Jump to content

Little Redhead

Medlem
 • Posts

  137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Little Redhead

 1. Star Nutritions Whey 80 Naturell köper vi ibland. Tycker att den funkar bra.
 2. Jag gör ketochoklad: 40-50 gram smör, 1 msk kakao, några droppar stevia och 3 dl kokande vatten. Mixa med mixerstav och njut.
 3. Har varit en stordrickare av kaffe - 10-12 koppar om dagen utan problem i många år. Åkte på influensa 2018 och drack inte kaffe på över en vecka. Man vet att man är riktigt sjuk om inte ens kaffe går ner. Men efter tillfrisknandet fick jag för mig att sluta med kaffe helt. Fick en effekt som jag inte alls förväntat mig - mina klimakterievallningar försvann! Jag har efter det tagit nån kopp då och då, tänkte att jag kan väl festdricka kaffe som andra feströker, typ. Men det har varje gång resulterat i ett migränanfall. Nu kan jag inte ens dricka en cola zero utan att få migrän. Nå det är ju ingen större förlust men nångång skulle det vara gott med en Irish till exempel... Att inte behöva vara koffeinslav är dock väldigt skönt, med det menar jag att man måste ha kaffe innan man är en fungerande människa på morgonen. Summasummarun - jag mår super utan kaffe!
 4. Kör 20:4 emellanåt, och ibland en 24-timmarsfasta. Ska testa en 4-dagars vattenfasta framöver. Jag är en bra bit in i klimakteriet och har under period fastnat i kolhydratträsket, med viktuppgång som följd...såklart... och ingen motivation till träning. Efter klimakteriets intåg har jag mycket svårare att få igång förbränningen. Fastan hjälper att göra det. När jag äter så är det LCHF. Kommer från en släkt med hög frekvens av diabetes så jag vill hålla kolhydraterna så lågt som möjligt. Målet är att gå ner ca 20 kg. Allt blir så tungt när man är tung, löpning - som jag älskar - är tungt... En sak är säker - klimakteriet gör en riktigt dränerad på energi, motivation och glatt humör.
 5. Snacks till film brukar bli osttärningar, ölkorv, macadamianötter, salamirullar med brieost, typ. Om jag måste ha något, det är inte alltid det behövs. Äter själv aldrig kvällsfika, men kan ta en kopp keto-choklad nån gång ibland, länk nedan. Jag har några steviadroppar i min choklad. Testa nåt LCHF-bröd om du vill ha en kvällsmacka. Det finns många bra recept, till exempel fathead-bröd, länk till recept nedan. Lycka till med LCHF! https://lesscarbs.se/lchf-frukost/ketochoklad/ https://www.56kilo.se/fat-head-pizzadeg-56kilo/
 6. Hej! Nån som vet om det finns någon LCHF-vänlig läkare eller mottagning, eller kostrådgivare runt Luleå-Boden-Piteå? Har en bekant däruppe som skulle behöva hjälp med kostomläggning. Tack på förhand!
 7. Jag har sett den där Joey Armstrong i nåt annat sammanhang och han är verkligen en sån där militant typ. Såg inslaget och han avbröt hela tiden. Tröttsamt.
 8. Intressant att vegankosten inte hamnade på första plats. Jag menar - alla veganer påstår ju att det är den absolut bästa dieten i alla kategorier.
 9. Det är verkligen så man funderar hur det gick till när alla plötsligt förlorat allt vett och sans. Var nånstans finns det sunda förnuftet? Jag blir verkligen mörkrädd! Umeå har förut varit känt för sina militanta veganer. Gissar att dessa vuxit upp och pluggat till förskolepedagoger, och nu kan de utöva sin terrorism på lagligt vis.
 10. På sonens skola bakar de veganska muffins på hemkunskapen eftersom kött är miljövidrigt. Vet inte om man ska skratta eller gråta...
 11. Nu har vi fått svar från kostenheten och man lutar sig mot NNR och Livsmedelsverket, och hänvisar också till Agenda 2030. Och såklart att det inte är ekonomiskt försvarbart att köpa in Bregott när det är tre gånger så dyrt som Flora. Jag känner att jag liksom tappar hoppet... Och det är så himla tröttsamt att slåss mot detta hela tiden. Det är inte bara smörgåsfettet som är på tapeten, maten har blivit mycket sämre överlag den här terminen än förra. Snart skickar jag med matlåda...
 12. Nej det är det verkligen inte. När sonen började förskoleklass pratade pedagogerna om "pastaruset", man märkte alltså skillnad på barnens aktivitet efter en pastamåltid, men det var ingen som tog tag i det och gjorde nåt åt det.
 13. Pga alla tre låter det som. Eg tror jag det är kostnaden men man framhåller hälsan och miljön också. Din bild är ju toppen! Den hade jag glömt bort. Och Matrevolutionen är också bra, den ska jag plocka fram igen. Tack!
 14. I min kommun har man beslutat att ta bort Bregott från skolmaten och endast ha Flora som alternativ till smörgåsarna. Vi är några föräldrar som opponerar oss mot det här men får inget gehör hos skolmatspersonal eller kommunens kostchef. De hänvisar såklart till Livsmedelsverket. Vi anser att barnen borde få ha valmöjligheten att själva välja vad de vill ha på mackorna. Jag skulle vilja ha tips från er kloka människor om några bra studier som vi skulle kunna lägga fram på kostchefens bord, och helst kommunfullmäktiges... Tack på förhand!
 15. Någon som har gjort Wheat Bellys L.reuteri yoghurt, och så fall hur gjorde ni? Jag följde receptet men hade min i ugnen då jag inte har nån yoghurtmaskin, men lyckades inte hålla rätt temperatur hela tiden så min yoghurt surnade...
 16. Jag har hamnat i diskussioner med veganer om antinutrienter och att ju mer man äter av såna livsmedel så får man i sig mer av dessa antinutrienter. De hävdar ju såklart att det inte finns några antinutrienter i växtbaserad mat. Bara kött som är farligt. Men det är väl så att man inte vill se det som går emot ens åsikter.
 17. På Kunskapskanalen finns en programserie som heter Fabriken inifrån. I ett avsnitt fick man följa med när de gjorde vita bönor i tomatsås. De bönorna fick ligga i blöt ca 20 minuter, vita bönor ska ligga i blöt minst 8 timmar, sen ska vattnet sköljas av. Vidare i processen i fabriken så kokades det en tomatsås som blandades ihop med bönorna, sen hälldes allt i en konservburk. Konservburken kokades sedan, och vad jag kan förstå så blir ju alla lektiner i princip kvar då. När man kokar bönor hemma så slår man ju bort kokvattnet. Helgalet ju...
 18. Jag tror inte jag har stött på en enda LCHF:are som hatar miljörörelsen, tvärtom - de flesta verkar bry sig mer om miljön än gemene man fast man äter kött. De flesta är noga med vilket kött de köper och äter. Vilket LCHF-block hatar miljörörelsen? Fast det beror förstås på vilken miljörörelse du menar. Och det är en retorisk fråga, du behöver inte svara. Jag tolkar din kommentar som att det är miljörörelsen som förespråkar vegankost man hatar, den som vill att alla ska sluta äta kött. Tråden har spårat ur från sitt ursprung, sorry om jag bidrog till det, Inez.
 19. Ditt svar får mig tyvärr bara känna ännu mer att Diet Doctor vill vara politiskt korrekt mer än hjälpa människor att bli friska. Jag följer både Grass Based Health (Peter Ballerstedt som ni själva delat på Facebook) och Wheat Belly Lifestyle och ingen av dem börjar prata om veganism som en bra grej. DD har visat för väldigt många människor att vägen till hälsa går tvärtemot vad vi fått lära oss. Vänd inte nu, för mig tappar ni då tyvärr trovärdigheten.
 20. WORD på den! Debatten är så sned och enkelspårig att man blir mörkrädd. Alla som har en annan åsikt än rådande pk-åsikt kallas klimatförnekare och högerextrem. Det går liksom inte att föra fram sakliga argument för ingen vill lyssna. Det är otroligt viktigt tycker jag att dessa röster hörs!
 21. Jag tycker att vända kappan efter vinden är precis vad Kostdoktorn gör. Det var väl motståndet mot rådande kostråd med tallriksmodellen osv som var det som fick Kostdoktorn att starta från första början. Att ni då ska hänga på vegantrenden för att det är det som gäller nu är bara sorgligt. Jag håller med Katerina att ni istället borde lyfta fram de som gått på veganmyten och sedan fått sin hälsa förstörd. Det finns många exempel på det. Om det inte vore för det här forumet så skulle jag ha hoppat av Kostdoktor-tåget pga den här veganinriktningen.
×
×
 • Create New...