Little Redhead

Medlem
 • Innehållsantal

  130
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Inlägg postad av Little Redhead


 1. Hej!
  Nån som vet om det finns någon LCHF-vänlig läkare eller mottagning, eller kostrådgivare runt Luleå-Boden-Piteå? Har en bekant däruppe som skulle behöva hjälp med kostomläggning.

  Tack på förhand! 😍


 2. 6 timmar sedan, Katerina sade:

  Kanske inte tillräckligt med veganer bland dessa så kallade experter. Förresten har jag hört att för kristna finns det ingen annan tro än det kristna, för buddister finns det inte heller någon annan tro än Buddism och för muslimer finns det bara ... ja ni vet :) 

  Tittade på en engelsk TV-debatt i början av januari med titeln "Has Veganuary Gone Too Far?"  där man bad en uttalad vegan och en köttätare att prata veganism och kampanjen Veganuary. Det var första gången jag har hört talas om den kampanjen. Det som man reagerar mest på i den videon är den killen som har varit vegan i 6 år och hans diskussionsteknik. De andra är lugna och sansade, försöker framföra argument och tala i sak. Han verkar inte ens tåla att en annan åsikt framförs, avbryter, talar i munnen på den andra debattören. Det intrycket man får är att "du ska icke hava andra g.. dieter ... jämte mig". Om man lägger irritationen åt sidan blir det rätt kul att analysera killens sätt att prata, inte sant? 😜

  https://www.youtube.com/watch?v=9WOWD2Sy7YE

   

  Jag har sett den där Joey Armstrong i nåt annat sammanhang och han är verkligen en sån där militant typ. Såg inslaget och han avbröt hela tiden. Tröttsamt.

  • Gilla 6

 3. 7 minuter sedan, Katerina sade:

  Vi skickade med matlåda med sonen till skolan. Han var nöjd. Han visste vilken mat han skulle äta och det var gott. Hemlagade köttbullar, kokta ägg, kycklingklubbor, osttärningar, skinkrullar med smör i, körsbärstomater, skivade grönsaker - det går att äta med fingrarna och så pappersservett att torka fingrarna på. Men glöm inte att berätta för skolan att du gör det och lägg till att eftersom vegomaten och margariner saknar näring så vill du vara säker på att barnet får näringsrik mat och orkar prestera i skolan. Det är ditt barn och ingen annan än du kommer att ta hand om barnet bäst. Det är undervisningen i skolan som är obligatorisk inte skolmaten. Den sista är bara service och är den dålig så hoppa över den.

  Tack! 🌺

  • Gilla 3

 4. Nu har vi fått svar från kostenheten och man lutar sig mot NNR och Livsmedelsverket, och hänvisar också till Agenda 2030. Och såklart att det inte är ekonomiskt försvarbart att köpa in Bregott när det är tre gånger så dyrt som Flora.

  Jag känner att jag liksom tappar hoppet... Och det är så himla tröttsamt att slåss mot detta hela tiden. Det är inte bara smörgåsfettet som är på tapeten, maten har blivit mycket sämre överlag den här terminen än förra. Snart skickar jag med matlåda...

  • Gilla 3
  • Ledsen 1

 5. 1 timme sedan, Kattuggla sade:

  Kan inte vara lätt att vara förälder idag och kämpa emot denna anstormning av sk nyttig mat.

  Nej det är det verkligen inte. När sonen började förskoleklass pratade pedagogerna om "pastaruset", man märkte alltså skillnad på barnens aktivitet efter en pastamåltid, men det var ingen som tog tag i det och gjorde nåt åt det.

  • Gilla 3
  • Ledsen 1

 6. 20 minuter sedan, iAnna sade:

  Är det pga kostnad, klimatet eller hälsan de väljer Flora?

   

   

  Pga alla tre låter det som. Eg tror jag det är kostnaden men man framhåller hälsan och miljön också. 

  Din bild är ju toppen! Den hade jag glömt bort. Och Matrevolutionen är också bra, den ska jag plocka fram igen. :)

   

  Tack! 🤩

  • Gilla 6

 7. I min kommun har man beslutat att ta bort Bregott från skolmaten och endast ha Flora som alternativ till smörgåsarna. Vi är några föräldrar som opponerar oss mot det här men får inget gehör hos skolmatspersonal eller kommunens kostchef. De hänvisar såklart till Livsmedelsverket. Vi anser att barnen borde få ha valmöjligheten att själva välja vad de vill ha på mackorna. 

  Jag skulle vilja ha tips från er kloka människor om några bra studier som vi skulle kunna lägga fram på kostchefens bord, och helst kommunfullmäktiges... 

  Tack på förhand!

  • Gilla 4
  • Ledsen 3

 8. Någon som har gjort Wheat Bellys L.reuteri yoghurt, och så fall hur gjorde ni?

  Jag följde receptet men hade min i ugnen då jag inte har nån yoghurtmaskin, men lyckades inte hålla rätt temperatur hela tiden så min yoghurt surnade... 

  • Gilla 1

 9. On 2019-10-04 at 15:53, Katerina sade:

  Äter man mer av dem får man högre koncentrationer av lektiner - enkel matematik.

  Jag har hamnat i diskussioner med veganer om antinutrienter och att ju mer man äter av såna livsmedel så får man i sig mer av dessa antinutrienter. De hävdar ju såklart att det inte finns några antinutrienter i växtbaserad mat. Bara kött som är farligt. Men det är väl så att man inte vill se det som går emot ens åsikter. 

  • Gilla 3
  • Ledsen 1

 10. På Kunskapskanalen finns en programserie som heter Fabriken inifrån. I ett avsnitt fick man följa med när de gjorde vita bönor i tomatsås. De bönorna fick ligga i blöt ca 20 minuter, vita bönor ska ligga i blöt minst 8 timmar, sen ska vattnet sköljas av. Vidare i processen i fabriken så kokades det en tomatsås som blandades ihop med bönorna, sen hälldes allt i en konservburk. Konservburken kokades sedan, och vad jag kan förstå så blir ju alla lektiner i princip kvar då. När man kokar bönor hemma så slår man ju bort kokvattnet. Helgalet ju...

  • Förvirrad 2
  • Ledsen 1

 11. 1 timme sedan, Elinor sade:

  Vill man ha nya medlemmar och få fler att upptäcka LCHF och bli friskare, så kan man inte gå hand i hand och ge redaktionellt utrymme till det LCHF-block som numera hatar miljörörelsen och veganismen. Det är åsikter man får ha som privat användare, medan världens mest besökta lågkolhydratsajt bör hålla sig neutral, om man fortsättningsvis vill vara den mest besökta.

  Jag tror inte jag har stött på en enda LCHF:are som hatar miljörörelsen, tvärtom - de flesta verkar bry sig mer om miljön än gemene man fast man äter kött. De flesta är noga med vilket kött de köper och äter. Vilket LCHF-block hatar miljörörelsen? Fast det beror förstås på vilken miljörörelse du menar. Och det är en retorisk fråga, du behöver inte svara. Jag tolkar din kommentar som att det är miljörörelsen som förespråkar vegankost man hatar, den som vill att alla ska sluta äta kött. 

  Tråden har spårat ur från sitt ursprung, sorry om jag bidrog till det, Inez. 

  • Gilla 3

 12. 1 timme sedan, Annika Rane sade:

  Vi gör vårt bästa för att lyfta fram även den sidan. Vi har material för exempelvis carnivore, guider som beskriver det vetenskapliga läget för rött kött, mättat fett etc. Lågkolhydratkost med animaliska protein- och fettkällor är vår bas och kommer alltid att vara. MEN vårt främsta och övergripande mål (sedan många år) är att hjälpa så många människor som bara möjligt genom att göra LCHF enkelt, och det gör vi genom att inte vara allför snäva och genom att basera allt vi skriver på vetenskaplig evidens.

  Det sista är oerhört viktigt för att Google överhuvudtaget ska bry sig om oss, det kan vara bra att veta. Är vi för kontroversiella når vi inte ut och kan alltså inte hjälpa de som verkligen behöver vår hjälp. Det är trist att behöva skapa content för sökmotorer, men det är så verkligheten ser ut och vi måste anpassa oss för att ha chans att nå ut. Vi kan inte längre skriva saker som motsäger vetenskaplig konsensus utan att ha belägg för våra påståenden.

  Jag välkomnar diskussion om vad Diet Doctor ska ägna sig åt och vilket innehåll vi ska ha på sidan, men det finns vissa grundläggande förutsättningar som vi inte kan välja bort. Feedback mottages alltid tacksamt och det finns stora möjligheter för er att påverka och inspirera, ffa det lilla team som arbetar med den svenska sajten. 

  PS. Anledningen till att vegan-guiden är borttagen från nyhetsflödet är att vi vill publicera den tillsammans med en kommentar. Allt detta kommer på svenska så snart en översättning är klar. 

  Ditt svar får mig tyvärr bara känna ännu mer att Diet Doctor vill vara politiskt korrekt mer än hjälpa människor att bli friska. Jag följer både Grass Based Health (Peter Ballerstedt som ni själva delat på Facebook) och Wheat Belly Lifestyle och ingen av dem börjar prata om veganism som en bra grej. 

  DD har visat för väldigt många människor att vägen till hälsa går tvärtemot vad vi fått lära oss. Vänd inte nu, för mig tappar ni då tyvärr trovärdigheten.

  • Gilla 3
  • Tack! 1

 13. 17 timmar sedan, Annika Rane sade:

  Jag skulle inte säga att vi vänder kappan efter vinden, men vi är mitt i en kraftig vegovåg och måste som företag förhålla oss till det. Tanken är att göra det bästa även av vego/vegankost. Att hjälpa de människor som, av olika anledningar, väljer bort kött att ändå äta så hälsosamt som möjligt. Med stöd i vetenskaplig evidens är vi fortfarande övertygade om att mat av animaliskt ursprung gör det lättare att äta hälsosamt.

  Jag tycker att vända kappan efter vinden är precis vad Kostdoktorn gör. Det var väl motståndet mot rådande kostråd med tallriksmodellen osv som var det som fick Kostdoktorn att starta från första början. Att ni då ska hänga på vegantrenden för att det är det som gäller nu är bara sorgligt. Jag håller med Katerina att ni istället borde lyfta fram de som gått på veganmyten och sedan fått sin hälsa förstörd. Det finns många exempel på det. 

  Om det inte vore för det här forumet så skulle jag ha hoppat av Kostdoktor-tåget pga den här veganinriktningen.

  • Gilla 5
  • Tack! 1

 14. Mitt högst ovetenskapliga erfarenhet av detta med att bli av med vallningar är att sluta med koffein. En helt oväntad bieffekt av att jag slutade med kaffe var att mina värmevallningar helt försvann. Ett starkt incitament för att låta bli kaffe. :)

   

  • Gilla 2
  • Förvånad 1

 15. Jag såg den när den sändes första gången. Inget som gjorde nåt särskilt intryck på mig då jag knappt minns den. Vad jag däremot minns är att allas vår Jacob Guidol sågade den totalt. Så nåt bra innehöll den nog då vi vet JG:s ståndpunkt när det kommer till kolhydraterna och dess inverkan på metabol hälsa. :) 

  • Gilla 2
  • Haha 3

 16. 3 timmar sedan, HelgeK sade:

  Så frågan är varför tar vare sig regeringen, eller oppositionen  till sig denna utmärkta möjlighet, att förbättra både ekonomin och folkhälsan?

   

   

    

  De har annat att syssla med som att stirra på köttproduktionen och dess miljöpåverkan. Det är inte lika politiskt korrekt att hänga ut sockret som en hälsobov. Tyvärr. Skulle vi få en sockerskatt så skulle vi med all sannolikhet snart få en köttskatt också.

  • Gilla 6

 17. Tipsar om en youtuber som heter Frank Tufano. Han är visserligen inriktad på ren carnivore men är otroligt duktig på det här med näring och var näringen kommer ifrån. Kika på nån av hans videor.

  Sen är han väldigt emot veganism och vill upplysa människor om farorna med vegankost, men bortse från dessa videor och koncentrera dig på de som handlar om näring. :) 

   

  • Gilla 4
  • Tack! 1