Gå till innehåll

Jeanette H-H

Medlem
 • Innehållsantal

  524
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Jeanette H-H vann senast 10 Maj 2013

Jeanette H-H hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

605 Enastående

Om Jeanette H-H

 • Rank
  Gammal i gården

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Finland

Senaste besökare till profilen

588 profilvisningar
 1. Ja, vi är många som kommer att sakna Per.
 2. Jag har aldrig haft läppherpes förrän jag började äta lchf. Ett år hade jag herpes i ögat fyra gånger. Bevisar inget förstås. Och nu äter jag dessutom mest lågkolhydratkost eller primal.
 3. Jag räknar skalad ekologisk potatis som gråzonpaleo. Knappast så farligt, om man tränar mycket eller är ett växande barn. För barnens skull äter vi numera potatis rätt ofta, men jag aktar mig. Kolhydraterna får mig att gå upp. Eller så är det gräddkaffe som är boven... Just nu är jag några kg tyngre än jag varit de senaste åren. Så svårt hålla nere kaffe och rotsakerna. Det känns nästan omöjligt äta så strikt sim jag gjorde förr. Det är kanske största faran med potatis. Man ger lillfingret åt...
 4. Jag hade kraftiga problems innan LCHF. Fyra barn men 8 graviditeter baserar jag min erfarenhet på. 6 (3+3) före och 1+1 efter LCHF. Det sista missfallet var en ofostrig graviditet, men samma hormoner är det ju. Efter kostbytet till glutenfri LCHF kunde jag rentav jobba!
 5. Makrill Ägg Spenat Surkål Gräsbeteslever Avokado Smör gärna också kokosolja Citron Örtkryddor Batat (sötpotatis, för RS) Fast det är ju så här jag äter redan Lite "kontar" till att koka till buljong också. Kanske osso bucco.
 6. Jag håller helt med. För mig är lchf spannmåls- och glutenfri. Lchf är inte alls bara kolhydratjakt och bantning.
 7. Jag har helt tydligt ätit för lite idag. Nu blev jag hungrig. LCHF kan tydligen ge sug det med... men nyttiga sådana kanske Synd att jag inte har just någon mat hemma. Måste få kött...
 8. Nej, jag tror inte det finns något vettigt substitut till pasta. Det är blodsockerkicken man vill ha... men det går att hitta andra vanor. Annan mat som man får liknande glädjerus av. Och så småningom hittar du sånt. Just nu vill du ha din söndagspasta och då tycker jag du ska äta den med gott samvete. Det kommer en tid när du inte längre vill ha den. Jag åt häromdagen stekt sidfläsk som jag kokat i grädde och smör. Det blev så flottigt. Grädden blev klar. Och jag åt det med stekt surkål. Halleluja vilka himmelska känslor den maten väckte hos mig... sånt har jag börjat älska. Och kaffe med grädde och smält osaltat smör.
 9. Jag åt skräp igår. Vi hade vår årliga fastlagsfest med hembakta fastlagsbullar. Hemlagad mandelmassa. Inkråm och hela faderullan med varm mjölk. Jag lagade lchfversion (men lite söt fyllning som man fick sätta själv) och coleslaw med rökt grislägg åt oss tre som åt lchf. Resten åt riktiga bullar och hemlagad ärtsoppa med köttet. Men sen på slutet ville jag ändå prova en halv vetebulle med inkråm. Det var ju årets enda. Idag är jag så seg och trött. Känns som baksmälla. Ögonen värker och svider. Huvudvärk. Så här kändes det ofta i mitt förra liv efter lite sämre nätter. Jag blev aldrig pigg. Och värst var det efter sockerstinna fester. Vad jag försöker säga är att valet är ditt. Också vi andra fuskar ibland. Men i något skede blir det allt mera sällan det känns värt det. Huvudsaken är att fuskandet inte tar över. Nu ska jag ta och sluta ögonen en stund och längta efter min lchf-pigghet. Den kommer tillbaka imorgon
 10. Jag äter lchf för hälsans skull. Då är det bättre att äta bra mat 6 dagar och skräp en dag i veckan än att äta skräp sju dagar i veckan. Men viktnedgång kanske inte kommer. Det beror på din kropp. Du kanske måste minska ditt fuskande till var tredje vecka eller så. Vart efter jag läst och börjat må bättre har lusten att äta dåligt försvunnit. Du kanske märker att om ett år är det inte lika lockande att fuska mera. Läs bloggar. Läs på om paleo. Läs fernholm. Sen får du obehag av att tänka på skräpmat. Min lchf-resa började med att läsa Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson. Där började intresset för riktig mat i motsats till "plastmat" med en massa tillsatser. Jag tror det är rätt väg att gå. Sen skulle jag läsa "Ett sötare blod" av Ann Fernholm. Båda böckerna är relativt lättlästa och underhållande. Då har vi en bra kombination. Äkta mat och en förståelse för sockrets skadliga inverkan. Sen är steget kort till Matrevolutionen av Andreas E. Om jag vet att jag är tvungen att fuska en kväll brukar jag äta äggbaserat morgonmål och extra strikt lunch den dagen och dagen efter. Det minimerar skadan.
 11. Nu har jag läst ut Forskningsfusket av Ralf Sundberg. Jag är starkt berörd. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det var så här illa.

 12. Som jag förstått det har Gaudiol inte sagt att LCHF är fel kost. Han är åtminstone inte på livsmedelsverkets sida. Men han är kritisk till vissa påståenden och tolkningar av studier. Jag orkar inte själv läsa och tolka så det är fantastiskt att det finns fler som tolkar samma studier. Angående blogserien "Taubes skitsnack" tycker jag mig minnas att g inte tog upp saker han höll med om utan specifikt bara sånt han inte håller med om. Så uppfattar jag hans blogg.
 13. Jag tycker mycket om hans blogginlägg jag med. Men jag gillar inte att läsa kommentarerna och hans sätt att debattera. Han hänger verkligen upp sig på detaljerna. Jag vill inte okritiskt svepas med i ett rosa LCHF-skimmer. Att svälja alla idéer. Därför läser jag gaudiol. För att hållas på jorden. Jag litar mest på mina egna erfarenheter och de visar att det nog ligger något i LCHF.
 14. Är det möjligt att få ett D-vitamintest vid en vanlig vårdcentral? Jag fick mitt mätt bara genom att be om det. Jag var visserligen gravid men ändå.
×
×
 • Skapa nytt...