Jump to content

Little Redhead

Medlem
 • Posts

  136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Little Redhead last won the day on October 21 2019

Little Redhead had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Södra Norrland

Recent Profile Visitors

813 profile views

Little Redhead's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

572

Reputation

 1. Jag gör ketochoklad: 40-50 gram smör, 1 msk kakao, några droppar stevia och 3 dl kokande vatten. Mixa med mixerstav och njut.
 2. Har varit en stordrickare av kaffe - 10-12 koppar om dagen utan problem i många år. Åkte på influensa 2018 och drack inte kaffe på över en vecka. Man vet att man är riktigt sjuk om inte ens kaffe går ner. Men efter tillfrisknandet fick jag för mig att sluta med kaffe helt. Fick en effekt som jag inte alls förväntat mig - mina klimakterievallningar försvann! Jag har efter det tagit nån kopp då och då, tänkte att jag kan väl festdricka kaffe som andra feströker, typ. Men det har varje gång resulterat i ett migränanfall. Nu kan jag inte ens dricka en cola zero utan att få migrän. Nå det är ju ingen större förlust men nångång skulle det vara gott med en Irish till exempel... Att inte behöva vara koffeinslav är dock väldigt skönt, med det menar jag att man måste ha kaffe innan man är en fungerande människa på morgonen. Summasummarun - jag mår super utan kaffe!
 3. Kör 20:4 emellanåt, och ibland en 24-timmarsfasta. Ska testa en 4-dagars vattenfasta framöver. Jag är en bra bit in i klimakteriet och har under period fastnat i kolhydratträsket, med viktuppgång som följd...såklart... och ingen motivation till träning. Efter klimakteriets intåg har jag mycket svårare att få igång förbränningen. Fastan hjälper att göra det. När jag äter så är det LCHF. Kommer från en släkt med hög frekvens av diabetes så jag vill hålla kolhydraterna så lågt som möjligt. Målet är att gå ner ca 20 kg. Allt blir så tungt när man är tung, löpning - som jag älskar - är tungt... En sak är säker - klimakteriet gör en riktigt dränerad på energi, motivation och glatt humör.
 4. Snacks till film brukar bli osttärningar, ölkorv, macadamianötter, salamirullar med brieost, typ. Om jag måste ha något, det är inte alltid det behövs. Äter själv aldrig kvällsfika, men kan ta en kopp keto-choklad nån gång ibland, länk nedan. Jag har några steviadroppar i min choklad. Testa nåt LCHF-bröd om du vill ha en kvällsmacka. Det finns många bra recept, till exempel fathead-bröd, länk till recept nedan. Lycka till med LCHF! https://lesscarbs.se/lchf-frukost/ketochoklad/ https://www.56kilo.se/fat-head-pizzadeg-56kilo/
 5. Hej! Nån som vet om det finns någon LCHF-vänlig läkare eller mottagning, eller kostrådgivare runt Luleå-Boden-Piteå? Har en bekant däruppe som skulle behöva hjälp med kostomläggning. Tack på förhand!
 6. Jag har sett den där Joey Armstrong i nåt annat sammanhang och han är verkligen en sån där militant typ. Såg inslaget och han avbröt hela tiden. Tröttsamt.
 7. Intressant att vegankosten inte hamnade på första plats. Jag menar - alla veganer påstår ju att det är den absolut bästa dieten i alla kategorier.
 8. Det är verkligen så man funderar hur det gick till när alla plötsligt förlorat allt vett och sans. Var nånstans finns det sunda förnuftet? Jag blir verkligen mörkrädd! Umeå har förut varit känt för sina militanta veganer. Gissar att dessa vuxit upp och pluggat till förskolepedagoger, och nu kan de utöva sin terrorism på lagligt vis.
 9. På sonens skola bakar de veganska muffins på hemkunskapen eftersom kött är miljövidrigt. Vet inte om man ska skratta eller gråta...
 10. Nu har vi fått svar från kostenheten och man lutar sig mot NNR och Livsmedelsverket, och hänvisar också till Agenda 2030. Och såklart att det inte är ekonomiskt försvarbart att köpa in Bregott när det är tre gånger så dyrt som Flora. Jag känner att jag liksom tappar hoppet... Och det är så himla tröttsamt att slåss mot detta hela tiden. Det är inte bara smörgåsfettet som är på tapeten, maten har blivit mycket sämre överlag den här terminen än förra. Snart skickar jag med matlåda...
 11. Nej det är det verkligen inte. När sonen började förskoleklass pratade pedagogerna om "pastaruset", man märkte alltså skillnad på barnens aktivitet efter en pastamåltid, men det var ingen som tog tag i det och gjorde nåt åt det.
×
×
 • Create New...