Little Redhead

Medlem
 • Innehållsantal

  130
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Allt postat av Little Redhead

 1. Hej! Nån som vet om det finns någon LCHF-vänlig läkare eller mottagning, eller kostrådgivare runt Luleå-Boden-Piteå? Har en bekant däruppe som skulle behöva hjälp med kostomläggning. Tack på förhand! 😍
 2. Jag har sett den där Joey Armstrong i nåt annat sammanhang och han är verkligen en sån där militant typ. Såg inslaget och han avbröt hela tiden. Tröttsamt.
 3. Intressant att vegankosten inte hamnade på första plats. Jag menar - alla veganer påstår ju att det är den absolut bästa dieten i alla kategorier. 🤩
 4. Det är verkligen så man funderar hur det gick till när alla plötsligt förlorat allt vett och sans. Var nånstans finns det sunda förnuftet? Jag blir verkligen mörkrädd! Umeå har förut varit känt för sina militanta veganer. Gissar att dessa vuxit upp och pluggat till förskolepedagoger, och nu kan de utöva sin terrorism på lagligt vis.
 5. På sonens skola bakar de veganska muffins på hemkunskapen eftersom kött är miljövidrigt. Vet inte om man ska skratta eller gråta...
 6. Nä nu förstår jag inte vad du menar... 😉😅😄
 7. Nu har vi fått svar från kostenheten och man lutar sig mot NNR och Livsmedelsverket, och hänvisar också till Agenda 2030. Och såklart att det inte är ekonomiskt försvarbart att köpa in Bregott när det är tre gånger så dyrt som Flora. Jag känner att jag liksom tappar hoppet... Och det är så himla tröttsamt att slåss mot detta hela tiden. Det är inte bara smörgåsfettet som är på tapeten, maten har blivit mycket sämre överlag den här terminen än förra. Snart skickar jag med matlåda...
 8. Nej det är det verkligen inte. När sonen började förskoleklass pratade pedagogerna om "pastaruset", man märkte alltså skillnad på barnens aktivitet efter en pastamåltid, men det var ingen som tog tag i det och gjorde nåt åt det.
 9. Pga alla tre låter det som. Eg tror jag det är kostnaden men man framhåller hälsan och miljön också. Din bild är ju toppen! Den hade jag glömt bort. Och Matrevolutionen är också bra, den ska jag plocka fram igen. Tack! 🤩
 10. I min kommun har man beslutat att ta bort Bregott från skolmaten och endast ha Flora som alternativ till smörgåsarna. Vi är några föräldrar som opponerar oss mot det här men får inget gehör hos skolmatspersonal eller kommunens kostchef. De hänvisar såklart till Livsmedelsverket. Vi anser att barnen borde få ha valmöjligheten att själva välja vad de vill ha på mackorna. Jag skulle vilja ha tips från er kloka människor om några bra studier som vi skulle kunna lägga fram på kostchefens bord, och helst kommunfullmäktiges... Tack på förhand!
 11. Någon som har gjort Wheat Bellys L.reuteri yoghurt, och så fall hur gjorde ni? Jag följde receptet men hade min i ugnen då jag inte har nån yoghurtmaskin, men lyckades inte hålla rätt temperatur hela tiden så min yoghurt surnade...
 12. Jag har hamnat i diskussioner med veganer om antinutrienter och att ju mer man äter av såna livsmedel så får man i sig mer av dessa antinutrienter. De hävdar ju såklart att det inte finns några antinutrienter i växtbaserad mat. Bara kött som är farligt. Men det är väl så att man inte vill se det som går emot ens åsikter.
 13. På Kunskapskanalen finns en programserie som heter Fabriken inifrån. I ett avsnitt fick man följa med när de gjorde vita bönor i tomatsås. De bönorna fick ligga i blöt ca 20 minuter, vita bönor ska ligga i blöt minst 8 timmar, sen ska vattnet sköljas av. Vidare i processen i fabriken så kokades det en tomatsås som blandades ihop med bönorna, sen hälldes allt i en konservburk. Konservburken kokades sedan, och vad jag kan förstå så blir ju alla lektiner i princip kvar då. När man kokar bönor hemma så slår man ju bort kokvattnet. Helgalet ju...
 14. Jag tror inte jag har stött på en enda LCHF:are som hatar miljörörelsen, tvärtom - de flesta verkar bry sig mer om miljön än gemene man fast man äter kött. De flesta är noga med vilket kött de köper och äter. Vilket LCHF-block hatar miljörörelsen? Fast det beror förstås på vilken miljörörelse du menar. Och det är en retorisk fråga, du behöver inte svara. Jag tolkar din kommentar som att det är miljörörelsen som förespråkar vegankost man hatar, den som vill att alla ska sluta äta kött. Tråden har spårat ur från sitt ursprung, sorry om jag bidrog till det, Inez.
 15. Ditt svar får mig tyvärr bara känna ännu mer att Diet Doctor vill vara politiskt korrekt mer än hjälpa människor att bli friska. Jag följer både Grass Based Health (Peter Ballerstedt som ni själva delat på Facebook) och Wheat Belly Lifestyle och ingen av dem börjar prata om veganism som en bra grej. DD har visat för väldigt många människor att vägen till hälsa går tvärtemot vad vi fått lära oss. Vänd inte nu, för mig tappar ni då tyvärr trovärdigheten.
 16. WORD på den! 🤩 Debatten är så sned och enkelspårig att man blir mörkrädd. Alla som har en annan åsikt än rådande pk-åsikt kallas klimatförnekare och högerextrem. Det går liksom inte att föra fram sakliga argument för ingen vill lyssna. Det är otroligt viktigt tycker jag att dessa röster hörs!
 17. Jag tycker att vända kappan efter vinden är precis vad Kostdoktorn gör. Det var väl motståndet mot rådande kostråd med tallriksmodellen osv som var det som fick Kostdoktorn att starta från första början. Att ni då ska hänga på vegantrenden för att det är det som gäller nu är bara sorgligt. Jag håller med Katerina att ni istället borde lyfta fram de som gått på veganmyten och sedan fått sin hälsa förstörd. Det finns många exempel på det. Om det inte vore för det här forumet så skulle jag ha hoppat av Kostdoktor-tåget pga den här veganinriktningen.
 18. Välkommen till forumet! Och ett nytt sätt att leva och äta. Svarar på din första buljongfråga: jag har kokar bara kött med ben. Jag föredrar fläskläggsbuljong och kycklingbuljong, bara salt och peppar, inget mer.
 19. Mitt högst ovetenskapliga erfarenhet av detta med att bli av med vallningar är att sluta med koffein. En helt oväntad bieffekt av att jag slutade med kaffe var att mina värmevallningar helt försvann. Ett starkt incitament för att låta bli kaffe.
 20. Jag såg den när den sändes första gången. Inget som gjorde nåt särskilt intryck på mig då jag knappt minns den. Vad jag däremot minns är att allas vår Jacob Guidol sågade den totalt. Så nåt bra innehöll den nog då vi vet JG:s ståndpunkt när det kommer till kolhydraterna och dess inverkan på metabol hälsa.
 21. De har annat att syssla med som att stirra på köttproduktionen och dess miljöpåverkan. Det är inte lika politiskt korrekt att hänga ut sockret som en hälsobov. Tyvärr. Skulle vi få en sockerskatt så skulle vi med all sannolikhet snart få en köttskatt också.
 22. Tipsar om en youtuber som heter Frank Tufano. Han är visserligen inriktad på ren carnivore men är otroligt duktig på det här med näring och var näringen kommer ifrån. Kika på nån av hans videor. Sen är han väldigt emot veganism och vill upplysa människor om farorna med vegankost, men bortse från dessa videor och koncentrera dig på de som handlar om näring.
 23. De vet att det fungerar, i alla fall ett tag, sen går kunden upp igen och måste komma tillbaka till Viktklubb. Det är samma som med Viktväktarna. De flesta som är med i VV är med fler än en gång.
 24. Välkommen till forumet! Kul att läsa din historia. Det där med kalorier in och kalorier ut är en seglivad myt. Skönt att du genomskådat den.