Jump to content

Jeanette H-H

Medlem
 • Posts

  524
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Jeanette H-H

 1. Jag har aldrig haft läppherpes förrän jag började äta lchf. Ett år hade jag herpes i ögat fyra gånger. Bevisar inget förstås. Och nu äter jag dessutom mest lågkolhydratkost eller primal.
 2. Jag räknar skalad ekologisk potatis som gråzonpaleo. Knappast så farligt, om man tränar mycket eller är ett växande barn. För barnens skull äter vi numera potatis rätt ofta, men jag aktar mig. Kolhydraterna får mig att gå upp. Eller så är det gräddkaffe som är boven... Just nu är jag några kg tyngre än jag varit de senaste åren. Så svårt hålla nere kaffe och rotsakerna. Det känns nästan omöjligt äta så strikt sim jag gjorde förr. Det är kanske största faran med potatis. Man ger lillfingret åt...
 3. Jag hade kraftiga problems innan LCHF. Fyra barn men 8 graviditeter baserar jag min erfarenhet på. 6 (3+3) före och 1+1 efter LCHF. Det sista missfallet var en ofostrig graviditet, men samma hormoner är det ju. Efter kostbytet till glutenfri LCHF kunde jag rentav jobba!
 4. Mitt illamående beror på mängden kaffe. Prova minska. Sen om det ändå kommer tar jag en halv tsk salt i ett glas vatten och tio minuter senare är det borta.
 5. Det finns en bra bok som är skriven av en kanadensiska gift med en fransmann. Fritt översatt är titeln : varför franska barn äter all slags mat. Den finns översatt till finska: Miksi ranskalaiset lapset syövät ihan kaikkea. Men inte till svenska. Läs den på engelska.
 6. Det finns en hel del att läsa om margarin vs smör. Du kan kanske börja här: 4health.se/smor-vs-margarin-sa-framstalls-det. Igår läste jag om margarin och hur det korrelerar med låg intelligens hos barn (på samma sätt som bly i bensin). Och via samma källa om margarin och MS. Men nu hittat jag inte länkarna. Barns hjärnor utvecklas och för det behövs kroppsnaturliga fetter. Hjärnan är fet. Margarin är omestrade konstgjorda fetter.
 7. Har kanske med tarmfloran att göra. Jag har förstått att LCHF kanske tar bort symptomen men inte orsaken. Eller åtminstone inte hela orsaken. Det finns de som vet mycket om tarmfloran och kan hjälpa dig vidare.
 8. www.marksdailyapple.com/18-underrated-primal-paleo-blogs-you-should-be-reading/#axzz3IF3b1lE7 Sånt här inlägg hittar jag av Mark Sisson:
 9. Makrill Ägg Spenat Surkål Gräsbeteslever Avokado Smör gärna också kokosolja Citron Örtkryddor Batat (sötpotatis, för RS) Fast det är ju så här jag äter redan Lite "kontar" till att koka till buljong också. Kanske osso bucco.
 10. Jag rekommenderar prova dans. Typ gå kurs i parpolska. Eller annan folkdans. Det kan verka som ett konstigt råd. Men det är inte frågan om tävling. Det är inte heller individuellt. Du rör i andra människor och man kommer varandra väldigt nära. Det är inte heller för avancerat. Gör gott åt psyket. Jag själv dansade i ett studentlag under studietiden och via barnen har vi ännu kontakt till folkdansvärlden. Min man träffade jag via folkdansen. Det är väldigt bra för att hitta en partner också och underligt nog trivs både hetero- och homosexuella med dansen även om den verkar väldigt heteronorm. Högt i tak och alla välkomna.
 11. Jag tror också på det här med terapeut. Eller självsuggestion eller något liknande. Mindfulness. Jag har ett liknande problem men det handlar om att komma mig i säng i tid på kvällarna. Jag är inte dum. Jag fattar att jag behöver släcka lampan kl 22 (och snart jobbyte så då blir det kl 21 som gäller). Men det blir kl 23 nästan varje kväll. Läser bloggar på telefonen i sängen... Man jag ska lyckas! Igår var jag i säng kvart över tio. Men blev störd av yttre omständigheter så fick ro först 23 ändå. Men det var ett steg åt rätt håll. Vi kämpar tillsammans!En dag i taget. Ikväll ska jag lyckas och idag ska du lyckas på jobbet.
 12. Testar svara med forumappen. Testet började bra med frukt och grönt separat. (Tonfisk i olivolja och pulled lamm ser ni i förra inlägget)
 13. Jag fick 6 poäng nu när jag ökade mängden grönt (jag äter massor men bara två-tre ggr per dag) och klickade i olivolja på matlagning. Jag använder mest smör men litet olivolja på grönsakerna. Jag är värd högsta betyg förstås. Enligt vettiga kriterier. Ser min mat i bild. Jag är noga med att äta syrad mat och resistent stärkelse.
 14. Om du har grädde kommer den reda sig om du sätter till en stor klick smör. Rätt snabbt sker det. Det är svårt att bara värma upp grädde och smör för att blanda det. Det vill reda sig. Edit: jag ogillar numera också smaken av mjölredning.
 15. Jag fick 5 poäng. Äter inte tillräckligt med bröd och oljor. Suck. Fisk vill både de och jag att jag ska äta oftare.
 16. 1. Ätit när jag inte är hungrig. Jag blir inte alls hungrig och lidande på LCHF på samma sätt som når jag provade viktväktarna. Där var det kamp som gällde och jag orkade bara någon vecka späka mig fast jag tillät mig äta 1500 kcal mot 1000 som det gamla kopierade pointshäftet sa. Upplevde dessutom inga hälsovinster på viktväktarna. Viktnedgång på LCHF-kost fungerar bara om jag faktiskt följer hungerkänslorna. Jag kan inte äta på bestämda tider. Det blir lite knepigare om andra i hushållet har blodsockerdipp och börjar kräva lunch... 2. Min bov är syrade mjölkprodukter och grädde. Jag överdoserar lätt. Nu har jag mjölkstrejk och vikten börjar gå neråt. 3. Jag kan överäta mörk choklad. Jag går upp om jag så bara ätit två bitar om dagen. 4. Ett vanligt misstag är att inte ta bort margarin, omega 6, industriellt spannmålsgriskött och surskorpor (gluten) etc. LCHF är inte bara kolhydratrestriktion utan också ren spannmålsfri mat i paleoanda.
 17. Otroligt bra! Jag såg bara från 43 min och framåt. Man ser på hans ansiktsutryck hur ledsen han är att inte detta fått acceptans.
 18. Jag äter surkål precis varenda dag (liksom levande yoghurt och smetana etc) och försöker få i mig resistent stärkelse för att mata de kära husdjuren. I praktiken blir det ofta rivna råa rotsaker. Jag försöker använda många olika men främst sötpotatis. När den är rå har den hög andel RS. 30% av stärkelsen vill jag minnas. Inte lika bra som rå potatis men jag tröstar mig med att bataten är Paleo vilket potatis kanske inte är. Vi äter också mycket råa morötter. Nu tänker jag köpa jordmandel (tigernuts). Det blir spännande. Jag accepterar lite icke-RS för att få RS. Ja och så har jag slutat att tvätta våra hemodlade morötter så kliniskt noga som tidigare.
 19. Verkligen spännande. Min far "måste" äta fet fisk varje dag. Kanske något liknande där Måste tillägga att nu blev jag verkligen sugen på en Färöarna-resa. Kanske borde du börja ordna sällskapsresor åt LCHF-paleo-intresserade fastlandsnordbor med fiskprovning. Jeanette (som har mycket kontakter till Island men inte till Färöarna ännu)
 20. Jag har förstått att allvarligt graviditetsillamående och cellgiftsillamående har stora likheter. Jag fick bort det förra med ketogen glutenfri lchf. Jag skulle berätta det. Kan tillägga att jag själv gett upp gällande en anhörig. Handlar inte om cancer men ändå.
 21. Ledsamt med din mamma. Min är också sjuk, döende. I mitt fall är det nog också möjligt att stress kan ha med saken att göra. Jag fick också herpes i ögat hela tre gånger på ett år. Jag har en mycket stressig tid framför mig också så får se till att hitta andhål. Som att få naturlig motion i vardagen och sånt. Om ett par år kanske jag kan få lediga veckoslut igen och allt lugnar ner sig. Kan det här inte ha med ketos att göra då?
 22. På LCHF och amning fick jag något som troligen var svamp i hårbotten och näsan. Gick bort på ca ett halvå LCHF och amning fick jag något som troligen var svamp i hårbotten och näsan. Gick bort på ca ett halvår. Började när bebin var 6 månader. Sedan kom det tillbaka när jag ammade nästa barn. Vid 6 månader kom de kliande eksemen och skorvar jag river sönder. Tappat hår på mindre fläckar också. Nu har det hållit på över ett år. Jag äter liberal LCHF med mycket fett och rätt mycket syrade mjölkprodukter. Jag äter råa rotfrukter och surkål varje dag. Kiss-stickor brukar visa ketos. Jag funderar på att minska på mjölkprodukterna och gå lite mera primal a la Mark Sisson. Köpte mjällshampo nu och ska återgå till att tvätta håret varje dag. Jag har använt babyshampo och bara tvättat håret var tredje dag. Tänkte det skulle vara skonsammare. Och så ska jag försöka byta ut det grädddiga fettkaffet mot lite mindre. Vad tror ni? Jag har också börjat få akne kring mens. Hade svår akne i tio år som tonåring och ung vuxen. Nu är jag 38. Jag har just tagit en biopsi hos läkaren för att kolla om det faktiskt är svamp. Ps. LCHF sen 2010.
 23. Jag får ångest av kaffe. Om jag dricker mer än två koppar (två skopor) på morgonen kommer det alltid. Inte så kraftigt men jag kan inte företa mig något och måste ibland gå tillbaka under täcket. Också två koppar ger små symptom. Jag borde sluta helt med det. Men kaffe med grädde, smör och kokosolja är så gott... Jag ska prova minska ytterligare. Till en kopp. Jag tror också "bucket"-metoden för daglig rutin är bra.
 24. Precis så Och när jag kom till punkt 6 var det bara att le stort av igenkännande.
×
×
 • Create New...