Jump to content

Jeanette H-H

Medlem
 • Posts

  524
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jeanette H-H last won the day on May 10 2013

Jeanette H-H had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Finland

Recent Profile Visitors

718 profile views

Jeanette H-H's Achievements

Gammal i gården

Gammal i gården (4/7)

605

Reputation

 1. Jag har aldrig haft läppherpes förrän jag började äta lchf. Ett år hade jag herpes i ögat fyra gånger. Bevisar inget förstås. Och nu äter jag dessutom mest lågkolhydratkost eller primal.
 2. Jag räknar skalad ekologisk potatis som gråzonpaleo. Knappast så farligt, om man tränar mycket eller är ett växande barn. För barnens skull äter vi numera potatis rätt ofta, men jag aktar mig. Kolhydraterna får mig att gå upp. Eller så är det gräddkaffe som är boven... Just nu är jag några kg tyngre än jag varit de senaste åren. Så svårt hålla nere kaffe och rotsakerna. Det känns nästan omöjligt äta så strikt sim jag gjorde förr. Det är kanske största faran med potatis. Man ger lillfingret åt...
 3. Jag hade kraftiga problems innan LCHF. Fyra barn men 8 graviditeter baserar jag min erfarenhet på. 6 (3+3) före och 1+1 efter LCHF. Det sista missfallet var en ofostrig graviditet, men samma hormoner är det ju. Efter kostbytet till glutenfri LCHF kunde jag rentav jobba!
 4. Mitt illamående beror på mängden kaffe. Prova minska. Sen om det ändå kommer tar jag en halv tsk salt i ett glas vatten och tio minuter senare är det borta.
 5. Det finns en bra bok som är skriven av en kanadensiska gift med en fransmann. Fritt översatt är titeln : varför franska barn äter all slags mat. Den finns översatt till finska: Miksi ranskalaiset lapset syövät ihan kaikkea. Men inte till svenska. Läs den på engelska.
 6. Det finns en hel del att läsa om margarin vs smör. Du kan kanske börja här: 4health.se/smor-vs-margarin-sa-framstalls-det. Igår läste jag om margarin och hur det korrelerar med låg intelligens hos barn (på samma sätt som bly i bensin). Och via samma källa om margarin och MS. Men nu hittat jag inte länkarna. Barns hjärnor utvecklas och för det behövs kroppsnaturliga fetter. Hjärnan är fet. Margarin är omestrade konstgjorda fetter.
 7. Har kanske med tarmfloran att göra. Jag har förstått att LCHF kanske tar bort symptomen men inte orsaken. Eller åtminstone inte hela orsaken. Det finns de som vet mycket om tarmfloran och kan hjälpa dig vidare.
 8. www.marksdailyapple.com/18-underrated-primal-paleo-blogs-you-should-be-reading/#axzz3IF3b1lE7 Sånt här inlägg hittar jag av Mark Sisson:
 9. Makrill Ägg Spenat Surkål Gräsbeteslever Avokado Smör gärna också kokosolja Citron Örtkryddor Batat (sötpotatis, för RS) Fast det är ju så här jag äter redan Lite "kontar" till att koka till buljong också. Kanske osso bucco.
 10. Jag rekommenderar prova dans. Typ gå kurs i parpolska. Eller annan folkdans. Det kan verka som ett konstigt råd. Men det är inte frågan om tävling. Det är inte heller individuellt. Du rör i andra människor och man kommer varandra väldigt nära. Det är inte heller för avancerat. Gör gott åt psyket. Jag själv dansade i ett studentlag under studietiden och via barnen har vi ännu kontakt till folkdansvärlden. Min man träffade jag via folkdansen. Det är väldigt bra för att hitta en partner också och underligt nog trivs både hetero- och homosexuella med dansen även om den verkar väldigt heteronorm. Högt i tak och alla välkomna.
 11. Jag tror också på det här med terapeut. Eller självsuggestion eller något liknande. Mindfulness. Jag har ett liknande problem men det handlar om att komma mig i säng i tid på kvällarna. Jag är inte dum. Jag fattar att jag behöver släcka lampan kl 22 (och snart jobbyte så då blir det kl 21 som gäller). Men det blir kl 23 nästan varje kväll. Läser bloggar på telefonen i sängen... Man jag ska lyckas! Igår var jag i säng kvart över tio. Men blev störd av yttre omständigheter så fick ro först 23 ändå. Men det var ett steg åt rätt håll. Vi kämpar tillsammans!En dag i taget. Ikväll ska jag lyckas och idag ska du lyckas på jobbet.
 12. Testar svara med forumappen. Testet började bra med frukt och grönt separat. (Tonfisk i olivolja och pulled lamm ser ni i förra inlägget)
 13. Jag fick 6 poäng nu när jag ökade mängden grönt (jag äter massor men bara två-tre ggr per dag) och klickade i olivolja på matlagning. Jag använder mest smör men litet olivolja på grönsakerna. Jag är värd högsta betyg förstås. Enligt vettiga kriterier. Ser min mat i bild. Jag är noga med att äta syrad mat och resistent stärkelse.
 14. Om du har grädde kommer den reda sig om du sätter till en stor klick smör. Rätt snabbt sker det. Det är svårt att bara värma upp grädde och smör för att blanda det. Det vill reda sig. Edit: jag ogillar numera också smaken av mjölredning.
×
×
 • Create New...