjänar på att låna/köpa då? "Ät dig ner i vikt: praktisk viktminskning för feta men & runda kvinnor" Jag blir kanske tillräckligt vis med skaldemans GI-noll som mer är riktat för kvinnor?
 5. Alla skriver att de rekommenderar att man läser Skaldeman, andra att man läser Annika Dahlqvist böcker osv. Men de har gjort den del böcker så vill veta vilken som kan va till ens hjälp som nybörjare. Vill inte köpa alla deras böcker så har ni någon bok ni kan rekommendera? Skaldemans första bok? Eller någon annan? Jag vill få mer koll ang LCHF, hur man ska äta, vad man ska tänka på, tips osv. Inte en receptbok rakt av. Men finns de recept i boken så är de ju bara ett plus. ?
 6. 1 ägg & lite bacon till frukost. Kycklingfilé på ca 120g till lunch. Va inte mycket protein kvar till ikväll så fick ta avokado & lite crem fraiche & då lyckades jag ändå överstiga de till 57g ist, åt förvisso en babybel också innan idag. Men de kanske är mycket, bara jag som inte är van kanske.
 7. Tackar för kloka svar. Förresten, någon av er som har någon bra bok att tipsa om så man blir klokare? Har hört att många rekommenderar Skaldeman, men dock så nämner ingen vilken av alla hans böcker. Ni kanske har någon annan? Sen kan man klara sig på 50g protein om dagen & i princip resten fett & lite kh? Jajo ni har svarat, men sägs att jag ska hålla mig till ca 50g, blir ju bara i princip bara 2 måltider per dag knappt som jag kan äta protein då. Äta smör den 3 måltiden? [emoji13] Förlåt för alla dessa frågor, men känns lite rörigt att få ihop måltiderna.
 8. Nä överviktigt påstår jag inte att jag är. Men vill bli lite mindre än vad jag är i nuläget. Jag tackar så jätte mycket för alla råd & tips som ni gett mig! Har försökt äta enligt LCHF nu en vecka. Men märker att man snabbt kommer upp i dagens proteinmängd väldigt snabbt tyvärr. Men de tar väll ett tag innan man kommer in i det här helt & hållet. Ang fettkaffe/ fett te som alla snackar om & verkar hinka i sig var morgon. Varför gör ni detta? Något man kan skippa & ist äta frukost? Testade det 2 dagar, 2 tsk kokosolja & 1 msk smör. ( Dunder vidrigt om ni frågar mig! ) Blev mätt på det & höll mig på det i ca 8h. Efter 8h åt jag iaf för tyckte de gick lite väl lång tid utan mat. ( då hade jag inte ätit något på 19h förutom fett teet). Men så det ska vara kanske? Bara jag som inte kommit in i LCHF tänket helt & hållet med att de kan gå så lång tid innan man blir hungrig?
 9. Ska försöka fatta mig så kort som möjligt. Tänkte börja med LCHF pga b.la jag har ett sötsug som är extremt, samt Crohns. Efter dålig kost sen så långt jag kan minnas så har man sjävklart fått mage, samt extra hull på både rumpa & lår vilket jag vill bli av med. Lår, celluliter & rumpa kan jag väl leva med med det är magen jag verkligen vill få bort! Har kollat på shape up men den påstår att jag ska äta max 1300 kalorier om dagen för att gå ner i vikt. Är inte de väldigt lite om man ska äta Lchf? Så de jag undrar är hur många gram protein, fett & kolhydrater ska jag få i mig om dagen för att tighta till mig? Samt hur mycket kalorier om dagen? Har försökt läsa mig till det men blir tyvärr inte klok på det. Jag vet att man inte ska räkna kalorier, men vill göra det i början tills jag kommit in i det här, då jag kan har en tendens att både småäta & överäta allt som kommer i min väg. Tjej på 25 år. Vikt 54 Läng 160 Promenader allt från 1-4 ggr i veckan ( väldigt olika vecka till vecka ) Äter inget annan kött än fågel, fisk & skaldjur om de nu kan ha någon betydelse. Väldigt tacksam för svar! Har ni tid över så får ni gärna komma med annan bra information & tips för att lyckas komma igång och göra rätt
×
×
 • Create New...