Gå till innehåll

Little Redhead

Medlem
 • Innehållsantal

  130
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Little Redhead vann senast 21 Oktober 2019

Little Redhead hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

547 Enastående

Om Little Redhead

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Södra Norrland

Senaste besökare till profilen

647 profilvisningar
 1. Hej! Nån som vet om det finns någon LCHF-vänlig läkare eller mottagning, eller kostrådgivare runt Luleå-Boden-Piteå? Har en bekant däruppe som skulle behöva hjälp med kostomläggning. Tack på förhand!
 2. Jag har sett den där Joey Armstrong i nåt annat sammanhang och han är verkligen en sån där militant typ. Såg inslaget och han avbröt hela tiden. Tröttsamt.
 3. Intressant att vegankosten inte hamnade på första plats. Jag menar - alla veganer påstår ju att det är den absolut bästa dieten i alla kategorier.
 4. Det är verkligen så man funderar hur det gick till när alla plötsligt förlorat allt vett och sans. Var nånstans finns det sunda förnuftet? Jag blir verkligen mörkrädd! Umeå har förut varit känt för sina militanta veganer. Gissar att dessa vuxit upp och pluggat till förskolepedagoger, och nu kan de utöva sin terrorism på lagligt vis.
 5. På sonens skola bakar de veganska muffins på hemkunskapen eftersom kött är miljövidrigt. Vet inte om man ska skratta eller gråta...
 6. Nu har vi fått svar från kostenheten och man lutar sig mot NNR och Livsmedelsverket, och hänvisar också till Agenda 2030. Och såklart att det inte är ekonomiskt försvarbart att köpa in Bregott när det är tre gånger så dyrt som Flora. Jag känner att jag liksom tappar hoppet... Och det är så himla tröttsamt att slåss mot detta hela tiden. Det är inte bara smörgåsfettet som är på tapeten, maten har blivit mycket sämre överlag den här terminen än förra. Snart skickar jag med matlåda...
 7. Nej det är det verkligen inte. När sonen började förskoleklass pratade pedagogerna om "pastaruset", man märkte alltså skillnad på barnens aktivitet efter en pastamåltid, men det var ingen som tog tag i det och gjorde nåt åt det.
 8. Pga alla tre låter det som. Eg tror jag det är kostnaden men man framhåller hälsan och miljön också. Din bild är ju toppen! Den hade jag glömt bort. Och Matrevolutionen är också bra, den ska jag plocka fram igen. Tack!
 9. I min kommun har man beslutat att ta bort Bregott från skolmaten och endast ha Flora som alternativ till smörgåsarna. Vi är några föräldrar som opponerar oss mot det här men får inget gehör hos skolmatspersonal eller kommunens kostchef. De hänvisar såklart till Livsmedelsverket. Vi anser att barnen borde få ha valmöjligheten att själva välja vad de vill ha på mackorna. Jag skulle vilja ha tips från er kloka människor om några bra studier som vi skulle kunna lägga fram på kostchefens bord, och helst kommunfullmäktiges... Tack på förhand!
 10. Någon som har gjort Wheat Bellys L.reuteri yoghurt, och så fall hur gjorde ni? Jag följde receptet men hade min i ugnen då jag inte har nån yoghurtmaskin, men lyckades inte hålla rätt temperatur hela tiden så min yoghurt surnade...
 11. Jag har hamnat i diskussioner med veganer om antinutrienter och att ju mer man äter av såna livsmedel så får man i sig mer av dessa antinutrienter. De hävdar ju såklart att det inte finns några antinutrienter i växtbaserad mat. Bara kött som är farligt. Men det är väl så att man inte vill se det som går emot ens åsikter.
 12. På Kunskapskanalen finns en programserie som heter Fabriken inifrån. I ett avsnitt fick man följa med när de gjorde vita bönor i tomatsås. De bönorna fick ligga i blöt ca 20 minuter, vita bönor ska ligga i blöt minst 8 timmar, sen ska vattnet sköljas av. Vidare i processen i fabriken så kokades det en tomatsås som blandades ihop med bönorna, sen hälldes allt i en konservburk. Konservburken kokades sedan, och vad jag kan förstå så blir ju alla lektiner i princip kvar då. När man kokar bönor hemma så slår man ju bort kokvattnet. Helgalet ju...
 13. Jag tror inte jag har stött på en enda LCHF:are som hatar miljörörelsen, tvärtom - de flesta verkar bry sig mer om miljön än gemene man fast man äter kött. De flesta är noga med vilket kött de köper och äter. Vilket LCHF-block hatar miljörörelsen? Fast det beror förstås på vilken miljörörelse du menar. Och det är en retorisk fråga, du behöver inte svara. Jag tolkar din kommentar som att det är miljörörelsen som förespråkar vegankost man hatar, den som vill att alla ska sluta äta kött. Tråden har spårat ur från sitt ursprung, sorry om jag bidrog till det, Inez.
×
×
 • Skapa nytt...