Jump to content

Stefan Ahlgren

Medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Stefan Ahlgren's Achievements

(2/7)

23

Reputation

 1. Uppdatering. Under lördag 2 augusti upplevde jag ett "återfall". Värk i lederna igen, till skillnad från det lätta pirrandet som funnits där sedan kortisonet slutade värka. Allmäntillståndet riktigt dåligt, som jag konstant upplevde i våras innan jag började med LCHF. Jag tänkte, "Fasen, är allt förgäves?" Fick ta två Ipren under eftermiddagen. Men efter en natts god sömn var besvären borta! Full fart igen på söndagsmorgonen, inga besvär mer än de jag haft under LCHF-tiden. Jag försöker hitta något som kan ha triggat igång mitt återfall. Det enda jag kan komma på är att jag drack två glas fylligt rödvin på fredagskvällen. Det vore sorgligt, men inte outhärdligt, om rödvin skulle vara dåligt för mej. //Stefan
 2. Nu är jag tillbaka efter en tid av inaktivitet. Tack för alla inlägg och svar. Lite om dagsläget. Min startvikt i början av juni var 93 kg. Jag hade ständig ledvärk och var ofta trött och mådde allmänt dåligt. Käkade ofta Ipren för värken. Jag skrev i början att jag skulle sluta tvärt med medicinerna, men jag sansade mej och gjorde inte det. Jag övertalade min reumatikerläkare att ge mej en liten kortisoninjektion. Jag har fått sådana vid två tillfällen tidigare, och de har gjort mej besvärsfri under två till tre veckor. Denna gång var jag besvärsfri i fem veckor. Ledvärken är nu tillbaka, men i mindre omfattning än tidigare. Framför allt tror jag mej märka att nötter ger mer värk. Jag har käkat massor med nötter under juli, men slutat nu. Värken är betydligt mindre. Vikten i morse var 86,6 kg, en minskning med 6,5 kg på mindre än två månader. Känns bra! Tröttheten är inte lika påtaglig som innan. Någon period av "allmänt må dåligt" har jag inte märkt av. Inte en Ipren har det blivit sedan jag började med LCHF. Min tolkning är att kosten gör stor nytta. Och då är jag ändå inte strikt på något sätt. Jag äter mycket bär till den turkiska yoghurten varje dag. En hel del melon har det blivit i sommar. Lite vin slinker ner. När sambons moster bakat en sockerkaka kunder jag av hänsyn till den gamla damen inte vägra att ta en bit... Men det blir inget bröd i övrigt, ingen potatis, ingen pasta, inge frukostflingor och inget öl. Basen i födan är kalvsylta med rödbetor, ägg, ost, grönsaker (mycket squash), kött, fisk och kyckling i olika former. Baccon till omeletten. Turkisk yoghurt med bär. Varma grönsaker blir blomkål, broccoli och gröna bönor. Kalvsyltan är en gammaldags variant utan tillsatser från Ramsele Chark. Olivolja till salladen, smör vid stekning. Det finns många bra recept i Björn Ferrys bok om LCHF-kost. Så det känns rätt bra detta! När jag dessutom sänkt mitt golfhandicap två gånger under den senaste veckan, vad mer kan man begära? //Stefan
 3. Ni som förordar kokosmjöl, går det att byta mandelmjölet rakt av mot kokosmjöl i recepten?
 4. Inga kolhydrater, inga mjölkprodukter, absolut ingen spannmål, helst inte vegetabilisk olja, inga baljväxter, ingen frukt och inga nötter. Ska resten av mitt liv bestå av att endast gnaga på fläskkotletter? Men vänta nu, fläskkött är visst också dåligt av någon anledning. Vad finns det kvar? Finnd det något livsmedel som är erkänt bra som inflammationsdämpare?
 5. Det Det kanske inte är tufft utan bara korkat att sluta med medicinerna sådär tvärt? Kanske borde man äta bra och stoppa i sej pillren parallellt, och kanske trappa ner på medicinen?
 6. Det är väl bara att konstatera, det finns INGENTING som är bra att äta...
 7. Då borde man också vara allergisk mot mandelkärnor, eller?
 8. Mandelmjöl 5 %, pofiber 12 %. Jämfört med mitt tidigare frossande i tekakor, mariekex och frukostflingor är det nog försumbart... Jag kommer inte att hålla strikt på dieten. Ett liv utan rödvin, mammas pastasås och en bit tårta ibland är inget liv för mej. Men det är klart, blir det inget resultat så får jag tänka om. Det verkar väldigt logiskt att det är kolhydraterna som måste minskas på.
 9. Men brödsubstituten i sej ska väl inte vara skadliga?
 10. 7 juni 2014 Start med LCHF torsdag 5 jun. Sedan dess inget bröd, pasta, potatis eller ris. Inget godis eller kaffebröd. Måltider baserade på kött, sallad och olja, Nötter slinker ner, även någon bit mörk choklad. Jag kommer att sakna glass! Bakade bröd på pofiber, mandelmjöl och fiberhusk, gott och mättande. Svenska jordgubbar, premiär på ICA idag! Till detta en rejäl klick vispgrädde. Startvikt 93 kg.
 11. 7 juni 2014 Jag har kronisk inflammation i kroppen, ett förstadium till reumatism. Symtomen är värk i leder, främst fingrar och tår, ständigt trött och mår allmänt dåligt. Jag har ordinerats Metotrexat, fyra piller en gång i veckan, samt ett piller Folacin lördag och söndag för att motverka biverkningar. Jag har från början varit skeptisk till att svälja giftpiller. Jag har läst på en del och sett Kostdoktorn och Ann Fernholm föreläsa på TV. Och nu har jag tagit ett beslut. Från och med måndag 9 juni 2014 kommer pillerburkarna att vara stängda. Från och med nu är det slut på onödiga kolhydrater. Jag kommer att skriva i denna tråd hur det går. Peppning är enormt välkommet!
×
×
 • Create New...