Jump to content

Grefven

Medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grefven

 1. Tack för ditt svar. Nu vet jag mer och förstår ännu mer.
 2. Då kommer jag till nästa fråga om detta med energi. Jag har genom er - tack för det - fått lära mig att alkohol är sin egen energi - då kommer nästa fråga finns det fler energikällor? Eller får jag nöja mig med att de äro fyra. Detta är stort. Jag är nog en av de få som har gått igenom realskola, och få examen utan betyg i kemi. Så om någon vet, berätta men på ett språk som en icke kemikunnig kan förstå.
 3. Jag hittade inte svaren från förra gången jag frågade. Men nu har jag lärt mig! Tac k
 4. Vad intressant, jag förstår att alkohol är en egen energi. Jag har trott att alkoholen som kommer från jäsning av olika sädesslag gav energi i form av socker. Tack för ditt svar.
 5. Fråga: Vad är det för energi i ren sprit typ Whiskey när den inte innehåller kolhydrater, fett eller proteiner?
 6. Vad jag har fått lära mig så kommer kalorier från Proteiner, Fett och kolhydrater. Det måste finnas en kalorigivare till, nämligen de kalorier som finns i ex. Whiskey. Enl. Systembolaget så innehåller 4 cl Whiskey 89 kcal. Samtidigt säger "Kostdoktorn", att Whiskey innehåller 0 kolhydrater. Var kommer dessa kalorier ifrån?
 7. Grefven

  Gallblåsan

  En undran? Om man har opererat bort gallblåsan hur funkar det med fett? Enl. vad jag lärt mig så är gallan till för att bryta ner eller ta hand om fettet!
 8. Grefven

  Kolhydrater

  Hur kan Kostdoktorn påstå att whisky innehåller 0 kolhydrater när Systembolaget påstår att 4 cl whiskey innehåller 80 kalorier. Varifrån kommer dessa kalorier?
 9. Ett varmt tack till er alla som har svarat.
 10. Ett uttömmande svar lite svårbegripligt för en enkel amatör. Men som jag förstår dig så är det insulinökningen som är orsaken till varför kombo fett o kolhydrater är dåligt. Tack
 11. Jag har hört eller läst att det värsta man kan äta är en kombination av fett och kolhydrater. Det skall göra att man verkligen blir fet. Kan någon om nu detta är sant förklara för mig varför det är så??
 12. Grefven

  18:6

  Jag läste Andreas bantningsråd. Där föreslog han att 18:6 är en bra metod och att man kunde göra det en gång i veckan eller fler. Om man gör det bara en gång i veckan eller fler men med vanliga dagar emellan, så om jag fattar det rätt så blir det enbart 18. Alltså att vara utan mat i 18 timmar - busenkelt - och sedan leva LCHF-normalt igen. Har jag fattat det rätt?
 13. Grefven

  Godis

  Jag tycker att ni skjuter på fel grupp när ni ger er på matbutiker. Det är de som i alla lägen tillsätter socker som ska kritiseras. Matindustrin tillsätter ju socker i allt ofta helt omotiverat. Ge er på dem i stället.
 14. Jag har en god vän som är har diabetes 2 och är nästa hel vegan. Jag kan inte alla varianter av detta men han äter väldigt lite kött och fisk. Vad han då måste äta blir väl kolhydrater och kolhydrater är antingen mono-di- eller tri sackarider. Dessa är ju inte bra för diabetes 2, eller hur?
 15. Grefven

  RS- stärkelse

  Jag är en 5:2 man som har hållit på med detta i drygt ett år och har på den tiden gått ner ca 16 kilo. Det fanns ganska mycket att ta av. Jag har även praktiserat under denna tid att i viss mån undvika vissa typer av kolhydrater. Där jag bl a har minskat socker, potatis, rotfrukter mm väsentligt. Men detta har jag gjort av övertygelse om vissa kolhydraters stora betydelse för min hälsa. Men det sker nya under varje dag. Nu har det kommit nya rön om att det finns vissa kolhydrater som har något som kallas RS-stärkelse i sig. Min undran är om man kan kombinera dessa för mig tre matlivsstilarna. Alltså 6:1 (jag har de senaste månaderna gått över till denna metod),LCHF på mitt sätt och det nya med RS-stärkelse? Det skulle vara intressant om någon av er som är moderatorer för detta forum ville komma med era synpunkter. Tack Grefven
×
×
 • Create New...